Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldfighter
senior tag
válasz Gergice- #25173 üzenetére
Hasonló cipőben járok jó magam is. Én is agyalok elég sokat egy remek hangfal, erősítő pároson ezen az árszinten amit te is írtál. A Dynavoice-ról valóban elég kevés az infó, vélemény a neten, de ami fellelhető az mind dicséri a céget és a hangfalait, melyek remek ár/érték arányról tesznek tanúbizonyságot. Egy másik kedvenc favoritom a Mordaunt-Short amit majd remélem hamarosan meg is tudok hallgatni, és akkor itt ajánlanám neked is a Netdepo-t, ahol szintén kipróbálhatóak a termékek.
Mélynyomóból szerintem nyugodtan bevállalhatod a 30 centiset pl Prosonból is akár és kicsit olcsóban ott vannak a Polkok is.
Azonban azt megkérdezném, hogy azon túl, hogy igen jónak találtad a Challengert, a hangkaraktere milyen volt? Gondolom sztereó felállásban csak zenét hallgattattak veled. Minden műfajban helyt állt?Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
janos666
nagyúr
Amúgy lehet, hogy megfontolandó itt még maga a HD hang is.
Elméleti síkon bogarászva persze sokkal szebb és elegánsabb HDMI-n kiküldeni a hangot (akár 24/192 LPCM-ben, nem pedig 16/48 DTS-re limitálni mindent). De abban már nem vagyok olyan biztos, hogy ilyen árkategóriás cuccokkal, amiről itt beszélünk (csak példa volt, de tegyük fel ismét példának, hogy 130k-t költök el így első nekifutásra), van hallható különbség DTS és DTS-HD közt. Még a drága cuccoknál is rezegni szokott ott a léc, mikor túl akar lépni az ember a CD audio minőségen (amitől mondjuk alacsonyabban áll az 5.1 DTS, de nem olyan sokkal).
Persze ettől még nem kéne kifejezetten kerülni az olyat, ami fogad hangot HDMI-n, de most átlapozva az aprót volt pár nem HDMI-s érdekes ajánlat, míg HDMI-set legolcsóbban 65k-ért láttam, de az sem tűnt jó üzletnek (pl. 2008-ben újonnan 80k körül vehetett, és most 65k-ért hirdetett cucc).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BBéci
legenda
válasz janos666 #25195 üzenetére
A Primare éppen a dupla HDMI kimenetes lejátszók miatt nem erőlteti a 3D átvezetést.
Nem kell belemélyedned, csupán két feltételnek kell megfelelnie az erősítőnek: ár és HD hang dekódolás. Ezt már 2008-tól tudják a jobb gyártók gépei.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
janos666
nagyúr
Amúgy most, hogy mondod...
Nem is csak azért felesleges a 3D, mert alig van film, vagy mert észrevétlen lenne lemondani a HD hangról, ha úgy sem lehet kihallani azzal a cuccal.
Eszembe jutott egy jobb érv is: Jelenleg is két teljes értékű HDMI kimenet van a gépen. Szóval a 3D témakör triplán lelőve. Nem kell. Már nem is tudom hogy jutott ez eszembe.Akkor gondolom érdemes lenne az első HD hangokra felkészített generáció, saját idejükben közkedveltebb tagjait nézegetni aprón.
Bár ez még nem pótolja, hogy azzal rengeteg meló lehet, mire kiművelem magam, hogy egyáltalán mit keresek.Ja, meg közben, ha lesz időm, majd izzítom a DIY tápkondicionáló projektem is.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BBéci
legenda
válasz janos666 #25193 üzenetére
130-ból csak erősítőt és egy pár hangdobozt vennél? Használtból összehasonlíthatatlanul jobb hangminőséget kapnál, mint amit az említett komplett szettek nyújtanak.
Kétségtelen, időt kell szánni a keresgélésre. Nagymértékben egyszerűsítené, könnyítené a helyzetedet, ha lemondanál a 3D átengedésről. A Primare SPA22 sem tud olyat, mégis a seggemet verdesném a földhöz, ha megint nálam lehetne pár hónapig.
Remélem összejön.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
janos666
nagyúr
"A" verzió, hogy ráülök az apróra és úgy időben elnyúlóan, ezzel együtt valamivel több pénzből, és remélhetőleg sokkal jobb ár/érték aránnyal rakosgatok össze valami egész használhatót.
De ahogy most szétnéztem a hirdetések közt, így elsőre semmire nem tudtam volna rábökni. Az ilyenhez bele kéne magam ásni, hogy mi mennyit ér, és tényleg rendszeresen vadászni a hirdetőket, hogy ami jó lenne nekem, az nálam kössön ki.
Illetve ennek könnyen lenne az a vége, hogy már adok is és veszek is folyton, mert ebben az nem tetszett, amabban más, de ugye most pont megtetszett az, amit épp felraktak tegnap... Csak ez sokszor vezet oda, hogy már sokat költött az ember, mégsem érzi magát elégedettnek vagy nyugodtnak soha..."B" verzió, hogy választok egyet a #1 hsz ajánlott szettjei közül. (Már az sem triviális most nekem.)
Nem lesz egy kiemelkedő ár/érték aránya sem, abszolút skálán is abszolút belépő lesz a hang is, de meg van egy pár kattintásos webshop rendelésből, és akár egy héten belül le van tudva, aztán egy darabig nyugi van, mert attól, ami most van szinte bármi jobban szól, így egy darabig még elégedett is lehetek vele.
Aztán ha egy idő után mégsem, akkor még mindig bele lehet kezdeni az apróhirdetések turkászolásába és a csereberékbe.Egy pislantás a "B" verzióra:
Ha vesszük, hogy most az Onkyo HT-S3405 100k, az Onkyo HT-S5405 120k, a Denon DHT-1312XP 130k, akkor ezek közül melyik éri meg legjobban?
Arányosan jobb is a drágább, megéri azt az 1-2 tízest beledobni, vagy kár, és ha már olcsó, akkor tényleg a legolcsóbb a leg gazdaságosabb?És ott köszön vissza az "A" verzió, hogy ha nem gürizem szét magam rajta, csak úgy módjával állok neki használt cuccokat vadászni, akkor mennyivel tudok ebből a ~130k összegből jobb rendszert összerakni? Kicsit, sokkal, nagyon sokkal...?
Fogalmam sincs, hogy ezek tényleg "gazdaságos" szettek-e, amiket külön elemekből összerakva csak drágábban vagy azonos áron használtan lehet kihozni, vagy inkább a lehúzásról szólnak, és kb. a sima alkatrészár szummájáért adják...?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz janos666 #25159 üzenetére
3D upgrade a H/K-n fordult eddig elő.
Ha kikapcsolod a menüben a video módot akor gyakorlatilag bekapcsolás után nem több mint pár ms alatt átszáguld a video és a CEC-jel érintetlenül, csak az audio kerül feldolgozásra.
Ha két HDMI kimenetes lejátszód van akkor ez sem jelenthet gondot.
Nézegetni kell a használtakat, Béci által #25154-ben felsoroltak már nagyo jónak számitanak, Frontokat vagy szetteket pedig kimondott hangfalgyártó (pl.JBL, Polk, Dali) tipusokat kell előnyben részesíteni. -
BBéci
legenda
válasz janos666 #25159 üzenetére
Általában a régebbi, HDMI nélküli erősítőket árulják nagyon baráti áron. Azt nem lehet előre tudni, mi kerül fel az aprókra, folyamatosan lesni kell mert a jó vételeket hamar elviszik.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz ujhelyiferi #25186 üzenetére
Amire a pénzedből futja. Itt a topikban a Polk és Proson mélyládák a legkedveltebbek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ujhelyiferi
tag
Sziasztok!
Segítség kellene!
Van nekem egy Mission mv-8 Cinema Packom,Pio Vsx-520 erősítőm és egy 20 nm-es szobám.Subwoofer szeretnék hozzá venni,milyen jöhet szóba,kérlek segítsetek.
Előre is köszönöm! -
Harsonás
tag
Egy Onkyo Ht-R548-as erősítő mellé milyen lenne a [Taga 806-os] 5.0 szettje?
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
válasz Csabroncka #25183 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy inkább a jó megoldás érdekel és nem akarok folyamatosan szívni.
Eddig azért küzdöttem a PC-vel, mert itt van a TV és erősítő mellett és emiatt nem akartam média lejátszót venni.
De úgy néz ki nem fogom megúszni.A Blue-ray lejátszókkal pedig ha jól látom nem fogom tudni lejátszani a letöltött filmeket, nem?
-
Pityke78
őstag
válasz Csabroncka #25181 üzenetére
Lehet tényleg elegem lesz és muszáj lesz befektetnem egy lejátszóba.
-
Pityke78
őstag
válasz Csabroncka #25179 üzenetére
Nem hiszem hogy a lejátszóval lenne a gond.......
-
Pityke78
őstag
válasz Csabroncka #25175 üzenetére
Azért görcsölök PC-vel, mert a filmek 99%-át úgy töltöm le és PC-vel játszom le.
Valószínűleg még sokáig nem fogok Blue-ray lejátszót venni, nem látom értelmét. -
Pityke78
őstag
válasz Csabroncka #25170 üzenetére
Eddig a VGA DVI kimenetére volt csatlakoztatva egy DVI-HDMI átalakító és abból ment egy HDMI-HDMI kábel a TV-be. Ezen kiment a hang is és a kép is és a 24 Hz-es képfrissítés is a MPC-HC lejátszóval.
Viszont most az erősítővel szeretném kihasználni a HD hangok adta lehetőséget és ezért gondolkozok, hogy ezzel a VGA-val mi a helyzet nálam.
Szóval meg tudja valaki mondani, hogy a HD hangsávok (True HD, Master HD) kimennek a DVI kimeneten?
-
törölt tag
válasz Csabroncka #25170 üzenetére
Az ATI/AMD kártyákhoz adtak egy speckó átalakítót, amellyel elvileg megy a HD hang. A gyakorlatban viszont nemhogy a HD-vel, hanem úgy általában a hangokkal is elég gyakran szenvedtek a HD 4xxx tulajok. Itt van róla egy cikk, érdemes beleolvasni a kapcsolódó topicba.
A HD 5-ös sorozatól már semmi gond, onnantól tökéletesen visznek mindent.
[ Szerkesztve ]
-
Gergice-
csendes tag
Házimozi ügyben érdeklődnék.
Voltam a Streamaudionál és meghallgattam a Heco Victa 2 szettet, és 2 Dynavoice hangszórót: Magic EX F6 és Challanger M65.
Utóbbi márkát nem nagyon ismerem, és nem is találok róla semmit az interneten. A Challenger elég jónak tűnt, kenterbe verte a másik kettőt, viszont csak a frontokat lehetett meghallgatni, 5.1-ben nem. egyébként ugyanezen cég Proson R12-es mélynyomóját javasolták hozzá. Van valakinek tapasztalata ezzel a márkával? csak 1 év garancia van rá, ami nem túl biztató. Ismeri valaki ezt a márkát, állítólag a drágább szetteknek felel meg, csak mivel kevesebb kereskedő van a láncban, kisebb haszonkulcs kerül rá, és lényegesen olcsóbban tudják adni.
A Denon 2113 erősítővel hallgattam, mint mondtam ez elég jónak tűnt, de nem volt már idő további erősítővel meghallgatni akkor. Van esetleg javaslatotok, hogy mivel lenne érdemes kipróbálni? Főleg házimozira kellene, kisebb mértékben zenére. Elég jó véleményeket olvasok erről az erősítőről, de lehet hogy elég volna nekem egy 5.1-es olcsóbb kivitel a 7.1 helyett. Nem akarok minden áron spórolni, de feleslegesen se szeretnék pénzt kiadni.
A mélynyomóval is bajban vagyok. A nappali kb. 20 m2, de egybe van nyitva több más helyiséggel. Az R12 300 mm-es, nem lenne elég egy 250, vagy 200-as?
Köszönettel vennék bármilyen tapasztalatot, tanácsot, esetleg olyan üzletet még, ahol meg lehet hallgatni hangfalakat, erősítőket, kb. 3-400e ft-t szánok rá, bár a fent említett összeállítás kb 480e ft már. -
BBéci
legenda
válasz Pityke78 #25168 üzenetére
Te is jobban járnál egy médialejátszóval.
(#25170) Csabroncka
Az erősítője - Onkyo 906 - már bőven képes visszaadni a HD hangok többletét, de a hangdobozokról nem tudunk semmit.[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz Pityke78 #25168 üzenetére
Közben két dolgot ovasgattam, a tisztán látás végett kérdezem, illetve mondom:
Ahogy néztem ez az ATI-nak valami baromsága ahogy olvastam. Nálad ezt úgy kell értelmezni, hogy a DVI kábel is továbbítja a hangot, vagy előtte a VGA kivezetésnél van valami átalakító? Mert én még mindig értetlenül állok, a DVI hangot közvetít hallatán.
Szóval arra vagyok kíváncsi, hogy most hogyan kötötted össze, milyen átalakítókkal...stbCsak HDMI-nt tudod ezeket a hangokat továbbítani, ennek van ehhez elegendő sávszélessége.
megjegyzés: BBéci és sokan mások véleménye alapján a HD hangok valódi élvezetéhez és meghallásához egy középkategóriás rendszer kell legalább (300-400e forinttól), tehát ennek függvényében ruházz be!"in medias res"
-
Pityke78
őstag
válasz Csabroncka #25167 üzenetére
Igen, HD hangra gondoltam, mert ha tudja az erősítő, akkor jó lenne néha egy-egy ilyen filmet megnézni.
Akkor a jelenlegi VGA-val (2 db DVI kimenet) ez nem is fog működni? -
Pityke78
őstag
válasz Csabroncka #25164 üzenetére
Hangot biztos hogy lehet DVI-n, most is így megy, csak az a kérdés, hogy a HD hangsávok (True HD, Master HD) kimegy-e a DVI-n, vagy csak HDMI-n?
-
-
janos666
nagyúr
Nagyon el van hanyagolva nálam a hangzás. Félek is bevallani, hogy még mindig egy ilyen Genius 5.1 szett duruzsmolgat a szobámban (Creative X-Fi kártyára kötve), pedig a képminőségre nagyon érzékeny vagyok, és a fülemet kevesebbre becsülöm, mint a szemem, de azért nem vagyok halláskárosult és tudom értékelni a jó hangzást is. Szóval egyszer tényleg rá kéne már szánnom magam valami, ha nem is jó, de legalább tényleg használható hangrendszerre.
Ami szinte kritérium lenne, hogy létezzen üzemmód, amivel teljesen érintetlenül megy át a kép a TV-ig, lehetőleg ~0 késéssel, de mondjuk ~10ms-től többet tényleg ne dobjon rá, mert játszani is elég sokat szoktam (mondjuk csak singleplay, de ott is éreződik az néha) és már a TV-k közt is viszonylag nehéz olyat találni, aminek 32ms alatt marad a késése (a mostani pl. ilyesmi, két képkocka körüli késéssel operál, de az ilyen szempontból legjobb alternatívák is 16ms-en állnak).
A másik ilyesmi pedig a frame-packed (Blu-Ray) FullHD 3D áteresztési képesség (nem feltétlenül kell ARC-s 1.4-es csati, elég, ha 1.3-as, de szoftver frissítéssel megoldották a 3D működését). De ez nem kritérium jellegű, csak "jó lenne, ha" jellegű.
(Igen ritka azért a 3D anyag és a jelenlegi TV-m nem is tud 3D-t...)Azon túl pedig egy olyan modellt próbálnék vadászni, ami jó eséllyel beszerezhető használtan, ahol mondjuk a 60-80k ársávba esik, és azért a pénzért kifejezetten megéri az árát. Szóval a maga kategóriájában amolyan "best-buy"-nak számító vételre tudnám magam rábeszélni végre.
Aztán ha megvan az erősítő, akkor először csak két normális, minőségben hozzá passzoló, és szintén jó vételnek számító front-ot vennék hozzá. (Mostanában kevesebb pénz jön felém, mint elfelé, úgyhogy kényszerű lenne a szakaszos ütem a "nagybevásárlás" helyett. Addig a mostani front-okat biggyeszteném hátra, és dümmögne még kicsit a mostani szett mélynyomója, ami a következő ütem lenne...)
Mit tudnátok erre mondani?
Jó időszak ez most egyáltalán arra, hogy épp most fussak neki egy ilyen régóta halogatott dolognak, vagy épp, hogy rossz idők járnak e téren...?[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz Deadzone41 #25155 üzenetére
Fiatalság-bolondság....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
törölt tag
válasz Pityke78 #25151 üzenetére
Ha csak a gép van az erősítőre dugva, akkor inkább csináld azt, hogy rákötöd a HDMI kimenetre az erősítőt, a DVI-ra pedig a TV-t egy DVI-HDMI kábellel. A képet "klón" módba kapcsolod és probléma megoldva.
Ha mást is rákötnél az erősítőre akkor nyilván kell a HDMI kimenet, így ez nem jó megoldás. Ebben az esetben sajnos nem tudok segíteni.
-
Deadzone41
őstag
válasz xtremetuning #25152 üzenetére
a maradék 10% itt forumozik?
elektronika alatt az egész láncot értem a hanghordozó és a hangdoboz között. szerintem az esetleges színezés a hangfal dolga.
-
BBéci
legenda
válasz z123456789 #25149 üzenetére
Valami használt, 2-3 éves erősítőt vegyél 100000 forintért, ami szerencsés esetben hangdoboz cserével később, nagyobb szobában is kiszolgálja az igényeidet. Denon 21xx, Pioneer 10xx, Marantz 500x, H/K 3xx, stb. Ki tudja, éppen most, vagy holnap mit találni a hirdetések között.
(#25153) bgeorgooo
Inkább DALI.[ Szerkesztve ]
-
bgeorgooo
csendes tag
Ezek közül melyik a jobb? Van valakinek ezekkel tapasztalata? Dali Concept 1 és a KEF C3 ?
-
xtremetuning
addikt
válasz Deadzone41 #25150 üzenetére
A tulajok 90%-a nam így áll hozzá.
"az elektronikának nem az lenne a lényege, hogy a "zenét" veszteség, torzítás, színezés mentesen eljuttassa a hangdobozokig?" Hacsak nem aktívról beszélsz, akkor ez a kábelek dolga.......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Pityke78
őstag
Srácok, van egy kis problémám.
Tegnaptól van egy házimozi erősítőm, amin HDMI-n keresztül szeretném kiküldeni a jelet a TV-re.
VGA HDMI kimenet -> erősítő HDMI bement -> erősítő HDMI kimenet -> TV HDMI bemenet
A VGA egy Ati Radeon HD4850 és működik is a dolog egy kis problémával.Ha az erősítőn vagy a TV-n átváltok más bemenetre, akkor a számítógép el kezd villogni és a VGA úgy érzékeli, hogy nincs még egy kijelző és megszűnik a HDMI kimenet.
Ha visszakapcsolom az erősítőt, vagy a TV-t a HDMI bemenetre, akkor újabb villódzás és előjön kiterjesztett képernyőként a TV és újból és a HDMI kimenet.Ez mitől lehet, miért nem nyomja folyamatosan ki a HDMI-n a másodlagos kijelző jelét?
Köszi
Ui.: Remélem érthető voltam.......
-
Deadzone41
őstag
válasz xtremetuning #25146 üzenetére
kérlek mutass egy olyan mérést ahol egy kábel csökkentett a csörgővisszhangon.
az elektronikának nem az lenne a lényege, hogy a "zenét" veszteség, torzítás, színezés mentesen eljuttassa a hangdobozokig? egy jó eq-val/dsp-vel el lehet fedni valamilyen szinten egyes hibákat, de csodát az sem művel.
tökéletesen leírod a lényeget, a delikvens megveszi a csúcs szuper házimozit, beteszi a fal elé, a kanapéval együtt a divatos minimalista üres nappaliba, aztán pislog, hogy hát ez nem így szólt a bemutató terembe. ekkor jön a kábel és egyéb őrület, amitől majd várja a csodát, és a csoda vagy jön, vagy nem, attól függ mekkora a hit a csilli-villi cuccokban. a lakó szobában való zenehallgatás lakberendezési áldozatokkal jár, nem lehet megkerülni az akusztikát kábelekkel. aki így akar hozzá állni, inkább fejhallgatózzon.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Semmi baj nincs a szövegértelmezésemmel.
Az
"Azt írtam, hogy szinte új Arcam erősítőt kapni 400-ért. Más szavakkal: alig használt, pár hónapos, de garanciális. Újat csak azok vesznek, akiknek sok kidobnivaló pénzük van."
Szövegből elég lett volna csak annyit írni:
"Azt írtam, hogy szinte új Arcam erősítőt"Erre én mondtam volna hogy."JA!!!Bocs, értem."Lépjünk tovább->
Na erre voltam kíváncsi.Mivel most kezdtem a külön élést, és még rohadtul próbafázisban vagyok, biztos hogy innen el fogok költözni.Tehát szeretnék ide - arra a helyre amit lefényképeztem - egy olyan összeállítást, ami most így az elején fogalmat ad nekem a hangzásvilágról.Igazából az agyi kapacitást nem a hangok megkülönböztetésére írtam, hanem mondjuk egy erősítő beállítására.De ha egy használatiból, illetve az itt, vagy az interneten adott tippekből ez tanulható, akkor nem lesz gondom.Csak Nem szeretnék 100 000-eket kiadni olyan dologért amit majd technikai tudásom hátránya miatt nem használok ki.De teljesen nyitott vagyok a témára, ezért is vagyok hajlandó rászánni nagyobb összegeket.És ezért kértem a tanácsotokat, hogy ne "bögreszetteket" linkelgessek nektek.Tehát adott a fénykép.Amit ott láttok azt nagyjából úgy szeretném hagyni ahogy van, mert rohadt szűkös a hely.Egy ketten erőltették hogy inkább rendezzem át, de jó lenne ha így hagyhatnám, és mivel Béci nagyon nem reagált arra hogy át kell-e rendezni vagy sem, ezért arra következtetek hogy esetleg maradhat ezzel az elrendezéssel is.
Béci ajánlottad azokat a H/K [vázákat].Az 200 000.Ehhez szeretnék egy ajánlott erősítőt.Mondjuk 1 évig még tuti itt fogok lakni.Az egy év meg ideiglenes megoldásra hosszú idő.Tehát egy olyan erősítőt ajánljatok ami ehhez frankón passzol! -
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #25145 üzenetére
Ezt is annyiszor megrágtuk már : hiába jó az akusztika, ha nincs kábel, bent ragad a jó a hang a front endben. Egy jó kábel kontrollja nem csak az akusztikára jó, - de ezt te is nagyon jól tudod.
Egyébként meg lett mérve a szobám....[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
GD
őstag
sziasztok,
honnan tudom kilesni egy termék adatlapról, hogy hdmi passthrough vagy "valódi" hdmi hangképzés van?
pl: [link]
ebben az árkategóriában esetleg más javaslatot szívesen veszek
köszönöm! -
xtremetuning
addikt
válasz Deadzone41 #25142 üzenetére
Ebbe most beleszaladtál....
Ha sok a csörgővisszhangod, olyan kábel kell aminek sokkal megfogottabbak a magasai és voila :
máris kevesebb lesz az anomália..., el sem tudod képzelni, mennyit lehet csak kábellel korrektírozni, ha a tulaj nem akarja a szobáját elcsúfítani panelokkal, basszushengerekkel.
De nem vitatkozok veled, biztos sok sztereó és házimozi szobát átadtál már.......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #25136 üzenetére
Mármint az analóg kábelekkel szemben kisebb a követelmény. USB kábeleket ha nem is annyira, de ki lehet hallani még egy hd600on is, meg az erősítőmön is.
XT:szerintem arra gondol kolléga, hogy hatékonyabban, olcsóbban megúszhattad volna, ha akusztikával foglalkozol először. Aztán persze, ugyanúgy megvetted volna a nagy kábelt.
[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
Bocsi az OFF-ert, de itt sztem tudtok segiteni:
hol erdemes hasznalt (hibatlan) hangfalakat eladni a neten (dali concept 2), es tudtok-e "bearazos" helyet ajanlani?OK
-
Deadzone41
őstag
néha végig gondolhatnátok amit leírtok. ugyan miben tudna segíteni egy kábelcsere az akusztikai anomáliákon? az akusztikai anomáliákat akusztikai eszközökkel, és megfelelő elhelyezéssel lehet orvosolni.
egy fejhallgató pont amiatt lehet jobb tesztalanya az efféle teszteknek, mert kizárható a terem akusztika a képből. arról nem is beszélve, hogy egy fejhallgató driver-ének sokkal kisebb levegőt kell megmozgatni, ezáltal precízebben tud dolgozni mint egy nagy hangszóró, nem véletlenül lehet jóval olcsóbban high-end hang minőséget kihozni fejhallgatós rendszerrel, még ha élményben messze el is marad a rendes hi-fi-től. hangfalnál ha picit elfordítod a fejed, arrébb ülsz egy centivel, már más lesz a frekimenet, míg fejhallgatónál ha nem mozgatod a fejeden ez is kizárható.
ezen gondolat menet alapján egy 24"-os csúcs eizo grafikus monitorba kerítés drót is jó, mert az még kisebb? tudom nem így értetted, de erre megint az első mondatom tudom ismételni.
-
Z_A_P
addikt
Ez tuti! Kiprobaltam, es elment a hang, mivel az osszes 1/0 kipotyogott utkozben
@Sanci38: Az is fizikai áram... ott is van különbség csak nagyságrenddel kisebbek
Tehat akkor az lehet amit irtam, hogy az ado el akar kuldeni pl 101-t, de az atvitel arammal tortenik, analog modon, es a tuloldalon mondjuk a 2. adatot 1-nek dekodol az erosito mivel annyire torzult "ut kozben" pl, es igy lesz 111?[ Szerkesztve ]
OK
-
BBéci
legenda
Viszont a HD 800 sokkal durvábban megmutatta a fejhallgató erősítők és a hozzájuk csatlakozó USB kábelek közti különbséget, mint az AKG K501.
-
xtremetuning
addikt
válasz Deadzone41 #25101 üzenetére
Nehezebb fülesen kihallani a különbségeket, ahol nincs akusztikai anomália (max a zsír a fülben.... ) . Egy 25-30 nm-es szoba és az ő reflexiói sokkal jobban ráerősítenek a kábelek hibáira, erősségeire. Anno a sennheiser hd800-al nekem is sokkal kevesebb bajom volt a kábelezéssel.
De kihangosítva....... ott azért sokkal nagyobb a difi.A hdmi tesztet is leírta Bbéci : ne 50"-on várj nagy különbséget. 120"-on már jobban kiadja.
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #25133 üzenetére
Azt nem vitatom, hogy szélmalomharc, mert aki bevette a kis okos fejébe, hogy az egyesek és a nullák miatt nem lehet különbség, az nagyon nehezen, vagy sehogyan sem győzhető meg az ellenkezőjéről. A saját szemének, fülének sem hinne, vagy nem lenne hajlandó elismerni.
(#25134) Z_A_P
Többen, többször elmagyarázták az okát, de én nem foglalkozom vele, engem kizárólag az érdekel, hogy a lehető legjobb kép- és hangminőséget csikarjam ki a nálam lévő eszközökből. Azért, mert nézni és hallgatni akarom a filmeket, nem az elméleteken rágódni.
Az sem izgat, mitől erősebb, gyorsabb az i7 processzor, mint az i3. Az erősítőket sem fogom miszlikbe szedni, hogy kiderítsem, miért jobb hangja a Primaréknak, mint az Onkyóknak.[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
Pedig rohadtul szélmalom harcot vívsz. Persze a Te energiáid, jó ha van felesleged belőle.
Nem nevetem ki őket.
Rájuk hagyom inkább....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
BBéci
legenda
válasz cintula187 #25131 üzenetére
Egy falra szerelt tévé esetében egyáltalán nem mindegy, hány madzagot kell elrejteni. Valamint ha az embernek van egy modern házimozi erősítője, akkor ki akarja használni a képességeit és az összes eszközét ahhoz csatlakoztatná.
-
BBéci
legenda
válasz cintula187 #25129 üzenetére
Dehogy!
Ha a DVD-játszón nincs HDMI kimenet és a tévén nincs komponens, vagy csak kevesebb kábelt, mindössze egyetlen HDMI-t akar a tévébe dugni, akkor is van értelme az elképzelésének.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz CSorBA #25127 üzenetére
Azt keresd ki az erősítő leírásából, fejből nem tudok válaszolni. Általában a belépő kategóriás erősítők videó áramköre ezt nem teszi lehetővé, de az Onkyo lehet kivétel.
-
BBéci
legenda
válasz z123456789 #25124 üzenetére
Miért ver engem a sors figyelmetlen, vagy szövegértelmezési problémákkal küszködő fórumozókkal?
Azt írtam, hogy szinte új Arcam erősítőt kapni 400-ért. Más szavakkal: alig használt, pár hónapos, de garanciális. Újat csak azok vesznek, akiknek sok kidobnivaló pénzük van.
Nem agyi kapacitás kell a vacak és a jó hangzás megkülönböztetéséhez.
Inkább mondj egy összeget, amit a teljes rendszerre szánsz és úgy adunk tanácsokat. Valóban nincs értelme 2200 eurós erősítőt venni, ha rövid időn belül nem társítasz hozzá azonos minőséget képviselő hangdobozokat.(#25125) CSorBA
Akkor Onkyo AVX-390.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Te Béci!Ezek közül a az elsöt találtam meg 600 000 Ft-ért.Az nem 4 kiló.
A többiröl meg ne is beszéljünk!Illetve még felvetödik az oly sokszor említett tény, hogy rohadtul most kezdem ezt a témát az életemben.Ha mondjuk meg is engedhetem magamnak, lenne arra szerinted agyi kapacitásom hogy különösebb iskolai elöélet nélkül ki tudjam ezeket használni?Úgy értem nagyon szivesen lógnék ezeken a gépeken egész nap, de már nem 17 éves vagyok, nem suliba járok, teljesen más területen dolgozom, és szerintem akármilyen szorgalommal, de én nem tudnám ezeket olyan szinten kihasználni mint mondjuk te vagy Sanci, vagy Patice.De sorolhatnám itt a neveket akik "òvikingül" beszélnek, én meg ülök itt mint Antonio Banderas a 13. harcosban a tüz körül.Csak én épp soha nem tanulom ezt a nyelvet meg.Vagy?Bele lehet jönni?Ha igen akkor nagyon szivesen belevágok.
Mindenképp szeretném az elöírt pozíciókba szerelni a hangfalakat.Ezt figyelembe fogom venni.(#25119) Deadzone41
Nem.Nem jól érted ne haragudj!Èn egy élvezhetö szettet szerttem volna viszonylag magasabb/belépö kategóriában.A lakás adottságai nem engedik.Ez most derült/derül ki.Ezért szeretnék egy, a lehetöségeknek (kicsi szoba) megfelelö összeállítást létrehozni.Teljesen igazat adok neked.Drága erösítö a "semmihez" felesleges.(#25121) BBéci
Na várj csak!Akkor ebböl a pénzböl már nem kifejezetten a belépö szintet lehet megütni, hanem ez már felsö kategóriának számít?Akkor itt visszatérnék a fenti mondathoz: "Illetve még felvetödik az oly sokszor említett tény..."
Èn értem hogy nem érdemes a szoba miatt nagyobba gondolkodni, de ennek ellenére azt mondod hogy érdemes megvenni most a többszázezres erölködöt, és késöbbiekben pedig lehet hozzájuk beszerezni nagyobb muzsikus dobozokat?Csak azért kérdezem, mert az a költözés nem hiszem hogy mostanában lesz.2 hónapja lakunk itt Elsö különköltözésem, szóval a következö lépés még várat magára. -
BBéci
legenda
válasz CSorBA #25122 üzenetére
A Pioneer hangdobozkáival a kóbor kutyákat érdemes hajigálni, másra nem alkalmasak.
Az Onkyo szettek hangminősége is erősen kompromisszumos, de annyi pénzért, újonnan nem tudok jobbat ajánlani.
Az a baj az efféle apróságokkal, hogy szinte a torzítás határáig felcsavarva bömböltetni kell, hogy valami moziszerű hangnyomás kijöjjön belőlük. Halkan még lepkefingnak sem nevezhető a produkciójuk.[ Szerkesztve ]
-
CSorBA
őstag
Sziasztok!
Elolvastam az első hozzászólást, és ezután kicsit félve írok. Kezdjük ott, hogy viszonylag egyszerűek az igényeim, talán a belépőszint alatt Jelenleg egy Thomson dpl560ht-t használok, ami nekem bőven elég volna, ha lenne valami HDMI rajta.
A környezet: Kicsi szoba, halk hangerőn.
Amit rákötök, PS3, media player, DVD lejátszó, mind HDMI-n.Mire lenne szükségem? Erősítőre és hangfalakra. Lehetőleg ne túl nagy hangfalakra, mint említettem kicsi a szobám. Örülnék, ha egy szettben lennének.
Mennyi lenne rá? 80-100k
Miket néztem? Ezeket:
Pioneer HTP 101 csomag (VSX-421 + Pioneer S21W+S11 hangfalszett) [link], [link]
Pioneer HTP 201 csomag (VSX-521+ Pioneer S21W+S11 5.1 hangfalszett) [link], [link]
Onkyo AVX-390 5.1 hangfalszett erősítővel, fekete [link], [link]
Onkyo HT-R548+SKF4700+SKS4700 hangfalszett [link], [link]
Amit még hozzáfűznék: A piok kifejezetten tetszenek megjelenésben, az Onkyo R548 már kiesik az árrésemből, azonban esetleg meghallgatnám a tapasztalatokat.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Deadzone41 #25119 üzenetére
Ha már vesz egy 55 colos kiváló plazmát és van pénze felső kategóriás házimozi erősítőre, akkor ne beszéljük le róla. A jelenlegi szoba méretei miatt nem érdemes nagyobb hangdobozokat venni, kicsikből viszont azért nem ajánlok drágábbakat - lenne ötletem bőséggel - mert a következő lakásban bizonyára el fognak férni emberes állók is. Majd eladja, vagy elajándékozza a HKTS szettet.
-
Deadzone41
őstag
válasz z123456789 #25117 üzenetére
jól értem, hogy 400ezer forintos erősítőre akarsz kötni ilyen műanyag egybe bögre szettet? nagyon rossz megközelítés. én továbbra is azt javaslom, hogy sztereó, és monitor dobozok, esetleg még egy mélynyomó filmekhez. de ha nagyon ragaszkodsz az 5.1-hez, akkor is inkább normális hangsugárzókra áldozd a pénzt, mint drága erősítőre a semmihez.
-
BBéci
legenda
válasz z123456789 #25117 üzenetére
4 kilóból meg lehet kapni szinte új Arcam AVR400-at, vagy hasonló minőségű (Cambridge Audio, Denon 4810) egyebet, amihez később vehetsz sokkal komolyabb, hozzájuk illő hangdobozokat, például a Focal Chorus 800-as sorozatból.
A háttérsugárzókat is falra szereld, kb. 160 centi magasra!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
z123456789
addikt
Hát az itteni mostmár többhónapos olvasgatás után kb a 4 kiló körüli érték mehetett volna erösítöre úgy gondolom.Azt össze tudtam volna hozni a következö év elején.Ez talán már megüti a belépö kategóriát.Nem akarok hülyeséget mondani.Ehhez szereztem volna valami ideiglenes hangfalszettet, aztán jöhetett volna abból is a "durr" késöbb!
Tehát azt mondom neked hogy mivel az álmaim most egy ideig összeomlottak, és nem lehetnek szép nagy hangfalaim (de legalábbis szépek) nem biztos hogy a 4 kilót kiadnám.De ez környökén ajánlhatsz valamit ettöl függetlenül.(#25113) cintula187
Fával kedves cintula Mindenképp megnézem.AVX fórumot nem tudom nézni.Mikor elkezdtem itt olvasgatni, akkor még ment, egy-két alkalommal, aztán a konszern letiltotta.Èrdekes, napiszaron a kis "megb*sznám" gombra pl rá tudok bökni ahol lányok hirdetik bályaikat, be is jönnek a különbözö szexhirdetések, még az ncore is bejön, de egy technikai fórum le van tiltva.(#25115) Patice
Milyen állványokat is?A link lemaradt.
A hátsók akkor állványon lesznek, de inkább törekednék az 5.1-re.Fú, egyszer már kaptam itt olyan választ amit szerettem volna.Méghozzá a TV márkájával kapcsolatban.Samsungra gondoltam, és micsoda megkönnyebbülés volt Panasonic-ot hallani.Most pedig a H/K-nál tartunk, ami mocskosul tetszik nekem külsöre.Még ha azt mondjátok hogy teljesítményben is elfogadható...Kicsit visszajön a kedvem(#25116) Deadzone41
Igen-igen én is így gondoltam hogy azoknak kell állvány a megfelelö magasság miatt.Meglesz!Meg ezzel a beforgatással is tisztában vagyok, pont ma olvastam róla.Ùgyis az lesz hogy amikor kipattog a kukorica, szépen elrendezem a dolgokat hogy minden passzoljon, bezárom az ajtót, kikapcslom a telefont...mint egy szeánsz.[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz z123456789 #25111 üzenetére
a monitor dobozokhoz mindenképp külön állvány kell. így tudod őket fülmagasságba rakni, mozgatni a helyük megtalálásához, és csak így tudnak megfelelő hangminőséget nyújtani. a dobozoknak a fejeddel egy képzeletbeli egyenlő oldalú háromszöget kell bezárniuk, és az előlapjukat magad felé kell forgatni.
szivacsokat az első tükrözési pontokra kell első sorban rakni, tehát a füled és a hangszóró közepétől számított távolság felezőpontjára az oldalfalakra, és a plafonra. -
Patice
nagyúr
válasz z123456789 #25111 üzenetére
Ilyesmi állványra gondoltam, de ennyi pénzért már kapsz használtan igazi, hifi célra kitalált állványt is.
A szoba berendezéseihez inkább illene egy vastag, tömör fa állvány.Azokkal a vázákkal tényleg megoldható az 5.1 falra szereléssel, csak már problémásabb az optimális elhelyezés a hátsók esetében, akár oda állványt kell majd venned.
Hozzá erősítő? H/K hangsugárzó szetthez igazán H/K erősítőt mondanék, vakon. Nem hallottam még azt a szettet. De ha H/K-t választasz mellé, akkor se a legolcsóbbat. Valamelyik 2** jelölésűt....
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
cintula187
addikt
válasz z123456789 #25100 üzenetére
A fene tudja, hogy mivel fűtesz?
A hangfalakat nézd meg majd ha tudod, gyönyörűek. Linket nem tudsz nézni, de linkelni tudsz?
Pityke78: nem hiszem hogy kevésbé férne el az optikai mint az alternatív RCA.
[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
BBéci
legenda
válasz Pityke78 #25110 üzenetére
Nem hinném, hogy egy normál optikai kábel ne férne el a falra szerelt TV mögött.
(#25111) z123456789
Mennyi pénzt szánsz erősítőre?[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
(#25101) Deadzone41
Mi baj a nevemmel?Ez egy régi freemail-es regisztrációm eredménye, miután már a nevemet próbáltam 100 féleképpen.Ez lett.Azóta használom.
Te is a bal oldali falra szavazol.SZERKESZTVE!!!
(#25106) Deadzone41
Az 55 coll kell.Egyrészt mert rászántam magam, meg pont ma olvasgattam a nézési távolságot, ami szerint kell!Meg ha véletlenül nagyobb helyre kerülök, akkor onnan majd hiányozna a plusz!A távolságot kb én is annyira gondoltam.(#25102) Patice
Nálad is az a fal nyert.Ilyesmire gondoltam a kütyüknek: polc Ez szerintem elég szellös.TV-t mindenképp falra szeretném.A szivacsokat hova is gondoltad?A növényekért én vagyok a felelös, szóval azokat én is szivesen látom. Ès nem!Nem vagyok meleg! Àllványok és dobozok alatt mit értessz?A hangfalak/dobozok nem az állványokon lesznek?Vagy milyen állványok lesznek közel egymáshoz?Ès mi az az elölap?Bocs, mondtam hogy lesznek hülye kérdések!Aham, meg polcozás!Aye Aye Sir!(#25103) BBéci
A te válaszodból viszont azt olvasom ki hogy akár maradhat így is a berendezés, és ezekkel a vázákkal meg tudom oldani az 5.1-re hasonlító hangzást?Erösítöt mit ajánlanátok ide?Csak mert lehet hogy a dolgok mostani állása szerint (ha már nem tudok belépö szintü rendszert telepíteni) következö hónapban megoldható az is a vázákkal.[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
válasz cintula187 #25108 üzenetére
Ja-ja, csak az a baj, hogy a TV a falon van, az optikai kimenet meg a Tv hátuljára van kivezetve.
Gondolom olyan optikai kábel nincs, aminek a csatlakozója 90°-os a kábelhez képest?! -
BBéci
legenda
válasz makaveli666 #25104 üzenetére
Ha a szoba megfelelő méretű az állódobozokhoz, akkor érdemes olyanokat választani.
-
Deadzone41
őstag
válasz Deadzone41 #25101 üzenetére
egyet értek Patice-al, annyit még hozzátennék, hogy ne told majd rá a kanapét nagyon a kályhára, kb kicsit több mint 2 méterre lesz ideális a hallgatási pozíció a szemben lévő faltól számolva, de ezzel kísérletezni kell, mint ahogy a dobozok faltól való távolságával is. ennek fényében szerintem lehetne spórolni pár colt a tv-ből a hang javára, de ez egyéni preferencia .
-
Pityke78
őstag
Srácok, ha azt szeretném, hogy a TV (Panasonic G20) műsor is a házimozin keresztül szóljon, akkor a TV audio kimenetét kell rákötnöm a HM erősítőre?
-
BBéci
legenda
válasz z123456789 #25100 üzenetére
Ezek inkább vázák, mint bögrék. Ha nagyon pici a hely, akkor tényleg nincs más választás, falra kell szerelni a hangdobozokat. A PC asztal is ezt indokolja.
Erősítő kell hozzájuk, maguktól nem szólalnak meg.[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz z123456789 #25095 üzenetére
Igen, akkor így az ágy + ablak + gardrób szekrény helyének ismeretében a 90 fokos elforgatást tartom még járható útnak.
Így háttal ülnétek a kályhának, ami azért nem is olyan rossz télen.
Szembe a falon lenne a TV két oldalán a hangsugárzók. És igen, ide elég egy jobb sztereó cucc. Állvány + monitor dobozt javaslok, hogy a dobozok kb. fülmagasságban legyenek, kicsit beforgatva a nézési pozícióba.
A TV alá egy fasza, masszív, szellős állvány, arra mehetnek a készülékek. A TV akár mehet a falra is. Azt is kb. úgy helyezd el, hogy kb. szemmagasságba kerüljön ülő helyzetben a TV vízszintes síkja.
A falak tényleg nagyon üresek. Toobee nemrég rendelt elég sok mindenkinek szivacsot. Saját magad is tudsz ilyen akusztikus paneleket gyártani. Ezek leginkább a magas és középhangok csillapításában lesznek hatékonyak. Egy vastagabb szőnyeg is mehet majd a fotelek elé "hangelnyelőnek".
A PC-t kivenném a sarokból és egy keskenyebb kis asztalra helyezném, közelebb az ajtóhoz. A sarokba mehetne egy nagyobb növény "diffúzornak", anyuci örömére és hogy ne a monitorok tetejére akarjon majd virágot rakni. De így sem lesznek majd túl messze egymástól az állványok + a dobozok. A falra sem érdemes nagyon rátolni majd őket, ill. az oldalfalaktól elég messze lesznek. A faltól az előlap lehetőleg majd minél távolabb legyen.
Az ajtó melletti falat meg polcozd be.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Deadzone41
őstag
én a fejhallgatózással foglalkozom inkább, volt alkalmam nem egyszer vaktesztelni különböző rendszereken, és tudom, hogy egy digitális kábelnél sokkal aktívabb komponensek között sem tudok különbséget tenni, és nem hiszem h süket lennék kétlem, hogy pont egy hdmi kábel változtatna a véleményemen. Én arra buzdítok mindenkit, hogy próbálja ki vakon hol vannak az érzékelése határai, aztán döntsön, költ-e több tíz- százezreket ilyen dolgokra. úgy vélem a vak hit semmivel nem áll távolabb a struccpolitikától, mint a vak tagadás, és ugyan úgy félrevezető tud lenni.
vezeték nélküli fejhallgató
z123456789: (de szép neved van ) akusztika szempontjából szerintem a legelőnyösebb az lenne, ha a kályhával szemben helyeznéd el a tv-t és a hangkeltőket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hardcore café
- Bestbuy játékok
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen okostelefont vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Gaming notebook topik
- Filmvilág
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest