Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Quetz #152048 üzenetére
Úgy kell neked!
Összehasonlítottad az általam javasolt kábellel?
Jelenleg 9-féle szubkábel van nálam, köztük SVS, kottázni lehet a különbségeket.(#152049) Vikthor
Azzal az Inakustikkal szemben én is az SVS drótót ajánlanám. Az Exzellenz alattiak belépő szintre valók.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz BBéci #152047 üzenetére
Szakemberek ajánlották, hogy ne a 2x ennyibe kerülő Inaqustik Referenz-t vegyem, hanem az ugyanazt a minőséget hozó sajátmárkásat. Nem ez most a lényeg BBéci, ennél nagyobb a gond. Hétfőn jönnek és megnézik, de valószínűleg panelcserés lesz, mert tapasztaltak ilyen problémát az SB 16 Ultránál is.
[ Szerkesztve ]
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #152045 üzenetére
"Hozzávaló SVS Soundpath kábel"
Szerinted 600000 forintos szubládához 15000 forintos kábel a hozzávaló?
AudioQuest Husky a hozzávaló!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz Dagidög #152044 üzenetére
Felhívtam a boltot, és mondták, hogy volt egy Ultra 16 (SB4000 nagytesója) mélyládájuk, ami szintén elhalkult és panelcserére szorult. Csak pont 2 hete van nálam és eddig bírta? Még jó h garisan vettem és nem használtan. Hétfőn jönnek ki hozzám megnézni, hogy mi lehet az oka, AVR vagy subwoofer...
-
nagyúr
válasz Dagidög #152044 üzenetére
Hozzávaló SVS Soundpath kábelt kivettem és újra beraktam az AVR és subwooferből. Mélyládát is áramtalanítottam és vissza... semmi. HTPC és Oppo forrásból ugyanez. van mély csak extrém halk. Kezemmel is alig érezni hogy működne. Még jó h garis.
-
farkangyal
csendes tag
Sziasztok
A segitségeteket szeretném kérni.Van egy Onkyo tx-nr 555-ös erősitőm. Össze van kötve egy Samsung KS 7000-el, közvetlenül az erösitöbe van az xbox one x, playstation 4, tv box hdmi-n, és a one connect box-ba csak az arc-t csatlakoztattam. A probléma az, hogy bármit használok, miután mindent kikapcsolok, egy olyan 20 másodpercre rá az erősitő bekapcsol(más nem), és kikapcsol olyan 2-3 perc után. Ez kb, 2szer fordul elő, utána csend, egészen addig, amig megint újra el nem inditok valamit. Szerintetek mi lehet?
-
nagyúr
Volt nektek olyan tünet, hogy semmihez nem nyúltatok vagy állítottatok el az AVR/PC menüjében, mégis a .1 azaz az LFE nagyon halkan szól? Duplán megnéztem, nincs sehol night mode belőve.
AVR reset megvolt, ugyanaz a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
TomAce
tag
válasz univerzita #152039 üzenetére
Kezeli, csak a LAN nem megoldott de akkor gondolom olyan medialejatszo kell ami Wi-Fis / DLNA-s+ USB bemenet van rajt a HDMI/optikai kimeneten felul.
De igy kulon taviranyito a mediaplayerhez es annak a feluleten keresztul megy, ugye?
-
TomAce
tag
Sziasztok,
Erositot vennek, csak nem tudom, hogy letezik-e olyan amit szeretnek
Synology NAS-rol jatszanam le Samsung TV-n a filmeket, de sajnos a legujabb Sasmung TV-k nem ismerik a DTS hang formatumot. Jelenleg a Samsung TV optikai kabellal van osszekotve egy regi 15 eves Thomson erositovel, viszont igy se jatsza le a DTS-es hangot, gondolom a TV-bol nem jon mar ki.Van lehetoseg, hogy DLNA-s erositovel vhogy le tudjam jatszani a hangot / kepet egyszerre? Vagy ez, hogy mukodik?
Koszi!
-
PodMAN
senior tag
válasz bendeguz76 #152035 üzenetére
Szabad-e megkérdezni, hogy honnan és mennyiért sikerült beszerezni? Nagyon filózom én is rajta.
-
nTom
aktív tag
Valaki a napokban keresett jó subot. Az AVXen van egy Svs SB12-NSD - gari nélkül, csak az árat sokallom
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #152031 üzenetére
Éppen pár napja beszélgettem egy ismerősömmel házimoziról és szomorúan említettem, hogy nincs a házam alatt pince, pedig ott milyen szuper helye lenne. Ezt arra alapoztam, amit például a Totel tulajdonosánál láttam, hallottam. Viszonylag kevés pénzből, rengeteg kőzetgyapot tábla felhasználásával irigylésreméltó zenehallgató és házimozi helyiséget hozott össze az alagsori garázs szomszédságában. Durván háromnegyedrésze van a talaj szintje alatt.
A nappalimban lenne egy háttérzenére megfelelő sztereó összeállítás és egy TV, mert ott is kell valaminek szólnia.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #152029 üzenetére
Több (8-10) olyan pincében, alagsorban kialakított moziszobában jártam, amikben a hang referencia szintű volt. Ehhez persze pár milliót el kellett költeni az akusztika optimalizálására.
Tehát akkor nem szerencsés, ha olcsón akarja valaki megúszni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #152023 üzenetére
Még egyszemélyesnek is kicsi. Ha hosszában rendezi el, akkor a háttérsugárzók lesznek zavaróan közel, ha széltében akkor az LCR és a szubláda.
-
spitta08
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék kialakítani a pincémben egy kb 4x3 területű moziszobát.Bármilyen segítséget elfogadok! A hangszigetelés már körvonalazódik, hogy is kellene, de ebben is elfogadok tanácsokat. Kösz előre is.
-
-
Bodó2015
csendes tag
válasz BBéci #151885 üzenetére
Értem, köszönöm a válaszod!
Szeretném megkérdezni, mint hozzáértő, milyen subot tudnál jó ár/érték arányban ajánlani a Focal szetthez ami szintben is hozza azok hangzását?
Továbbá Denon X3500H vagy X4xxx szériás erősítő megfelel-e vagy felsőbb kategória szükséges hozzájuk?Köszönöm a többiek válaszát is.
[ Szerkesztve ]
-
Z0mbi
senior tag
válasz tutitibi #152014 üzenetére
Denon AVR-X4100W van most is egy project lejatszoval (jofajta pickup al). Jelen pillanatban ezen megy a jatszo nincs baj. A baj az hogy a hazimozi leszorult 0% ra es sztereo ra hasznalom a denont. Arra az nem csak overkill de nem is jo. Es abban gondolkodom hogy lecserelem egy sztereo szettre. Viszont pont ez a baj. A felhasznalasi mod miatt (Lemez, spotify, airplay, dsd meg kitudja mi) nem tudok egy verbeli sztereo erositot ket hangfallal tolni mert kell a pre-amp, a halozati lejatszo meg a vegfok...igy mar eleg draga moka lenne (senki nem is gondolta hogy ez egy olcso hobbi )
Abban remenykedtem hogy letezik olyan integralt megoldas ahol riaa korrektor benne van a dobozban. Ebben a kategoriaban mar nem csinaljak. (ha igen akkor szeretnek tudni rola)
Es igy jutottam el az primare cuccokhoz ahol csak a pre-amp ot kellett volna meg megvenni de az kiabranditott... (csak a kinezete miatt ettol meg lehet hogy a vilag legjobb cucca ) -
powerup2
addikt
válasz BBéci #152015 üzenetére
Jó nem úgy fogom meghatározni de nah szegényes elektronika hát viccesen nézz ki pár dióda azt kész
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
BBéci
legenda
válasz powerup2 #152013 üzenetére
Rémesen rossz hozzáállás kipróbálás nélkül bármit hinni egy készülék hangjáról, képességeiről.
Ahogy mondani szokták, a puding próbája az evés.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
powerup2
addikt
válasz BBéci #152006 üzenetére
De az ilyen cuccokért ki ad 300 ezret meg többet mert nem hiszem hogy hu de jó hangja lenne
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Z0mbi
senior tag
válasz BBéci #152009 üzenetére
Vannak amin nem lehet kicsinyiteni. Egy torroid akkora amekkora. Egy elko se tud sokkal kisebb lenni.
Egy vegfokba meglatok kapcsolouzemu tapot attol is irtozom. Lehet oldschool vagyok de nem attol lesz nekem valami minosegi ha nehez (ironikus hogy ez a linkelt preamp 8.5kg 😂 )hanem attol hogy anyag van benne, jol zenel. Mivel ezt nem hallottam igy nem mondom hogy ez gaz.. viszont hallottam autohifi ben mosconi d class nyavajat ami nem melegszik es nincs benne anyag... meg a rokford om 1999 bol ami 7kg ab osztaly es 40% futesre megy az energianak...es itt ez utobbi szol szebben -
-KP-
addikt
Nem attól lesz jó vagy rossz valami, hogy egy alkatrésztemető belülről.
-
BBéci
legenda
válasz Z0mbi #152005 üzenetére
Ez valamivel bizalomgerjesztőbb, igaz, nem sztereó, hanem sokcsatornás előerősítő.
Ez 7.1 csatornás és szintén kong az ürességtől.[ Szerkesztve ]
-
Z0mbi
senior tag
Hat mar megint sztereo jon..sry.
Porgok azon hogy ejtem a hazimozit, soha nem hasznaljuk ki. Eloszor gondoltam megeroszakolom az erositot es a bakelitet rakotom. Tudja. de azt szarul.
Elkezdtem szetnezni mi lenne az a setup ami nem kerul egy balatoni nyaraloba.
Amit akarok az a
jo hangzas,
sztereo,
halo (igen mindenki megdobalhat en nem audiophile vagyok, sokszor spotify megy)
Bakelit jatszoItt leszukitettem a kort markansan mert a legtobb komoly marka kizart hogy csinal halozatot a sztereo erositoibe.
Primare felbukkant mint marka, tudja amit szeretnek de sajnos nem meggyozo. I15 be belenezve kapcsolouzemu tap nalam hidegrazast okoz ezert a penzert.
De amit igazabol akartam megosztani veletek az a eloerositojuk 300 lepedoert belulrol:Tudom nem marhafelsal ez hogy kilora adjak de...nema...(Primare R32 btw)
[ Szerkesztve ]
-
mola21
tag
Sziasztok!
Monitor Audio Silver 6 hangfalhoz melyik hm erősítő passzolna jobban, ami zenére is jó? Denon x4xxx, Marantz SR 6xxx, 7xxx, de láttam itt egy eladó Rotel RSX 1562-öt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest