Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandju
senior tag
válasz bajnokpityu #62049 üzenetére
excalibur tápkábel, excalibur hsz kábel, kácsa kco sub, KCS-HH1 HDMI
* JVC DLA-Z1 * xyscreen soundmax 4k ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * IMG Stageline STA800D * Lab Gruppen FP10000Q * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series 9.4.6 * VanDamme *
-
-
mandju
senior tag
Igen, kinőttem a Concepteket, ezt én is tudom... Viszont hogy ténylegesen szintet lépjek dobozokban, ahhoz jól zsebbe kellene nyúlni... ha mondjuk a dalik használt árára rátennék 100-150.000 forintot, akkor sem lennék előbbre...beleférne mondjuk avxről a monitor audio rs szett... arra azt írtáto, nem feltétlenül jobb, mint a concept, hanem inkább más...
félmilliós dobozok között kellene nézelődni, de amikor egy 250m2 családi ház projektben vagy, akkor nem ez az elsődleges...
a seggemen elülni meg nem tudok...
* JVC DLA-Z1 * xyscreen soundmax 4k ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * IMG Stageline STA800D * Lab Gruppen FP10000Q * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series 9.4.6 * VanDamme *
-
robim
tag
válasz mandju #62054 üzenetére
Nem tudom neked most mik a szempontjaid mozi/zene aránnyal kapcsolatban, de nálam egyre inkább eltolódott a zene irányába, ezért azt csináltam, hogy eladtam a teljes C6+R10 5.1 szettet és vettem belőle kis ráfizetéssel egy Focal 816-ot...nem bántam meg!
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Mondjuk én kezdésnek lecserélném azt ex kábelt, ahogy hallom valami olcsó riasztó kábel van benne állítólag, inkább valami gyári megoldást keresnék a helyedben.
A másik, megveheted ezeket, de itt már nem lesz olyan hú b+ érzés, ha tényleg előre akarsz lépni akkor hangfal csere, ha pedig most a ház a fontos akkor az legyen ez elsődleges erre meg spórolj, olyan elektronika van már ott nálad ami sokkal jobb hangfalakat érdemel.
De ez az én véleményem, ami meg olyan mint ahogy mondás tarja. -
nubreed
veterán
Üdv!
Kicsit átrendezem a szobát és így rövidebb hangsugárzó illetve mélynyomó kábelek is elegendőek, hálistennek, már régóta akartam rövidebb kábeleket...
Hangsugárzó kábelből 4m kellene (2x 4M), sub kábelből elég lenne 1,5m de ahogy látom, készre szerelve általában 2m a legrövidebb, legalábbis a neten folyamatosan ilyenekbe futok bele.
A kérdés: hangfalkábelnél maradjak a sodrott réz érpárnál, vagy érdemesebb volna kicsit feljebb menni árban és vegyek ezüstözöttet? Subkábelből tudnátok ajánlani valami kipróbált jó minőségűt, 1,5-2m max, ami nincs horror áron és mondjuk media marktból is beszerezhetó? (Az van hozzám a legközelebb)
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
mandju
senior tag
Igen, nálam is tolódott... most már mondható, hogy több a zene, mint a film... ezért is a dilemma...
sztereóra váltásnál megint csak cserélni kellene az elektronikákat is... a filmezést sem akarom teljes egészében feladni...* JVC DLA-Z1 * xyscreen soundmax 4k ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * IMG Stageline STA800D * Lab Gruppen FP10000Q * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series 9.4.6 * VanDamme *
-
Thom!
veterán
Ha mozi irányba lépsz vegyél Velodyne SPL 1000 Ultra mélynyomót, a Prosont add el, meg fogsz lepődni.
Hifipiacon hirdetnek egyet.
UMC1+ Rotel RMB985/1066 nem kéne sok pénzt rááldozni sztereón és mozin is dobna a rendszereden, de a hangfal vásárlást nem úszod meg, csak elodázod. -
spiky03
veterán
Amíg tudok írni.
Mindenkinek sok jó filmben és zenében gazdag új évet kívánok!
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Toobee
veterán
válasz bajnokpityu #62049 üzenetére
Én egy rossz szót nem szóltam a Denon-ra, ezt csak te hiszed és mindig ki is emeled, mintha bármi valóságalapja lenne.
(#62062) Thom!: UMC-1 nem hiszem, hogy előrelépés lenne a 4310-hez képest.
Én azért javaslom neki a végfok megvételét, mert írta, hogy egyre inkább fontosabb neki a zene. Szinte biztos, hogy minőségi ugrás lenne.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
TCr
veterán
Nekem vajon érdemes lenne végfokot tenni a 1908 és a C2-k közé?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
mp54
senior tag
Aki járatos a témában, egyetért a következőkkel?:
[link] -
nebulo5
senior tag
válasz lemmy9 #62069 üzenetére
Igen, ez egy jó kis "közszájon forgó" hasonlat!
Csak lassan, ez is érvényét veszíti, hiteltelenné válik! Annak, aki követi a környező országok helyzetét, főként baráti kapcsolatok révén "első kézből" tájékozódik, annak lassan be kell látnia: ami itt történik a gazdaság és az azt uraló politikusok hatására, olyan emberekké változtatja az állampolgárait, hogy egyedi fajjá válunk, akikhez Európa többi lakosát, csak akkor hasonlítják, ha azokat ócsárolni/becsmérelni akarják. Tehát, sokkal egyszerűbb, ha rászoksz hasonló esetek minősítésénél: "igen, ez Magyarország!" Tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy politikai fórum, de látnunk kellene már a "szemünkben a gerendát" Nem tudom az igazi magyarázatát annak, hogy miért, de ez nagyon ki kívánkozott belőlemÜdv: nebulo
-
Thom!
veterán
Itthon Denon X4000 350000Ft, németben 845euro*300Ft=253500Ft mekkora rablás megy itthon az árkülönbözetbe belefér sztem a szállítás.
-
CHaooSS
őstag
Halihó
Kéne még egy kis segítség
Studio 530-hoz néztem a kábeleket és ajánlottak egyet. Kácsa féle KCE-FLW25 kábel. azért lapos mert az elvezetés gonddal jár.
a fronthoz és centerhez megvan a kábel.a sub még mindig a Studio 550P , nem találtam eddig mást ebben is kérnék segítséget, ha valaki tud hasonló árban jobbat írja csak.
illetve a lehető legjobb kábel is kéne subhoz.
Köszi
[ Szerkesztve ]
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
spiky03
veterán
Egy gyors kérdés még így tisztán.
Ha csütörtökön megjön a szubom, akkor szerintetek is elég ha az erősítőben bekapcsolom, hogy van ismét szubom, majd kézzel lemérem és beállítom a távolságát, hátul feltekerem kb félig a potit és belövök a dB-elt hozzá az erősítőn ahogy nekem a legjobb hangzás.
Valamint most az összes hangfal Large-n van. Gondolom a frontokat visszaállítom Small-ra, a többi maradhat Large-n?
Dorian javasolta pl, hogy a centert is tegyem nyugodtan Large-ra, mert elég nagyok benne a hangszórók.
Igaz ez még akkor volt, amikor nem volt szubom.
Vagy csináljak inkább megint egy mikrofonos bemérést, és hagyjam úgy ahogy ő beállítja magának? Max finomítok még a dB-eken ha úgy érzem.Köszi előre is és még mindig BUÉK!
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Winne
nagyúr
Elmentem ma a hangfalakért, 35-ért
"magamévá tettem őket", most tesztelgetem picit, hangra még sztereóban is színesebb és jobbnak tűnő hangot ad zenére, nemsokára ráeresztek pár akciójelenetet is 5.1-ben. Eddig nem bántam meg.Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
BBéci
legenda
Álljon meg a menet!
Te egy akciós árat néztél, nem ahhoz kellene viszonyítani! Íme, itt az ajánlott fogyasztói ár: 1399 euró. [link]
Ahhoz képest itthon olcsóbb.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
Sziasztok!
Mai napon megérkezett a prmcsk által elküldött spdif coaxial csatlakozó.
Rádugtam az spdif alaplapi csatlakozóra.
A hangkártya beállitásaiból eltünt az 5.1 beállitásának lehetősége.Kerestem a biosban,de nem találtam olyan beállitási lehetőséget ahol hangot tudnék változtatni.
TZ77XE4 alaplap.Távirányitóval elinditottam a surround-ot.
Előtte teszteltem a távirányitóval a hangszórókat és mindegyik külön külön hangot adott,tehát megy az 5.1.
Aztán kerestem 5.1 teszteket.
Amikor a hátsó hangszóróknak kellene megszólalni akkor az adott oldalon szintén az első hangszórókon adja le a hangot.Az összes hangszóró jól van bekötve a helyére az erősitőbe.
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz MasterMark #62084 üzenetére
Melyik lejátszóban ?
Igen youtube-n néztem teszteket.
Mindjárt töltök le vmi 5.1 tesztet.
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz MasterMark #62086 üzenetére
VLC-t használok lejátszónak.
Közben már felraktam az AC3Filtert is.
-
nagyúr
válasz MasterMark #62089 üzenetére
Kipipáltam az spdif-t a lejátszóban,és teszteltem azzal amit linkeltél,és szépen körbe ment a hang.
-
BBéci
legenda
A lényeggel egyetértek, de itthon is el lehet csípni remek árajánlatokat.
Viszont csakis a listaárakat szabad és érdemes összehasonlítani. Az egyes üzletek akciós áraiból nem szabad semmiféle következtetést levonni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cekkk
veterán
Nem támadás!
De itthon 419ről indult ez az erősítő ami olyan 300 eurós árfolyam mellett pont ugyan annyi pint a kinti ár fogyasztói ár. Ezt a stream és a netdepo oldalán láttam. A horn oldalán is azt írják erre, hogy már akciós, kint a németeknél meg nagyon sok helyen kapni 900 euró helyett.
Ritka sajnos az ilyen jó árasított akció itthon, akkor is csak pár darabra.Boldog új évet kívánok mindenkinek!
-
nagyúr
Ugy néz ki minden rendben a cuccal.
Mindenkinek köszönöm a segítséget,nagyok vagytok.
BÚÉK!
-
SpaceKombajn
aktív tag
Voltam meghallgatni a Lektor 6-ot, egy nagy Denon HM erősítő és egy Denon blu ray lejátszóról szóltak a CD-k.
Nekem túl harsány volt (magas, közép), igaz ebben benne lehet az is, hogy a meglevő JBL-ek pedig nagyon mélybe húzóak. Szóval az arany középutat keresném, jó mélyekkel és szép selymes magasakkal.
Tudnátok javasolni néhányat(1 pár front), hogy aztán ezeket el is menjek meghallgatni. Monitor Audio Silver RX6-ot néztem ki elsőre. Sztereó erősítő ajánlat is jöhet hozzájuk, mert úgy látom a HM erősítők zenén nem túl jók.spacetime
-
BBéci
legenda
Németeknél összehasonlíthatatlanul nagyobb a piac, könnyebben lehet akciókat hirdetni. Ez 20 éve is így volt, és szerintem sosem lesz másként.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Warter
addikt
válasz SpaceKombajn #62096 üzenetére
Hifibarlangban tudsz hallgatni MA RX6-ot és 816-os Focalt egymás mellett sztereó erősítőről. Szerintem látogass el oda.
-
greike
tag
Házimozizásban Gazdag Boldog Új Évet Kívánok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest