Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi!
NB eLoop-ból ajánlottad házhűtésre nekem a B14-2 változatot PWM-es változat helyett, de ebből most szinte sehol nincs normális garanciával, azonban az 1-es illetve a 3-as verzióból tudnék szerezni. Az 1-es gondolom, felejthető teljesítményt nyújt a maga 600-as fordulatával, ezért inkább a hármast nézem, ami akár 1700-as fordulaton is teker, viszont ekkor már elég hangosan. Az aljzatok a lapomon PWM/DC módban egyaránt vezérelhetők, ezért arra gondoltam, hogy veszek egy hármast, és mondjuk alapjáraton csak 900 körül járatom, mint a frontoldali radiátoron lévő 2 darab 120-as PS társát. Ez így járható út lehet? A ház NZXT S340 Elite, a gyári 120-asokat cserélném most, egyet a tetőn (ide menne a 140-es), illetve egyet a gépház hátuljában (ide csak 120-as jöhet szóba). A hátsót B12-2-re cserélném, bár itt a PS változat is párszáz forintos felárat jelentene csupán, nem tudom, az esetleg jobb választás lenne-e.
Köszönöm a választ előre is!
-
chopin42
őstag
(Igen, írtam is nekik, de sajnos fontos, hogy budapesti legyen, mivel ott tudják átvenni, Pécsről a buszpénz oda vissza megy, ugyanannyi, mint a posta legalább...tudom szánalmas, amit művelek, meg sokaknak fillérb@szásnak tűnhet a pénz, amin rugózok, de nem akarnék arányában túl sokat költeni, meg így is túlléptem a teljes gépre szánt keretet jóval, főleg ez motivál a lehető legköltséghatékonyabb megoldásra. Ha nincs más, megy onnan.)
amiket felsoroltam amúgy, azok milyenek? Érdekelne, mi köztük a különbség (a coolltec az vagy 1500, a be quiet meg a duplája, mégis mind a kettő ajánlott...)
Ha nem számítana a pénz, repülne 4 noiseblocker a 2 gyári helyett, és slussz
) -
Grózi
Topikgazda
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nézd meg újra,esetleges alternatívaként apróra is felteheted...
-
chopin42
őstag
ahogy nézem, a meleg, vagy a bányászok, vagy ki tudja mi miatt csomó venti nem igazán kapható...többek között a wb2 se nagyon, vagy horror áron)
Szóval, ezek közül előre 2db, melyik (phanteks enthoo pro):
Cooltek CT-Silent 140
Nanoxia Deep Silence 140
Be Quiet Pure Wings 2 140 (ezek 3 pinesek)
vagy Lepa bol quiet 120 (tudom, csak 120, meg kisebb, meg jobb a wb 2, de alig kapni, és zaj/teljesítmény arány teszt alapján kb egyforma).
Köszönöm!
3 helyről rendeltem wb2-t, plusz aprón kérdeztem: több mint 8 nap aprón 4,5k!, vagy boltban lemondják,
hogy elfogyott, illetve egy darab van csak, vagy több mint 5 munkanap...stb...bp-i bolt kéne -
Tényleg érdekes.... de hiszek neked!

közel..... 2.éve állnak a szekrénybe akkor majd előszedem és teszek velük még egy kísérletet(hátha a hosszú pihenésbe észhez tértek

Vissza küldeni azért nem küldtem, mert nem Magyar Országon lettek vásárolva és nem érte volna meg visszaküldeni őket!

-
piero86
aktív tag
Grózi
Múltkor már kérdeztem 20cm-es 20mm széles ventivel kapcsolatban, akkor nem rendeltem egyből meg az Enermax TB Apollish 180 red-et. Most viszont már nem találtam sehol olyat. Kéket lehet kapni de olyat nem szeretnék, nem passzol a géphez. Esetleg más alternatíva van? -
Grózi
Topikgazda
A radiátor nagyon lefogja a légáramot,ezért is írtam korábban hogy az első ventiket jól válaszd meg.Felülre egy átlagos elrendezésnél nagyon ritkán kell venti(2 főleg),1 esetleg ha borda hűti a cpu-t,de akkor is minimálisan javít csak a proci hőfokain vagy olyan is előfordul hogy még ront is.Én megfogadnám fogtunder tanácsát a helyedben,neki volt ilyen háza.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
DroiDMester
üzenetére
Az elég érdekes,mert itt és vízhűtés topicban is rengetegen használjuk és te vagy az első aki erre panaszkodik...Szóval az nagy eséllyel nem motorhang lesz vagy bár csekély az esélye,de kifogtál 2 hibás darabot.Mindenesetre azt nem értem,hogy miért nem küldted vissza őket gariba,ha olyan elviselhetetlenek.
És igen,ismerem a BlackSilent és a Pro szériát is,120-s méretben volt lehetőségem szinte az összes modellt kipróbálni.Az adott árkategóriában van sokkal jobb vétel is(ezért is nincs az ajánlottak között),mert bár eléggé halk ventik,a légszállításuk meg se közelíti a gyárilag megadott értéket. -
fogtunder
nagyúr
-
Sir81
senior tag
Phanteks P400-ba kéne felülre 2 db 140-es és hátulra egy 120-as. VGA 1060 vagy az msi vagy a gigabyte aourus, tehát jó hűtésük lesz alapból. Cél: rendkívül halk házikó. Vízhűtés procira pipa, Enermax Liqmax II 240.
Ha van olyan ami fekete fehér színben van az plusz pont. Olyat mondjatok ami kapható is jelen pillanatban. Köszi! -
-
Grózi
Topikgazda
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nem,csak szimplán az a gondod hogy túl alacsony feszt kap.Igen tudom hogy gyárilag 4V-t adnak meg,de a motor járása 6 V-től simul ki.És mivel nagy légszállítású+statikus nyomású venti,így 6 V felett már tud szélzajt generálni főleg ha házhűtésre van befogva(nem radira/bordára).
-
tvamos
nagyúr
válasz
abridabri
üzenetére
Az lenne meg a kerdesem, hogy hogyan forditsam a hutot, hogy a leheto legjobb legyen a hutes?
Ez a setup mostmar:
Alaplap: GA-H55N-USB3
Proci: i3-530 (Azert erre meg egyszer ranezek, mert lehet, hogy csak 520. )
Haz: Cooler Master Elite 120
Huto: Deepcool GAMMAXX 200TSzoval, melyiket valasszam a kepek kozul?
[kép][kép][kép][kép] -
-
fogtunder
nagyúr
válasz
tvamos
üzenetére
nyilván az adott processzor család topikjában, ha van az összefoglalóban alulfeszelésről szó, akkor azt olvasd el, ha nincs, akkor kérdezz/keress rá. de egy normálisabb proci hűtő közel zajtalanul megold alapjáraton egy mai procit, szóval az se biztos, hogy szükséges lesz.
az 5 éves pasztával jobb is, hogy nem próbálkoztál.
-
tvamos
nagyúr
válasz
abridabri
üzenetére
Azon gondolkodom, hogy tuningolnam a procit, csak nem tudom, hol tudnak segiteni. (Lefele szeretnem, hogy minel kisebb fordulaton menjen a venti.)
vannak kulon kaphato hutopasztak
Igen, nekem is van valahol Arctic silver, csak koltozeskor elkavartam, meg amugy is vagy 5 eves, gondoltam veszek ujat, de azt mondtak, nincs ra szukseg. -
tvamos
nagyúr
Tegnap vittem haza az uj proci hutot. Kerdeztem a boltban, hogy milyen zsirt ajanlanak ala, de azt mondtak, hogy semmi nem kell, eleg az, ami a huton rajta van gyarilag. Ez jol van igy?

-
L4mie
veterán
Bestmarktnál kifogytak belőle, egy volt raktáron, tegnap hívtak, hogy nem is látják mikorra lesz meg a második amit rendeltem, így ment a visszamondás....lassan úgy vagyok vele, hogy nem fizetek ki semmit előre mert csak a nyűg van vele

Most majd megpróbálok rendelni a Merlintől. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Warpig
üzenetére
Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus(bordára/radira is,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Akasa Apache(elsősorban bordára/radira,de házhűtőnek is kiváló)-én ezt választanám.
Akasa Viper(kifejezetten bordára/radira,nagy teljesítmény)-csak ha minden fok számít. -
fogtunder
nagyúr
válasz
Compika
üzenetére
már mondtam, hogy ne vegyél P400-at ahhoz a konfighoz.
a Pro M-ben, ha megnéznéd a képeket a gyártói honlapon, teljesen mindegy a HDD hűtés szempontjából, hogy 3*120, vagy 2*140 van benne, mert az alsó felfogató pont a felső HDD keretnél kezdődik. egyébként nem lesz semmi baja passzívan sem egy átlagos asztali HDD-nek, ha nem valami beteg WD Raptort, vagy hasonlót használsz, tök jól ellesz, pláne, ha SSD van mellette és az esetek nagy részében nem is fog pörögni. én is azt mondom, Grózi is, hogy 2*140 előre, a nagyobb összköltségen kívül kb. semmit nem fogsz nyerni a 3*120 kiépítéssel és még így is bőven több lesz a légáram, mint egy P400-ban 3 ventivel.
-
Compika
aktív tag
Köszönöm az eddigi válaszokat, de ha szeretném a hdd-ét hűteni (nem tudom hogy mennyi értelme lenne) akkor 3db 12-es ventit lehet oda rakni, abból mi az ajánlott ide.
Még ezt a házat is néztem Phanteks Eclipse P400 Tempered Glass ide mik kellenének mert ennek zártabb az eleje.
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Csapágyas lett a Cooler Master Hyper T4 hűtőn lévő gyári venti. Szeretnék helyette egy PWM-s 12 cm-es ventit, ne legyen ledes
. Melyiket ajánljátok kb 4 ezer forintig?Köszi!
W. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Compika
üzenetére
Tele vagy hybrid aljzattal,szóval minden játszik.Tegyél előre 2 db Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)-t vagy Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 140(bordára/radira is,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)-t és hátra ugyanígy valamelyikből 1 darabot.
99% hogy elég lesz,de ha a proci hőfokai nagyon megugranának akkor felülre is mehet 1-bár szerintem nem lesz rá szükség. -
Compika
aktív tag
-
dqdb
nagyúr
válasz
Compika
üzenetére
Még szükség lenne a következőkre:
1. processzor típusa
2. alaplap típusa és mit képes szabályozni (vagy screenshot a kézikönyv Internal Connectors fejezetéből azokról az oldalakról, ahol a ventilátorcsatlakozók lábkiosztásai szerepelnek, tehát nem az összefoglalóból, ahol csak annyit írnak, hogy például 3×4 pin)
3. videokártya típusa -
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyen házat szeretnék beszerezni Phanteks Enthoo Pro M Tempered Glass, a kérdésem pedig az lenne hogy milyen ventit és hány darabot, értem itt hogy előre milyet hátra és felülre 4000ft/db-os kerettel a cpu hűtő egy corator ds egy ty147-el.

-
Matyee21
csendes tag
Akkor a Coolink lesz. Köszi a segítséget!

-
Grózi
Topikgazda
Nem van sokkal jobb vétel is ennyiért-pl:
Nanoxia Deep Silence Pwm 1500 rpm
Coolink Swif2 120P
Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus(bordára/radira is,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros-jelenleg az egyik legjobb házhűtő és bordára/radira is megfelelő)
Mind jobb. -
Matyee21
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Keresek 80 x 80 x 20 méretben 3 PINes ventit, ami 1100as fordulat körül csendesen működik. Egy Zyxel nas gyári ventijét akarom cserélni, mert már nem bírok meglenni mellette. -
chopin42
őstag
Itt tanácsolták, a vásárolt házikóval kaptam őket, ajándékba (használt). Egyet kipróbáltam, közepes teljesítmény és zajszint. Helyette javasolták nekem az alpenföhn wing boost 2 plus 14 cm-es ventijeit. Párszor kérdezősködtem, mindannyiszor ezeket javasolták. Ha 12cm-es ventiket keresel, és világítós, akkor lepa bol quiet, ahogy utánanéztem
-
Sir81
senior tag
Leszámítva a csicsát ez megéri az árát?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
masteryoda
üzenetére
Összenyomod a műanyag pöcköket mindkét oldalt és szépen elválik a előlap.Pár centi játék mindig van a kábeleknél,csak ne hirtelen rántsd le az elejét!
Jelige:
"Érzéssel kell Harley nem durván,mint a f@rkaddal,érzéssel"![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
chopin42
őstag
Tudom sokszor írtam már, nekem is tele a t...m. A lényeg, az elmúlt hetekben a legtöbb helyen megdrágult/elfogyott az alpenföhn wing boost 2 plus. Egy helyen van 3600 körül, kb ennyi számomra a reális ár, amit fizetnék egy ventiért, de az kék, inkább fehér/piros/narancs lenne jó (legfeljebb veszem, ha nincs jobb).
Szóval van-e max 3.6-7ért, reális alternatíva? Lap prime x370 pro. Ha jól tudom 4 pin dc/pwm, autón felismeri. Lepa.bol quiet 12-ről lebeszéltetek korábban, de tesztek alatt kb alig van különbség (azonos zajszinten kb egyforma teljesítmény, a coolingtechnique.com-ra hivatkozom). Ötlet? Ha továbbra is bestbuy, lenyelem a különbözetet, de ez elvi kérdés, és mint említettem, alig kapni, mindenhol azt a rongy feketét árulják... -
fogtunder
nagyúr
válasz
masteryoda
üzenetére
Nézd meg a ház kézikönyvében, hogy kell leszedni. Ha be van kötve fixre az IO részleg, akkor is szokott lenni pár cm kábel, hogy félre lehessen rakni az előlapot.
-
masteryoda
tag
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Riccsiz_h
üzenetére
5 db felesleges,maximum 4 bőven elég.Viszont kellene egy árkeret és a lapod ventialjzatainak lábkiosztása hogy tudjam mit tudsz szabályozni.Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzatok lábkiosztását
-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet! -
sziasztok !
Régebben (~1 hónapja) írtam ide, de sajnos azóta nem volt időm/lehetőségem a foglalkozni az üggyel
Új gépházat vennék (Zalman Z9 Neo), ami gyárilag 5db ventilátorral érkezik (2x LED ZA1225CSL, 3x sima ZA1225ASL). Olvasgattam visszafele és többen írták illetve én is sejtettem hogy azért nem a legjobb minőségű ventilátorokkal jön a ház. Szeretném mind az 5-öt lecserélni. Legfőbb szempontom a halk működés és a hatékonyság (tudom mindenkinek ezek az alapszempontok
). Kérdésemre arra vonatkozna hogy sima LED nélküli ventilátorból mik a legmegbízhatóbbak amik egyben halkak is 12 cm-es méretben ? (olvasgattam az összefoglalót, de azért gondoltam megkérdezem).Esetleg lenne egy előlapi panelem is amivel lehet szabályozgatni a dolgokat
LED-es történetet kihagyom, inkább LED csík lesz a vége (meg kevés zöld ventilátor van)
(#27711) Grózi
Köszönöm a választ. Az alaplap egy Asus M5A99X EVO R2.0 - User Manual szerint van rajta 1x 4pines CPU fan és 4x 4pines fan csatlakozó
Sajnos mind az 5 ventilátor helyen korlátozva vagyok és nem fér el 14cm-es ventilátor csak 12-esÉrdemes mind az 5 helyre ugyanazt a modelt tenni ? Esetleg melyek a legjobb halk 12cm-esek az összefoglalóból ?
Előre is köszönöm

-
BITBOYS
addikt
Most vettem észre ezt a házat (asztalt) csak elfogyott LIAN LI DK-05X Black Aluminum / Steel Computer Case
Egész pofás
-
chopin42
őstag
Üdv! Érdekelne, hogy ez jó ajánlat-e. Párszor írtam már, de még alakulóbban van a gép, és megakadt rajta a szemem. Jobb-e mint a phanteks entho pro gyári 200asa, vagy 2 alpenföhn wb2 plus 14? Nagyon köszönöm

-
L4mie
veterán
Köszönöm Urak a sok segítséget amit kaptam tőletek az elmúlt két napban

megfogadom a tanácsokat.
-
fogtunder
nagyúr
az MSI-n mind a 4 hibrid aljzat, szóval az jó lehet.
a pumpa mehet egy aljzatra, egy másikra a gyári hátsó venti, DC alapon.
a másik kettőre pedig két-két pwm-es venti, a ház elejébe és a radira. én az egyszerű összefűzhetőség miatt Alpenföhn Wing Boostot vennék (csak a színes belsejűek), előre 2*140mm, a radira 2*120mm. de jó a Lepa bol.Quiet is, nálam ez van a házban és a radin is, nagyon jó ár/érték aránya van, viszont LED-es és kell hozzá Y kábel. radira nagyon jó még az Akasa Apache is.
-
Dilikutya
félisten
Kiderül. Teljesen leszedtem az alaplap összes programját, kicsit a registry-t is megtúrtam, újratettem az App Center-t, az frissítette magát, és azzal szedtem le, ami kell. Most már működik (eddig csak simán újratelepítettem, de nem volt elég), este kiderül. Windows folyamatoktól szokott pörögni, a windows 10 állandóan dolgozik valamit.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Hachiko95
üzenetére
Na ezért nem vezérlünk pwm-s ventit feszültségalapon-hosszú távon lehetnek ilyen jelenségek.
Amiket ajánlok az SW mellett(az is egy jó venti):
Nanoxia Deep Silence 1300 rpm
Aerocool Dead Silence(a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Noiseblocker E-Loop B12-2
És ezekben marad is tartalék(a 800 rpm-s SW néhány esetben kevés lehet),ha arra van szükség. -
Hachiko95
aktív tag
Sziasztok!
Van egy lepa bol quiet ventim, amit még 2 éve vettem.
Most, hogy beállítottam teljesen némára a gépet, elkezdett idegesíteni a lepa morgó hangja(500rpm).
Utánanéztem és a cpu fan header az egyetlen pwm-es csatlakozó az alaplapon(giga z87-ud3h).
Tehát kellene egy 12cm 3pin venti, ami néma kb 500-as fordulaton.A shadow wings bl053 jó választás lenne?
Eredetileg pure wings 2 akartam, csak olvastam több hibás darabról, pont ilyen morgó hanggal. -
Dilikutya
félisten
Hello! Nem biztos, hogy hardveres jelenség, de megkérdezem.
Adott egy Gigabyte GA-F2A88XM-D3H, egy AMD-6800K és egy Zalman CNPS10X Optima CPU hűtő (meg két 12 centis Cooler Master a házban, egy a tápban, de azok nem érdekesek most). Bekapcsoláskor szép csendes a gép, azonban esténként, 9-10 óra magasságában nagyobb fokozatra kapcsol a CPU hűtő. Nem konstans pörög, hanem hol gyorsul, hol lassul, de jól feltekeri magát. A hőmérséklet és a CPU kihasználtság nem indokolná. Összefügghet azzal, hogy az alaplapi szoftver valamitől bedöglött? Az a része el sem indul, ahol a ventilátorok fordulatszámát lehetne szabályozni, talán a Windows 10 Anniversary Update óta nem működik, volt már újratelepítve is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- Milyen NAS-t vegyek?
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Hardcore café
- Elemlámpa, zseblámpa
- Spórolós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Extraflame pellet kályha
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

. Akkor marad a wb2! (tudom, hogy a lepa csak 12, de abban a méretben elég jónak tűnik).
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)