Hirdetés
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz
zsolt734
üzenetére
Nem ártana tudni a mostani ventilátor főbb adatait, mint a légszállítást, és ha a NAS képes szabályozni a fordulatszámát, akkor az induló feszültséget (vagy legalább a mostani ventilátor pontos típusát, hogy találjunk hozzá adatlapot).
- 80x80x20mm méret,
- halk kivitel, de megfelelő légszállítás,
Ez a két sor alapvetően egymásnak ellentmond, kis méret és slim kialakítás esetében sem a halkság, sem a megfelelő légszállítás nem szokott általában összejönni. Azonban mivel itt nem komplett PC-ről, hanem 4-5 watt fogyasztású HDD-kről van szó, így akár még sikerülhet is jót találni. -
-
csemiubi
tag
Sziasztok!
Most vásároltam be egy ilyen konfigot:
Corsair Air 240 Carbide Series
ASUS PRIME A320M-K
AMD Ryzen 3 2200G
BE QUIET! Shadow Rock LP
HyperX Predator Series 8GB KIT DDR4 3200MHz CL16
ADATA Ultimate SU800 SSD 128GB
WD Blue Mobile 1TB WD10SPZX
Be quiet! PURE POWER 10 300WA problémám az, hogy hangosabb még a régi gépemnél is. Tud valaki segíteni, mit hogyan kell megnézni biosban/egyéb programmal hogy javítsunk a helyzeten mielőtt csendesebb ház ventillátort keresnék? (megfogadva bluemirage őstag bölcs javaslatát)
-
Nuada herceg
őstag
válasz
NdrewSunix
üzenetére
Hát régebben nézegettem.
Ha hosszabb ideig játszok, akkor van olyan 68-70 között. A ventilátor meg kb fél fordulaton. Ott játszik a fordulatszámmal, azért ingázik kicsit. Nem engedi jobban melegedni.
Kedves juliensorel kolléga, neked is köszönöm a választ. Okosabb lettem. Szerintem lejjebb rakom.
A ventilátor rgb - s, igen. Van neki még külön egy 4 pines csatlakozó, amit a vezérlőbe kellene dugni.
Csak remélni merem, hogy valamilyen random módon azért így is fog világítani. Különben minek árulnák így az egy ventilátort?
Ez a pontos típusa : CORSAIR LL120 RGB 120mm Dual Light Loop
-
válasz
soneec
üzenetére
Be Quiet Silent Wings3 is ugyan olyan jo , sot .Ha kell a nagy legszallitas akkor a high speed verzio kell neked.
A minimum fordulatszama pontosan ugyanannyi mint a sima max 1000 rpmes verzionak. Tehat 1000rpmig ugyanolyan hangjuk van, csak a high speed verzioban marad meg boven tartalek ,ha eppen benchmarkolni szeretnel
-
soneec
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani más alternatívát Nb eloop b14-3 helyett ?
Sajnos a csomag kibontásakor szembesültem azzal a ténnyel hogy 29mm magasak. És ez már nem fér be a kuckóba (Phanteks Shift)
Fontos a jó légszállítás és elviselhető hang!
-
ULPIUS
őstag
válasz
Nuada herceg
üzenetére
Minden vga "sziv", tolja a levegot ra a sajat bordajara. Sztem nem lesz gondja ott lent se, az 1060 nem forro kartya, foleg ha kello friss levego jut be elol a hazba.
A corsair nem tudom, attol fugg, rgb-s? -
válasz
Nuada herceg
üzenetére
Szia!
Mennyire melegszik amúgy a mini vga? Szoktad nézni használat közben?
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok.
Most építem át a konfigom egy új házba.
Mellékelek egy képet, utána írom a kérdésem.A Videokártyával kapcsolatban, szeretném egy foglalattal lejjebb rakni, a másik a fehér PCI-E-be átrakni.
A kérdés, hogy úgy nem lenne közel az alatta lévő lemezhez? Tudna szellőzni? Fogalmam sincs, hogy az az egy ventilátor szívja, vagy fújja a levegőt.
Egy gigabyte 1060 6g oc mini kártya.
A másik kérdés, hogy a képen látható corsair ventilátor. Fog világítani vezérlő nélkül?
Még nem próbáltam.
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
zsolt734
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni NAS ventilátorral kapcsolatban. Az alábbi paraméterek szerint milyen ventilátort tudtok ajánlani?
- 80x80x20mm méret,
- halk kivitel, de megfelelő légszállítás,
- 3pin-es csatlakozó,
- nem baj, ha drágább, de lehessen itthon kapni.Csak a merevlemezeket hűti a ventilátor, a CPU-t nem.
Előre is köszönöm!
Üdv.:
Zsolt -
krokostamas
tag
válasz
fogtunder
üzenetére
A CPU melegedésével igazából nem annyira tapasztaltam gondot, inkább a GPU tudja felhúzni magát hangosra. Igaz, Furmarkkal teszteltem először, ami ugye inkább extrém terhelés, aztán Rise of the Tomb Raiderrel nem volt gond végül is. Egész pontosan 72°C-ig ment mind Furmarkkal, mind ROTTR-rel, csak ugye Furmarknál 100%-on, 3000 RPM-en pörgött a ventilátor, míg ROTTR alatt talán 2000 RPM körül, amit már alig hallottam. Furmark nyitott oldallal 2400 RPM-ig ment fel a kártya ventilátora (70%), ami már hallható azért, de még elviselhető.
Esetleg akkor hátul-felülre bedobok még egy 12 centis gyári Phantekset, azzal csak nem lövök messze nagyon. No meg a Speedfant is belövöm akkor a VGA hőmérsékletéhez a hátsó 2-höz, az is biztos fog számítani, majd tesztelgetem. Én valamiért egyébként azt gondoltam, hogy az első 2-höz kéne állítani.
Ha meg nagyon hangosan lennének a Phanteksek, akkor a listából kinézek egy nekem megfelelőt.Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget!!

-
fogtunder
nagyúr
válasz
krokostamas
üzenetére
nekem egy Core i5 volt csak benne, meg egy GTX970, ami nagyjából ugyanannyi hőt termel, mint az RX570, hosszabb idejű terhelés alatt a házban meg tudott állni a meleg, amit a VGA termelt. ehhez a konfighoz még pont jó lehet a ház, de kicsit határeset a zárt előlap miatt.
a kérdés, hogy milyen hőmérsékletekről beszélünk, mert ha leveszed az előlapot, vagy az oldalát, nyilván hűvösebb lesz.
nekem az utolsó konfig 5db Lepa bol.Quiet volt, elől 3, hátul 1, fent-hátul még egy. ez utóbbi kettő nagyrészt alapjáraton ment, de a VGA melegedésével felpörgettem őket (Speedfan rulez), így kitolták a meleget a házból, ezzel sikerült megfogni 70 fok alatt a VGA-t. de ha hűvösebb alkatrészeket akarsz, akkor nem ez a te házad, még a szintén rohadt zárt NZXT H440-ben is 3-4 fokkal hűvösebb volt minden, miután cseréltem.
Grózi: bocs, de hozzám nem ír senki, valahol rontani kell a levegőt

-
Grózi
Topikgazda
válasz
krokostamas
üzenetére
Hát az a ház eléggé zárt elöl.fogtundernek volt ilyen,kérdezz rá a tapasztalataira-úgyis igen belejöttek a ház témába!!

-
Grózi
Topikgazda
válasz
bencze
üzenetére
Akkor pár alternatíva az Összefoglalóból: (csak 3 pin)
120mm
Coolink SWiF2 1201 120mm
Nanoxia Deep Silence 1300 rpm
Aerocool Dead Silence(a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Noiseblocker E-Loop B12 széria
140 mm
Nanoxia Deep Silence 1100 vagy 1400 rpm
Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Noiseblocker eLoop B14-2 vagy B14-3
Be Quiet Silent Wings 3 140 -
krokostamas
tag
Sziasztok,
Videokártyás topikból érkezek, a ház hűtésére szeretnék egy kicsit rásegíteni.
Jelenleg az adatlapomon olvasható konfigom van, egy Phanteks P400 házban. Jelenleg elől 2 db Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 140-es van sorban bekötve (van rá lehetőség a csatlakozójánál ugye), illetve hátul egy 12 centis, a házhoz alapból tartozó Phanteks ventilátor (elvileg PH-F120SP-BK).
Feltűnt, hogy ha levettem a ház oldalát, akkor jóval jobb hőfokok jelentek meg terhelés alatt a rendszerben. Gondolom bent ragadhat a meleg levegő, amit talán a hátsó ventilátor nem tud már kihúzni.
Az alaplapomhoz tartozik ugye egy szoftver, amivel tudom változtatni a ventilátorok sebességét, ezeket valamennyire fixre belőttem, ami még nálam elfér zajban. Segített is valamennyit, de azért nem eleget. Tudtok esetleg ebben nekem segíteni?
Előre is köszönöm!

-
-
fogtunder
nagyúr
válasz
NdrewSunix
üzenetére
nem feltétlenül kell annyiért házat venni, inkább 3K-t rá kellett volna dobni és Fractal Design Focus G, nem egy nagy szám az se, de az árához képest normálisan meg van csinálva és a ventik sem fix 12V-osak, vagy ott van a CM Masterbox 5 18K-ért, ez talán most a két legerősebb ajánlat 20K alatt, amit ismerek.
egy rendes ház amúgy kiszolgál akár két konfigot is, simán lehet vele 10 évre tervezni, jobb egyszer jót venni, mint kétszer szart. ha elszántad magad rá, várunk a házas topikban. -
-
fogtunder
nagyúr
válasz
NdrewSunix
üzenetére
ventit kb mindenbe kell venni, még 30K felett is találni olyan házat, amibe hulladék ventiket szerelnek gyárilag, 20K alatt meg szinte biztos, hogy kuka az összes, vagy hang, vagy légszállítás, vagy mindkettő miatt. de nem ez a lényeg, pont azért, mert a venti később cserélhető, ha vékony a lemez és rezonál a HDD-től, ha szarok az illesztések, zörgősek a műanyagok, ha nincs porszűrő és szar az egésznek a szellőzése, akkor az egész ház lesz cserés.
az, hogy sok mindenki elégedett az R1 Neo-val, semmit nem jelent, házak terén az emberek méginkább hajlamosak igénytelenek lenni, mint a tápegységekkel, "mer ez csak egy fémdoboz, mindegyik ugyanolyan". és persze egy még olcsóbb, még vacakabb házból költözve lehet jónak tűnik, csak aztán ha az ember a kezébe fog egy normális vastagságú oldallapot, szerel egy tényleg normálisan megtervezett házban, akkor rájön, hogy azért ez nagyon messze van a valóságtól. én azt szoktam mondani, hogy a beleszerelt hardver 10-15%-áért kell háhzat venni, hogy ne érjen csalódás és pár kivételtől eltekintve hosszabb távon még akkor is rá kell számolni 2-3 ventit.
én amúgy sokkal jobban örülnék, ha több házból lenne olyan verzió, ami olcsóbb ventik nélkül.
-
válasz
fogtunder
üzenetére
Abba ugyanúgy vennem kellett volna ventiket.
Tény, hogy itt nem kérdeztem meg mit vegyek, de máshol többen meg voltak elégedve a Zalman Z1 Neo -val.
Úgy gondolom most már, hogy ők egy forgalmas út mellett lakhatnak, így nem zavarja őket a hangos ventilátor és nem is akarják az R5 1600X -et piszkálgatni.
Ettől függetlenül nem vártam meleg hógolyót, de bíztam a márkában. Soha többet... -
fogtunder
nagyúr
válasz
NdrewSunix
üzenetére
hát ennyiért ugye nem kell csodát várni, de aprón talán találtál volna valamit, meg egy Bitfenix Neos is simán jobb lett volna.
-
válasz
chopin42
üzenetére
Azért vettem meg ezt, mert jelenleg nincs pénzem drágábbra. Így sajnos hiába adom el, abból már csak egy még rosszabbat vehetnék.
Számomra ez is előrelépés az elöl zárt házhoz képest. Ha nem cserélem ki a 3 ventit is jobb még, mint ami volt előtte.
Szegény ember vízzel főz. -
chopin42
őstag
válasz
NdrewSunix
üzenetére
Az a ház egy kalap...na mind egy, ha rám hallgatsz, eladod olcsón, ahogy van, és veszel egy normális házat. Ki ajánlotta? Házas topikban segítenek:[link]
-
bencze
senior tag
Mivel nem ismerem az árakat így árkeret nincs meghatározva. Led nyilván elég súlyos hátrány de biztosan kikapcsolható valahogyan ha nagyon zavaró. Szabályozható kéne legyen a Sentry 3-ból. 120-as és 140-es javaslat is hasznos lenne.
Jelenleg a 2 első ventinek tudtam leolvasni a modelljét:
Noctua nf-s12b
Nzxt rf-fn122-rb (ez halott, nem megy - ez a gyári ami a házzal jött)
Hacsak egy mód van rá minimumon fogom járatni őket, persze a vga úgyis elnyom mindent amikor játszom.A tetején is van egy outtake 140-es Nzxt de ha egyáltalán lehetséges még gyengébb mint a hátsó 120-as, lehet azt is ki kéne dobjam. Igaz halk de alig fúj maxon.
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz
NdrewSunix
üzenetére
Jobb lett volna ha nem tesznek bele ventit és olcsóbban adják..
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz
NdrewSunix
üzenetére
Igen,sajna az összes venti abban a házban.
-
-
nickjames
tag
Köszönöm Grózi!
Ha a hangban feljebb megyek, akkor nagyobb légszállításban van esetleg javaslatod? A lényeg, hogy ne búgjon, mint a lángosos ventilátora... Árban még tudok kicsit feljebb menni, 2500 környékére, nagyon max 3000. Nem az 1000 forint miatt, hanem az már nincs arányban az elért plusz hatással.
-
bencze
senior tag
Nzxt házam 12cm-es ventillátora elhalálozott. Szeretnék egy újat venni, illetve talán 2-3-at is egyúttal. Nzxt sentry 3 szabályozza jelenleg a ventiket, cpu-t is és házat is. Engem kicsit elbizonytalanít ez a pwm, 3 pin, 4 pin téma. Elvileg pwm-et is tud ez a cucc de mint a a 3 pines verzió lenne a preferált ahogy olvasgatok.
Milyet javasoltok? Akár konkrét best buy venti javaslat is érdekel, megköszönném.
A ház egy nzxt phantom 410. Cpu xeon e3-1240v2, ng-d14 hűtővel. Vga egy rx 580 8gb. -
Grózi
Topikgazda
válasz
NdrewSunix
üzenetére
Meg lehet oldani egy kis forrasztással,de az a venti tényleg nagyon gáz-hangos és legalább gyér a légszállítása..
Veszel egy 1200FT-s Xilence Red Wing-et és nagyságrendekkel jobb,pedig az a belépőszint legalja.
Most olvasom mit írtál közben ((#30859) ),na arról beszélek. -
Sziasztok!
Ez a ventilátor nagyon rossz választás, hogy lecseréljem a Zalman Z1 Neo házban a molex csatlakozós 2 ventit szabályozhatóra (4 pin)?
XILENCE COO-XPF120.R.PWM XF042 120MM VENTILÁTOR
Esetleg ha ezeket nem ajánljátok, akkor mi az ami árban sem sok, de csendes és használható is?
-
abdulka1
őstag
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
rostiron
üzenetére
Felmerült bennem a kérdés, hogy akkor miért van a lapon 4pines aljzat ?
Lehetséges okok:
1. egyféle csatlakozót kell készletezni
2. sok felhasználó agyába a 4 pin = szabályozható tévedés égett be még régen
3. előfordul pár olyan PWM-es ventilátor, amelyek a gyártója szerint az elsődleges PWM mellett alkalmasak feszültségalapú szabályozásra is, mint az NB-eLoop B1x-PS (az már más kérdés, hogy mennyivel másabbak a ventilátor teljesítménymutatói DC módban hajtva). A linkelt adatlapon látható, hogy a PWM-es változat 6.2 volttól indul el, míg a feszültségalapú szabályozásra optimalizált már 3.4 volttól, azaz jelentős különbség van a motor és szabályozása környékén.Azonban ahol fix 12 voltot adnak megy egy PWM-es ventilátornál, azt nem illik feszültséggel szabályozni, mert a gyártója úgy építette meg, hogy a fix feszültségre számít, és nem garantál semmit sem, ha nem kap ennyit a ventilátor.
A manual nem olyasmit ír, ha manualra teszem akkor pwm-es ??
Az is PWM, de nem az a PWM. Itt a második bekezdés erről szól. -
nickjames
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni házventi ügyben. Összefoglalót átolvastam, néhány oldalt is a fórumból, de egyelőre még nem találtam meg az ideális jelöltet. A lényeg:
Nem számítógépbe lesz, a mostani hangos ventilátort cserélné. Fix fordulaton forog, semmi szabályzás nincs benne. 12 centis "szabványos" darab. Próbának már néztem egy Deep Cool Wind Blade 120-at. Papíron egész jó adatai vannak (1300 rpm, 65,16 CFM, 26 dB). Több versenytársat is megnézve a 65 CFM nem tudom mennyire lehet valós, de a tényleges légáramánál erősebbet szeretnék, nagyobb hűtésre van szükség. Prémium kategóriában láttam jó jelölteket, de nem szeretnék 2.000 forintnál többet adni érte. Esztétika nem számít, szabályozás ugye nincs. Az viszont fontos, hogy ne legyen hangos.
Ha valakinek van javaslata, azt megköszönöm!
nj
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Grózi, hogy van pontosan ez a 3pin 4pin dolog. Összefoglalót olvastam. Nekem azt mondtad hogy 3-pin es kell.
Felmerült bennem a kérdés, hogy akkor miért van a lapon 4pines aljzat ? A manual nem olyasmit ír, ha manualra teszem akkor pwm-es ??

-
Ringman
félisten
köszi, szerintem várok akkor, nem 1-2 héten múlik a dolog, addig körbenézek, h milyen ventijeim vannak használaton kívül, 2 Coolink Swif2 120P rémlik, meg valami arctic cooling 140mm-es venti is akad, amit ideiglenesen be tudok építeni.
szerk:
persze ha szükség van rá egyáltalán, majd letesztelem a hőfokokat -
Grózi
Topikgazda
válasz
NdrewSunix
üzenetére
Csak ellenállással tudod fix fordulatra szabályozni.Viszont amúgy is egy kutyaütő darab,jobban jársz ha helyből cseréled.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
mind_against
üzenetére
Felesleges és hátra a gyári helyére tedd a 140-st.
-
Sziasztok!
Vettem egy Zalman Z1 Neo házat, amiben az első két ventilátorhoz sajnos csak molex csatlakozó van. (Ezen nem tudom miért spóroltak, de mindegy már.)
Létezik olyan átalakító amivel a 4 pines (szabályozható) alaplapi csatlakozóra rá tudom dugni, hogy ne süvítsen feleslegesen? -
Bib
addikt
Hali!
Egy asus strix gtx 970 dc2oc-ra felmegy az Arctic Accelero Xtreme IV ? -
Grózi
Topikgazda
válasz
mind_against
üzenetére
Előre is fér 2 140-s és hátra is,hidd el utánanéztem...Nem véletlen azokat és oda ajánlottam amit.A gyári 120-st vedd ki,add el vagy ha nagyon akarod akkor felülre beteheted,de felesleges.
Akkor nem lesz por a házban,ha túlnyomás van-ez az általam ajánlott felállással adott. -
Ringman
félisten
még nem sikerült ventit rendelnem - igazából a héten raktam össze a gépet - az eredeti ajánlásodban szereplő 147A nem 140×140-es változata még mindig nincs raktáron.
így e helyett a szögletes keretű 147 sq-t rendeljek - elölre 2 + hátulra 1 db-ot, vagy az alábbiakból valamelyiket:
Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 140 színes
Akasa Viper 140mm (AK-FN063)
Akasa Apache 140mm (AK-FN062)mivel függesztve lesz az asztal aljára egy tartókonzolon - ilyesmin - érdemes az egyik felszabaduló gyári ventit alulra szívóra átszerelni, a másikat meg akár 3.-nak előre? - akár mindkettőt fix 5V-ra rakva?
-
mind_against
tag
Köszi, utánanézek. Viszont egy már van benne a gyári hátul közvetlen a proci mögött, tehát még egy csatlakozó kell nekem, ha a gyárit akarom egy csatlakozóról futtatni az újjal? Vagy nem probléma ha nem egyforma a két venti? Fentre is tudok tenni egyébként, elfér három db 140-es is akár, nyitott porszűrős a teteje, nagy ház. Előre is fér szerintem kettő, de oda még mérnem kell, mert lehet csak 120-as fér be.
-
Werkly
őstag
Grózi! Ebbe a tápba meghalt a venti! Milyen rakható bele? 120-as? PWM-es gyárilag vajon? Kösz!
[link] -
-
Grózi
Topikgazda
válasz
mind_against
üzenetére
Oké,ez tényleg az.A te érdekedben kekeckedem,mert volt már itt olyan aki csak rávágta hogy hogy 4 pines venti kell és nem nézett utána a lábkiosztásnak.
Szóval én a helyedben 2 ventit tennék előre és egyet hátra.Szükséged lesz még egy Y kábelre a két első ventit azzal tudod egy aljzatra kötni(kivéve Alpenföhn WB 2+-azon van elosztó gyárilag).Ezeket ajánlanám:
TY-147A (én ezt választanám,de hátra nem biztos hogy elfér-mérj)
Nanoxia Deep Silence 140 Pwm
Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 140(csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Be Quiet Silent Wings 3 140 Pwm -
Ringman
félisten
válasz
tpeter77
üzenetére
alapból van 14×14-es kerettel ty 147: TY 147A SQ
-
mihione
őstag
válasz
Akra_hu
üzenetére
Hali!Szemelyes tapasztalat ezzel a hazzal es hutessel ebben a hsz.-ban
-
tpeter77
addikt
szia Grózi,
Define R5 házba a leghangosabb egységet, azaz HDD-t is lecserélem laptop hdd-re
így lesz benne 1 db SSD, és 1 db 2.5" HDD.
Elég ehhez elől és hátul 1-1 db TY174A venti szellőztetésre? Mert ha elég, akkor előre elég csak egyet tennem, és megmarad a csend.
vga: duplaventis 1060 (netezés alatt végig passzív) és a cpu hűtő a Macho rev B aminek tényleg semmi hangja.Ha mégis kettő venti kell előre, akkor az a kérdésem, vállalod-e a TY147 ventik átszerelését egy hagyományos 14x14cm keretbe?
köszi. -
Akra_hu
tag
Sziasztok! Egy NZXT S340 Elite házba szeretnék tenni 3db ventit. Az összefoglaló alapján Noiseblocker eLoop B14-PS légszállítása nagyon tetszik. Jó választás lenne? Nyitott vagyok mindenre
Mondjuk nem tudom ez a három venti, mennyire lenne hangos. (24 db/db) Led-es megoldást szerettem volna,de látom nem sok esély van rá. Aerocool DS lényegesebben gyengébb. A házba meg hatékony hűtés kellene,mert előlről oldalirány blockolva van. H700i meg már bazi nagy ház. CPU-ra Cryorig H5 Universal menne. Egyenlőre ennyi 
-
mind_against
tag
Itt a jó kép
-
chopin42
őstag
válasz
mind_against
üzenetére
Esetleg nagyobb felbontásban?

-
Grózi
Topikgazda
válasz
mind_against
üzenetére
"Tudom szabályozni, szóval PWM"
Miért,ha 3 pines ventit dugsz rá akkor maxon pörög?
Megnézted a lábkiosztást? -
Grózi
Topikgazda
válasz
mind_against
üzenetére
Kéne még egy árkeret és a lapod ventialjzatainak lábkiosztása.Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzatok lábkiosztását
-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet! -
mind_against
tag
Sziasztok!
Phanteks Enthoo Pro M házam van, a gyári hátsó 120-as ventivel.
+Asus Prime B350-Plus (2 x Chassis Fan connector(s) (2 x 4 -pin)), GTX1060, Ryzen 5 1600 gyári hűtővel, Seasonic Focus+ 550 Gold,
Panelban lakom a 8.-on, légkondi nincs és jön a meleg. Legalább 2-3 ventit akarok bele fentre és előre, hely az van.
Kérdésem: hogy oldom meg a csatlakozást, ha már csak 1 helyem van az alaplapon? -
Werkly
őstag
válasz
hegegabi80
üzenetére
A 2 db 140 van 4 pines Y elosztón CHA FAN 3-on.
2 db 120 szintén 4 pines Y CHA FAN 2
és 1 db 120 pedig szóló CHA FAN 1-en.
Mi baj lehet? Grózi? Kösz! -
Grózi
Topikgazda
válasz
hegegabi80
üzenetére
Szerintem keversz 2 hsz.-t,az elosztó más embernél volt.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Werkly
üzenetére
De arra csak egyforma ventik mehetnek, vagy a 3 db 120-as vagy a 2 db 140-es. Elvileg elmennek úgy is, csak hosszú távon nem egészséges. Grózi kijavít ha tévesek.
Ezért még azt is jó lenne tudni, mit hogyan akarsz rákötni és vezérelni. Van 3-as meg 2 elosztó is tápcsati nélkül. Azért ezt még le kellene tisztázni.
Jah és más webshopban is van/szokott lenni, csak hirtelen arra emlékeztem, mert én is nézegettem korábban. -
Werkly
őstag
Kösz Grózi a segítséget!
2 hét után megjöttek a ventik! 1 Akasa Viper egy Matterhorn Pure hűtőre ment, a házba pedig 5 darab Pure Wings 2 (3db 120, 2db 140) ment! Csendesek és jók a Xigmatek M. II házba. Köszönöm! -
-Bobby-
csendes tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
hibátlan, nagyon köszi

-
hegegabi80
addikt
válasz
-Bobby-
üzenetére
Pl van ez az 5-ös, molexről kap tápot. Ennek szokott lenni sata-s változata is.
Vagy van sima Y elosztó is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ha meg nagyon hangosan lennének a Phanteksek, akkor a listából kinézek egy nekem megfelelőt.

h700i meg nagyon nagy már. Bezzeg annak az oldala nem zárt.

A 143 viszont durván overkill véleményem szerint.