- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsi84
aktív tag
válasz
tomboy0013 #1849 üzenetére
Igen,követem a fórumokat,csak eddig én még ilyen problémával nem szembesültem,pedig voltam egy pár érdekes helyen.
-
Bazsi84
aktív tag
válasz
ghiottone #1825 üzenetére
Egyébként én általában kihúzom 4 évig egy telóval,persze úgy 2-2,5 év után már naponta nézegetem mit kellene venni 🙂 Eddig nem igazán volt problémam a 6-al,tegnapig.Egy kisváros nagyjából 1-1,5 sugarú központjában akármit csináltam nem volt mobilnetem.Azt tudom,hogy a reptereken vagy zsúfolt helyen okozhat problémát de itt eddig még ilyet nem tapasztaltam.A hívási problémák engem nem érintenek,nem telefonálok,de a mobilnet már igen.Remélem a 8-8a-9-es vonal ebben már erősebb.
-
Varoz
addikt
válasz
Barnahalo #1838 üzenetére
"Számomra min. 5 évig kellene, tehát hosszú távra tervezek a mobillal (pont mint a mostani, igaz 1 akkucsere már volt rajta)."
Ha te mindezt kibírtad egy Mi 9T-vel, akkor a Pixel piskóta lesz.
A céges egy Mi 10, de hányingerem van mai napig tőle és fasorban sincs a Pixel 6-omhoz képest, nemhogy még 5 évig a saját telefonom legyen. -
Drughi
addikt
válasz
Egy MIUI után nagyon "fapados" lesz egy Pixel os, de én azon csodálkozom hogy képesek emberek évekig a MIUIt kibírni.
Én egy P7a-t (saját) használok párhuzamosan egy Samsung A54-gyel (céges)
Nagyjából egy árkategória a kettő, de míg a Pixel hasít, addig a samsung dadog.
Nekem a Samsung ökoszisztéma annyira nem jön be, bár kétség kívül vannak hasznos és jó tulajdonságai.
Nekem speciel a pixel puritánsága jobban bejön, de ha már os-t kellene választani, akkor a Oneplus régebbi oxygen OS-e jött be legjobban.
Szerintem egyik telefonnal se fogsz befürödni. A samsung os-ét itt ki tudod próbálni bármilyen telefonon:
[link] -
Barnahalo
tag
Köszönöm a válaszokat nektek. A többiektől is izgatottan várom a hozzászólásokat.
Évekig használtam Touch Wiz-es Samut (Galaxy Mini), majd Alcatelt (közel gyári szerű Androiddal), aztán jött a MIUI 19ben.
Hát őszintén, szerintem semmi kimondott featuret nem használtam sohasem. Vagy amit használtam, pl galériában AI ereaser, portré fotó utólagos editelése; az már létezik máshol is, akár szebben, jobban. Talán az értesítéscenter az, amit nagyon megszoktam, és szeretem, de más egyebet nem tudok felhozni, amit a mindennapokban használnék...
YouTubeon már szinte az összes videót megnéztem, de valahogyan olyan nehéz a döntés. Az S23 Ultrákat aprón már 240.000Ft-tól meg lehet kapni, Pixel 8 Prok pedig ahogy néztem, eléggé hiánycikkek, akár az új vagy használtpiacon. Csak sufni GSMben láttam elfogadható áron 256-ost (320.000FT); közel 400.000Ft-ot számomra már egyik telefon sem ér, de a Xiaomim kiöregedése miatt kísértés az ördögi. -
morfondőr
addikt
válasz
Én Mi 9 Lite-ról jöttem P7-re, első pár nap alig tudtam kiigazodni a rendszeren, de meg lehet szokni, sőt, most már kifejezetten tetszik. Ami azért hiányzik a MIUI-ból: a fentebb említett értesítés számláló, az hogy az ébresztő képernyőn két teljesen egyforma gomb a szundi és a kikapcs egymás mellett (miui-n volt középen egy nagy kör a szundira és egy felfelé húzással lehetett kikapcsolni), a noti baron csak teljesen lehúzva (két húzás) lehet állítani a fényerőt és hogy az AOD nem kapcsol ki nyugalmi állapotban és sötétben (félig-meddig workaround az alvás mód).
Ami nem hiányzik az a sok reklám (pedig xiaomi.eu romot használtam) és a sok bloatware. Ja és a kínai kormány! -
vacs
veterán
válasz
adamos0606 #1839 üzenetére
Nincs bizony, másik launcher (kezdőképernyő alkalmazást) kell használni!
Barnahalo:
Miui után nagyon "buta" lesz a Pixel szoftvere, vagy épp letisztult (kinek mi), mert nincs benne a sok felesleges előretelepített kacat, amit amit se használunk. Itt nincs az idegesítő miui optimalizáló pl!
Ha a miui-t szeretted, akkor nem biztos hogy a Pixel neked való.
Nézz meg sok videót és olvass teszteket!
A hálózati gondok 99%-a megszűnt.
A google szerintem nem fogja lassítani, ez nem szifon.
De majd a többiek is írnak okosat. -
adamos0606
tag
Sziasztok! Nemrég óta használok egy P7A-t (céges teló).
A céges email appot úgy szeretném beállítani, hogy ne kapjak minden emailről értesítést, de lássam az app ikonján egy számlálón, hogy hány nem olvasott emailem van.
Az app neve: Ivanti email+
Egyelőre csak egy pötty jelzi az ikonnal, hogy van nem olvasott emailem. Pl a "privátban" használt Xiaomi 11T-n be tudom állítani, hogy látszódjon a nem olvasott eamilek száma.
Létezik ,hogy ezen a pure androidon nincs ilyen számláló? -
Barnahalo
tag
Sziasztok!
Leendő telefonom keresem, mely méltó utódja lehet a Xiaomi Mi 9T-nek.
A Pixel 8 Pro [256GB] és a Samsung Galaxy S23 Ultra között állok hadilábon.
Mennyire valósak a melegedési hajlamok amikről lehet olvasni?
Szoftvert könnyű megszokni pl. a MIUI után?
Hálózati gondok megjavultak az elődökhöz képest?
A 7 év támogatással szerintetek mennyire fogják lassítani a telefont? Számomra min. 5 évig kellene, tehát hosszú távra tervezek a mobillal (pont mint a mostani, igaz 1 akkucsere már volt rajta).
Akinek esetleg volt mindkét telefonja, egy rövidke beszámolót szívesen olvasnék róla.
Köszi! -
Enclave
aktív tag
21 évnyi PH! fórumozás után már nem akarok azzal foglalkozni hogy kit zavar és kit nem a reklámozás (egy időben emlékeim szerint egyesek nagyon ugrottak ilyesmire vagy adott topikban is tiltott volt ilyen-olyan módon), mostanában pedig már ha 3-6 havonta ha esetleg felnézek PH fórumra nem ezzel foglalkozom.
Szvsz aki műszaki cikkek után keres, lépten-nyomon a reklámjukba botlik, annak azonnal leesik, hogy kire célzok... Sorry ha ezzel egyeseknek kényelmetlenséget okozok -
Enclave
aktív tag
válasz
Enclave #1830 üzenetére
Telefonon most annyit kaptam válaszul az ügyfélszolgálattól, hogy a Magyarországi Pixel 8 (erre az egy konkrét típusra kérdeztem rá) forgalmazásának vége májustól "zöld manónál", Pixel 8a ügyében nem volt semmilyen információ arról, hogy a linkelt forrás alapján (oldal alja) milyen országra vonatkozik a május 14-es forgalmazás kezdete de az ügyintéző nem látja a rendszerben, hogy májusban egyáltalán érkezne Pixel 8a-ból a magyar "zöld manóhoz".
A cseheknél viszont marad a forgalmazás és ott rendelhető marad a Pixel 8 (vagy ami elérhető) illetve onnan nem rendelhető magyar boxba termék, csak a magyar shopból.Ez május 9-es állapot szerint, ennyit tudtam kideríteni.
Amit nem értek, hogy a cseheknél van már Google store és mégis rendelhető maradt a cseh "zöld manónál"...
-
fokukac
nagyúr
szerintem, ha offisöl bejelentették, hogy Magyarországon is forgalmazni fognak pixel telefonokat, akkor lesz magyar store is.
Azt pedig, hogy a yettel kizárólagos lesz, azt úgy tudom értelmezni, hogy a szolgáltatók közül lesz kizárólagos.Amúgy elvileg az EU egységes piac, tehát mindegy kéne hogy legyen, hogy hol veszed meg melyik országban, ugyanúgy garis kéne, hogy legyen. Anno az LG által gyártott NExusokat simán vihetted a hivatalos LG szervízbe, pl, pedig nem forgalmazták hivatalosan.
-
grizlisandor
veterán
válasz
dragon1993 #1829 üzenetére
Ha Samsungéknak sikerült, akkor valószínűleg a Google is eljárhatna így, de örülök neki, hogy nem így járnak el, mert így lett olcsón 7a telefonom.
---
Várjuk meg a május 14-et és utána okosabbak leszünk.
-
Enclave
aktív tag
válasz
Enclave #1817 üzenetére
Kíváncsiságból végig kattingattam az összes oldalt ahol van "zöld manós" bolt:
Magyarország: nincs kínálatban új Pixel telefon
Ausztria: nincs kínálatban új Pixel telefon
Németország: nincs kínálatban új Pixel telefon
Szlovákia: nincs kínálatban új Pixel telefon
Csehország: van kínálatban új Pixel telefon jelenleg isRákérdeztem az ügyfélszolgálatnál a fenti ellentmondásra, ha kapok választ megírom.
Közben ezt találtam:
"Google Pixel 8a – ár és elérhetőség
Ha érdekel a Google Pixel 8a, van egy jó hírünk a számodra. A telefon hamarosan hazánkban is elérhetővé válik. A megjelenés 2024. május 14-re van betervezve. A 128 GB-os változat mind a négy színben elérhető lesz, míg a magasabb, 256 GB-os változat csak Obsidian Black színben lesz kapható."
Forrás (lap alján kb.)Az más kérdés persze, hogy a cikk szerzője nem magyar a neve alapján így kérdéses, hogy ez egy fordítás alapján készült (és talán a szerző országára vonatkozik az előbbi mondat?) vagy ettől függetlenül Magyarországra is?
-
dragon1993
őstag
válasz
grizlisandor #1827 üzenetére
Ott a Samsung magyar garancijegyével érvényes Magyarországra, (szolgáltatótól elég számla az kivétel)
A GSM boltos számlát nem fogadja el a Samsung, visszaviszed a GSM boltba és ő meg visszaküldik oda ahol vették / ők javítják / elsumákolják. Szerintem a googlenek nincs joga betiltani a szürke importot. -
grizlisandor
veterán
válasz
dragon1993 #1821 üzenetére
Ott számlával érvényes a garancia nem? Nem úgy, mint a Googlenèl imei alapján.
-
Enclave
aktív tag
Sziasztok!
Április végén láttam "zöld manónál" hogy Pixel 8 (szürke/128GB) van bruttó 229k-ért 2 év garanciával.
Viszont május 1. óta az összes új Pixel telefon eltűnt a kinálatból, csak használt/felbontott készülékek és tokok maradtak, újak teljesen eltűntek, mindegyik típus.
Lehetséges, hogy valami magyar forgalmazáshoz kötődő engedély/licenc lejárt, a közeledő magyar Store miatt? Vagy semmi köze a kettőnek egymáshoz és totál véletlen, hogy május 1. óta nincs a kínálatban? Be is könyvjelzőztem de azóta 404-et kapok vissza... -
leslien
nagyúr
válasz
tomboy0013 #1813 üzenetére
igaz, félreértés volt... mindegy lesz a Yettel nél az a lényeg...
-
dragon1993
őstag
válasz
tomboy0013 #1813 üzenetére
Én se, de mindenki lehurrogott, hogy csak a Pixel 9 lesz exkluzív a Yettelnél a többi máshol is kapható lesz.
Elképzelhetetlennek tartom, hogy lesz Google Store magyarországon, de egy telefonjuk nem lesz ott elérhető csak a Yettelnél. Szerintem szimplán a Yettel fogja árulni őket és ők csak a saját maguk álltal eladottat garanciáztatják. -
winbox
senior tag
Májusi frissités telepítése után Pixel IMS-ben újra engedélyezni kellett a VoWiFit és megy továbbra is tökéletesen Yettellel, most nem rontotta el az IMS-t nekem.
-
Technoman
őstag
válasz
tomboy0013 #1811 üzenetére
Várjuk meg a pár nap múlva esedékes I/O konferenciát. Állítólag ott fogják bejelenteni.
-
leslien
nagyúr
válasz
tomboy0013 #1806 üzenetére
nem is kell messzire menni... [link]
-
winbox
senior tag
válasz
Technoman #1807 üzenetére
Pedig a HU jelezés már a Pixel 8 Pro dobozán is rajt van: [link] Ez netes kép, most nem vagyok otthon, hogy megnézzem a sajátomat, de biztos ugyanez. Attól függetlenül jó lenne a magyar store, de ha már a Yettel forgalmazni fogja a Pixel 9-et már azzal megindul valami reményeim szerint.
-
Technoman
őstag
válasz
tomboy0013 #1806 üzenetére
Egy januári Androidpolice cikk alapján kezdte el a média levonni a -reményeim szerinti sem- messzemenő következtetést.
Ha megnézed a dobozról készült fotót, jól kivehető a HU jelzés, a többi kelet-európai ország jelzéseivel (köztük, az azóta már klubtag Cseh és a Lengyelországgal) Ez utal(hat) arra, hogy a dobozban (vagy a neten) ezeken a nyelveken is már el lehet érni a 8a kezelési útmutatóját, ergo forgalomba kerülnek az adott országban.
Innen jött a pletyka és remény is. -
bbendre
őstag
Pixel 8 Pro-t feher szinen 128-as Nemet garisnak mennyi most a realis ara ha el akarom adni?
-
Technoman
őstag
Utánaszámoltam, hogy lengyel és cseh barátainknál immáron mennyi hivatalosan, a 8 Pro. Hát nem jött ki kellemes HUF összeg, 450-455k
A 8a viszont már "emberközelibb" áron van, az 220-226 K-ra jön ki.
Kíváncsi vagyok, hogy a csehek (mmint az ALZA) mennyiért fogja itthon adni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ukrajnai háború
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bomba ár! MacBook Air M1 13" 2020 - M1 I 8GB I 256GB SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest