- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
abdulka1
őstag
-
dqdb
nagyúr
válasz
rostiron #30851 üzenetére
Felmerült bennem a kérdés, hogy akkor miért van a lapon 4pines aljzat ?
Lehetséges okok:
1. egyféle csatlakozót kell készletezni
2. sok felhasználó agyába a 4 pin = szabályozható tévedés égett be még régen
3. előfordul pár olyan PWM-es ventilátor, amelyek a gyártója szerint az elsődleges PWM mellett alkalmasak feszültségalapú szabályozásra is, mint az NB-eLoop B1x-PS (az már más kérdés, hogy mennyivel másabbak a ventilátor teljesítménymutatói DC módban hajtva). A linkelt adatlapon látható, hogy a PWM-es változat 6.2 volttól indul el, míg a feszültségalapú szabályozásra optimalizált már 3.4 volttól, azaz jelentős különbség van a motor és szabályozása környékén.Azonban ahol fix 12 voltot adnak megy egy PWM-es ventilátornál, azt nem illik feszültséggel szabályozni, mert a gyártója úgy építette meg, hogy a fix feszültségre számít, és nem garantál semmit sem, ha nem kap ennyit a ventilátor.
A manual nem olyasmit ír, ha manualra teszem akkor pwm-es ??
Az is PWM, de nem az a PWM. Itt a második bekezdés erről szól. -
Grózi
Topikgazda
válasz
rostiron #30698 üzenetére
3 pin kell neked és a sima fehér ajánlott-120-ban az 1300 rpm-s és 140-ben a 900 rpm-s.Felesleges az 5 darab teljesen,előre 2 db 140-s és hátra 1 db 120-s a te konfigodhoz bőven elég.Én azt tanácsolom,hogy mivel a Cooltek belépőszint-így ne 5 belépő szintű ventit vegyél,hanem 3-t egy kategóriával feljebb.Előre 2 db Nanoxia Deep Silence 1100rpm és hátra 1 db Nanoxia Deep Silence 120 1300 rpm.
-
abdulka1
őstag
válasz
rostiron #30663 üzenetére
Szia!
Ízlés dolga. Én több mint egy évig használtam 2 db 140-es, és 2 db 120-as PWM PST ventit feszültség vezérelt aljzatról (későn derült ki, hogy hiába 4 pines az aljzat), de nekem nem volt bajom sem a levegő szállításukkal, sem a hangjukkal igaz, max ezerig pörgettem őket. Csak azért cseréltem le, mert állítólag a PWM-es ventik hosszú távon nem tolerálják ezt a vezérlési módot.
Egy ismerősnek raktam a gépébe Coltek ventiket (amik az ajánlóban vannak), és annyira meggyőztek, hogy olyanokat raktam a sajátomba is.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
rostiron #17134 üzenetére
Azok a hőfokok teljesen rendben vannak.A red wing kb. 70-75%-ig elég csendes és azért szállít levegőt is rendesen-a gyáriaknál halkabb,ha másért nem is ezért érdemes cserélni.
sten1990
Miért nem az elsődleges pci-e slotba raktad a vga-t?Az egy dolog hogy így pár fps-l lassabb,de az elöl lévő felső venti úgy jobban is hűtené. -
sten1990
tag
válasz
rostiron #17134 üzenetére
Nekem is hasonló hasonló házam van (z5 plus),és hasonló kártyám (sapphire r9 280.) Nálam se hoztak az vga-ra nézve orbitális javulást a ventik (2 elől,2 fent,1 lent,és 1 hátul). Ha maxon járatom őket,akkor kb -3 -5 fokot nyerek velük. Ami nekem sokat dobott,hogy kivettem a wifi kártyát a gépből,az eléggé melegedett,és pont az vga alatt volt,ha meg felette volt akkor meg szó szerint elzárta az vga melegedő felső nyák részét,le is fagyott játék alatt tőle a gép. Miután kivettem 72-74 ről 64-66-re csökkent a hőmérséklet. Utána próbálkoztam alulfeszelni a kártyát,és úgy már csak 57-62 fokra ment fel. A szoba hőmérséklete is számít kb 5 fokot,legalábbis nálam annyit simán dobott ha nem volt túl meleg a szobában.
De a ház alját miért furkáltad meg? Vagy neked nem voltak ott ventilátor felfogató lyukak?
Nálam így néz ki most,de azóta már felraktam az vga-t az első pci express foglalatba. Bár nem sokat dobott rajta,de ott az arctic f12-pro kiszív egy kis meleget a kártyától is.
-
-
Grózi
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Path of Exile (ARPG)
- World of Tanks - MMO
- Medence topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged