- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- Képek az Asus Zenfone 12 Ultráról
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- MIUI / HyperOS topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Élőben is megcsodálható a Vivo V50
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
Túlnyomást kell csinálni a házban,úgy kevesebb lesz a por-de porszűrő nélkül mindig lesz.Hybrid az adott aljzat,tehát 3 és 4 pin is jöhet.
Ha egy aljzatod van akkor kell elosztó,vagy amit ajánlani akarok hogy veszel 3 db Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus(bordára/radira is,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)-t és a rajtuk lévő elosztóval sorba kötöd őket 1 aljzatra.2 előre és 1 hátra bőven elég.
Ha ezek nem tetszenek,akkor ugyanilyen felállással(2 elöl,1 hátul) választhatsz ezek közül még(de ezekhez kell elosztó):
Nanoxia Deep Silence Pwm 1500 rpm
Coolink Swif2 120P
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros-jelenleg az egyik legjobb házhűtő és bordára/radira is megfelelő)
Noiseblocker E-Loop B12 szériaSzakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
minek?:S
őstag
Üdv! CM TX3EVO ventilátoránál halkabb lehet egy Shadow/Pure/Silent Wing 92mm-es venti?
Üdv.:M.
-
fogtunder
nagyúr
-
Tika6
tag
Hello,
1 éve vett Coolermaster N200 ház gyári ventijei - ahogy a vonatkozó topicban megjósolták - néhány hónap után elkezdtek zajt csapni, ami most már nagyon idegesít, ezért cserélném őket valami halk és minőségi cuccra.
Proci Intel Core i5 6500, Be Quiet! Pure Rock Slim hűti, és van egy XFX RX480 videókártya. A proci idleben 38-39,5 fok, az M/B 37, a vinyók 27. Utóbbi játék alatt sem változik, proci 46-ra megy fel.
Viszont átlagos lakásnál több itt a por, úh szerintem inkább ez a szempont a hangcsökkentésen kívül, a melegedés nem vészes.
Keret rá 15 ezer.
Előnyt jelent, ha nem világít, vagy szoftveresen, kapcsolóval, stb., szóval nem kábelfaragással kikapcsolható.
Az alaplap Asrock H110M DVP, kiosztása:
FAN_SPEED_CONTROL
CHA_FAN_SPEED
FAN_VOLTAGE
GND
köszönöm szépen előre is -
Grózi
Topikgazda
válasz juliensorel #29690 üzenetére
Nem akarom szétoffolni a topicot,de mikor pumpahibás(irgalmatlan pumpahang) kompaktot háromszor(ennyiről tudunk,hála fórumnak) adnak el újként...És saját részről is volt pár nagyon kellemetlen élményem velük.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem Fractal Design Meshify C Házat a 2 gyári ventilátort 3pin.. a ház elejébe tettem,. egyik a processzor felé a másik HDD hűti középen Arctic F12 PWM . A gép hátulján Arctic F12 PWM
A gép tetején nincs ventilátor szerintem felesleges... a ventilátorok 500-600 rpm mozognak a CPU főfok 31.Szeretnék NH-U12S mögé még egy NF-F12 PWM ventilátort tenni.. Csak Noctua közül mit vegyek a gép elejébe és hátra PWM legyen vagy mehet mindenhová NF-F12 PWM
Elmélet:
Gép elejébe: 3. NF-S12A PWM
CPU: 2. NF-F12 PWM
Gép hátulján: 1. NF-P12 PWM vagy mindenhova mehet ez? (házra)[ Szerkesztve ]
-
Komódnyúl
csendes tag
Sziasztok!
A számozás nélküli Alpenföhn Wing-Boost ventik is az ajánlott kategóriában vannak (nem a WB 2 Plus)?
Nemrég berendeltem belőlük párat, mivel akciósak voltak egy darabig, de csak később jöttem rá hogy nem ugyanaz a két venti.Két darab 140-es került előre, egy 120-as pedig hátra, köztük egy torony hűtővel, egy NZXT S340-es házba.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
A Xilence kevés lesz ehhez,az Enermax ezen típusát nem próbáltam még.Az Apache a lapátkialakításnak köszönhetően már alacsony fordulaton is nagy mennyiségű levegőt mozgat meg.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
Ez hybrid aljzat,tehát 3 és 4 pines ventit is tud szabályozni.1 ventivel csodát ne várj,de ha olyan kell ami szívásban is jeleskedik akkor az Akasa Apache lesz a befutó.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
És mit tudsz szabályozni?Tudni kéne a lapod aljzatkiosztását.
Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzatok lábkiosztását
-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz juliensorel #29672 üzenetére
Ezek simán megcsinálják,az egyik legalja bolt véleményem szerint.Viszont ha nem hibásak,akkor annyit megér.
-
Grózi
Topikgazda
-
dqdb
nagyúr
válasz cyberkind #29674 üzenetére
Az Aerocool DS-t húzd ki a listából CPU hűtőként és mivel nem PWM-es, ezért a B14-3-at is.
A másik három egyaránt tökéletes erre a célra. Fontos infó lehet még, hogy a Thermalright nem szokásos formavilágú 140 mm-es ventilátor, hanem enyhén téglalap alakú (140×152 mm), meg kellene nézned, hogy tudod-e rögzíteni.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
cyberkind
félisten
Ebből a 4 ventiből melyik lenne a legjobb halk működéssel a CPU-ra (Alpenföhn Borcken 3)?
TY-147A
Aerocool Dead Silence 140
Akasa Apache 140
Noiseblocker eLoop B14-PS vagy B14-3 -
dqdb
nagyúr
válasz fogtunder #29670 üzenetére
Ha úgyis fix 12 volton hajtanád és a hang nem számít, akkor esetleg Akasa Viper? Kicsivel 3000 forint felett beszerezhető.
Drágábban van ipari Noctua és még drágábban Delta.
[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
őstag
válasz abridabri #29671 üzenetére
Azert mert két ilyet en vittem vissza az iponba
Nyakamat teszem ra, h eladjak olcsobban, sztem csak az a ket db lesz ilyen aron, ha berendeli valaki, a tobbi mar dragabb leez vagy kiirja, h nem kaphato tobb.
Nekem a gepbe hangos volt leszabalyozva is, 1 napig mentek, vigyaztam ra.
Egyebkent en valszeg ugyanigy vettem egy 12es 1300rpm ds-t 1700ft-ert naluk, kosarba raktam es kiirta, h csak egy darab van.[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
hali,
szükségem lenne pár 14 centis ventire, a hang nem lényeg, fix 12V-ról menne, open frame, nincs ház, a cél a minél nagyobb légszállítás a párezres kategóriában
I hate morning people. And mornings. And People.
-
tomic
addikt
Segítségeteket szeretném kérni házventi ügyben(másik topikban kaptam tippet de gondoltam felteszem itt is a kérdésem).
Adott egy Antec isk 600 ház egy g4600 Intel procival és egy RX570 vga-val.
Ennek szeretném hatékonyabbá tenni a házhűtését mert eléggé beragad benne a meleg levegő.
Milyen ventit ajánlanátok hozzá ami csendes és egyben maximálisan hatékony is? Árat nem szabok meg.Egy két típusnak örülnék. -
hesszan
aktív tag
Sziasztok!
Először is köszönöm a részletes válasz, és a rám szánt időt, elnézést a hosszú válaszidőért, ma indítottam újra a gépet."Min. Duty Cycle érték (a kézikönyv alapján ez elvileg 20%" hát CPUnál enged 20%ot, de chassis fan-nál 60% ot tudok beállítani. Biosban és asus fan expertben is. de az nézem hogy a cpu is 800rpm körül mozog hiába állítom 20%ra 50 fok alatt, pedig hyper212 netes spec alapján Fan Speed 600 - 2000 R.P.M. (PWM)
Szóval ez mennyiben befolyásolja a korábbi ajánlást?
Ami múltkor volt maradhat? a cél a halk működés lenne (+ kell a 2 venti szellőzni? most már jó ideje sajnos csak a hátsó + cpu van, kell előre is? vagy jó ez így?)
1db Akasa - 12cm Apache PWM - AK-FN058 4415ft2db Be quiet! - 12cm Pure Wings 2 - BL046 2*3029 ft (az aerocool darabja 4,5 lenne)
meg az y elosztó 1066ft
ez igy kb 11.500ft szóval szinte nincs is felül a tervezett büdzsén. Belevágnék, az a kérdés hogy maradhatnak-e ezek illetve hogy ezek azok amiket ajánlottál?
köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
Sungdurung
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz juliensorel #29665 üzenetére
Nem tudom,nem volt még szerencsém hozzá.Ha kipróbálod,írd meg a tapasztalataid-nálad legalább referenciának ott lesz a WB2 és az eLoop is.
-
juliensorel
őstag
Grózi, másik topic beszélgetésből kiindulva, ezek amúgy milyenek lehetnek? Így gyorsan utána nézve nem rossz, kíváncsi lennék mennyit ér ez a keret kialakítás ami állítólag nagyobb stat. nyomást ad olyasmi mint a TT riing 12 széria.
[link]Rengeten venti van a piacon, nyilván nem lehet számon tartani őket, de én lehet kipróbálok egy 2es packot a liqmax 240-re.
-
Grózi
Topikgazda
válasz hegegabi80 #29663 üzenetére
A Viper R nem házhűtésre való,kifejezetten bordára/radira és csak akkor ha minden fok számít.
-
abdulka1
őstag
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Egy Alpenföhn Brocken ECO CPU hűtő gyári 120-as ventilátorát, érdemes lehet lecserélni egy Alpenföhn Himalaya 2-ről származó 140-esre?
Kaptam 2 ilyen ventit, de működés közben még nem hallottam a hangjukat.
Nincs gondom a fokokkal, csak érdekelne, hogy esetleg alacsonyabb fordulaton, képes lenne e arra a teljesítményre mint a gyári?[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Grózi
Topikgazda
válasz cyberkind #29658 üzenetére
Amik ugye az esetek 98%-ban csak szinkronban szabályozhatók...És a cpu_fan 1 alapján általában.
És halkan megsúgom,hogy a Viper R 900 rpm-n már annyi levegőt szállít mint a TY-147A maximális fordulatszámon.de ha akarom akkor úgy is szabályozhatom,hogy sose menjen ezen érték fölé-csak akkor nincs sok értelme.
A Viper R-t mindig akkor ajánlom ha minden fok számít és írom is hogy felül van hangja,de azt állítani hogy hangos kicsit becsapós,mivel azok a ventik melyek ugyanannyi levegőt képesek megmozgatni mind jóval hangosabbak és magasabb rpm-n üzemelnek.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
cyberkind
félisten
Elől 12-es Viper szabályozva, középen és hátul 14-es Viper R szabályozva, ráfért volna a 12-es helyére pont olyan venti mint a másik 2 csak akkor épp elfogyott mindenhol, de így is hozott fokokban.
Viszont hangos volt, és ha melegebb lett a helyzet akkor meg pláne.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz cyberkind #29655 üzenetére
Három egyforma, vagy két egyforma és egy eltérő harmadik? Mert itt az utóbbi a terv.
#29655: akkor legfeljebb kiderül, hogy tévedek Hogyan volt szabályozva? A 14-es Viperek jelét kapta a 12-es vagy fordítva?
[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
Mivel procin volt nálam is a Viper és most is oda ajánlod, ott már lesz hangja mert garantált, hogy 900rpm fölé fog menni a venti ha csak nincs delidelve a CPU.
Bár lehet azon a Xeon-on nem lenne gond, ki tudja.(#29653) dqdb
Nálam jobb volt a 3 venti a D15-ön szabályozva mint a 2, szóval nem igaz, hogy nem jobb csak jól kell összerakni.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz M0ng00se #29650 üzenetére
több != jobb
De ha ennyire biztos vagy a dologban, akkor állj neki kísérletezni, minden adott, hogy kimérd összes konfigurációt. Eléggé meg vagyok győződve arról, hogy konzisztens módon mérve (azaz egyenlő körülményekből indulva) a 2×14 + 12 szabályozva rosszabb lesz hőfokban, mint 2×14 szabályozva. Nem szabályozva pedig legfeljebb döntetlenre jönnek majd ki.
-
Grózi
Topikgazda
válasz M0ng00se #29650 üzenetére
MINEK?
1. A plusz venti.Ha előrelépést akarsz akkor tegyél rá 2 db Viper R-t.
2.Szabályozás nélkül tutultatni idle-ben?Nincs az a proci amit nem visz el idle-ben vagy böngészés közben az a borda akár passzívan.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
dqdb
nagyúr
válasz M0ng00se #29645 üzenetére
Most van két egyforma ventilátorod, amelyek azonos bemenő jelre azonos módon reagálva tandemben működnek. Ebbe a rendszerbe be akarsz tenni egy teljesen más típust (hiába ugyanaz a neve, más az átmérője, más a gyártó szerint is a motor benne, másképpen reagál ugyanarra a bemenő jelre), amitől borulhat minden. Miért vagy biztos abban, hogy jobb lesz az eredmény 2+1 ventilátorral, mint 2 ventilátorral?
-
M0ng00se
őstag
Heló-ka
2 bordás toronyhűtőt szeretnék használni 3 ventivel. 2darab amit adtak hozzá az 14 cm-es, viszont lenne itthon még egy 12cm-es. Hogy lenne érdemes felrakni őket? előről hátulra haladva - 14-14-12? Ahogy olvastam a 3. venti amúgy sem nyom sokat a latbaV6
-
csiga8
senior tag
Rendben, én is megnyugodtam, lépjünk túl rajta.
Elnézést, ha bárkit is megbántottam volna, nem állt szándékomban. Én csak megoldást és egy cpu hűtőt keresek.Hogy értsd. Ugye írtam, hogy pincében 14 fok van. MOST. Nyáron még ott is melegebb lesz, tehát emiatt IS keresnék rá nagyobb hűtőt. Persze ezt nem részleteztem, tudom, a FET nem proci, stb..., de "ugyanúgy" kell hűteni.
Kaptam itt egy tippet Abdulka1 által erre a hűtőre : [link]
Asszony ott dolgozik nem messze az A4 team bolttól, hétfőn elhozza. Az áfát, de lehet az egész összeget visszakapom. Szóval nem lesz egy "összeg" amit - eddig - rááldoztam. Innentől kezdve lesz felfogatásom, lesz ventilátorom. A hardveraprót nézegetem én is, keresgélek.
A majdani hűtőtől függ, hogy mit mutat, kell-e keressek másik bordát alá.
Igazából még egy Xilence 1402-t néztem ki, [link]de nem tudom, hogy ez is mennyivel lenne jobb-rosszabb. Nagyon nem vagyok már képbe a tesztekkel, hűtők teljesítményével.
Ha mégis rászánom magam pl egy Xilencere, ( vagy bármi másra) ventilátorom már pl lesz. Egyenlőre böngészem a hardveraprót, ha időm engedi.
Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz csiga8 #29639 üzenetére
Nézd,nem akarom védeni,de topicgazdaként van 1-2 olyan nap mikor leidegelik az embert és néha biza azon csattan aki nem érdemli meg-a topicgazda is ember.
Érdemes aprót böngészni,mert 2-3K-ért ki lehet kapni régebbi foglalatokra és/vagy hiányos szerelékkel egész jó kis bordákat.
Ha esetleg összejön és venti kell rá,akkor szívesen segítek.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
csiga8
senior tag
Értem, köszönöm.
"gondolom elege volt már tegnapra."
Nem tudom mi rosszat kérdezhettem, de tényleg. Azt hittem ismeri a cpu hűtőket és azok tulajdonságait.
Szerintem úgy 15 éve már biztos, volt, amikor a celeron 700-ról váltottam AMD Athlonra. Azokat hívták kazán cpu-nak.
Szóval volt sok kísérlet, és a tesztekből és gyakorlatból is kijött, hogy a rézmagos, de alu bordás hűtő a legjobb.
A réz a kis felületről ( akkor még sapka nélküli procik voltak) gyorsabban elvonta a hőt, de a levegő felé az alu jobban leadta a hőt.A Spire Whisperrockra még emlékszem, az még van is a lomok között, de nincs kedvem felfogatást gyártani hozzá. Azóta eltelt minimum 15 év és nem követtem a hűtők fejlődését, ezért olyan helyen kérdeztem, ahol napi szinten ezzel foglalkoznak. Én kérek elnézést...
Szóval egy egyszerű problémára egyszerű választ szerettem volna.
pl: Olcsó, rézmagos, alu bordás, 115X hűtő, ami a mostanitól jobban hűt van/nincs. Drágább megoldás van/nincs.
Más megoldás pl heatpipe-os hűtő ekkora összegtől indul.
Szerintem nem túl bonyolult a kérdés és a válasz sem lett volna az, HA AKAR vagy TUD válaszolni.
Régebben mi kreatívabbak voltunk....
Egyedül Te írtad a rézmagos, nagyobb bordás megoldást, ami szerintem is jó. Ezt én is tudom, de mivel vagy 15 éve nem követem a cpu hűtők fejlődését, típusait, gondoltam kapok KONKRÉT tippet a cpu hűtős topikban.
Irónikus leszek, de lehet a húsboltban többet tudtak volna segíteni, mint ott...[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz csiga8 #29637 üzenetére
Sok mindenben igaza van és gondolom elege volt már tegnapra.És igen,rátehetsz 3 pin-s aljzatra pwm-s ventit,de akkor feszültségalapon fogja szabályozni és bizonyos ventik ezt már rövidtávon se szeretik,míg mások elviselik hosszútávon-de ezt már írták neked és hogy milyet próbálj nézni.És igen,a jó paszta sokat számít és a FET mindig magasabb hőfokon lesz mint egy cpu-de ettől nem lesz baja.
Véleményem szerint apróról nézz rá egy nagyobb bordát,ami lehetőleg rézmagos és ennyit tudsz tenni.Amiket linkeltél hűtőket biztos nem venném meg,mert nem lesz érdemi előrelépés.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
csiga8
senior tag
Itteni tanácsra problémámmal a milyen CPU hűtőt vegyek topikba is betértem, és hát....
Szerintem a kérdést sem értik.
Viszont a 4 pin- 3 pin kérdésben ezt írta jim bcs fórumtárs:
Tényleg így lenne?
[ Szerkesztve ]
-
Cées
csendes tag
Köszönöm mindenkinek aki segíetett a konfig összerakásában!!Nélkületek nem ment volna!!
-
Grózi
Topikgazda
Kéne még tudni,hogy milyen proci,cpu és cpu hűtő van a gépben+mit tudsz szabályozni.
Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzatok lábkiosztását
-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
ron8
senior tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kerni. Adott egy Giga B85M-D3H típusú alaplap és egy Cooler Master Force 500 típusú ház. Csak egy db venti hűti a gépet de szeretnék jobb szellőzést kialakítani. Milyen ventiket ajánlanátok?
-
Grózi
Topikgazda
Úgy már más a leányzó fekvése-akkor ezt javaslom:
Előre tegyél 2 db NB eLoop B14-2-t vagy 3 db B12-3-t vagy 2 db Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)-t.
Hátra pedig egy 120-s DS-t vagy eLoop B12-3-t.
Ha tudnám biztosan hogy elfér(szerintem igen,de meg kéne mérni) és az aio vagy water_pump aljzatról biztosan szabályozható,akkor előre 2 db TY-147A is nagyon jó lenne.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
abdulka1
őstag
válasz csiga8 #29626 üzenetére
A rögzítő keret legnagyobb külső átmérője 95mm, ami pont a mostani ventid átmérőjével megegyezik.
Szóval ha ez a venti nem lóg az alkatrészek fölé, akkor az is elférne.A linkelt hűtőnek a borda mérete lényegében megegyezik a jelenlegivel, csak a venti légszállítása nagyobb ~25%-al, illetve csendesebben dolgozik. Sajnos a hatásfok béli különbségről, nincs sehol infó.
Igaz lehet, hogy a jelentős javulás érdekében érdemes lenne toronyhűtőt nézni, és a biztonság kedvéért, push-pin(mint az akasa) rögzítésűt választani.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Grózi
Topikgazda
válasz apple87 #29604 üzenetére
Miután fórumtársnak hála( ) megvan a lábkiosztásod,így azt javaslom hogy előre tegyél 2 db Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 140(bordára/radira is,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)-t és hátra egy 120-st ebből vagy egy Lepa Bol.Quiet-t.
-
csiga8
senior tag
válasz juliensorel #29623 üzenetére
-
juliensorel
őstag
válasz csiga8 #29619 üzenetére
Bocs, de en nem sok ertelmet latom annak, h veszel egy majdnem ugyanolyan jellegu es teljesitmenyu processzor hutot, kb semmit nem fogsz nyerni vele, ezzel az erovel maradhatna a gyari cucc is rajta.
Az ilyen 3-4 ezer forintos basic hutoknek ugyanolyan silany a bordaja, ventije, ami mondjuk sok procihoz biven eleg, de ez a mérő nem tudom mennyire forrofeju, bar a 75℃ nyilvan nem keves...
Ha igazan nagy kulonbseget akarsz elerni akkor neked egy toronyhuto kene, de azok persze dragabbak. -
dqdb
nagyúr
válasz csiga8 #29619 üzenetére
Ha az ezen lévő ventilátor motorja bármiféle távoli rokonságban van az Akasa Apache-éval, akkor hallhatóan nagyon nem fogja szeretni a 3 pines szabályozást (a nemtetszést nyilvánító morgást pedig te nem). Ha teljesen más a motor, akkor passz. Sajnos ez az a probléma, amit látatlanban lehetetlen megmondani, teljesen zsákbamacska, hogy jó lesz-e vagy sem.
Ha már ragaszkodsz ahhoz, hogy 4 pines ventilátort vegyél, akkor olyat nézzél, aminek a gyártói oldalán nem fix 12 voltos működési feszültség van megadva, hanem intervallum (a kinézett Akasa nem ilyen), ez azt jelzi, hogy a gyártó támogatja a 3 pines szabályozást is.
-
csiga8
senior tag
-
abdulka1
őstag
válasz csiga8 #29615 üzenetére
A 11xx hűtők furatközép távolsága 75x75mm.
A 4 pines ventit rádughatod a 3 pines csatlakozóra, de hosszú távon nem biztos, hogy szeretni fogja. De erről bővebben olvashatsz a topik összefoglalójában.
A rögzítés módosítása nem biztos, hogy menne. A rögzítő tüskéken nincs lehetőség a variálásra. Fúrni lehet ha a panel engedi.
A panelon mekkora a furatközép távolsága, mert a képen úgy tűnik mintha a csavarok egy picit hajlítva?
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
válasz abdulka1 #29614 üzenetére
Picit pontosítsunk. Tehát a 775-é 73x73 mm.
A 11XX széria akkor mennyi?
A 4 tűs ventiből lehet 3 tűset csinálni?
Illetve még valami. A hűtőn ( felfogatáson) van akkor "húsvastagság", hogy 75X75 mm-et csináljak belőle, magyarán legalább +2 mm-et kell fúrni rajta
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz csiga8 #29611 üzenetére
Szia!
Van itthon néhány hűtőm, és méregettem egy picit.
Ez a méret az Intel 11xx hűtők méretének felel meg a 775-ös 2mm-el szűkebb.
Ha egy komplett hűtőt veszel, figyelj a venti csatlakozására, mert a legtöbb 4 pinessel van szerelve.A ventit leszedni, csak úgy tudod, hogy a borda aljánál a csavaron levő "körmös" alátét körmeit óvatosan kihajlítod. Összerakás előtt a körmöket visszahajtod, és az alátétet helyére tolod így ismét rögzíteni, és feszíteni fog.
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
Köszönöm a segítséget előre is, de már picit variáltam.
Szóval megmértem mekkora tömege a bordának és bizony - szerintem- karcsú, 198 gramm a 92 mm-es ventivel együtt. ( Amit most meg nem bírok leszedni)
Megnéztem, hogy a felfogatása 75x75 mm a hátlapon.
A hűtendő felület és kialakítás:
Illetve maga hűtő:
Azon agyalogtam, hogy hiába fújatnám ezt a nyamvadt hűtőt, sokat nem érnék el vele, ráadásul egy-egy venti majd annyiba kerül, mint egy olcsóbb komplett hűtő.
A mostani hűtővel 70-74 C fokig fel. Van-e olyan felfogatású hasonló kialakítású hűtőborda+venti, amit nagyobb átalakítás nélkül rá tudnék tnni, valamint azért egy min. 10 C fokos hűlést dobna a "konyhára".
A hűtőknél van "millió" foglalat, de hogy melyik 75x75 mm-es, azt nem tudom.
-
Enter65
senior tag
apple87 -nek is így néz ki a lábkiosztása, Asus Prime X370 Pro:
CPU_FAN:
CPU FAN PWM
CPU FAN IN
CPU FAN PWR
GND
CPU_OPT:
CPU FAN PWM
CPU FAN IN
CPU FAN PWR
GND
AIO_PUMP:
AIO PUMP PWM
AIO PUMP IN
AIO PUMP PWR
GND
CHA_FAN1:
CHA FAN PWM
CHA FAN IN
CHA FAN PWR
GND
CHA_FAN2:
CHA FAN PWM
CHA FAN IN
CHA FAN PWR
GND
W_PUMP+:
W PUMP+ PWM
W PUMP+ IN
W PUMP PWR
GND -
Grózi
Topikgazda
válasz apple87 #29604 üzenetére
Kéne még tudni,hogy mit tudsz szabályozni.
-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet!
A gyári cpu hűtőt én biztos cserélném.Előre legalább 2 db jófajta 140-s venti kell és hátra egy 120-s-szóval minimum 11,5-12K alatt nem úszod meg.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
apple87
senior tag
Annyira nem értek hozzá jelenlegi konfig amit kinéztem: porci hűtő a gyári lenne, árkeret nem tudom nem túl sok.
Alaplap: asus prime x370-pro
Proci: ryzen 7 1700
ram: G.SKILL Flare X 16GB KIT DDR4 3200MHz CL14 for AMD
videókártya: 1070
TápegységE QUIET! Pure Power 10 500W CM
ssd: samsung evo 850 250gb
Ház: Fractal Define C[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz Plasticbomb #29598 üzenetére
Örülök,hogy bevált-használd egészséggel!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Kedvenc zene a mai napra
- Mini-ITX
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest