- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- Képek az Asus Zenfone 12 Ultráról
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- MIUI / HyperOS topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Élőben is megcsodálható a Vivo V50
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
A lábkiosztás szerint a cpu_fan-d is hybrid,tehát tudnod kéne róla 3 pin-t is szabályozni.Bár a manualoknak mostanában jobb nem hinni-próbáld ki az egyik Fractal ventivel.
A B12-P felesleges,a PS bőven elég-viszont ha tudsz 3 pint is szabályozni,akkor a B12-3-mal jobban jössz ki minden téren.
És a szabad helyre elöl én nem tennék B-14-t,oda inkább akkor SW3.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
sagit
veterán
Szia
Köszi a választ, épített vizen gondolkodtam, de felejtős, túl gyakran van nálam vga teszten, kiszedni,berakni.... épített víz nem játszik, azért nem a vízhűtő topikban vagyok
Háznak direkt lett nagy véve, pont a szerelhetőség miatt, szuper hogy a hdd tartók plusz egyéb sallang nincs útban, legkönnyebben szerelhető házam eddig.
A cpu hűtő nem tudatos választás volt, csupán nagyon olcsón jutottam hozzá ( 6k) és maradt, dizájnba is jobban bejön nekem. A vga valóban jobb lenne 240-es radival, viszont a terhelt 60 fokot se nevezném soknak 2088 mhz-en, ha nem akarnék mindenképpen 2100 mhz-et akkor használnám így és boldogság lenne, de mivel tudom hogy tudja a gpu ha hidegebb kicsit jót tenne a lelkemnek
Szóval akkor előre a cpu-ra is ezt a B12-3-at mondod? Ez nem pwm ha jól látom, és a cpu csatlakozóm fixen pwm-es, oda nem lehet jobb 2 db B12-P? A VGA radira akkor 1 db 12-3, előre fentre meg ennek a 14 centis változata hogy akkor már egyformák legyenek a ventik.
Így jó leszek? Akkor a mostani 6 venti helyett 4 is elég lehet?
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
Grózi
Topikgazda
A csatlakozóra már kaptál választ.venti ügyben meg megtaláltad az egyik legjobbat.Kompaktra ami még alternatíva lehet,az az Akasa Apache,Lepa Bol.Quiet és az Alpenföhn WB2+.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
Annyiból (6K) már az eLoop is kijön és fekete-fehér+mivel hybrid aljzataid vannak így választhatod a B12-3-t ami bőven átfújja a radit ha kell.Az első 240-s radira tennék push-pullban(elvész a konfig abban a nagy házban-kell a légáramlat),a hátsóra elég 1 is.Az elülső,felső helyen meg beteheted a WB2-t és akár felülre is(én nem látom sok értelmét).
Az igazsághoz hozzátartozik,hogy ehhez a konfighoz túl nagy a ház és a vga-hoz túl kicsi a szimpla radi.
A helyedben elgondolkodnék,hogy a 2 kompaktot kiváltanám egy épített vizzel,normális radival.Helyed van és használt cuccokból már 60K-ból kivitelezhető értelmes rendszer.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz NextError #30488 üzenetére
A leírás szerint hybrid aljzataid vannak,tehát mindegy hogy 3 vagy 4 pin.Az árkereted és a ház előlapi zártságát figyelembe véve én előre raknék 2 db 140-s Alpenföhn Wing Boost 2 Plus (bordára/radira is,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)-t és hátra+felülre 1 darabot választanék 120-s méretben ezekből:
Nanoxia Deep Silence Pwm 1500 rpm
Coolink Swif2 120P
Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus 120(bordára/radira is,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros-jelenleg az egyik legjobb házhűtő és bordára/radira is megfelelő)Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
=HG=
addikt
válasz DeaTHeX #30487 üzenetére
Ezért írtam, "ha van barkács hajlamod" (Ha nem is konyítasz hozzá, akkor nehézkes lesz...Ha megpróbálod, csak saját felelősségre! ) A ventinek ez a két csatija van.A jobb oldali az RGB.. Annak a megfelelő vezetékeit kell pároztatni a vezérlőével... A vezérlőhöz veszel egy ilyen csatit, akkor egyszerűbb összehozni... Természetesen a kis doboznak adsz 12V-ot pl egy molexről..( annak csati elméletileg van a dobozba )
Elnézést az offért!
-
fogtunder
nagyúr
azért csak egy 4 PIN csati van, mert ha minden különálló venti sense jele visszamenne, megőrülne az alaplap, így az elsőt érzékeli és az alapján fogja a jelet kapni a többi is, ha ugyanolyan ventiket raksz rá, akkor jó lesz.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
tkesy
őstag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy ha Kraken-re,- aminek alábbi venticsatlakozása van,- rákötök két B12-PS-t, akkor azokat normálisan fogom tudni vezérelni, ha az első csati 4 tűs, a többi pedig csak három?
(2 tű - üres -1 tű felállásban)A gyári ventiket jelenleg a CAM-ből gond nélkül tudom vezérelni. (hőmérséklet / fordulatszám megadásával).
Esetleg van más is ami javasolt kompaktra? Elvileg nem látszanak a ventik, de a gép alap színösszeállítása fekete-fehér.
Előre is köszi a segítséget.
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
sagit
veterán
Valóba PWM mind 3, PWM módban a fractalok maxon pörögnek
(#30484) abridabri: az Aphace akkor csak papíron tűnik ennyire jónak?
Az ár 6k/ ventiig igazából mehet, de a noctua dizájnban nem annyira passzolna a géphez. Nincs abból sima fekete?[ Szerkesztve ]
-
DeaTHeX
tag
Oóoőő...és ezt h kötöm rá??? (Az első verziot)
[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz ; FORTIS 5 ARGB; ASUS ROG STRIX B450F GAMING II ; 16GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Trident Z RGB CL16 (4x8GB); ASUS TUF 3070TI 8GB ; Samsung NVMe M.2 500 GB SSD ; WD 500GB Sata II; WD 1TB Sata II, WD 2 TB SATA II, CORSAIR RM650x | Kriptót is elfogadok...
-
Heavyrain
őstag
Sziasztok.
Abszolút noob vagyok a témában, de szeretnék venni 2db Alpenföhn WingBoost 2 Plus-t a ház oldalába és hátuljába. Az alaplapon 1 x 4-pin és 2 x 3-pin csatlakozó van a ventillátoroknak.
Olvastam hogy jár valami elosztó is hozzá.
A kérdésem az lenne, hogy ezzel az elosztóval megoldható mind a két ventillátor működtetése, úgy, hogy csak 1db 4pines csatlakozó van az alaplapon?
Köszönöm! -
veterán
En igy csinalnam : elol a cpu radira raknek 2db Aerocool Dead Silence ventit ( en nem voltam megelegedve az Apacheval ;gyenge)
3. front venti helyre mehet a gyari Fractal GP 14.
Hatul a VGA radira szinten Aerocool Dead Silence 12cm venti(kettot ;ha minden fok szamit) raknek.
Fentre is mehet kifujora a masik GP14 (bar szerintem par fokot jelentene csak, ki kell probalni van -e ertelme egyaltalan a felso ventinek )Ha meg hajlando vagy sokkal tobbet kolteni akkor : Silent Wings 3/ Noctua NF F12 pwm ventik a radiatorokra.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
Kezdésnek jelzem,hogy ha a lábkiosztás stimmel akkor pwm módban is feszültségalapon szabályoz a lapod(a cha_fan-okon) és annak az Akasa-k nagyon nem fognak örülni vagy el van b@szva a leírás a manual-ban.
Egyszerűen le tudod ellenőrizni,valamelyik fractal ventit rádugod a cha_fan-ra és pwm módra lövöd biosban.Ha full-n pörög,akkor valóban pwm-s aljzat-ha nem akkor dc alapon szabályoz pwm mód esetén is.
Kezdésnek ezt próbáld ki és utána tudunk továbblépni.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
NextError
tag
• 1 x CPU Fan Connector (4-pin)
* The CPU Fan Connector supports the CPU fan of maximum
1A (12W) fan power.
• 1 x CPU Optional/Water Pump Fan Connector (4-pin)
* The CPU Optional/Water Pump Fan supports the water cooler
fan of maximum 1.5A (18W) fan power.
• 2 x Chassis Fan Connectors (4-pin) (Smart Fan Speed
Control)
• 1 x Chassis Optional/Water Pump Fan Connector (4-pin)
* The Chassis Optional/Water Pump Fan supports the water
cooler fan of maximum 1.5A (18W) fan power.
* CHA_FAN1 and CHA_FAN2 can auto detect if 3-pin or 4-pin
fan is in use.
Elvileg van 5 db 4 pines csatlakozó ha jól értelmezem és mindegyik támogatja a sebesség szabályozást. Ebből egy kell a cpunak a házon meg 5 venti van jelenleg amik ha jól emlékszem egyik sem szabályozható 4 molex-es az biztos a hátsó meg talán 3 pines. -
sagit
veterán
Ami kimaradt:
Alaplapom lábkiosztása:
1 x 4-Pin CPU Fan Connector (PWM mode)
2 x 4-Pin Chassis Fan Connectors for 3-Pin (DC mode) and 4-Pin (PWM mode) coolers control.A VGA ventiket a lapra kell kötni, a 2 Alpenföhn van 1 portra (Chassis Fan 1) 2 Fracal a CPU-ra Y kábellel, ( van 2 db Noctua 4 pines Y kábelem) és a 2 másik fractal, ami a fenti elől és ami fent van hátul szintén 1 portra van kötve Y kábellel. (Chassis Fan 2)
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
Sziasztok
A gépem az adatlapomon megtekinthető, azonban a hűtéshez hozzá kell nyúljak.
A házam egy Define S, elöl 3 db gyári Fractal GP-14 fújt be, hátul egy GP-14 ki (1000 rpm, 14 cm, 19 dBA, 0.71 mm/H2O, 68.4 CFM).
Felül fújt ki a procimról (Intel 4790,84W TDP) egy régi Corsiair H100(dupl radi,
122mm x 275mm x 27mm radiátor méret)-on 2 db Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 12 cm (1500 rpm, 12 cm, 18.2 dBA, 0.85 mm/H2O, 62.4 CFM)VGA pedig egy KFA2 1080 EXOC volt, 77 fokon ment 2000 RPM körül, ez volt a leghangosabb komponense a gépemnek ezért lett cserélve. A cseréig telljesen elégedett voltam a ventikkel, a Fractal ventik szépen kiszellőztették a házat, a 2 Alpenföhn pedig szépen hűtötte a procit 50 fok körül 800 RPM-mel.
Azonban lehetőségem volt váltani egy MSI Seahawk X 1080-ra,itt kezdődnek a "gondok".
A kártyához kapott 2 ventillátor a Corsairtól jött, ahogy a GPU vízhűtés is. Már a procihűtöhöz kapott ventik is borzalmasan hangosak voltak, ezek se sokkal jobbak.
2 db SP120 LED (1650 rpm, 12 cm, 26.4 dBA, 1.46mm/H2O, 57.24 CFM)A lényeg:
Mivel a VGA a gyári ventikkel nagyon hangos volt, ideiglenesen leszedtem a Proci radiátorról a 2 Alpenfön ventit, és átdobtam a vga-ra. A Vga nekem elfogadható hangú lett, azonban melegebb is 5-8 fokkal mint a gyári ventikkel ami pont elég arra hogy ne tudja stabilan a 2100 Mhz-es GPU órajelet tartani, amit viszont mindenképpen szeretnék elérni hallk hűtés mellett (értst 18-20 dBA körül / venti) . Ezt annak tudtam be hogy egy single radinak kell elvezettnie olyan ~200W hőt (mínusz a ramok és a vrm, azt külön hűti a kártya egy saját ventillátorral, tehát hasraütve valahol 160-180w között), és az alpenföhnök statikus lgényomása sokkal soványabb, nem tudja átfújni elég gyosan a radiátort. (szerintem)
Tehát erre a single radiátorra keresek olyan 12 vagy 14 centis ventillátort ami nagy légnyomást tud előllítani, hallkabb 20 dBA-nál, és azért légszállítása is van
A vga radi jelenleg hátul fúj ki, ahol előtte egy Fractal 14-es venti volt, az elkerült közvetlen fölé, ott fúj ki.
A prociraditor venti nélkül maradt, vettem 1 db 14 cm to 12 cm adaptert és azzal felraktam az elöl lévő 3 gyári fractal ventik közül a középsőre. Így a 3 befújó ventiből 2 (a középső és az alsó) kénytelen a radiátoron át befújni a levegőt. Ami nem is lenne akkora baj, de nem várt mellékhatás jött elő.
Mivel ezeknek a fractal ventiknek még rosszabb a statikus légnyomásuk, két szegény alsó venti alíg tud a radiátortól befújni. A CPU nem melegszik, csak a házba jut sokkal kevesebb levegő. A vga ettől ismét melegedett 4-5 fokot, ha leveszem az oldallapot szépen visszahül 59 fokról 55, gyári hangos vga ventikkel meg 48-50re. Ezt a hőfokot szeretém elérni a jelenlegi hangerővel ha megoldható.
Amire én gondoltam az első hozzászólás után : kell nekem 4 nagy légnyomású és nagy légszállítású venti, 2 előre ami átfújja a cpu radiátort, több friss levegőt tol a házba. Illetve 2 db ugyan úgy nagy légnyomású amit a vga-ra rakok. A 2 db alpenföhnt megtartom ház szellőztetésre, egyik megy előre fentre, másik marad hátul fent. A 4 db fractal nyugdíjba megy.
Kérdés:
-Helyesen gondolom?
-Ha egy single 120-as radiátor midnkét felén van venti, érdemes a belső felére egy nagy légynomsáú ventit rakni, a külsőre pedig egy nagy légszállításút, vagy oda is mehet egyforma mint bentre?Jelőltek: (full fekete, vagy fekete és fehér jöhet szóba, esetleg csak fehér led lehet,4 db 12-es ,vagy 2 db 12-es és 2 db 14-es venti kellene)
első hsz átböngészése után az Akasa Aphace ventiken akadt meg a szemem.
Ami miatt őket választanám az a magas légnyomás mellett a relatív magas légszállítás és a papíron hallkság.
12 cm: 1300 rpm, 57.53 CFM, 16 dBA, 2.64 mm/H2O
14 cm: 1300 rpm, 89.5 CFM, 22.19 dBA, 2.76 mm/H2OEgy szakitól várnék más tippet, megerősítést ha jó az elméletem, illetve hogy 4 db 12-es vagy 2-2 db lenne-e a jobb.
Bocsi hogy hosszú lett, végezetúl egy kép a vizuálisabb típusoknak.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz zed1983 #30477 üzenetére
Ez belépő kategória,annak minden hátrányával.Az FN V2 nem egy csendes venti,de azért légszállítása is van.
Ha biztos előrelépést szeretnél,akkor azok közül válassz amiket írtam.Pl. a Nanoxia nem sokkal drágább és sokkal jobb.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz Smiley #30469 üzenetére
Vagy házat cserélsz,vagy veszel egy komolyabb előlapi vezérlőt amivel akár ki is kapcsolhatsz 4-6 ventit(8-13K,pár típus az Összefoglalóban ).
Vagy veszel egy ilyen kábelt: [link] és hozzá 3 darab ventit ezek közül:
Nanoxia Deep Silence 1300 rpm
Be Quiet Pure Wings 2 120
Aerocool Dead Silence(a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Noiseblocker E-Loop B12 szériaAz Aerocool DS-ből a led nélküli szürke-fekete 3600FT-ért most jó vétel:
-
DeaTHeX
tag
mindenféleképpen infrásba gondolkodok...
AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz ; FORTIS 5 ARGB; ASUS ROG STRIX B450F GAMING II ; 16GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Trident Z RGB CL16 (4x8GB); ASUS TUF 3070TI 8GB ; Samsung NVMe M.2 500 GB SSD ; WD 500GB Sata II; WD 1TB Sata II, WD 2 TB SATA II, CORSAIR RM650x | Kriptót is elfogadok...
-
Grózi
Topikgazda
válasz NextError #30462 üzenetére
Kéne még a lapod venti aljzatainak lábkiosztása.Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzatok lábkiosztását
-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
=HG=
addikt
válasz DeaTHeX #30472 üzenetére
Még nem próbáltam, de szerintem ezzel is megoldható, ha van egy kis barkács hajlamod...Vagy ha nem kell távvezérelni, akkor ezzel. Vagy ha kínából akarsz rendelni, akkor ez is megoldás...
-
DeaTHeX
tag
igen
-
DeaTHeX
tag
sziasztok...nekem olyan problémám lenne h vetttem egy rajintek iris 12 es ventit és valami szabályzó kellene nekem amivel ugye babrálhatom...nézegettem jutubon vidiket de mindenhol csak a 3 dbn os kiszerelést láttam amihez van ugye távbizgentyű is meg az a kis "hub" vagy micsoda...azért meg nem szeretnék venni plusz egy 3 db osat 19 körül...mert attol a 4. darabom megint kihasználatlanul lenne...vmi okosságot ki kéne találni rá
-
Smiley
addikt
válasz mgoogyi #30468 üzenetére
A mostani ventik biztosan mennek ki a hazbol, kiprobaltam, nagyjabol ezt is vartam egy ilyen olcso haztol es a hozza tartozo ventikrol. Lehet, hogy egy sima eloszto es a silent fan mode boven eleg lesz majd, csak ezt tapasztalat nelkul jelenleg nem tudom megitelni... szoval elso korben valami eloszto meg 3 egyforma 3PIN-es venti kellene szerintem.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
mgoogyi
senior tag
válasz Smiley #30467 üzenetére
Ez olyan, hogy berakod egy 5,25-ös helyre, rákötsz egy molexet áramellátásnak. A ventikhez 3 pines csatlakozók mennek a ventivezérlőtől és mindegyik bekötött ventihez tekergetheted a potmétert igény szerint.
Nézz szét az aprók között, ha a meglévő (nem pwm-es, 3 pines) ventik halkítása az elsődleges szempont.[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz mgoogyi #30466 üzenetére
Sajnos teljesen hulye vagyok ehhez a temahoz, ezert jottem segitseget kerni.
Igazabol valami ilyesmi teljesen jo lenne. En serverekkel dolgozom, ott ugye nincsenek kompromisszumok meg ott nem a csendesseg az elsodleges szempont.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
mgoogyi
senior tag
válasz Smiley #30463 üzenetére
Előlapi ventivezérlőben gondolkodtál?
[pl. zalman zm-mfc1 ]
Én ilyet használtam évekig hasonló okokból. -
Smiley
addikt
válasz abridabri #30464 üzenetére
Haz az zsir uj, tehat azt nem akarom cserelni, amugy is storage-nek boven jo, mert siman belefer a 8 disk. A lakas masik vegeben van az egyik sarokban, szoval nezegetnem se kell. Ugyanilyen hazban ugyanugy 8 disk-el van a cegnel egy storage, abban 3db PWM-es alpenföhn venti van, csak a disk-ket lehet hallani, de itt ugye nincs PWM ez a legnagyobb bajom
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Smiley #30463 üzenetére
En nem koltenek arra a hazra 3x4-6k t(plussz az Y kabel 1k) .Apron van uj NZXTPhantom gephaz 20k ert. Ebben van gyarilag 3*12cm+1x 20cm venti ,es a hazon van beepitett ventillator szabalyzo panel is. A 2 oldalso ventit lehuzva 7V korul lesz egy halk rendszered ,ami raadasul nincs is ugy telezsufolva mint a kis N300 ban.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
Sziasztok,
Kb 1 eve mar kaptam jo tippet itt szoval ujra segitseget kernek toletek.
Otthoni storage:
CoolerMaser N300
Asus P5Q SE PLUS
Intel L5408
Zotan GT210Meg 8db SATA Disk.
Van egy AC Freezer 7-em, de vissza kellett raknom egy gyari 775 intel hutot, mert ez a franya NB rohadtul melegedett... ez ilyen balf@sz megoldas, hogy a CPU huto huti az NB-t. Proci igy is elfogadhato, ugyanis csak 40W, talan meg zajosnak se mondanam. Ami a nagyobb problema, hogy a disk-ek elott levo 2 darab hazhoz kapott 120mm coolermaster huto baromi hangos, oda kene nekem valami iszonyat halk (lehetoleg nem vilagitos) meg akkor mar a haz hatuljara is hogy kivigye a meleget. Itt jon a bibi, ez eleg regi lap... osszesen 1 darab 3 PIN-es csatlakozo van rajta, amit a BIOS-ban lehet szabalyozni, ott se tul jol [Standard] [Silent] [Turbo]. Gondolom itt valami elosztora is szuksegem lesz majd, plusz a 3db 120mm venti aminek mondjuk 4-6e kozott legyen darabja.
Elore is koszi!
-
NextError
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz keresnék ventit:
Ház: zalman z9 neo
Proci: i5-8600K
Táp: FSP Hyper M 700W
Vga: msi gtx 1070 gaming x
alaplap: asrock fatality gaming k6
Proci hűtő: be quiet pure rock
Ehhez kellenének új ventik lehetőséfekhez mérten nem túl drágán max 4 ezer darabonként. Mennyit kellene bele rakni, hogy halk maradjon és kellemes hőfokú ?
Illetve érdekelne hogy a tápban is lehet ventit cserélni? Oda milyen ajánlható vagy azt nem érdemes annyira?[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz zed1983 #30457 üzenetére
Egy darabig jópár darabbal gond volt-sok hibás példány került elő.Az Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 140(bordára/radira is,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem) minden szempontból jobban jársz és hasonló árban is.
-
Grózi
Topikgazda
válasz #95590400 #30453 üzenetére
A fekete-szürke a led nélküli és az szokott olcsóbb lenni.A white (amit linkeltél) az fehér ledes és jóval dráágább ez tény-viszont szolid fehér fénye van.
Ezen a,hogy is mondjam..kissé sz@r képen a hátsó venti az-láthatod mennyire szolid az elülső ledhez képest:Ez a led nélküli,3600-ért: [link]
[ Szerkesztve ]
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
Egy NZXT S340 2db gyári ventijét szeretném lecserélni 2db 140mm-es ventire.
ezt a tipust néztem ki, de az ajánltt listában nem láttam : [link]
Egy Z370-es lapban egy i3 8100, amin jonsbo cr 601-es torony hűtő van + EVGA gtx 1060 FTW a konfig része.
Ezeket kellene halkan, de hatékonyan hűteni!
Köszönöm!
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
chopin42
őstag
válasz diegho #30455 üzenetére
Ahogy olvasgatom a fórumot, mindig kijön, hogy az egyik legjobb venti a Thermalright Ty147-A. Ha ilyenből befér előre kettő, ezt + egy y kábelt vennék személy szerint. De az Alpenföhn WB2 színes is tökéletes, úgy valamivel olcsóbban jössz ki a gyári y kábelnek hála. Alternatívák az összefoglalóban, több minden nem nagyon jöhet szóba, ahogy olvasom itt általában.
Szerk: a Ty147 most nagyon drága. Szóval: WB2.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Most rendeltem egy Meshify C házat és bár most még nincs rá szükség, de ahogy melegszik az idő, tennék előre 2x 140-es ventit, amit lehetőleg egymásba lehet kötni és csak 1db 4pin-t foglal az alaplapon. Ideiglenesen 2db swif2-es 120-as megy majd bele, mert az van csak itthon, az is lehet, hogy bőven elég lesz, majd kiderül, de jó lenne tudni milyen ventit nézzek, ha mégsem. Tudom, hogy a WB2 most az egyik leggyakrabban ajánlott, de jöhetne mellé még 2-3 másik is.
-
törölt tag
válasz #95590400 #30453 üzenetére
jól van, közben találtam jutyúb videót, hogy fehér is ledes. közben rájöttem, hogy félreértettem az üzit, úgy értettem, hogy valamiért csak a ledesek ajánlottak... de leesett, hogy nem... akkor egy feketét rendelek, oszt kész, meg mellé egy BQ Pure Wings 2-őt a tápnak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
köszi szépen... van fekete-fehér, az is jó? meg fekete-szürke.
igazából amit találtam: black/red/white editisünök. kéket már nem is lehet kapni.
ledeset nem nagyon akarnék... szerintem zavarna a kiszivárgó fény a projektorom miatt.ez jó lesz? led nélküli, és nem is olcsó
[white-edition][ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
Hú ember! Tényleg van! Csak a kereső nem dobta ki. Ha előbb tudtam volna róla ezt veszem, de ha a WB2+ nem lesz hangos, maradnak. Holnap kiderül, mert beszerelem, már van hozzá végre hármas elosztó kábelem.
Adatai alapján egyforma a 147A tipussal, csak a kerete más. -
Grózi
Topikgazda
válasz #95590400 #30448 üzenetére
Oda inkább hasonló árban egy Coolink Swift2 1201-t ajánlanék.[link]
Vagy kicsit drágábban Aerocool Dead Silence(a Black Edition(az 3800FT) kivételével ledes,3 válaszható szín)120-t.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
törölt tag
jó, de épp azzal küzdök, hogy konkrétan milyet, mert a 3 pinesekhez egyhez sincs írva, hogy cpu-hoz ajánlottabb, csak a 4 pineseknél. ha már vennem kell, akkor olyat kéne, ami nem tipikus házhűtő venti.
gondolom nem sokan küzdenek ezzel a problémával, hogy elszállt az alaplapi 4 pines csatlakozó.
3 pines BQ Pure Wings 2 jó a cpu hűtő lamelláira is?[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz #95590400 #30445 üzenetére
Milliószor kitárgyaltuk,hogy bár szabályozható feszültségalapon pwm-s venti,ettől még nem tesz jót neki-így kerülendő.Vegyél 3 pinest és azt tudod normálisan szabályozni.
A tápventi cserének meg megvan a saját topicja,bár ott mostanában olyan emberek adnak eligazítást akik innen ki lettek tiltva egy időre..
Véleményem szerint abba a tápba egy 120-s BQ Pure Wings 2 tökéletesen megfelel.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
törölt tag
válasz #95590400 #30417 üzenetére
a négypines, ajánlásban lévő procihűtők általában hajthatóak 3 pin-ről is, vezérelve? mert most kipróbáltam a 4 pines mikroszerveres venti a 3 pines cpu fan -nal. leszabályozta azt úgy is. igaz, hangos maradt mint a fene visszavett fordulaton.
mert akkor asszem meg van oldva majd a történetem.
talán csak a tápra (FSP FSP500-60APN) kellene valami venti, mert megint úgy hallom, kicsit megint zörög, hiába zsíroztam le harmadszor is. mondjuk ezt elviszem valakihez forrasztani.[ Szerkesztve ]
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Egy meshify c házba milyen ventiket érdemes venni ?
Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Grózi
Topikgazda
válasz mihione #30439 üzenetére
Ebben semmi meglepő nincs,nagyon zárt annak a háznak az eleje+a gyári ventik is hangosak,de legalább csekély a légszállításuk.
Ha teszel be előre 2 db 140-s minőségi ventit,azzal nyersz pár fokot-de az előlap azokat is nagyon lefogja.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
-
mihione
őstag
Sziasztok!
Adott egy nzxt s340 haziko viszont azt vettem eszre hogy az elolap levetelevel 5 fokkal csokkentheto a gpu es a proci homerseklete.Jelenleg a hozza adott gyari 120-as nzxt ventik mennek max fordulaton,kerdes hogy egy jobb 140-es ventivel javithato a legaramlas vagy mindenkepp modositani kell az elolapot mert keves friss levegot tud alul es felul levo resen beszivni?Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Johnyy
tag
A Be Quiet Silent Wings 3 lesz a befutó.
Szerinted a PWM-essel járok jobban az alaplapról vezérelve (az első ventilátor maradna a ventilátorvezérlőn 5V-on), vagy a PWM nélkülivel a ventilátorvezérlőre kötve?
Ha a PWM nélkülivel, akkor még kérdés, hogy elég hosszú-e a kábele vajon?
-
Grózi
Topikgazda
válasz Johnyy #30435 üzenetére
Nanoxia Deep Silence 1100 rpm
Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Noiseblocker eLoop B14-2 vagy B14-3
Be Quiet Silent Wings 3 140Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Johnyy
tag
Sziasztok!
Gyors segítség kellene, mert megőrjít a hátsó ház ventilátorom.
Ma egyszer csak a hátsó ház ventilátorommal (Fractal Design Dynamic GP14 140mm) lett valami, nagyon hangosan kerreg, olyan mintha beleérne valami, de nem ér bele semmi, meg mintha nem egyenesen menne (mint amikor a bicikli kerékbe nyolcas van).
Fractal Design Define R5 házról van szó, amit 2017 szeptember elején vettem újonnan.
A ventilátorok a ház ventilátorvezérlőjére vannak kötve, és az 5V-os állásban használtam őket.Ma már próbáltam úgy elindítani a gépet, hogy a 12V-os állásban volt, ekkor is elkezdi egy idő után.
Úgy is próbáltam már, hogy ki volt kapcsolva a gép, és kézzel pörgettem, akkor is elkezdi egy idő után.
Az is érdekes, hogy ha pihen egy kicsit, akkor egy kevés ideig nem csinálja.
Szerintetek mi lett vele?
-
Thermy
tag
Értem köszönöm és bocsi az off ért, meg még azt szeretném kérdezni hogy honnan lehetne ezt beszerezni, mert sehol nincs készleten
[ Szerkesztve ]
Tudod kik lesznek igazán sikeresek? Akiket naív, őrült álmodozóknak tartanak, akik képesek a céljaikban sziklaszilárdan hinni és küzdeni azokért!
-
Grózi
Topikgazda
válasz Thermy #30425 üzenetére
Az a 65-73 fok teljesen jó és azért ne keverjünk egy nonK procit egy K-sal-azért az alap 4,2/4,5 és 3,6/4,2-s órajel is számít.Első körben ha még nem tetted meg,akkor alul kéne feszelni a procit,mert ha minden auto-n van(Vcore/Vccin) akkor már ott nyersz bőven és ugye ez kéne hogy legyen az első lépés.
Az LF240 mint írtam is,nem drasztikus előrelépés csak a ház+vga+vrm szellőzésen is segít.
Mivel mindennek megvan a maga topicja és már szóba került minden-így azt javasolnám,hogy kezdésnek vegyél előre+felülre 3db TY-147A-t és látogasd meg a proci topikját,ahol segítenek a beállításban.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Thermy
tag
válasz chopin42 #30423 üzenetére
Ahaa, de én úgy gondoltam, hogy a vízhűtés, plusz ventik amiket lehet vennék még bele, de ha nem kapnék jelentős változást akkor nem cserélném le, csak a ventik ahogy írtátok! Csak aggaszt hogy 80-100 fok volt a proci, most delidelve lett így is 65-73, és sokallom nagyon, le akarnám hűteni 55-re kb, azt megfelelőnek találnám, ezért is kérdezek meg minden lehetőséget! Havernak sima i7 7700 van egy nzxt krakennel és neki 45-50 fokos, ez aggaszt egy kicsit, hogy nekem meg ilyen forró :/
Tudod kik lesznek igazán sikeresek? Akiket naív, őrült álmodozóknak tartanak, akik képesek a céljaikban sziklaszilárdan hinni és küzdeni azokért!
-
Tumisz95
csendes tag
Sajnos régebbi fajta a lap, 1 db nem szabályozható 3pin-es csatoló van rajta. Ezért is vettem korábban a 7V-os Bitfenix elosztót. Régi, AM3-as platformon vagyok (Phenom II X4 960T), ami nem a legjobb hatékonyság szempontjából (95W a max TDP). Emellett van egy GTX 1050 Ti videokártya, ami elég takarékos (75W TDP), és alig melegszik. A táp egy Pure Power 10 400W, a procit pedig egy Pure Rock Slim hűti. A procihűtőnek szeretnék egy kicsit besegíteni az elülső ventilátorral, mert magasabb szobahőmérséklet esetén néha meggyűlik a baja a proci lehűtésével. Tehát akkor szerinted a 120-as PW2 befúvó ventiként, 7V-ra leszabályozva segíthet valamelyest ebben a helyzetben?
-
chopin42
őstag
válasz Thermy #30422 üzenetére
A 3 venti, amiket Grózi ajánlott (illetve négy a 120-assal) plusz szükség esetén az elosztókábel megvan durván 15k Huf-ból. Ami olcsóbb, mint a Lf240, amihez kéne szintén ventiket venned. Megredeled, megjön, rátolsz egy blend-et. Majd gép kikapcs, beszereled a ventiket, úgy is tolsz egy blendet (ugyanannyi idő, mint a venti nélküli esetben). HW-infóval megnézed a hőfokokat, ha a proci jelentősen hűvösebb, akkor olcsóbban kijöttél, ha nem, veszel vízhűtést, és elállsz a ventiktől. De szerintem abban a házban 4 ventivel plusz cpu hűtő is sokkal előrébb leszel, mint a procihűtő magában. Ez elég jól összefoglalja, megnézném a helyedben, és utána döntenék.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Grózi
Topikgazda
válasz Thermy #30419 üzenetére
Ez már itt kicsit off...de legyen
Felülre akkor a kompaktra tennék 2 db 120-s ventit(Apache vagy eLoop 12PS),ami mehet egy y kábellel a cpu fanra,előre 2 db TY-147A-t és hátul akár meghagyhatod porba szabályozva a gyárit.A top léghez képest nem sokat nyernél a cpu-n,de az egész ház szellősebb lenne+a vga és az alaplapi vrm is meghálálja.
Az LF240 pumpáját meg egy feszültségalapú aljzatról szabályozhatod vagy akár ellenállással is belőheted 3500 rpm-re.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Thermy
tag
Vagyis ha a sajátod lenne, te hogy raknád pontosan össze, azt figyelembe véve, hogy zölden világít benne minden, deszka az egy z270x aorus gaming k5, meg azt a vízhűtést választanám amit írtál, bocsi a sok amatör kérdésért, de szeretnék eredményesen bevásárolni!
-
Thermy
tag
Ez nem rossz, és még olcsóbb is mint a kraken, akkor ha vennék 1db ilyen Arctic LF240, akkor még hátra 1db, meg fentre is 1db elég lenne azt mondod?
Jah meg ami nagyon fontos, mekkora javulást várhatok fokban körülbelül a dark pro-hoz képest?[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz Thermy #30416 üzenetére
A Krakennel nem lennél előrébb,akkor inkább egy Arctic LF240(vastag radi).Ha maradsz légen,akkor felül nem kell 2-nagyon maximum a hátsó helyre.
Én úgy csinálnám,hogy előre 2 db és felülre 1 db TY147A-t tennék(feltéve ha van elég valódi pwm-s aljzatod)+ hátra a borda mögé egy jobb 120-st,pl:
Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus(,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros)
Akasa Apache(elsősorban bordára/radira,de házhűtőnek is kiváló)
Noiseblocker eLoop B12-PS
Noiseblocker eLoop B12-3
Aerocool Dead Silence(a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
törölt tag
kellene nékem egy fixes procihűtős 12 cm-es venti. van egy FSP FSP500-60APN a házban, az a leghangosabb asszem. pár évente zsírzom, de idegrendszerem meg eszközöm sincs kicserélni a ventit. szóval ehhez mérten halk és a legjobb légszállítású. nagy kedvem nincs a házon tekergetni már semmit.
mert úgy tűnik az alaplapi 4 pines cpu venti csatlakozó megadta magát és magával vitte a procihűtő ventijét is. a 3 pinesekben sem indul el.
esetleg a hp microserverhez tartozó 4 pines csatlakozójú ventit nem szereti az alaplap. mert meg sem mukkanik alaplapról. másom meg most épp nincs 4 pines venti.az alaplap ASROCK Z77 Extreme3. nincs benne több 4 pines csatlakozó. még egy 3 pines cpu fan feliratú van, meg azon kívül még 2 db 3 pines csatlakozó.
a hűtő SCYTHE Mugen 3 és jelenleg egy SHARKOON Silent 12cm házventit tettem rá, ami a 4.2 ghz-re húzott INTEL Core i5-2500K stressz teszt alatt is már 1 órája 70-72 fokon tartja.
egyébként csak azt vettem észre, hogy melegszik ha filmet kódolok, mert kíváncsiságból ránéztem a hőmérsékletekre. igaz úgy sem ment 82 fok fölé, valszeg mert úgy körbebástyáztam házventikkel, hogy azért kapott légáramlatot a hűtő. játék alatt mondjuk legutóbb fagyott párszor, de a játék tervezőjének az anyjára gondoltam, nem arra, hogy nem megy a procihűtő valszeg azt már nem bírta.
szóval van a helyzetemre valami egyszerű és jó megoldás?
-
Thermy
tag
Sziasztok! Lenne egy fractal design meshify c házam, benne egy 1080ti és egy 7700k, ezen egy be quiet dark rock 3! Az lenne a kérdésem milyen ventiket javasolnátok és hova? 70 fokos a proci játék közben pedig delidelve van, ezért tervezek venni bele ventiket előre 2-t felülre 2-t illetve hátra tenném a gyári fractalt, ti mit javasolnátok? Válaszotokat előre is köszönöm!
Illetve egy nzxt kraken x52-vel jobb fokot érnék el szerintetek mint ezzel a dark rockkal? Megérné lecserélnem? Ez még egy nagy dilemma
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz MésziGab #30410 üzenetére
Én biztos a lapra bíznám,attól függetlenül hogy nem ismerem az adott vga ventivezérlését.Mondjuk ha megnézed a kábelt,akkor kiderül mit tud szabályozni és AfterBurnerrel jól be is tudod lőni.
-
Grózi
Topikgazda
válasz Tumisz95 #30408 üzenetére
Csodát ne várj abban a házban,de jócskán javítana.A legjobb viszont az lenne,ha lapról szabályoznád és nem fix 7v-n.Úgy terhelés nélkül halkabb lenne és amikor kell akkor több levegőt juttatna.
-
turbokappa
senior tag
Vannak érdekes dolgok😂
Sikerűlt vennem 3 db be quet wings 2 , 120mm, 3 pines ventit.
Volt otthon 1 db deepcool gs 120, meg volt 1 db 1500 ft-os deepcool venti.
A leghalkabb az olcsó deepcool volt, de kevesebb levegőt szállított, a be quet szinte uo halk volt , de érezhetően több levegőt tolt, a deepcool gs 120 viszont hangos volt de sok levegőt szállított.
Be quet-et vennék, a tapasztaltak alapján.[ Szerkesztve ]
A semmiért vállalom a felelősséget!
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdésem? Arra lennék kíváncsi, hogy létezik-e olyan sűrített levegős palack, amit újra lehet tölteni kompresszor segítségével?
Thx! W
Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
MésziGab
tag
Hybrid vga-ból kijövő szál 2,3 vagy 4 pines?
4 pines ventilátor rendelés esetén érdemes az alaplapra kötni a radiátor ventit?EVGA GTX 1080 Hybrid --> Akasa Viper AK-FN059
-
félisten
Sziasztok!
Adott egy Be Quiet Shadow Rock Top flow proci huto.
Ha minden igaz, akkor azon egy Shadow Wings SW1 140mm PWM venti van.
Kiprobaltam, hogy ezt a ventit kicserelem egy Coolink SWiF2 1201 120mm-re, es mintha hatekonyebb lenne.
Kifejezetten halk uzemre van belove a gep (95W APU, mas melegedo alkatresz nincs a hazban), es a Coolink ventivel nagyobb terhelesen sem porog fel a huto, a gyari ventivel meg neha igen.
A ketto kozott ujra is pasztaztam a procit, igy sajnos nem tokeletes az osszehasonlitas.Szerintetek letezik, hogy ez a 12cm-es Coolink kis fordulaton jobb, mint a 14cm-es Be Quiet venti?
Vagy csak a paszta lett jobb?[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Tumisz95
csendes tag
Köszi a választ! A segítségedet szeretném kérni hűtés kialakításában. Adott egy Aerocool V3X gépház. Ebben van egy 80-as Pure Wings 2 hátul, valamint van egy 120-as ventihely elől. A PW2 egy 7V-os Bitfenix elosztóra van kötve, így eléggé halk. Érdemes lenne az elülső helyre venni egy 120-as PW2-t (amit szintén a 7V-os elosztóra kötnék), vagy nem érnék el vele semmit? Javítana valamit a hőmérsékleteken? Előre is köszönöm!
-
Grózi
Topikgazda
-
cyberkind
félisten
-
-
cyberkind
félisten
Előre is elnézést kérek ha nem ide tartozik a kérdés.
Ha leakarom venni a matricákat a ventikről azt, hogy és miként ajánlott, hogy ne maradjon nyoma? Lehet csak engem idegesít, hogy össze-vissza mozog a matrica mivel nem sikerült középre ragasztani.
-
Köszöntem mindent!
Nem egyszerű ez...túl nagy a kínálat (mindenből) és lehet még elcsábít másik ház is közbe...MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Kedvenc zene a mai napra
- Mini-ITX
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest