Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi 007
őstag
Sziasztok!
Rendeltem a PCX-ből 2db Xilence ventit, de nem Red Wing jött amit szerettem volna, hanem Performance C Series.
Róluk lenne szó: 8cm, 12cm. Ráadásul molex csatlakozásút szerettem volna, mert a házamon keresztül simán tudtam volna vezérelni, erre ezeket kaptam.
A kérdésem az lenne, hogy ezek mennyivel rosszabbak mint a Red Wingek? A Xilence honlapja sajnos nem túl bőbeszédű... -
Peace
nagyúr
És akkor még egy 120-asra jó ajánlat a gépház elejébe? Most egy kék ledes van benne gyárilag. Ha megnyomok a gépházon egy gombot, akkor bekapcsol. 7 év alatt kétszer kapcsoltam be a világítást, szóval nem zavar, ha nem LED-es.
Az összefoglaló ajánlatból szemezgessek nyugodtan? -
Grózi
Topikgazda
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
CM 690 Advance II házikóm immáron 7 éves. Mivel hallok már némi kerregést ventik részéről, így talán ideje lenne cserélni őket. Nem vészes, de azért engem már zavar, ha teljes a csönd és nincs semmi egyéb zaj.
Cougar CF-D14HB hűtő ventilátor (140 mm, 1000 rpm, 18 dB) jó választás lehet? 3200 pénzért jó vétel, ugye?
Egy ilyen kis kütyüre van rákötve a 3 házventim (2 db 140-es és 1 db 120-as). Ezzel szabályzom le az összeset 5V-ra, hogy szép csendes legyen a gép.
Vagy vegyek 2 db Be Quiet Pure Wings 2 PWM hűtő ventilátor (140 mm, 1000 rpm, 19,8 dB)-et és kössem az alaplapra a Sythe helyett? Azon van 2 db 4 pin-es PWM foglalat.
-
gg72
veterán
12cm Wing Boost 2 Plus PWM Narancs ajánlott házventinek és ez színesnek számít a téma-összefoglaló alapján, ha jól gondolom...

-
Grózi
Topikgazda
válasz
szasza8712
üzenetére
Szabályozni is tudod vagy csak kikapcsolni?
-
kory24
őstag
Sziasztok.
Van egy Aerocool Dead Silence Black Edition 12cm ventilátorom.
Milyen csavarok kellenek hozzá?
Mármint webshop-ban hogy keressem?
-
ßrainiac
addikt
Ezt irja a gyarto oldalan (lentebb). Erdekes hogy kulonbseget tesz a chassis fan 1 es a 2-3 kozott, mert pl. azt tapasztaltam is hogy az egyes fullon megy, ugyanakkor a masik ketto szabalyozhato.
3 x Chassis Fan Connectors (4-pin) (Smart Fan Speed Control)***
***CHA_FAN2 and CHA_FAN3 can auto detect if 3-pin or 4-pin fan is in use.
Ar/ertek aranyban szeretnek halk es jo teljesitmenyu ventit, nem tudom meg, mennyit szannek ra.
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz
szasza8712
üzenetére

3 pinessel nem fog működni,ha csak az alaplapi aljzat nem hybrid vagy feszültségalapú. -
szasza8712
csendes tag
Üdv! Gondolkodom egy ilyen ventilátor tápelosztón! A 3 pin-es ventiket tudnám ezzel szabályozni? 4 pint rádugnám az alaplapi 4pin-re. Aztán meg speedfannal belőném, hogy a videókártya hőfokára, emelkedjen a fordulat. Szerintetek?
-
fogtunder
nagyúr
válasz
diegho
üzenetére
léghűtés esetén 2*120 előre, 1*120 hátra. a 140-es ventikre olvastam már, hogy a rögzítő fülek miatt szélzaj alakulhat ki, ezért nem 2*140. én a szimmetria jegyében raktam 3 120-ast előre (meg azért, mert volt is itthon), de az alsónak semmi szerepe igazából, csak a világítás miatt hülyén nézne ki nélküle.
-
Scooter
tag
-
Grózi
Topikgazda
válasz
slidercod4
üzenetére
Ha jót akarsz akkor elöl meghagyod a ventiket szabadon és felülre teszed a kompakt radiját amin átfújnak a felső ventik.A vga mindjárt hűvösebb lesz,jóval.
-
slidercod4
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném felkészíteni kicsit a gépet a nyári melegre (sajnos a lakásban nincs légkondi
) ezért kicsit elgondolkodtam azon, vajon tényleg megfelelő kiosztásban van-e a hűtésem megoldva. Mindenhol mást olvasok, ezért gondoltam kikérem a véleményetek, ha nem gond. 
Csatoltam a képet a gépről. A pirosan világító ventik befújnak, míg az összes kék kifúj. A 2 piros venti a vízhűtés radija mögött van, mint látjátok. A kék ventik 14 centisek, a pirosak 14-esek, a ház pedig a Sharkoon DG7000.
Az első 2 piros venti a Deepcool Malestorm 240-es vízhűtés ventijei, a kékek pedig a Sharkoon DG7000 ház ventijei.
A CPU hőmérséklettel semmi gondom, a videokártyáját szeretném letornászni, ami eléri a 80-82 fokot.
Kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne a beszív-kipufog kiosztáson módosítani vagy valamely helyekre új ventiket venni, hogy csökkenjen a hő a házban? (Sajnos mind az 5 venti cseréje nem lehetséges anyagilag, ha csak nem valami olcsóbb kategóriába esnek azok.)
A gpu egy Windforce 1060 6Gb.
Válaszaitok előre is köszönöm!
-
ßrainiac
addikt
Sziasztok,
Corsair 460X-re szeretnek exhaust ventiket hatulra egyet es felulre kettot.
Ki milyet ajanlana? Hatulra egy F12-re gondoltam, ha az jo, felulre pedig ha van ertelmes RGB-s, akkor olyan kellene.
Mivel nincs vezerlom, jo lenne ha sorba kothetoek, ha nem akkor max veszek egy splittert.

szerk. az alaplapom amugy Asrock AB350 Pro4, 3db 4 tus csatlakozoval, amiket per pill el is foglal a 3 gyari huto.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
diegho
üzenetére
Én azért bestbuynak abba a házba a TY147A-t tartom-de a WB2-vel se nyúlsz mellé.
Sértődés részemről nincs,de sajna elég idegesítő fáradtan 5 olyan kérdésre válaszolni amihez elég lett volna benézni az Összefoglalóba és biza nekem is vannak sz@r napjaim...
A mobilnézet meg egyértelműen az oldal sara-ideje lenne változtatni rajta. -
diegho
nagyúr
válasz
fogtunder
üzenetére
Alapból a mobilt nyitja meg és az esetek 99%-ában tökéletesen elég is. Nem az ő hibája, de nem volt időm elolvasni, a lényegen nem változtat, megrendeltem ami a számomra a legjobb, mivel már kb 2 hónapja kérdeztem és akkor is wing boost-ot ajánlották itt, ezért maradtam annál. Egyelőre 2db-ot vettem előre, hátul marad a gyári Fractal.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
diegho
üzenetére
Az mondjuk azért ne a TG hibája legyen már, hogy a mindenre alkalmatlan mobil nézetet használod, mert egyébként meg rengeteg meló van az összefoglalóban, és tök jól esne nekünk, ha legalább az elejét olvasnák az emberek. Amúgy én 80%-ban mobilról vagyok, tökéletesen használható az asztali nézet is.
-
sajog159
aktív tag
Sziasztok!
Lehet e a Asrock H110M-HDV R3.0 lapra, melynek a CHA_FAN lábkiosztása
Csatlakoztatni a Enermx 4-pin PWM ventilátort?
(ezt ugyan közvetve már kérdeztem...#31155)
-
Televan74
nagyúr
válasz
sajog159
üzenetére
Az én Asrock X370 lapomnál a CHA_FAN 1,2 is be van állítva a CPU hőmérsékletéhez
Az alsó két Wingboost2 egy picivel hamarabb vált magasabb fokozatra a HDD -k és a RX580 miatt(CHA_FAN2). A másik kettő az tényleg a CPU -hoz van beállítva(CHA_FAN1). A CPU_FAN meg külön van. Mindegyik működik PWM módban.Custom módban az a jó hogy te játszhatsz a értékkel,én mindig megnézem hogy a fülemnek mi max amit elviselek még,nálam ez a 55% -os ventilátor fordulat.
-
sajog159
aktív tag
válasz
Puma K
üzenetére
Elmondom kissé részletesebben, mi is a problémám.
A most frissen összerakott asztali gépben kissé melegszik a HDD és gondoltam veszek +1 ventilátort. Ezt választottam ("saját kútfőből", talán kissé könnyelműen): ENERMAX D.F. Vegas Duo 12cm, ez egy PWM 4-tűs típus. Amikor beraktam és rádugtam az alaplap (Asrock H110M-HDV R3.0) FAN_CHA aljzatra, fura dolgot csinált: elmozdult párszor 10-20 fokot és megállt. A" Milyen asztali gépet vegyek?" fórumon elsőre azt javasolták, hogy biosban állítsam át az aljzatot pwm módra. Mivel ezzel nem boldogultam, ebben e topikban javasoltak segítséget kérni.
Szóval itt tartok most.
Amit elsőre szeretnék tisztázni, hogy a vásárolt ventilátor jó e egyáltalán vagy vigyek vissza.
Ha kiderül, hogy csak én csesztem el valamit a bekötéssel, őrülnék, ha külső segítséggel rendbe tudnék hozni.
(A "FAN-Tastic tuning" opció-ban ezt lehet beállítani, milyen legyen a hőmérséklet-fordulatszám jelleggörbe, ha jól értem. Nekem egyelőre az a bajom, hogy nem forog a ventilátor
) -
Goblin12
őstag
Üdv,
a manualból, sajnos nem sok infót lehet kiszedni sőt majdnem semmit, túl régi már ez az alaplap.
Sikerült viszont megoldanom.

SilverStone Primera PM01-RGB Fan Hub és igen minden ventillátorom 4 pines.
(#31141) Goblin12 Ebben a HSZ-ben tagláltam minden erre vonatkozót.
Megoldás: Az Y-elosztó NEM elágazásást dugtam a CPU_FAN-ra az egyik ágra, 1 CPU FAN-t a másik ágra a HUB-ot, a maradék ventit a HUB-ra.
BIOS-ban át kellett állítani a CPU fan control-t PWM-re és lás csodát működik, igaz most az összes venti a CPU hőmérséklete által van vezérelve, de ez nem probléma.Viszont egy másik kérdés:
Van kettő NF-A15 HS-PWM chromax.black.swap az NH-D15-mön, ebből az egyik ha 100%-on pörög elég erős "coil wine"-t hallat magából, ez garanciáztatható?
-
Televan74
nagyúr
Ha a user a legjobbat szeretné a Brocken3 -ra 140mm -be akkor a Noiseblocker NB-eLoop B14-PS a legjobb választás rá?
-
Grózi
Topikgazda
-
Goblin12
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
Üdv.
Nekem mind 4 ventilátoruk rá van kötve HUB-ra baloldalt 3 ebből 1 fehér-en | 1 jobboldalon.
Tudnád egy kicsit részletezni ezt a DC-re állítást?
A Manual link fent nem működik, és a PDF-et nem tudom direkt linkelni, így csak a google link marad PDFGA-990FXA-UD3 - Gigabyte 52. oldal környéke lenne érdekesDe ha meg a 4 PIN-es ventit direkt rákötöm az alaplapra akkor működik. :S

Köszönöm.

-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Meshify C-be kellene nekem venti. Mit tegyek bele és mennyit? Jelenleg hátul bent a gyári, elöl pedig coolink swif2 12cm-es páros van, ezt cserélném halk kimondott ház ventire, ha van értelme, akkor raknék bele többet is. 10k körül áldoznék a projektre, ez úgy gondolom 3 ventit ki kell adjon. Mit vegyek?
-
Puma K
nagyúr
válasz
betyar1974
üzenetére
Állítható, hogy hány °C-tól kapcsoljon be a ventilátor.
Adott hűtőbordák a változó terhelés miatt pl CPU-nál vagy VGA-nál nem feltétlen igényelnek minden esetben aktív hűtést.
Ezért van az, hogy a VGA kártyákon a ventilátorok állnak és adott hőmérséklet elérése után kapcsolnak csak be. -
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Nemrég vettem egy Silvertone Primera PM01-RGB házat.
Az alaplap egy Gigabyte 990FXA-UD3 1.0 Manual
" Includes 8 in 1 PWM fan hub for fan control" Ez van a házban.
A problémám az lenne, hogy az erre a HUB-ra kötött ventilátorok mindegyike 12V-on full gázzal megy és teljesen felesleges+hangos. Ebből a HUB-ból jön egy 4 PIN-es csatlakozó amiben csak 2 darab vezeték van Pin3 illetve a Pin4. Ezt kellene értelem szerűen egy 4 PIN-es alaplapi aljzatra dugni, amiből esetemben 2 van. Az egyik a CPU másik a "Sys_Fan". Mivel a CPU foglalt így marad a "Sys_Fan".
Az alaplapi 4 PIN-es csatlakozó teszi a dolgát mert rádugtam egy Noctua 4 PIN-es ventit, és szépen ment ~600RPM környékén ( BIOS-ból kiolvasva )
VISSZONT
Ha ventit a HUB-ra kötöm, és ezt a 4 PIN-es csatlakozót ( Amiben a két vezeték van ) rádugom az alaplapra akkor a BIOS-ban 1560 RPM-et ír a ventire ergo 12V-al fullgázon megy.
Hol keresendő a hiba, mit kellene máshogy csináljak?
Képeket tudok csinálni, ha azok előébb viszik a dolgot.

Köszönöm a segítséget.

-
dqdb
nagyúr
válasz
sajog159
üzenetére
Ez azt jelenti, hogy hibrid a csatlakozó, azaz tud 3 pines és 4 pines ventilátorokat is kezelni.
Az ASROCK alaplapok kézikönyvében a BIOS leírása finoman szólva is hiányos szokott lenni, most is ez a helyzet, így csak útba tudlak irányítani: a BIOS-ban a H/W Monitor alatt a Chassis Fan 1 Setting alatt kellene megnézni, hogy ott látsz-e valami jónak tűnő beállítást. Ha bizonytalan vagy, akkor fotózd le a képernyőt, és írd le, milyen beállítási lehetőségeket milyen lehetséges értékekkel látsz.
-
sajog159
aktív tag
Üdv!
Egy ASRock H110M-HDV R3.0 alaplapon szeretnék meghajtani egy PWM rendszer ventilátort (Enermax UCDFDV 120 vegas Duo). Alapbeállításban nem PWM típus van beállítva és - azt tanácsoltak, hogy BIOS/UEFI-ban módosítsak PWM-re a rendszer ventilátor aljzatot. Sehogy nem találom hol is van ez az állítási lehetőség (ha van egyáltalán).
Az alaplap gépkönyvben ezt látom:
Ezt azt jelenti, hogy nem PWM az ajzat?.
Segítene Valaki?
-
ucli
senior tag
válasz
betyar1974
üzenetére
Ha X°C fölé megy a procid, akkor bekapcsolnak, de ezt is neked kell beállítani.
-
Puma K
nagyúr
válasz
betyar1974
üzenetére
a 3pin-es ventiknél van ott a fan off opció amit be lehet pipálni. -
dqdb
nagyúr
válasz
betyar1974
üzenetére
Ami profilt az AI Suite-ban beállítanál, állítsd be a BIOS-ban, és távolítsd el az AI Suite-ot, ha ilyen bugosan működik nálad.
-
ucli
senior tag
válasz
betyar1974
üzenetére
Bios-ban be lehet lőni ezeket a dolgokat. Nyomsz egy F6-ot és már neki is láthatsz.Ha 4 pines ventiket használsz, akkor akár meg is állíthatod azokat, csak be kell pipálni a fan stop-ot.

-
betyar1974
senior tag
Milyen programmal szabályozzam, a ház ventiket? ai suite 3.00.13, 100%-ra nyomja a procim, játék közben, más verziót nem tudok telepíteni. Viszont így max.-on mennek a ventik, igaz így sem hangos, de jó lenne ennyi hang nélkül is. Gépem a cuccaim, Win. 10 64bit
-
Puma K
nagyúr
válasz
Pro!Petya
üzenetére
Az oké, hogy ott lehet szabályozni, csak ha a ventilátor csatlakozót nem lehet váltani PWM(4pin) és DC(3pin) között annak megfelelően, hogy mit dugtál rá, akkor a 3pin-es ventilátor csak PWM-et támogató csatlakozónál maximális fordulaton fog járni, mint ahogy azt teszi is ucli esetén.
Meg kell nézni van-e lehetőség átállítani a csatlakozót.
Ha nem akkor át kell tudni olyan csatlakozóba ami kezeli a 3pin-t. -
ucli
senior tag
Hali!
A hétvégén kapott új 3 pines ventiket a gép, amit a videokártya egyik 4 pines csatijáról szeretnék irányítani. Van valami program, amivel esetleg tudnám kezelni, vagy dugjam át az alaplapra őket? Most maximumon pörögnek, hiába állítom be az egyedi ventiprofilt Afterburnerben. -
válasz
vargapdavid
üzenetére
Tetszik ez a megoldás amit kitaláltál ettől a kis malőrtől függetlenül.

-
hegegabi80
addikt
válasz
vargapdavid
üzenetére
Megértem, hogy nincs sok időd rá, de nem olyan sok az. Szerintem két este alatt meg van, amíg alszanak a gyerekek.
abridabri meg is adta neked a legjobb megoldást. gépház marad oldalak nélkül + a két venti és kész is.
-
válasz
vargapdavid
üzenetére
Ha mar ugyis zart szekrenyben van , akkor en levennem a gephaz burokatait mindket oldalt +tetejet.
Plussz ahogy irtak elottem is, a szekreny 1-1 oldalara 20cm venti ( porszurovel ellatva a befujo oldalon). -
vargapdavid
tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Mi még az elején vagyunk. Kisebbik 11 hónapos lesz nem sokára, nagyobbik 4 éves..

Most megmozgattad a fantáziámat ezzel a polcra gép szereléssel... Sajnos nincs időm megcsinálni ezt magamnak, pedig tetszik az ötlet. Ventilátorokat fogok tenni a szekrény két oldalára, az tuti.
-
hegegabi80
addikt
válasz
vargapdavid
üzenetére
Nem is olyan rossz ötlet, na de a szellőzés! Szerintem mindegy milyen gépbe pakolod be, ha oda bezárod.
Egyébként ha már szekrénybe van, és kell hogy maradjon én nem is tenném gépházba. Egy régi gépházból kibelezném az alaplap tartót, tennék egy polcot középre, amire szépen felrögzíteném, majd külön mellé a tápot, hdd ssd. Ha arra kinyitod az ajtót már többet ér. De pl a két oldalába betennék 20-as CM ventit ráccsal, az egyik beszív a másik kifúj és kész is, lehet még az ajtót se kellene kinyitni. És még a vga se lógna, mert vízszintesen lenne az alaplap. Vagy akár egy test bench is lehetne a szekrénybe, bár az elég drága mulatság.Szerencsére nekem a két lányom mellett (3 és 7 éves) nincs ilyen gond. Bár az elején a kisebbik mindig szerette a földön lévő gépen a gombokat nyomogatni, de leszoktattam róla.
Igaz kb 1 hónapja az iskolás lányom azt hitte a monitor olyan, mint a suliba az interaktív tábla.
A jobb alsó sarkába elkezdett írogatni (még jó hogy nem középre) filctollal, ráadásul alkoholossal.
Nagy nehezen sikerült leszedni róla, de azt hittem kitépem a hajam, mikor megláttam. -
vargapdavid
tag
Köszönöm szépen az építő jellegű kritikákat! Meg is vásároltam a CM Q300L házat és egy Hyper 212 Evo CPU hűtőt. Hétfőn összerakom és jelentkezek a tapasztalataimmal!
Köszi! Szép napot mindenkinek!
-
Ringman
félisten
köszi, így is tettem, csak első körben fent hagytam az oldalán a ventit (650 rpm-en megy a Fractal Design Dynamic GP14 140mm), így 50 fok alatti az ssd. majd megnézem anélkül is.
ventiken tekertem kicsit, mert irodában így sem hallatszik a gép, a ty 147 kb 450 rpm-en megy idle (eddig 300/350-en ment) hwinfo alapján a 4 wing boost 2 meg 800-on jár alapból.
szerencsére biosban elég jól lehet állítani pwm-es ventiket - képlink msi honlaprólígy a cpu-t prime95 small ffs-sel tesztelve 83 fok-nál állt meg a hőmérséklet
-
dqdb
nagyúr
válasz
ColdBoot
üzenetére
Összes előlapi LED és a reset gomb kikötése, ha nem zárható ajtós a ház, akkor operációs rendszerben beállítás, hogy a bekapcsológomb ne csináljon semmit, a komponensekhez használt elosztó kábeldobozba, onnan az összes kábel kábelkötözővel összekötve, az asztal lábára rögzítve megy fel az asztalra, és ekkor a földön is maradhat akár a gép szorosan a falhoz vagy más függőleges felülethez állítva, mert a fentiek hatására kevésbé lesz számára érdekes, és ha mégis, akkor a veszélyek csökkentve vannak.
Ha az asztalon van, és oda felmászik a gyerek, akkor inkább a monitor felé fordul a figyelme, és nem a gép felé.
-
Akinek van gyereke megérti miért van a szekrényben a számítógép ház és nem az asztalon.

Aki nem, majd megtudja ha lesz neki is.
Amúgy jó ötlet a rács a szekrény két oldalára szerintem is. Igazad van ebben, az nagyon sokat segítene. Kellenek oda majd a megfelelő ventik is, mert nem ér a ház faltól falig sajnos (ebben az esetben).
-
dqdb
nagyúr
válasz
vargapdavid
üzenetére
A fentieken felül még a szekrénnyel is kell valamit kezdeni, mert a levegő nagyon nem szeret kanyarodni, vagy ha kanyarodik is, akkor az erőteljesen a hűtés rovására megy. Azzal, hogy időnként kinyitod az ajtót, még nem javul meg a szellőzés. A szekrény két oldalára rácsos nyílás kellene, amin keresztül a gép egyenes vonalban be tudja szívni hideg levegőt az egyik oldalon, a másikon pedig szintén egyenes vonalon ki tudja fújni. És még így is nem kevés meleg levegő a szekrényben fog ragadni, ezen házilagos légcsatornával lehetne csak javítani (vagy egy-egy cső, vagy a szekrény két oldalára is kerülne egy-egy ventilátor).
Ezért a többiek javaslatán felül ésszerűbb lenne az asztalra vagy a szekrény tetejére tenni a gépet, mert egy jól szellőző ház is problémás a jó légáramlástól elzárva.
-
válasz
vargapdavid
üzenetére
Én nem vagyok egy "szakértő", de ez brutál túlzsúfoltnak látszik már szemre is.
Egy oldalról be kellene szívnia a hideg levegőt a másikon meg kifújni alapesetben a meleget. Ebben a kis dobozban ennyire túlzsúfolva nem hinném, hogy hatékonyan meg lehetne oldani. (És mi lesz vele majd nyáron.)
Egy midi torony is befér abba a szekrénybe így ránézésre, abba meg 2-3 venti az átszellőztetés miatt, cpu-ra egy torony hűtő, ahogy írták is.
Legalábbis én ezt tenném ebben az esetben. -
fogtunder
nagyúr
válasz
vargapdavid
üzenetére
annyira nem vagyok képben CPU hűtő fronton, kérdezz a vonatkozó topikban, de a Phenomban sose lesz igazán jó airflow a kialakításából adódóan.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
vargapdavid
üzenetére
ez a gép halmozottan hátrányos helyzetű

be is van zárva és eleve nem szellőzik túl jól. először kellene valami, ami legalább nyitott, ha már be van dobozolva, amiben van helye a VGA-nak is, mert a 970-ek annyira nem komálják az ilyen szűk házakat. mATX vonalon a CM Q300L nem drága és vállalható is a tesztek alapján.
plusz a jelenlegi kialakításban nincs egyértelmű útja a levegőnek, ami a szellőzésnek nem tesz jót, a topflow hűtő is belekavar és ráadásul elég kicsinek tűnik egy i7-re, én vennék rá valami nagyobb tornyot, ami még befér a házba.
szóval szerintem első körben ház+procihűtő csere. -
vargapdavid
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, hogy átalakítsam a hűtésrendszert, mert úgy érzem, hogy túl melegek a komponensek a házamban. Alap helyzetben a CPU-m 50-60 fok között van és játék közben akár 100fokot is írhat maximumnak. (Elvileg 25-35 között kéne legyen IDLE-ben, és játék közben 75 fölé nem nagyon kéne mennie) Egy i7-6700 procim van amit nem húztam, MSI Z170M Mortar lap, 16GB DDR4 3000Mhz, be Quiet! 430W Pure Power, GTX970.
A házat sajnos egy szekrényben kell tartanom, mert van két sz.ros fiam, akik előszeretettel pakolnak, nyitogatnak..stb..
Ha játszok akkor kinyitom az ajtókat, de ha alaphelyzetben megy a gép, akkor becsukom az ajtókat..Tudnátok ötleteket adni, hogy mit kell változtatnom? Hogyan kéne jól irányítani a levegőt a házban? Hova és milyen ventiket vegyek? Esetleg váltanom kéne valamilyen más procihűtőre?
Előre is Köszönöm!
Dávid
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Parkside szerszám kibeszélő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED TV topic
- Linux kezdőknek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256GB 89% (1év Garancia)
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB karcmentes 91% akku 188 ciklus
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 87%
- AKCIÓ - Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az összefoglaló ajánlatból szemezgessek nyugodtan?

) ezért kicsit elgondolkodtam azon, vajon tényleg megfelelő kiosztásban van-e a hűtésem megoldva. Mindenhol mást olvasok, ezért gondoltam kikérem a véleményetek, ha nem gond. 

)

a 3pin-es ventiknél van ott a fan off opció amit be lehet pipálni.