Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
barry26
tag
válasz
abridabri
üzenetére
Hát nagy a QC szórás ezeknél, OEM ventik több néven futnak.
Nálam volt olyan hogy a 3-as csomagból 1 már csapágyasan jött meg, vagy amikor levettem középen a védőfóliát a prizmás felületről lerántotta magával a lapátot a tengelyről aztán nem forgott, úgy kellett visszaütni. Olcsóbb a csapágyazása mint egy normál ventinél, van több féle is, a legrosszabb az amelyiken 3 oldalt van prizma, csavarozásnál recseg ropog az egész, meg volt már hogy megnyílt.időtállóságra azt tudom mondani, hogy kb 1 év után kezd elengedni a ragasztó, haver gépében ezek voltak és középen megnyílt a belső ragasztás. nagyon javítani sem tudod ha ragasztani próbálod látszani fog. batchenként változik a hangerő amúgy vannak jobb / rosszabb szállítmányok + néha előfordul hogy egyiknek a led-jei eltérő fényűek. hiába jön egy csomagban. ezzel nagyjából lefedtem miért ne vegyél ilyet. komolyabb konfig alá ne rakd ahonnan hőt kell kilapátolni velük
ha már mindenképp ilyen lian li copy-t keresel akkor inkább az asiahorse ventiket vedd, vagy esetleg azoknak az oem változatait
-
erzol
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
Szia!
Egy ilyen jó lehet nekem is egy qnap ts 431 p2 csendesítésére? -
válasz
abridabri
üzenetére
Ohhh, köszönöm a gyors választ, pontosan ezért kérdeztem...
Ha azt mondjátok, hogy meg éri a felárat, mert a nyomába se ér a többi, akkor "shut up and take my money"...
De nem vagyok a pénztárcám ellenségeNagyon jó kis gép, de ujraindulgat a meleg miatt, alultervezett a hűtés.
Azt az n100-as atomhoz tervezték
Találtam modellt, a nyomtatás kész, de csak 1x szeretném szerelni
-
emiki6
veterán
válasz
abridabri
üzenetére

Pont teg nap futottam bele egy kommentbe, ahol a gamer's nexus Fractal Terra ház review-jara hivatkoztak. Ott is, ha túl közel volt a cpu cooler venti az oldalhoz és lecsukták, akkor süvített, bár ott azért mert csíkos kivágás volt, vastak lemezből.Nem radiátorra elég csak valami szilikon alátét? Értelmes és megfizethető shroudot/gasket-et nem nagyon találok.
-
boogie84
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Tegnap este miután olvastam, hogy mit javasolsz a ventik és a radiátor közé elkezdtem keresni, kevés sikerrel. Ugyan dobott ki gumi keretet,de nem h a méretet nem lehetett kiválasztani annál a pár eladónál, volt aki fel sem tűntette a vastagságát, csavar egyiknél sem volt.
Merlinnél találtam csavarokkal együtt. Alphacool Shroud & Decoupling 120mm (7mm vastag) 4x M3x37mm csavarokkal együttEK-hoz UNC 6-32 csavarok kellenek. Nem találtam meg, hogy az Arcic LF3-hoz milyen, de ugye ahhoz is kell a spacer méretének megfelelően hosszabb.
-
Tequila86
tag
válasz
abridabri
üzenetére
Így tettem, egyesével, a búgás és a rezgés nem szűnt meg. Lefogtam az összeset egyszerre, a búgás és a rezgés ugyan úgy maradt. Tápegységet nem érzem rezegni. Aztán eszembe jutott, hogy a HDD is tud ilyet, megfogtam és az a ludas. Rezeg és búg!
De eddig ilyet nem csinált… Ezt most miért és hogy?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
abridabri
üzenetére
Köszi, nézelődök akkor, vég is 15k körülit szántam rá, így még össze is jöhet
Nem is igazán a hang zavar, hanem ilyen kotyogós hangot nem bírom elviselni
Tehát a statikus venti zaj szerintem nem zavarBe quiet am? Bár ez az amit leginkább ismerek márka, max ezért hoztam fel, Ph-n láttam pár fajtát, csak azért kérdezem
Amúgy ez a Fluctus egész jónak néz ki és nem is vészes az ára
-
HaZsolt
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
PURE WINGS 3 esetében nem találom, hogy tudja-e a következő funkciót:
"0 dB Mode — Zero rpm
The speed of the fan can be throttled down to standstill via PWM. This allows silent operation in IDLE and at the same time guarantees maximum performance when required."Az Arctic tudja amit boogie ajánlott.
-
boogie84
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Köszi!
Köszi a megerősítést a 6-os ventihez.
Nálad a táp melletti venti mi célt szolgál? Annyira melegszik a táp ott alul? Nálam alul lesz a táp ventije, és egyből tolja ki hátul a meleget.
Még SSD-ket akarom az alaplap tartó lemezre tenni, bár azoknak nem hiszem h kellene extra hűtés, de egy aluminium lapon úgy hogy két oldalról kapja a friss levegőt szerintem bőven jó lesz nekik. -
boogie84
veterán
válasz
abridabri
üzenetére

(kábel átvezetők nélkül, most csak a grafika és a méretek miatt)
Valami ilyesmi lesz. jobb felül a 360 AIO radija , alul a ventik, bal felül egy dög nagy VGA alsó ventikkel.
Szélesség 540mm, Magasság 380mm, mélység 420. Azért ilyen széles, hogy legyen helye a VGA-nak oldalra is kifújni a hőt, ami felfelé távozik.
A hosszú egyenes elemek 20x20-as alu profil lesz a VGA és az AIO oldalán azok fogják tartani a cuccokat.
A VGA rögzítése a legnehezebb feladat a hátlapban. Szereztem egy régi rossz de viszonylag nagy méretű 3 ventis kártyát, de csak 2 slotos lemez van hozzá. Ha univerzálisat akarok akk 3 slotos IO shieldes verzióhoz is passzolnia kell. Ettől félek a legjobban, mert még a Riser kábel rögzítése sem világos az alu profil alján.
Bocsánat ha ide offolok, esetleg jobb lenne már a modding topikban. -
boogie84
veterán
-
niof
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
OK, köszi. Arra nem találtam választ egyébként, hogy ha PWM-es ventikre simán kisebb feszt kötök, akkor lassabban fog e forogni? Mert lehet, hogy egy PC tápot erre felhasználni csak úgy magában elég OP. Viszont 7,5V-os tápom van, 1,5A, és 1A-es is van, dugasztáp, tehát semmi nem kell, csak egy tüskesort szerzek, aztán rákötöm, megy amennyit megy 7,5-en... Igazából az lenne a cél, hogy éjjel kicsit mozgassa a levegőt, de lehessen mellette aludni.
-
Barell
őstag
-
blp85
senior tag
-
spleenszuru
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
LED fogyasztásokon én is pörögtem sokat anno, hogy ne kelljen hub, de végül vettem.
Amúgy mint nálam is, nálad is maximum 500 max LED-et jelöl a manual, gondolom ez darabszám (?).
Akárhogy is, ha ezt szó szerint veszem, akkor jócskán lehet pakolni fényt 1 db headerre. -
barry26
tag
válasz
abridabri
üzenetére
Gyártó oldalán látod az infókat a white verzióhoz, ott a leírásban is fog FDB. állítólag a feketéből is van rev 2
https://www.arctic.de/en/P12-Max/ACFAN00293A

-
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
abridabri
üzenetére
Hát, hogy van viszonyítási alapom, így már nem tekintem csúcsnak a Noctuát.
Az gyorsan nem tud forogni, de halk. De amíg ez a kis Alphacool nem forog gyorsan, addig ez is halk, és még több levegőt is visz mint a Noctua, ráadásul dupla golyóscsapágyon fut. Most akkor melyik a jobb?

Amúgy a kis Alphacool innen van: [link] Igaz hogy jó drága volt de nem bántam meg, ezen érződik hogy 0-24-es üzemre van tervezve.

Ugyanez az effektus volt amikor megvettem nemrég akciósan az NF-A9 pwm-et az alzától 7000 ft-ért.
Az ID-Cooling venti hangosabb (914-XT V2 gyári ventije), de csak akkor ha 2500-al forog.
A Nocuta ugye csak 2000 max. De kevesebb levegőt is visz a Noctua, ráadásul gatya statikus nyomással, meg szétfele fúj, az ID-Cooling meg előre.
Csak azért nem bántam meg a vásárlást, mert így az erősebb ID-Cooling ventik átkerültek az intelre(2db egyforma van push-pull, egyik kéken világít), az AMD-nek meg elég a noctua is.
Kis ventiből nem veszek több barnát, mert kicsit csalódtam, de házventinek tényleg nagyon király a Noctua.
-
Zamma
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
Értem én hogy csak 300W, de akkor mitől ment gallyra 3-ból 2 Lepa?
Nem 1000 alatt pörögtek vélhetőleg...Elölre én masszív ventiket tennék hogy biztosan bírják évekig, szerintem kicsi az a keresztmetszet ami a frontoldal melletti részen át szív. De hát ízlések és pofonok...
-
Vigneau
félisten
válasz
abridabri
üzenetére
A hatásfok az egyik buktató volt. A másik meg a bordával való fizikai kontakt forgás közben. Kivéve a ventit, majd szárazpróbázva láttam meg végül, mi a baj. Ennyire még egyik venti közepét sem láttam kiemelkedni a házából munka közben. A lapátok külső kerete pedig így beledarált a bordába.
-
DravenMoral
senior tag
válasz
abridabri
üzenetére
Én kérek elnézést, procihűtésről volt szó pontosan? Ez elkerülte a figyelmem, itt nyilván nem jó az ógyűrű. Egyértelműen rengeteg levegő megy el így a bordák mellett, tekintve, hogy azok nagyon sűrűk, és amennyiben van máshol áteresztés, ott ki fog kúszni a levegő egy része. Bocsi.
-
Zamma
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
Félreértettél. Én sem vásárlásra biztattam....
Én alapvetően nem ajánlottam a Vento Pro-t csak végső esetben. A 3x120 venti lehet P12-től bármi. A P14-ből 5-öt vett korábban, több maradt a fiókban, nem jár további kiadással.
Én is szoktam a PCI slotos trükköt javasolni, de ha nem ismert az alaplap és a ház alsó lemeze (táp rekesz) közti távolság akkor nem ajánlom ezt csak úgy vaktába. -
csakdzsó
tag
-
Zamma
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
Hát, bizony jó cucc ez... blokkra, radira jó, házventinek "kicsit" drága... 10700-ért. Árban a Silent Wings Pro 4 -el versenyez. de azt viszont veri...
Instant jó vétel ebben a szegmensben - ha nem száll el árban.37 dB-ig és 42 felett a T30 felett reljesít radin. Pedig 37 alatt aratott a T30, mert ott igen csendes - volt.

Viszont a 3-as pack egy tizessel olcsóbb mint a T30-é (29 ezer), ez így elsőre bíztató beárazásnak tűnik!
28 mm vastag és nem 30, mint a T30 - így több helyre is fér.
-
Grave_444
nagyúr
-
Csongi2015
tag
válasz
abridabri
üzenetére
Sziasztok!Na végül is úgy döntöttem hogy proci hűtő csere lesz,belevágok ahogy néztem az Artic Freezer 35 hűtőt nem nagyon bonyolult felszerelni és az alaplapot sem kell hozzá kiszerelni,remélem segít a dolgon.De még azért biztonság kedvéért ellátogatok a CPU léghűtős topik ba.Valakinek van személyes tapasztalata ezzel a hűtővel esetleg???Köszönöm!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lian Li UNI FAN TL Wireless ventilátor, ARGB, PWM, 3 darab - 120 mm, fekete (12TL1W3B)
- 120 Corsair pwm fan
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Cooler Master Mobius 120P ventilátor kit (3 az 1ben) eladó
- Lian Li UNI FAN TL Wireless ventilátor, ARGB, PWM, 3 darab - Reverse Blade, 120mm, fekete (12RTL1W3B
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szóval igen, venti és ház közé.

)

Grózi