Hirdetés
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- iPhone topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz #75912448 #6498 üzenetére
Amire hasznalna, arra "szar". En ettol az 509-estol nem voltam elajulva. Mikor elromlott a Sony, akkor meghallgattam par erositot. A teszt nagyon gusztara sikerult, sajnos nem mindenkinek esik le, hogy enyhen atfogalmaztak a marketingesek. Szumma: nem akarok leszolni semmit, az en rendszerem se huha, de bakelitezni, meg cd-t hallgatni egy 20-30 ezres sztereo is jobb lenne, es meg maradna is vagy 80 ezer D/A C-ra, meg kabelre.
-
törölt tag
válasz axwel18 #6491 üzenetére
Azért a többi se szégyenkezhet: akár a pio, akár Yamaha vagy Sony, mind a legalsóbb kategóriában csíptetőst használ. És IC-s végfokot is.
Mindezt nem az Onkyo védelmében írom hanem hogy tárgyszerüek maradjunk. Mozira simán vállalhatóak.
Ja és az ideiek kivétel nélkül diszkrét nem pedig IC-s végfokokkal vannak megáldva. Te a tavalyi modelekről beszélsz, idei a 313,414,stb.. számozást viselik. -
törölt tag
Valóban kategóriájának legjobbja, ahogy a 308 is az volt. Hallottam szólni, ahogy a Denon belépő 1312-t is, ízlés kérdése melyik, alább nem adnám. Ellenben ez a cikk inkább reklámból készült, ha nem sértem meg őket. Talán az AreaDVD tesztje hitelesebb, ők belépő király, árérték referencia készüléknek tartják. Reagálni sem akartam ilyen hülyeségre, mint az ic-s végfok egy 70k-s erősítőnél, de szarozni csacsiság.
[ Szerkesztve ]
-
jaktib
tag
[link]
Egy adalék a témához Onkyo TX-SR 309 A/V receiver[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Én Pio-val szemezek. VSX-520,521, esetleg 820 (ha netán vásárláskor megengedhetem magamnak az utóbbit). Nekem valahogy csomó keresgélés után tudásban, csatlakozók száma terén szimpatikusnak tűnnek. Jó persze, igaz, hogy még nem hallottam, amit vásárlás előtt azért mindenképp megejtek majd természetesen...összehasonlítva hasonló áru erősítőkkel (pl. Denon AVR-1311/1312, Onkyo TX-SR308/309, vagy HK 156/158.
-
Zanik
addikt
kicsit off: van itt a ph-n blu-ray lejátszós topik?
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Toobee
veterán
Egyik kedves barátom szeretne dobozokat venni 509-es Onkyo-hoz. Mit hallgasson meg? Első körben Dali C6, Lektor5, JBL ES100-at mondja. Tehát ilyen árkategóriában kellene valami. Dán árak is hasonlóak, mint az itthoniak.
-
m3gtr
senior tag
sziasztok
5.1 es hangrendszernél, lehet a frontokat dupla erősítéssel bekötni?
Az erősítő, Denon 1911
köszönömAsus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
zolaas
senior tag
válasz malagutif122 #6473 üzenetére
1990-ben már volt ilyen erősítő. Kb 3-4 évig gyártották, ha jól tudom. Olyan 18-20 éves lehet. Ha megbontod talán vmelyik alkatrészen, esetleg a nyákon rajta lehet.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Ed Parker
nagyúr
-
malagutif122
tag
Sziasztok
Vettem egy Pioneer A-229-es
erősitőt nincs rá irva hogy hanyas évjáratú.
hol lehet megnézni hanyas évjáratú? -
M@trixfan
addikt
Itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy megkérdezzem: szerinted egy Marantz SR5300-ról (nem SR5003) váltva legalább milyen szintet kéne megcélozni? Nagyon kellene már HDMI a HD hangok és a kábelezés miatt, a hangfalak adottak hozzá.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
axwel18
senior tag
Hát nekem személy szerint a Denon jön be legjobban. Az Onkyokba nagyot csalódtam a 309-est hasonlítottam a Denon AVR-1312-vel össze és még a Yamaha rx-371 és a Pioneer VSX-421-es volt amikor a Denonom vettem de a Denon messze elhúzott mindtől. Ja és akkor még a H/K AVR-156-ost is hallgattam. Hát az Onkyo volt a legrosszabb a felsoroltak közül.
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #6467 üzenetére
Már annyiszor leírtuk, hogy nem lehet egyik gyártó termékeit sem kinevezni legjobbnak.
Ha szigorúan a hangminőség alapján választhatok, csakis Arcam, NAD, Lexicon és Rotel jöhetnek számításba. Valamint a kommersz gyártók nagyvasai, zászlóshajói, amik ár/érték arányban egyáltalán nem jók.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tamoo
MODERÁTOR
Futtában eljutottam egy MM-ba (Debrecenben), ahol közel sem ideális körülmények között egy 20perc erejéig össze tudtam hasonlítani az es80-at és a Concept 6-ot (H/K 360-al). Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, de a Dali szimpatikusabbnak tűnt így elsőre... Zenéhez. Már amennyire a harman tud "zenélni".
-
BBéci
legenda
válasz axwel18 #6464 üzenetére
Szerintem a H/K erősítők házimozi üzemmódban semmivel nem jobbak a Pioneeroknál, Yamaháknál sem, nemhogy a Denonoknál. Mindhármat előbb választanám, bármelyik árkategóriáról legyen szó. Alsó-középkategóriától felfelé a Marantzokat sem szabad kihagyni a számításból!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
axwel18
senior tag
válasz spiky03 #6463 üzenetére
Akkor szerintem inkább a Harman/Kardon erősítőket hallgasd meg mozin verhetetlenek. Denon inkább zenére ajánlott bár nekem filmeknél is tetszik a hangja filmekben is pár részletet hallani lehet a Harman/Kardon után. Igaz mély nincs annyi de amikor a pohár szétörik élethűbb a Denonal.
-
spiky03
veterán
válasz axwel18 #6462 üzenetére
Hát mivel nem a saját hangfalaim voltak rákötve, meg csak zenén hallgattuk sztereóban, ugyan olyan volt.
Én mozin szeretnék már kipróbálni más erősítőket, mert engem jobban érdekel a film, mint a zene.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
A legkomolyabban.
De így van, Zaniknak teljesen igaza van!
Amúgy meg mindenki azt vegye amire épp van pénze, nah meg azt ami tetszik neki.
El kell menni és meg kell hallgatni.
Jelenleg nekem is tetszik a Yamahám, mert nem hallottam még más erősítőt, csak Denon 1912-t, de azt is csak zenén.Ennyi
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Zanik
addikt
válasz spiky03 #6458 üzenetére
Nem tudom, én mindig kicsit elbizonytalanodom, hogy jól döntöttem-e. Tetszik most a Yamahám hangja, de simán el tudom képzelni, hogy valaki mutat nekem egy olyan Pio 421-re kötött szettet, ami jobban szólna. Ki tudja?
Meg kell hallgatni!Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
válasz closedown #6453 üzenetére
+1 a Yamahára.
VSX-421 és RX-V371 között vacilláltam én is pár hónapja. Aztán meghallgattam mindkettőt egy Vardus szettel (talán 400-as volt, nem emlékszem már), és hacsak kicsivel is, de nekem jobban tetszett a Yamaha. Persze ez egyéni izlés kérdése, és az se mindegy mi van rákötve. Ami még plusz pont a Yamaha mellett az a bemérő mikrofon és a szabályozható keresztváltó frekvencia.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
closedown
csendes tag
Kérek minél több - akár egyszerű véleményt is - melyiket válasszam:
Yamaha RX-V371
Sony STR-DH 520
Pioneer VSX-421Egyébként a Pio-tól VSX-520-at is lehet még helyenként kapni jóval olcsóbban a VSX-421-től. Ez mennyiben más??
-
spiky03
veterán
Érdekesen vannak a centerek elhelyezve.
Vagy csak én látom rosszul?
[link]SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Tonyo
őstag
Ennek miylen lehet az analog kimenete? Azt írja, hogy 24 bites dac, de sehol nem találtam róla részletes infót, hogy mit raktak bele.
-
Patice
nagyúr
Valószínű. Egyik megoldást sem próbáltam. Csak amikor nézelődtem digitális zenelejátszáshoz eszközök után, akkor találtam a Synology megoldását. NAS-hoz árulnak USB-s kis kütyüt, amin van egy optikai kimenet és jár vele egy táv is. És akkor még nincs benne vinyó.
Csak kicsit drága mulatság.
Így lett a vége egy hálózatos médialejátszó.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
jcage
tag
Szerintem a Synology (illetve ez a kategória) pont azoknak van, akik nem akarnak/tudnak otthon ezzel foglalkozni, csak bekapcsolni és használni.
Én például azért használok inkább out-of-the-box termékeket otthonra, mert nem vagyok hajlandó plusz erőforrást elvonni a családomtól. Emiatt nekem - és ahogy sokan másoknak is - simán megéri azt a plusz 10-20k-t.J
A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet...
-
Patice
nagyúr
válasz bajnokpityu #6442 üzenetére
Akkor a Synology is megcsinálta ezt drágáért.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Tonyo
őstag
Nekem is oylan routerem van.
-
Warter
addikt
Ha azt nézed, a router is egy számítógép, ha a drivereket be tudod lőni és a hw elbírja, akkor szinte bármit meg tudsz csinálni.
-
Warter
addikt
válasz bajnokpityu #6440 üzenetére
Szerencsére elég jól támogatott. Ahol tudsz csiholni egy login promptot, ott kb 99%, hogy fel tudod telepíteni.
-
bajnokpityu
félisten
Hmm,ezek alapján mégiscsak valaki próbált fejleszteni
Akkor szorri.Némi trükközéssel openbsd routerrel elvileg meg lehet squeezeszervert futtatni:
még jó,h mindkét routerem tudná futtatni
Egyébként annyira nem probléma nekem,mert úgy oldottam meg,h a logi be tudja kapcsolni a számitógépet, ott meg azonnal elindul a szerverprogram. Tehát kanapéban ülve be tudja kapcsolni az emeleti gépet, és tudom kb 40mp alatt hallgatni a zenét. -
Ed Parker
nagyúr
Igen működik, nekem megy legalábbis.
Én a nagy 3,5" merevlemezt annyira nem szeretem a popiban, mert a proci is melegíti a házat, és egyben ezzel melegszik a merevlemez is.
A 2,5" sokkal kevesebb hőt termel, persze abból is van már 1tb.Ricsik: 1-1,5Mb-al jól működik, akár 30-40 fajlt is lekezel, sztem ez bőven elég, de ha nincs ennyi időd, akkor a pc-s full speed.
Transmission 2.13 tökéletesen működik.
A fájl másolás valóban lassú, de usb-n már jó, 3.0-n meg nem kérdés.[ Szerkesztve ]
-
ricsik
őstag
Popin felejtős. 2 baja van. 1. nem tudta a digi 80 megabites letöltését, ha jól rémlik csak kb 20-at, ill. többször befagyott a klienstől a popi. Régebben találtam valahol egy Popi wikit ahol felsorolták milyen protokol alatt milyen sebesség érhető el. Torrent, FTP, SMB, stb.. Kiábrándító volt az eredmény, egyiken sem lépte tól a 30 megabitet, de rég volt, lehet nem jól emlékszem az értékre. Mindenesetre évek, mire átmegy a Pc-ről a popira (akár usb-s, akár beépített vinyóra), vagy fordítva valami film.
-
Warter
addikt
válasz bajnokpityu #6433 üzenetére
-
Warter
addikt
Ja, hogy a touchnak nem jó csak a squeezbox szerver. Akkor az úgy nem fog működni. Szerintem alapból nem tudja, de utána kell nézni, lehet rá lehet trükközni valahogy.
-
Tonyo
őstag
igen ez lett volna a kérdésem, csak jól körülírtam
-
Warter
addikt
Működhet a Popira akasztás is. Bár a média lejátszók nem túl erősek torrentezésre, de néhány letöltést simán lekezel. Bár én nem használom erre, de volt aki már használta így. Média lejátszó topicba találhatsz pontosabb infókat.
bajnokpityu: Mac szűrés-párosítás régi működő dolog. Egy próbát megér szerintem a router csere is, ha be tudod állítani. Illetve azt kéne tudni, hogy a kábelekkel, hogy dugtad össze a 2 routert. Elvileg, ha nem a dedikált portba dugtad a kábelt, akkor switchként működik.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Okés,bár úgy van,hogy egyik 100ig oszthat DHCPt, másik 101től.
valamint okosak már ezek a routerek, mac alapján ugyanannak a cuccnak ugyanazt szokta adni.Azt tudom még csinálni,h mivel linuxos, valami okosabb firmet rakok rá.
A másik router egy 54GL, tomato van rajta, zseniálisan birja a strapát, évek óta. Mondjuk, ha abban már van switch mód,akkor legyegyszerűbb kicserélni őket.Tonyo:nah,ezt nem tudja a popi. a torrent csak bonusznak van benne, de komoly dolgot ne várj tőle. másik meg a loginak squeezeszerver kell, ami programról nem tudok, hogy fel lehetne rakni a popira. de pl olyat tud,h a letöltött rarokat kitömöriti(néha még sikerül is neki)
[ Szerkesztve ]
-
rajzol01
tag
Tudnátok ES80 és Onkyo 876 közé hangdobozkábelt ajánlani, nem túl horror árban.
Inakutsik Starról szeretnék feljebb lépni, HA szükséges és kihallható.
köszi -
Tonyo
őstag
-
Tonyo
őstag
válasz bajnokpityu #6422 üzenetére
Ez jó, csak ha már ott a laptop rajta egy terrás hdd, akkor mi a bánatért ne onnan játszanám le
Ez akkor jó nagyon ha az ember nas-t épít ami 0-24-ben megy, és akkor tényleg onnan megy minden (film, zene).
[ Szerkesztve ]
-
Warter
addikt
Storage fül alatt mi van?
És igen, ahogy Ricsik írja, célszerű csak az egyik routerben levő DHCP-t használni. Az is bekavarhat.Tonyo: Persze, ha jól be van állítva a megosztás a gépen.
[ Szerkesztve ]
-
ricsik
őstag
Sok router átváltható switch módba, a tiéd a manuál alapján nem tudja ha jól néztem. A 2. routeren (amibe nem megy a net), ki kell kapcsolni a DHCP-t. Ha pl az 1. ossza a 192.168.1.1-100 -ig tartó IP tartományt, akkor a 2. IP címét állítsd be manuálisan e feletti címre, pl 192.168.1.254. Megpróbálhatod a popit is manuálisba állítani pl 192.168.1.101.
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
MIVOC SB 238
erről a hangfalpárról tud valamelyikőtök nyilatkozni? szabad venni, nem szabad venni, mennyit szabad érte adni
szerintem jónak tűnik..
-
Warter
addikt
válasz bajnokpityu #6415 üzenetére
Hátha van rajta ilyen szolgáltatás, hogy sharing vagy share vagy egyéb hasonló, akkor azt kéne kikapcsolni. Nálam a Tplink 1043ND-n a webes felületen ki-bekapcsolható, ha jól emlékszem. Gondolom van ilyen a Linksys-en is.
-
Warter
addikt
válasz bajnokpityu #6406 üzenetére
Sokan szívnak azzal, hogy nincs NAS illetve browsing master a hálózaton, ezért nem tallózható ilyenkor normálisan a hálózat amikor bekapcsolja a gépet. Ilyenkor a bekapcsolt gépek vetekednek a pozicióért. Ennek az a vége, hogy sok helyen vagy nincs rendes tallózhatóság vagy ilyen hol van, hol nincs anomália van. Akinek van NAS vagy egyéb szerveres cucca, ott ez nincs gond, ha ez rendesen be van állítva és pl a samba ezt 0-24-ben kiszolgálja.
-
Ed Parker
nagyúr
Először mindvégig azthittem hogy a Nas szopat, aztán mikor véletlen a tv vel kipróbáltam, amin semmit nem állítottam, minden villámgyorsan működött.
A múltkor is volt Olyanom hogy a hálózati elérése a popinak iszonyú lassú volt, azthittem a merevlemez döglödik, mikor raktam bele egy újat ugyanaz.
Olvastam erről a popcorn fórumon is, másnak is volt ez, hogy belassult a hálózat.
Ezt csakis szoftvernek tudom be, mivel most az a probléma megoldódott ami volt pár napja, ott gyorsan reagál, de ez a mostani totál ugyanaz.
Nagyon lassú és szenvedős.De majd próbálkozom ma még.
Imdre: majd kipróbálom, köszi.
-
bajnokpityu
félisten
Nálam a felső routeren jön be a net. ennek egyik portján lóg az alsó router.
fölsőn megy a szerver, alsón meg a médialejátszók.Föntről simán tallózom a cumókat. Popi saját szerverklienst használ, nem sambát, a popi meg gyakorlatilag nem képes sambán a fönti gépet látni.
Hogyan konfigoljam a routereket? Az alsó routeren kellene valami funkciót kikapcsolni sztem, de nem tudom mit. mindkettő linuxos linksys.
-
Peak
addikt
Én meg azt mondom, hogy sima SMB/CIFS megosztásrendszert kell használni, azt minden Windowsos gép látja, a médialejátszók nemkülönben. Nálam legalábbis igy pöccre megy minden.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
jcage
tag
válasz Ed Parker #6402 üzenetére
Popcorn menüt nem ismerem, de nem lehet, hogy valami smb beállítást kellene még módosítani? Dune-n is kell fast smb-t állítani, mert különben hihetetlenül lassú tud lenni NAS eléréskor.
Üdv,
JA kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet...
-
bajnokpityu
félisten
Gondolj bele,mi szopás, mire 2 routeren keresztül lejátszok valamit hálózaton.
Popi hálózatkezelése nem valami tökéletes. Win7es szerver látja popit a hálón, meg is osztottam a cuccokat, de 5% az esélye, hogy ha hidegbekapcsolom a popit ezt használni is tudja. Amíg mindketten azonos routerre csatlakoztak, nem volt gond. Valszeg hosszabb távon megoldás,h az egyik router helyett egy wifis switchet használok. Vagy megtanulom jól beállítani a 2. routert...
Úgyhogy bekerült egy 2 terás a popiba.
Squeezeboxnál nagyjából 10mp beállítani, hogy kérjen dhcp-n ipt majd keressen rá a szerverre belső hálón. 10mpbe belefér a saját restartja is a végén.
[ Szerkesztve ]
-
Gergőke88
addikt
Szia!
Itt a [Trust ára]
Egyik ismerősöm használja a Logitechet. Neki bevált, maradok én is amellett. -
-
Rederik
tag
Sziasztok,
A NAD erősítáknél is variáltak a számozással?
A 747-esnek nem a 748 az utódja? Ez tényleg így van?Köszönöm
-
Ed Parker
nagyúr
Köszi, közben rájöttem, reggel molyoltam vele picit és meg is szólalt a flac samba szerveren keresztül.
Viszont valami iszonyatosan belassul, komolyan olyan érzés mint amikor egy bd iso-t inditasz, csak az nem 25gb hanem mondjuk 500.
Forog a kerék vagy két percet mire kiírja a nevét.
A tv meg 1sec alatt dob mindent, szóval a popi a lúdas ez biztos.
Na majd az a300 -
ricsik
őstag
válasz Ed Parker #6399 üzenetére
Sima mappamegosztással használom Windows alól. Popiba meg a beállításoknál hozzá tudod adni a megosztott mappát, elnevezed és már látod is ha a főmenüben a hálózat ikonon nyomsz egy lefele nyilat. A bukta ebben az esetben a Windowsnál a mappa jogosultságok. Nálam nem volt elég megosztani, az adott mappához a biztonság fülön teljes hozzáférést adtam a "Mindenki" felhasználóhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest