- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz
#20655360 #27654 üzenetére
is is, 3 fajta megoldással csinálják
olcsó megoldás - festik. Vagy csak simán a fedlapot amikor felcsiszolták, a fedlap vastagságának megfelelő részt nem festik le. Ez változó melyiknél van, sima festéssel oclsóbb gitároknál, de "le nem festéssel" pl trükköznek már drágábbnál is, pl a z custom 2-esemen is így van
műanyagot raknak be (mint a linkelt képen)
vagy lefújják az egészet, majd kézzel, pengével lekaparják a megfelelő részt hogy előbukkanjon alóla a kötés. Tipikusan amelyiken több, pl 3 csíkos kötés van, az így készül, egyenként kézzel kaparják le egy vékony pengével a vékony csíkokat....nem véletlen mennek heroin árba azok a gittyók
kb mint a hot rodoknál, amikor a csíkfestést kézzel csinálják, minden vonalvezetés nélkül
-
-
Humbucker
senior tag
válasz
#20655360 #27591 üzenetére
Amplitube van, az elég jónak tűnik, csak néha egy pillanatra elnémul egy másodpercre.
Guitar Rig is nagyon jó, sztem ez a kettő mind jobb mint a POD farm. Egy kombó viszont azért kell, mert nem valami jól szólnak a hangszóróim. Peavy jó hangzású cuccokat gyárt, legalábbis ezeket tapasztaltam. -
-
-
-
-
Eastman
addikt
válasz
#20655360 #27489 üzenetére
Köszönöm. Csak a pánt kérdésre reagáltam. Legyen a pánt semmilyen.
Hagyja ragyogni a hangszert. Fekete pólóban szinte nem is látható.
(Amúgy nálam minden gyűrődik és karcolódik, tehát a szeretett tárgy legyen eleve matt, vagy road worn, így nem féltős csak vigyázós.)
-
-
-
-
MATEO6600
őstag
válasz
#20655360 #27339 üzenetére
Na igen, hozzájön, hogy én 90%ban thrash metált játszok és gyorsan kell pengetni... ahhoz pedig nagyon jól jön, csak az az átok, hogy emiatt más pengetővel nem is megy a játék, úgy hozzászoktam
Így meg gyorsan ledarálom és vehetek újat, mert ha már kicsit is tompul, egyre többet tévesztek.
Azon gondolkodok, hogy az "elhasználtakat" kihegyezem valahogy -
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #27337 üzenetére
Igen, a Muziker király, nekem 14-ből egyet tévesztettek (0.88 helyett 0.73), de az is jóféle.
(#27338) MATEO6600
Én régen wankel-rotor formáig koptattam a standard Fender pengetőimet, de mostanában én is a hegyesebbeket preferálom. Most is rendeltem Dunlop Wedge-et is, de azt nem küldtek...(#27339) ayy_lmao
A sima sárga Ultex hangja nekem nem jött be, de az Ultex Petrucci így első tapira tetszik, szerintem ő marad. -
-
-
nap
addikt
válasz
#20655360 #27181 üzenetére
Hát, ahogy vesszük... [link]
Minden tisztességes gyártó igyekszik egyedi, csak rá jellemző formát találni, amivel a felirat elolvasása nélkül is tudod, mivel állsz szemben. Ezek gyakran csak apró eltérések, más arányok, méretek,ívek, mégis más a vonalvezetés, és egyedi, jellegzetes lesz tőle a forma. -
-
-
BluEyes
őstag
válasz
#20655360 #27125 üzenetére
Prémium márka
Mármint az internetes ismertséget kihasználó premium marketing.
Tök mindegy, hol készül. A PRS anyacéget, az ott kapható színvonalat nem kell bemutatni. Az ellenőrzött koreai gyártás minőségét ha vállalják, az biztosan rendben is van. Ebből nem következik, hogy a csepmen gitárok is ugyanazt a minőséget hozzák.
Csúnya lenne, ha nem használná a saját gyártmányát. Persze azt nem tudjuk, mi is van a kezében pontosan, annyi látszik, hogy "olyan, mint...". Ja, ez a géniusz már akkora tudású, hogy saját pickup-ja is van, amit mások évtizedes kísérletezés után dobnak piacra, de neki ez is ment kisujjból. Na az viszont tuti hogy nincs a saját példányában. -
InHell
senior tag
válasz
#20655360 #27129 üzenetére
Hát ha minden koncertjén azokkal a gitárokkal játszik csak nem lehet olyan szar.
Én próbáltam már egy-két Chapmant, nem rosszak egyáltalán. Mondjuk ha 150-ért vennék gitárt akkor inkább egy Ibanez mint ez, de ez csak az én véleményem.
Pickupot azt biztos cserélnék benne mondjuk. A nyaka nekem kicsit vastag, én a vagyon vékony nyakúakat szeretem.Ha valakit érdekel felraktam GS-re két gitárládát, ma BP-re is el tudom vinni.
-
-
-
-
kemotox
addikt
válasz
#20655360 #27090 üzenetére
Most nincs alkalmam végignézni csak bele-bele tekertem ( pont elcsíptem a vésett cuccot, áucs
), de most ez egy Fender amit valaki elbaszott, vagy valami hamisítvány?
Hogy tud egy tapasztalt gitáros ennek bedőlni? Beszarás. Azonnal látszik rajta, hogy nincs valami rendben. Bizniszmenünk pedig nem egy full kezdő volt.
(#27093) ayy_lmao: Ahh
Szép, szép. De legalább meg tudott szabadulni tőle , és lett egy LP-je
-
-
-
InHell
senior tag
válasz
#20655360 #27060 üzenetére
Ezt az öreget is nagyon szeretem, minden problémára van egy szerszáma, és tök jó nézni ahogy dolgozik. na meg bírom nagyon a stílusát is.
Patching a big hole in a ’53 Telecaster
Hát ha választani lehetne én még mindig kínai gyárból választanék gitárt, mint pl. ettől az afrikai "gitárkészítőtől"
na ehhez képest a kínában jobb a helyzet.
-
Kobe
veterán
válasz
#20655360 #26997 üzenetére
Ertem en, nem is azzal van gond, csak en szenely szerint nem birom a turelmetlen, opportunista zavarosban halaszokat, foleg egy reteg-felhasznaloi piacon, ahol minden resztvevo ismeri a piaci felhozatalt
Kb mint az aluljaros mobiltartozekosok, alirol rendeli 1 dollarert es adja 2000-ert, kb ilyen kategoriaban vannak nalam... Meg a hangszerboltosok is viccesek, parnal erdeklodtem anno a z custom 1 cserejenel, beszamitasnal, tobbseg 30-35ezret ajanlott, de gondolom utana nem 70ert adta volna mint en
ertem hogy keresni kell rajta, de vazz, 2-300%-ot ?
-
Kobe
veterán
válasz
#20655360 #26967 üzenetére
Vannak erdekes hirdetok fent akiket erdemes fenntartassal kezelni
szerintem ennel pont eselytelen h a szine miatt lealkudhatsz 100ezret...
Van fent most is egy 165 ezres masik japan ibanez prestige, par napja 120ert volt hirdetve, vki megvette es meg aznap visszarakta 165e aron. Kivancsisagkepp, poenbol rairtam a sracra, hogy 125-er elhozom, annyiert amennyiert o is vette + benzinpenze is megvan
nem igazan esett le neki, nem ertette a lenyeget...
-
nap
addikt
-
-
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #26925 üzenetére
Tátrai szidta annak idején, hogy késik, de szerintem ott a fogadó hardverrel és szoftverrel volt a gond.
Láttam nem régi teszteket youtube-on, tökéletesnek tűnt. Többféle módja van, ha akarod, tudja követni a húrok nyújtását is, vagy egész félhangokra kerekíti. Az akkordkövetéssel nem lehet gondja, mert húronként veszi a jelet. Ha veszek ilyet, szeretnék működő midiset, ki tudja, mire lesz még jó.
-
Panzermeyer
tag
-
-
törölt tag
válasz
#20655360 #26803 üzenetére
Így van, nem derül ki sok minden (az sem biztos, hogy ez véletlen, mindenki a szebbik arcát igyekszik mutatni), tehát önmagában ez dicséretes produkció, de a profi zenészeket én tisztelem annyira, hogy őszintén felháborodjak, mikor az ő lealázásukról írnak. Amúgy sem verseny ez, pl. John Lennon fantasztikus volt a maga stílusában. Biztos, hogy van nála technikailag jobb, de kit érdekel? Annyit tud adni a zenéje, hogy nem érdekel.
-
törölt tag
válasz
#20655360 #26785 üzenetére
Technikailag tökéletes lehet valaki úgy is, hogy érzelmeket nem fejez ki. Zongoristából, hegedűsből is van olyan.
A torzítással bizonyos szempontból valóban nehezebb, bizonyos szempontból viszont könnyebb, sok hibát elfed, sok finomságot elrejt.Ki "übergitáros"? Szerintem ő. Belőle folyt a zene, beszélte a zene nyelvét, nem csak reprodukálta valaki más zenei gondolatait. Persze technikailag sem volt utolsó.
-
törölt tag
válasz
#20655360 #26745 üzenetére
Így van. Ráadásul a torzítás sok finomságot nem fejez ki a játékból, így igazából annyira nem derülnek ki a képességei (van néhány akusztikus gitáros feltöltése régebbről, azok nekem még eléggé kiforratlan produkciók).
Meg kellene különböztetni a zenegépeket a zenészektől, mert a kettő az nagyon nem egy kategória. A zenészbe nálam is beletartozik az improvizációs képesség, na és az érzelmek kifejezése elsősorban. -
kemotox
addikt
válasz
#20655360 #26780 üzenetére
De azért elég jól leszaroztad a vékony pengetőt. (Valszeg csak hirtelen felindulásból) Pedig nem a méret a lényeg, igenis van a vékonynak létjogosultsága!!! Kikérem magamnak!!
Amúgy asszem az a fostartály teheccségtelen edivanhélen is vékonnyal tolja, ha jól tévedek. -
Zoli133
addikt
válasz
#20655360 #26770 üzenetére
Devin Townsend? Nem a legtechnikásabb gitáros de nem lassú az biztos. 0,73as tortexet használ, amennyire tudom szinte mindig.
De igazából nem tudom miért akarom ennyire bizonyítani, hogy lehet vékony pengetővel is rendesen játszani csak ember kérdése, valahogy mindig zavartak a nagyon végletesen kijelentett dolgok
-
Zoli133
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mozilla Firefox
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- World of Tanks - MMO
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Netfone
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest