- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobilhasználat külföldön
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
sza.sa #57689 üzenetére
Én ajánlom, nekem bevált, jobban szerettem, mint a Katanát, ezért is kellett mennie.
Könnyű a kezelése, kicsit basszus orientált a hangja, de ha gyorsan akarsz kedvenc zenéidet utánozva játszani, arra hibátlan. Ha viszont van, amiből szóljon, akkor lehet elég egy GO-is, kvázi ugyanazt tudja szoftveresen. -
Goose-T
veterán
válasz
sza.sa #57653 üzenetére
Már vagy 5-6 éve nem gyártják, én vettem meg kb. az utolsó magyarországi példányt 2018-ban.
Helyette a Cort KX100 van.
-
jmarcell
csendes tag
válasz
sza.sa #57297 üzenetére
10-52 körüli szettel is működhet a dolog, utána, hogy ideális-e vagy sem az más kérdés. Nekem van hasonló dropC-re lerakva LP-n, de pl. standard E-re is használok ilyen szettet, szintén LP-n...
Elvileg kb. 0.002"-0.004" eltérés felfelé nem zavaró a felsőnyeregnél (basszus húroknál nagyobb eltérés, vékonyabb húroknál kisebb), tehát ez adhat valamekkora rugalmasságot a dologban.
Ha tartósabbnak gondolod a D/dropC hangolást akkor feltenném a 11-56-ot, ha nem, akkor inkább a vékonyabbat. -
Moleman
addikt
válasz
sza.sa #56940 üzenetére
Nekem is volt motorom, de nem használtam ki, inkább eladtam.
5 év kihagyás után tavaly kipróbáltam egy barátom motorját, megállapítottam, hogy nem felejtettem el motorozni, de nem hozta meg újra a kedvem, elkényelmesedtem. Négy keréken nekem amúgy is nagyobb élmény a kanyargás. -
consono
nagyúr
válasz
sza.sa #56795 üzenetére
Persze, lehet találni jól játszható gitárt olcsóbban is, de azért neked is ott a PRS
MEg nekem is Fender. Pár hete, vagy lehet, hogy hónapja írtam itt már róla, hogy mennyivel jobban motivál a jobb gitár gitározásra, mint az olcsóbb Ibanez. Mondjuk ehhez az is kellett, hogy végre normálisan szólaljon meg...
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
sza.sa #56664 üzenetére
Bingo.
Megtetszett a nyarfa fogolap meg a vintage white szine.
Hibatlan a kivitelezese, a nyak szuper kenyelmes, sima, a bundok hibatlanul lekerekitve, festes makulatlan.
Eddig a legjobb HB, ami a kezemben volt, ennyi penzert meg plane jo:Meg akarom szeretni a stratot, ha megtortenik, veszek majd egy komolyabbat.
Meglepoen kenyelmes jatszani rajta.
A legjobban beallitott HB, meg a hurmagassag is tok jo alacsony, pedig mindig magasra teszik szerintem. -
Tibizzz
junior tag
-
FockeWulf
tag
válasz
sza.sa #56497 üzenetére
Teljesen jó
egy észrevétel: a versek alatt azt a kis mollos dallamot amit a billentyűs is játszik simán bejátszahtod mint ritmusgitáros
cucka@: nem ilyen fekete-fehér ez szerintem. A gitár hátlapján tartani a hüvelykujjad inkább ülve gitározásnál, akkor is megemelt nyakkal kényelmes inkább, állva, lentebb engedett gitárral kb lehetetlen, esetleg "tüdőgitározás"-nál kényelmesebb...már akinek. Nekem csak az a bajom a tüdőgitározással hogy rohadt szarul néz ki. Nem beszélve arról hogy a hüvelykujjal nagyon sokszor belefogjuk a basszust az alsó húron, de én pl nagyon sokszor azzal tompítok is. Szóval sokfajta megközelítés létezik itt is. -
Eastman
addikt
-
Kobe
veterán
válasz
sza.sa #29646 üzenetére
Hacsak nem godolloi vagy, akkor nem
Iden februar elejen vettem at egy godolloi fazontol, december kozepen volt karacsonyi ajandeknak rendelve, max ujevig hasznalgatta es utana kiarusitotta a cuccait. Mivel a gitarjat elobb elvittek, igy az utolso hetekben mar csak a gyari dobozaban pihent.
Kvajo vetel volt, 40vmennyiert hoztam el gyakorlatilag teljesen uj, majdnem bontatlan allapotban. Ekkor meg boltban 63 volt ujonnan, utana ment fel par nappal kesobb 75re minden boltban.... Gondolhattad mennyire vigyorogtam, majdnem felaron meg 23 honap garival
-
nikkel111
csendes tag
válasz
sza.sa #29599 üzenetére
Na beindulva a line6 rajongóktól, kipróbáltam a helix vst-t ... Igaz nem a katanával hanem egy mesa rectifierral ...
Hát meglepődtem ... A vst szerintem össztudásban, hangzásban, lehetőségekben leveri az összes eddigit ! (egyéni vélemény) . Ha firehawk is ilyen ... akkor spórolni fogok meg eladni ...
Jól szól ! -
Kobe
veterán
válasz
sza.sa #29603 üzenetére
Lehet ezt logikailag nem tudom levezetni.... Vagyis akkor sikerult 0 ftot alkudni ra?
(lealkudtad a GS-es arra, GS-en viszont az uj bolti aron hirdettek)
Line 6tal az a dilemmam hogy ott is egyre tobb cucc jon ki, igy viszont mar nem olyan egyertelmu hogy melyik is hogyan szol, vagy pl hogy all egy ilyen a POD HD hoz kepest, vagy epp melyik az etalon hangzasban
Mondjuk nekem mostanaban bekapcsolni sincs idkm a katanat, bar a gt100 floorboard patchet szeretnem telepiteni hozza, megnezni milyen, de kicsit lemaradtam ezekkel... Mostanaban epp arra futja hogy bevagjam a gitart magat gyakorolni a kocsiba aztan annyi
-
Kobe
veterán
válasz
sza.sa #29599 üzenetére
Nem tudom anyagilag hogy jottel ki a dologbol, de a line6 kb 30 rugoval dragabb mint a katana nem? Asszem 80 korul van most egy gs en
Van ehhez is valami preset adatbazis, vagy hogy mukszik?
En sem szeretek pocsolni vele, arra tenyleg maceras viszont van nalam sok sok ugyes ember aki osszerakja es megy utana kedvencekbe -
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
sza.sa #29491 üzenetére
Jaja. Ráadásul nekem ezek az agyon istenített acél húrok nem jöttek be, hiába rozsdamentes, meg mi a tököm, két hét alatt berozsdásodott mind, úgyhogy áttértem a nikkelre, ez jóság.
Meg szerintem a tapintása is picit "puhább", mint az acélé, de ez már részletkérdés.
Bár ez az olcsóság is érdekes kérdés, mert amikor tavaly vagy mikor eladtam az egyik négyhúrost (már nem emlékszem, hogy a Cort Arona volt-e, vagy a Squier JB), arra tettem Fender húrt, egész jó volt, bár értelemszerűen nem használtam vele sokat. És csak egy ezressel volt több, mint a pirosW, abból egyszer vettem kényszerből, hát soha többet.
Érdekel minden furcsaság, az Ernie Ball Cobalt szériát is kipróbálnám, de még nem tudtam "megigazolni" magamnak, hogy az kell nekem.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
sza.sa #29487 üzenetére
A "drága" mindig relatív.
(basszusra több anyag kell: ugyanannyi pénzért, amennyibe a hangszeráruház.hu legdrágább Elixir húrja kerül gitárra, kábé a "jóleszaz" kategóriás pirosWarwick húrt kapnám, kösz nem kell
)
Ja, húr. Most a költözésnél fedeztem fel a "gitárcuccos kacatos" dobozomban, hogy van még egy bontatlan csomag Rotosound nikkel húrom, tök jó, akkor asszem idén már nem kell vennem.
Kábé ugyanaz a cucc, mint a D'Addario nikkelezett húrkészlete, ha valakit érdekel ilyen infó.
Egyik se' óccsó
-
Kobe
veterán
válasz
sza.sa #27391 üzenetére
Kicsit furcsan neztem oket ossze, en inkabb a CR250-el hasonlitgattam. A CR250 es CR custom pedig a pickupokat tekintve kb tok ugyanaz, ezert probaltam inkabb ahhoz hasonlitani. De ilyen alapon uj kerdeskent fennall, hogy akkor a cr250 es cr custom kozott miert ilyen nagy a difi, azert a 2 sd pickup nem dob 60-70et rajta onmagaban
A z custom vs cr250-et azert mertem osszenezni, mert kb ugyanaz meg a felhasznalt juhar fedlap is, stb...jo, a pickupok megint masok, de azokat kivve a kepbol is van egy kb 70-80% os difi
Vagy azonos gyarto sajat szerian belul is ennyit valtoztathat, varialhat a sajat minoseg es anyagellenorzesen, Huan tenyleg ennyivel "maskepp" dolgozik a szalag mellett, ha X helyett Y gitart raknak ele ?
-
AKs
tag
válasz
sza.sa #24547 üzenetére
Azt hiszem nem kell részletezned bővebben, hogy mi elég lakásba, mi nem. Én panelban lakom és van itthon 100W fullcső Marshall fej + 4x12-es láda. Ha akarnám, simán leverném a poharakat vele
Hangolóval találkoztom már erősítőn, szar is volt. Nekem hangoló pedálom van (+ kb.10 féle opció).
Gratulálok az új lakótárshoz, tényleg faszán néz ki!
-
törölt tag
-
Neuler
csendes tag
válasz
sza.sa #20121 üzenetére
Egyelőre én nem leszek túl aktív a csoportban, de ez hétfőn majd változni fog, csak vizsgák előtt új dolgokat felvenni annyira nincs időm. Vizsgák között majd néha 1-1. Plusz lehet be kéne vezetni valami szabályzatot a játékba ,hogy ne legyen fent egy csomó ki nem talált feladvány, illetve pl. 1 hét meg nem oldás után lehet jó lenne elárulni a megfejtést..
De a részleteket majd pl. itt tisztázzuk, és majd kiírom a csoport leírásába.
-
atomeec
senior tag
válasz
sza.sa #18550 üzenetére
Köszönöm a választ, majd még annak kéne utánanézni, hogy olyan megoldható-e, hogy ha beszerzek majd valamikor egy ilyen eszközt (Jézuska vagy szülinap, vagy simán megveszem...), akkor össze lehet-e hozni, hogy ne külön kimenettel szóljon, hanem közösen a számítógéppel együtt, ne kelljen dugdosni, ha vagy egyiket, vagy másikat szeretném használni - de lehet hülyeséget írok ezzel...ezt a TH2-t majd meglesem otthon.
@atidzsiforc: Gondolom használtan is lehet ilyesmit találni, szóval előbb-utóbb kifoghatok valamit jó áron
. Egyelőre nem sürgős, meg előbb legyen mit felvenni, mert a Seek&Destroy magában nem sok
Viszont nem akarok csak úgy blindre venni valamit, amivel nem leszek előrébb (pénz beszél).
Köszi srácok és bocs a félig off témáért
-
freelanced
addikt
válasz
sza.sa #17843 üzenetére
De amúgy még csak azt sem mondhatom hogy nem tetszett.
Csak bementem, mondtam hogy megnézném a fehéret, erre kérdezik, hogy esküvőre készülök-e. Na mondom mindegy, leemeltem aztán láttam, hogy csillógos egyáltalán nem ilyenre számítottam, erre még mondta az eladó, hogy fénytől függően rózsaszín is lehet, és mivel nem volt időm gondolkodni inkább elvittem a feketét. Hát ki kellett volna tartanom az eredeti elhatározásnál.
-
freelanced
addikt
válasz
sza.sa #17837 üzenetére
Üdv! Köszi akkor szerintem nekem is bejönne, elsőre meglepett, én is hófehérre számítottam. Akkor bepróbálkozok hátha cserélik.
Szerintetek hülyeség azt mondani hogy meggondoltam magam és a fehéret szeretném? Vagy gyerekesen hangzik? Hozzáteszem, hogy részben ők beszéltek rá a feketére.
Vagy térjek a tárgyra és mondjam hogy karcos?
-
-
-
kisgabor87
tag
válasz
sza.sa #17303 üzenetére
A Jammz oldalt én is ismerem, igazából az tanulásra annyira nem jó de el lehet vele szórakozni.
A Justinguitar viszont egy jó oldal de meg sem közelíti a Guitartrickset. Viszont akinek egyáltalán nincs egy fillérje sem vagy nem akar áldozni rá, annak a legjobb alternatíva a justinguitar.com.
-
Neuler
csendes tag
válasz
sza.sa #17099 üzenetére
Miért ne érne..
Egyébként mi a véleményed az M600-ról (neked a tremolós van?)
A pickupok felezhetőek rajta ha jól tudom, tehát a hangzást ott is lehet jobban variálni. Melyik színben van meg neked? (Ha kék akkor esetleg tudnál képet küldeni??? (Érdekelne ,hogy mennyire mély kék a kék változat.) -
nesa
veterán
válasz
sza.sa #16733 üzenetére
Veszunk egy klaszikus LP nyakat az hosszaba van ragsztva 2 reszbol (vagy 1db) + a fejnel 1-1 merevites, ha hosszaban van ragaszva az nemgond mert fut a szalirany de szerintem a keresztbe ragsztas ronthat a hangzason es szamomra nemszep latvany.
Eltorni valoszinuleg nemis fog.
(#16729)
Na igen ez eleve kicsit torzabb mivel 3/4 es 58 a menzura.
Amugy kenyelmes, nemgondoltam volna de szokhato meg nekem is.
-
BluEyes
őstag
válasz
sza.sa #16369 üzenetére
A "raki"-n elgondolkodtam én is... izé... biztos hogy mindent ilyen dedós módon köll becézgetni?
Akinek működött, azét vagy másik dzsunkán rakták össze, vagy van neki eladó
Én csak olyanról tudok, akinek állítólag jól működött, de már nincs meg neki, vajon mért nincs, mert annyira fasza volt? Na persze. Olyanról viszont nem hallottam, hogy jól működött, és még most is használja.
Én is beszoptam ugyanígy mint te, mindegy, nem halunk bele, tanulópénz volt.[link] ehune
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest