- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemotox
addikt
válasz
PETEE78 #32030 üzenetére
Tilosnak tilos, de itt nincs topikgazda, nincs senkinek se törlési jogosultsága. Ha egy modi meglátja, biztos törli, de (szerintem a többiek nevében is beszélhetek) minket aztán egyáltalán nem zavar.
Megkerestem és habár nem ismerem a cuccot egyáltalán, de faszának tűnik az ára. Mostanában úgy is többen kerestek itt erősítőt
-
jettison
tag
válasz
PETEE78 #22438 üzenetére
A GuitarRiget nem ismerem, de Amplitube 3 biztos, hogy kezel több bemenet. Én alaplapi hangkártyával és ASIO4ALL, később valami tákolt ahhoz a kártyához írt ASIO drivverrel használtam. Mivel a Line-In sztereó ezért egy elosztó segítségével a sztereó egyik ágára kötheted az egyik gitárt, másikra a másikat. Az Amplitube-ban bekapcsolsz két külön ágat, kiválasztod az egyikhez a jobb, másikhoz a bal bemenetet.
Valószínűleg az is működik, ha egyik bemeneted az USB, másik a Line-In.
-
Moleman
addikt
válasz
PETEE78 #22445 üzenetére
Igen.
Nekem Steinberg UR22 van, de mindig DAW-on belül csinálom ezeket a kétsávos dolgokat, élő próbánál is, valahogy kézenfekvőbb, mint a standalone felületen legózni. Plusz, ha esetleg rögzíteni akarod, kézenfekvőbb a nyers jelet és szükség esetén a midi pedál állásait rögzíteni, mert utána bármit kezdhetsz vele (a standalone Amplitube csak élőben tudja kezelni a midit, a Guitar Riget nem tudom, mostanában keveset használom).
-
-
Moleman
addikt
válasz
PETEE78 #22438 üzenetére
Egy DAW kéne hozzá, valószínűleg az sem tudná két külön interface bemenetét kezelni, de egy próbát megér. Mindkét sávra ráteszed FX-be a Riget, és direct monitorral megszólaltatod őket. A standalone alkalmazás nem tud kettő külön sávot kezelni, főleg nem két külön interface-t.
-
Moleman
addikt
válasz
PETEE78 #22435 üzenetére
Guitar Rig 5, Amplitube 4, Bias FX, van pár ilyen modellezőprogram, nekem mostanában az Amplitube vált be a legjobban. Guitar Proban lenémíthatod az aktuális sávot, és játszhatsz helyette, vagy együtt vele, ahogy jól esik.
USB gitárkábelt még nem használtam, de kétlem, hogy komoly villanyászat lenne mögötte, én félnék, hogy késni fog a hang. Használtan 20 ezer körül szoktak menni a jobb belépő szintű külső hangkártyák, amik biztosan nem késnek. Vagy egy próbát megér az alaplapi hangkártyád is, asio4all-lal 30-40 ms-t talán ki lehet csiholni belőle, nem ideális, de csak mérsékelten zavaró (nekem a 4 éves laptopom ennyit tudott, jobb híján úgy használtam pár évig). -
BluEyes
őstag
válasz
PETEE78 #20542 üzenetére
Mit szeretnél feltekerni?
Valami képet linkelj erről.
A csavar kitekeredése a modern hídban is ugyanúgy előfordulhat. Lehet elég neked 1 új csavar, vagy egy új baba, mer kinyúvadt a menete. De az is elég lehet, ha átpakolod a babákat, összekevered a csavarokat, mert a másik pozícióban más rezonanciák érik a babát, lehet meg is javul. -
BluEyes
őstag
válasz
PETEE78 #20382 üzenetére
Hamm bekapja...
alku 20-ra oszt vegyed megfele -
Eastman
addikt
-
Eastman
addikt
válasz
PETEE78 #20378 üzenetére
Mennyit szánsz rá?
--
Bakker, most nézem, hogy ezen a hivatalos Gibson fotón (forrás: http://www2.gibson.com) a magas E húr ki van csúszva a nútból. Ezt az igénytelenséget!!Innen: [link]
Erre nem képes odafigyelni a fotós, a szerkesztő, a webmester, a bárki, senki a Gibson USA-nél? Szomorú.
„Már a jövő sem a régi.”
-
nap
addikt
válasz
PETEE78 #19859 üzenetére
Az zavaróbb, ha pickupválasztót koccolod le.
Mások a középső hangszedőt találják meg a strato jellegű gitárokon, nekem a hangerő gomb van útban.Ameddig a zseb alja engedi, addig süllyesztheted le a pickupot. Hogy ténylegesen mennyire engedd le, azt csak a füled mondhatja meg. De ha soha nem használod, akkor ki is szedheted.
-
BluEyes
őstag
válasz
PETEE78 #19271 üzenetére
Húha, ez egy borzasztóan szubjektív dolog. Ami nekem tetszik, másnak lehet hogy elfogadhatatlan. A ládák hangját döntően a benne csücsülő membránok határozzák meg. Van-e valami elképzelés a hangszórókat illetően? Gyári ládát szeretnél, vagy mindegy? Újat vagy használtat? Milyen műfajra kellene?
Ha új, gyári, rock-metálra, akkor ezt javaslom, még ha többen felszisszennek is: [link] 200 euro, ennyibe kerül itthon a két V30 [link], 25 kiló, benne van az anyag.
De ha szerzel egy üres kasznit, akkor azt raksz bele, amit akarsz. Pl. Eminence-t [link] Ölég komoly hangod lesz, szintén főleg rockra, metalra. De sokan a Greenback-re esküsznek, megint mások meg keverik a szórókat, egy ilyen, egy olyan.
És még sorolhatnám, sok jó megoldás van. Ez egy külön tudomány. De mégegyszer, ízlésfüggő, műfajfüggő, szóval nem nagyon lehet helyetted eldönteni.Na, a Bugerában ilyen szórók vannak: [link]
Ez meg a Jensen CH (MOD) 12" : [link] Kicsit hasonlítanak
Metálra biztos nem ezt választanám, de könnyedebb műfajokra jó lehet. Ki kéne próbálnod. -
nap
addikt
válasz
PETEE78 #18143 üzenetére
Amik alap dolgok, az a tompítás, a ritmusra való feszes játék, csukló nyújtó és lazító gyakorlatok játék előtt.
Nézni kell koncerteket (yuotube-on is), abból lehet tanulni, meg van fent néhány 'én hogyan játszom' video, abban látni csudálatos dolgokat.
Meg lehet, hogy a gitároktató oldalakon is van fent valami leirás a témáról... -
-
BluEyes
őstag
válasz
PETEE78 #18110 üzenetére
Elvileg nem, amennyiben a megfelelőket veszed ki. De nem minden erősítővel lehet ezt megtenni, amelyikben a csövek fűtése sorba van kötve, ott nem lehet, csak ha egy szaki átalakítja, de az meg nem biztos hogy egyszerű. Nézz utána, hogy a kiszemelt cuccal mi a helyzet.
80-é ezt a Stealth-t megvetted már? [link] -
-
-
-
-
-
-
-
izomhod
őstag
válasz
PETEE78 #18062 üzenetére
a stomplab is normális cucc, és olcsó is
nekem ilyen van csak a basszus verzió, a gitárost is rábeszéltem egyre, de ő még nem használja, ő torzító+wah kombinációt használ, inkább én szoktam csesztetni az elektroakusztikussal
nagyobb, erősebb cuccon minden jobban szól szerintem, de ha van rá keret, ruházz be effektbe is
vagy egy komolyabb ombóra? -
-
-
InHell
senior tag
válasz
PETEE78 #17490 üzenetére
Szia.
Én egy picit ferdén tartom a pengetőt, és a pengetőnek szinte csak a hegyével pengetek, így nem akad össze.
Majd kialakul nálad is, hogy a legkényelmesebb.
Lassan kell kezdeni, amikor még nem akad össze a kezed, és majd szép lassan sok gyakorlás mellett elkezdesz gyorsulni.
Én hónapokig szenvedtem vele, de most már egész jól megy.Egyik este rögzítettem, elég sötét a kép, meg a hangminőség sem a legjobb, mert csak a kamera mikrofonját használtam.[link]
-
BluEyes
őstag
válasz
PETEE78 #17492 üzenetére
Hát ja, ezek ilyen kigyakorlós dolgok, véletlenül senki nem lesz virtuóz. Előbb lassan, hogy miről is van szó, aztán felpörgetni, türelmesen, önmagunkat nem becsapva.
Közben pedig pár haladóbb kolléga videóját érdemes tanulmányozni, pl. [link] ezekben szó van pengetésről, tompításról, meg még sokminden másról. -
-
-
válasz
PETEE78 #17490 üzenetére
Technikája az akkordozás, fel le. Gyorsan, ilyen olyan ritmusban. Ha az megy, lehet próbálkozni egy húrral. Az hogy hogyan pengeted ki kell hogy alakuljon. Valaki csuklóból (ezek vannak többen), valaki alkarral (ez még hülyén is néz ki, d nem példátlan). Slayert kell gyakorolni lassan, majd gyorsítani
-
atidzsiforc
őstag
válasz
PETEE78 #17355 üzenetére
Alja legyen minimum 56, de inkabb 60, a teteje meg 10-11 boven jo. 12-est akkor vegyel, ha Standard B-re hangolsz. Probalj meg olyan szettet talalni, amiben csak a 2 folso hur sima (plain), intonacios problemak elkerulese vegett. A 10-52-es cobaltoddal is beprobalhatod, de szerintem az alja laza lesz.
-
InHell
senior tag
válasz
PETEE78 #17339 üzenetére
Szép darab! Gratula, használd egészséggel!
Én is majdnem ilyet vettem, de végül RGR321 EX lett a kiválasztott, mert a RGA32-ből nem találtam feketét.
A gyári aktív hangszedők jól szólnak?(#17342) izomhod én be tudtam lépni.
-
BluEyes
őstag
-
-
-
-
sza.sa
tag
válasz
PETEE78 #17069 üzenetére
Én is ajánlanám a KX5-öt, ismerősöm használja, alapból is jól be volt állítva. D-re hangolva is korrekt..
backing track-et még itt is lehet találni: http://www.guitarbackingtrack.com/ (igaz ez se mindig a legjobb minőségű)
-
sanzik
senior tag
válasz
PETEE78 #17069 üzenetére
Cort KX5
Metalra talán az egyik legjobb választás ebben a kategóriában.
Én másfél éve nyúzok egy ilyet és aki eddig megfordult nálam és jobban konyít a gitározáshoz mint én,
az mind azt mondta,hogy bitang jó kis gityó ennyi pénzért.
Nagyon kényelmes,könnyű és a motherbucker passzív hangszedők is brutál jel erősséggel rendelkeznek.
Bátran ajánlom. -
toth_janika
őstag
válasz
PETEE78 #17068 üzenetére
Egyetértek az előttem szólóval. Nekem is X6-om van, első hangszer, semmilyen előképzettségem nem volt, amikor megvettem és sztem jó kis gitár.
(Igaz mai fejjel nem vennék már floyd-os gitárt, de ez más kérdés)
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Nem tudjátok hol lehet megvásárolni/letölteni/beszerezni/etc olyan zenéket, amikből hiányzik a gitár. Csak dob, basszus, esetleg többi hangszer hallatszik.
Guitarpro nem az igazi, mert meg sem közelíti a zenék hangzását.
Amiket tanulgatok az Maiden, Metalicska, stb.
Köszönöm előre is! -
Jezy
csendes tag
válasz
PETEE78 #17064 üzenetére
Személyes véleményem a Cort x6 jó gitár. Haverom vett egyet valamikor. Ha még nem gitároztál elötte és nem szoktál hozzá másik profilhoz akkor jó metal zenét le lehet rajta játszani. Ha a gitár rendesen be van állítva akkor D droppnál sem rezeg be. Szólózni könnyű rajta. Nekem a magas fekvések is kézre álltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest