- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
Neuler #45217 üzenetére
Mi a bajod az SX-szel? A tremolót ki lehet ékelni, a nyak pedig ha nem csavarodott, akkor be lehet rajta állítani alacsony húrnyomást. Maximum egy bundsíkolást kell elvégezni rajta, ha nagyon összevissza állnak. Ilyen még a 100 ezres hangszerekkel is előfordul, én most síkoltam a Jackson JS32-met, pedig alig volt még használva. Az Ibanez RG421-emnek is elkel lassan egy síkolás. A floyd babákat ki lehet cserélni, ha standard magasságú, Alin kb. 15 ezer forint egy készlet CNC-zett acél baba. A pickupokat is ki lehet cserélni, 10-15 ezerből már nagyon jók vannak abból is Alin (nem darabja, hanem szett).
Szerk.: ha nem floydos, akkor még olcsóbban kicserélhetőek a babák, sokat dob a hangzáson, ha spiáter helyett acélon vagy sárgarézen fekszenek fel a húrok.
Ha mégis eladnád az SX-et, szerintem 30-40 ezernél többet nemigen kapsz érte. Ibanez RGA42FM-et vagy Jackson JS32TQ-t (a JS32Q az floydos) tudom ajánlani, nagyon kényelmes a nyakuk. Könnyű gitár mindkettő. Nekem a Cort X/KX sorozatú gityók nyaka sosem jött be (volt pedig már pár a kezemben), a G sorozat sokkal kényelmesebb, de cserébe az nem annyira metálos.
Ha nincs lehetőséged kipróbálni, akkor inkább az Ibanez RGA42FM-et vedd, mert a Jackson trükközik a nyakprofilokkal. Van nekem egy JS32-m, egy barátom vett egy totál ugyanolyat, mert nagyon megtetszett neki a nyaka. Csak az évjárata volt újabb, és már vastagabb volt a nyaka 2mm-rel. Így nem is volt annyira kényelmes neki, mint az enyém, úgyhogy el is adta.
A Jackson mellett viszont az szól, hogy a gyári pickupjai vastagabban szólnak, az Ibanez gyári Quantum pickupjai nagyon csirkék. Az enyémből ki is hajintottam, totál erőtlen a hangjuk. A nyakakkal bár trükköznek, viszont a JS32-kben grafitos megerősítésű nyakat használnak, sokkal stabilabb az Ibanezénél. Az Ibanezem nyaka, hát, elég mozgékony, a hőmérsékletváltozásokat nehezen viseli.
Deannel és SGR-rel nincs tapasztalatom. Az SGR olyan a Schecternek, mint mondjuk a Gio termékvonal az Ibaneznek.
-
-
csadi0011
őstag
válasz
Neuler #20130 üzenetére
Én ezt olvasgatom mostanában: [link]
Meg van egy könyv, amit hasznosnak találok: Kesztler Lőrinc - Zenei alapismeretek. Bár ez nem gitáros.Nem solo, de hasonló dolognak találom a "Wolfmother - Tales from The Forest Of Gnomes" chorus részét. Én azt gyakorlom, de borzalmas ez a gyors váltás. Egy koncertvideón mintha gyorsabban játszanák a dalt ([link]), itt számomra elég durva, hogy azt a részt hogyan énekli és játssza egyszerre.
-
kemotox
addikt
válasz
Neuler #20116 üzenetére
Nosza, uzsgyi neki. Én már regisztrálok is
Szerk.: Áh, már egyszer valami regisztráltam.. Van is egy ilyen izé feltöltve. Nem tudom mi ez
_
Szerk.2 : Baszki és valaki belopta a nevem.. -
Chesterfield
őstag
-
-
atomeec
senior tag
válasz
Neuler #19423 üzenetére
Lolol
Sajnos ma sérült vagyok (tegnap felidegelt a kisujjamon a körmöm és addig reszeltem a sarkát, hogy ma nem tudok gyakorolni), de majd talán holnap adok nekinekem már sokat erősödott a kezem, de itt a technikával van bajom, hogy csak laposan tudom rakni a mutató ujjam és úgy tompítom a húrokat...kifele fordításra már rájöttem, furcsa, hogy ezt se mondják semelyik oktató videóban, pedig elég fontos lenne...köszi azért.
Az A alakút próbálhatod simán két ujjal, ha hajlik úgy a gyűrűs ujjad (arra még nem gyúrok, de nekem jobban fog feküdni, mint szétfeszítve az ujjakat)
Jó gyakorlást\m/
-
BluEyes
őstag
válasz
Neuler #19410 üzenetére
A kezed nem bírja ezt a húrvastagságot ekkora húrnyomás mellett. (az enyém se bírná).
Nem gáz vékonyabb húrt használni. Hangszerésszel húrmagasságot állíttasd be. Gitár játszási pozicióját találjad meg, lehet nem jó helyen "hordod" a hangszert, nyak magasságát, dőlésszögét találjad meg, hogy a legkevésbé legyen fárasztó a kezednek.
És akkor már csak gyakorolni kell sokat, hogy erősödjön a kezed, de főleg hogy "gazdaságosan" gitározz, pont akkora erőt tegyél bele az akkordba, amekkora épp elég, ne szorítsd túl a nyakat. Magától be fog majd állni a gyakorlással. -
Neuler
csendes tag
válasz
Neuler #19409 üzenetére
A 12-es húrosat úgy kell érteni ,hogy 6 húros 0.12-es húkészlettel...
+A technikámat javítgatom ezen a téren, ha a csuklómat kicsit "megcsavarom" a mutatóujjam irányába akkor jobb, de továbbra is érdekelne ti hogy barréztok..(+ Újoncoknak, mert mostanában sok van itt, is hasznosak lehetnek majd a tippek/trükkök)
A húrmagasságomat úgy mértem ,hogy 12. bundnál a mély e húrnál: olyan 2,7-3mm, de majd tolómérővel még lemérem. (Mérésnél a mért távolság: a bund teteje és a húr alja). Ez nem kimondottan alacsony de úgy láttam normális értéknek számít. (az intonáció jó a gitáron) -
sanzik
senior tag
válasz
Neuler #19351 üzenetére
Én egy 681 Evo-val leptem meg magam nemrég.
Ilyen árkategóriában régen volt egy zalman 5.1-es fülesem az is jó szólt meg ez is jól szól,de azért nem estem hanyatt egyiktől sem.
De mivel nem nagyon van tapasztalatom más drágább fülesekkel így nem tudok mit mondani.
Csalódást nem okozott, kb. erre számítottam,zene jól szól benne.
Erősítőre is ráraktam kíváncsiságból,de nekem a gitározáshoz minimum egy darab 12"-os hangszóró kell,hogy azt mondjam jól szól.Van még itthon egy Invotone HD2000 tipúsú fejhallgató,azt a gyereknek vettem nemrég,az is jól szól.
-
brickm
őstag
válasz
Neuler #19325 üzenetére
A garanciát nem befolyásolja a forrasztás. a forrasztási pontok az idővel öregszenek, így ha újraforrasztod a természetes öregedési folyamatot írod felül.
Nameg elrontani se nagyon lehet, ha valaki nem priceless-balf sz.A lakkozás összekenése lehetésges, mivel gondolom a ragasztót sem belülről a hangszekrényből akarod belenyomni a tövébe, hanem kívülről, ahol hozzáférsz, ahol pediglen van lakk
De amúgy tényleg pofonegyszerű a megoldás. fellazítod az anyát, kitolod a jack aljzatot kívülre, ahol hozzáférsz megkened véknyan ragasztóval aztán vissza, anya rá, meghúz, 2-3 órát szárad és kész. -
brickm
őstag
válasz
Neuler #19322 üzenetére
A faragasztó nem károsítja a fát..pláne ha nem a lakkozásra kened, hanem magát a fém aljzatot kened körbe és úgy dugod a helyére. A pedáljaimon a potméter kupakokat(amik fából vannak) így szoktam felragasztani a potméter tengelyére.
Normál használat mellett nem moccan el, nem jön le, ha meg erősen megfeszítem felfelé simán elengedi a fémet a ragacs.A kontra anyához meg le kell csípni a két kábelt róla, aztán visszaforrasztani. Semmi boszorkányság nincs abban se, max ha nincs pákád, meg sose csináltad, akkor először megilletődhetsz tőle.
De egy 1800-ft-os "csehszlovák" pillanatpáka nem nagy befektetés és sokszor jóljöhet még az életed során. -
devil-k
nagyúr
válasz
Neuler #19248 üzenetére
Szia!
AC/DC- Back in Black
Pontatlan egy kicsit, összefolynak a hangok 1-2 helyen, olykor a ritmusból is kiesel, de ettől függetlenül nem rossz.
Metallica - Nothing Else Intro2
Kiesel, beesel a ritmusba. Használj metronómot, segíteni fog, aztán már csak a lábadat fogod érezni.
SZVSZ.
-
alpihun
senior tag
válasz
Neuler #19126 üzenetére
Erről az epi dr-100-ról vélemény valaki, aki már látta is?
Mennyi ideig teszi meg egy otthon tanuló teljesen kezdőnek, egy valamivel drágább pl fender cd-60al szemben?
Illetve hozzá nem értőként, megbízható helyről lehet rendelni is? Nem hiszem, hogy meg tudnék állapítani bármit azzal, hogy a kezembe veszem. Oda is már úgy mennék, hogy az kell a kínálatból. Persze, ha szomszédban lenne, de 80 km. -
brickm
őstag
válasz
Neuler #19135 üzenetére
Jójó, d elássuk be, bétóven hülyén hangzik egy telecasteren, meg egy bendzsón is...
"szegénykének vágja majd az ujját és ez elveszi a kedvét"
Nekem annó citera húrom volt csak...behangolni se tudtam a gitáromat, csak koncert videókat utánoztam le...
Ez ne vegye el a kedvem?
Szerk.: ja és törött volt a gitárom fedlapja..amit végülis édesapám orvosolt, király fenyőfa toppal.
Azóta is megvan a gitár, csak nem használom.
Kb 40éves. -
nap
addikt
válasz
Neuler #19092 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy minél jobb valakinek a füle, annál többet számít a fa anyaga és kidolgozása.
Egy átlagos hallású ember még azt sem mondja meg, hogy szimpla vagy dupla hangszedő szól.
De az a csóka is idióta, aki nekiállt bizonygatni, hogy semmit sem befolyásol a faanyag. -
kizul
tag
válasz
Neuler #19087 üzenetére
A mostani Customok egyébként szintén jávor toposak, a régiekre gondoltam meg az RI-kre. A historic reissuekban egyébként teljesen ugyanazok az elektronikák.
De úgysem lehet neked megmagyarázni
Még mindíg azt mondom, hogy a füledre hagyatkozzál, és ne ezekre az elméletekre, de mindegy... -
brickm
őstag
válasz
Neuler #19083 üzenetére
Figyelj, egyáltalán nem sértésnek szántam amit és ahogy írtam. Ha neked így jött le elnézést. A szótaggal elválasztott szavakat sem azért írtam,hogy denagson beszóljak neked.
Szóval semmi rosszindulat nem volt bennem,se harag,se semmi amikor írtam.Legyen ahogy gondolod,a hangszedő befolyásolja a hangképet, a fa csak elenyészően szól bele...
-
Mathiask
senior tag
válasz
Neuler #19080 üzenetére
"Az számít ,hogy milyen távolságra van a hangszedő a húrtól, milyen a tekercselés, milyen a húr stb. de a fa szerintem csak úgy számíthat ha valahogy a húrok rezgési tulajdonságain módosít, egyébként lehetetlen, hisz ez nem piezo hangszedő, hogy a test rezgését vegye fel."
Nem tudom a test rezgése mennyire "rezgeti vissza" a húrt, de az is lehet még szerintem, hogy a test rezgése miatt változik a hangszedő-húr távolság, mivel a hangszedő a testhez van rögzítve és ha az rezeg akkor a szedő is. Illetve szerintem, de ez is csak tipp, lehet magánál a hangindításnál(sokak szerint a tranziensek a legfontosabb dolgok az érzékelt hang szempontjából) is számít a fa.(ugye hogy veszi át, hogy tudja átvenni a rezgést.)
Más kérdés, hogy ezeknek a rezgéseknek a nagysága hogy viszonyul a húr rezgésének nagyságához. Meg hogy mennyire számít mondjuk az erősítő a kapott hangzásban, az ugye elég összetett jószág.
Persze minden számít a kapott hang szempontjából, de én se tenném a fa fontosságát pl a hangszedő, vagy az erősítő fölé. Nyilván akkor jó hang ha minden komponens jó, köztük a fa is. Meg az a fa is amiből a hangláda van. (gondolom kevesebbet számít mivel a hangszóró jóval nagyobb erővel szól, de számít az is) -
kizul
tag
válasz
Neuler #19083 üzenetére
"nekem az kevés ,hogy valaki valamire azt mondja/írja egyértelmű."
Menj be egy nagyobb választékú hangszerboltba és próbálj ki jó sok gitárt. Még teljesen azonos modellek között sincsen két teljesen egyforma hangú gitár, ahogy két ugyanolyan fa sincsen. Vagy pl próbálj ki egy Les Paul Customot(mahagóni top), meg egy Standardot (jávortop). A Custom egy sokkal sötétebb, mélyebb tónusú hangszer. Valami pozdorja vacakba akármilyen hangszedőt, húrlábat beletehetsz, a hangkitartás nulla, a gitár nem rezonál, döglött hangú marad.
-
Neuler
csendes tag
válasz
Neuler #19080 üzenetére
Idézet: "H.A. - Én magam is azon az állásponton vagyok, hogy minden beleszól a gitár hangjába, legyen az akusztikus, vagy elektromos, csak a mértéke tér el.
Sz.S. - Pontosan így van. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a hangszerkészítésnek ősi hagyománya van, a fák természetének ismerete egy hangszerkészítőnél évtizedek alatt finomodik arra a szintre, amelyen dolgozik. Évszázados tapasztalatok szólnak a különféle fafajták rezgési tulajdonságairól. A tömör testű elektromos gitár hangszínére, vagy hangjára ható fafajták jellemzői fontosak, de a mértékük igen csekély. Sokkal nagyobb mértékben hatnak egyéb, más jellemzők, mint például a hangszedő fajtája, mágnese, helyzete, a húrláb anyaga, tömege, a felhasznált erősítő előerősítőjének hangformáló hatása, a végerősítő hangkaraktere, és legvégül a hangszóró hatása. És itt még nem is beszéltünk a rendszerben fellépő nem kívánatos torzításokról, amik oly mértékben összeadódnak, amit ha kivennénk nem ismernénk meg a gitár hangját.
Nagyon fontos látni azt a tendenciát, hogy a fogyasztói társadalomban egy termék eladásának érdekében a legvégsőkig is elmennek, azaz a hazugság is marketing elemmé vált. A mai világban a marketing mérge mindent áthat, így a hangszer és a gitárgyártást is. Kihasználják, hogy az átlagos fogyasztó mindent elhisz, és egy meggyőző retorikával egy dolognak az ellenkezőjét is el lehet hitetni. Ez a melegágya a ködösítésnek és a misztifikálásnak. Egyes cégek ezt a jelenséget, mint marketing eszközt céltudatosan használják, hogy így nagyobb profitot tudjanak nyerni egy-egy hangszerből, ami sok esetben már nem is funkcionál hangszerként, de küllemében egy díszes igényes gitárt idéz."Ezt elolvasva tovább sem vagyok meggyőzve arról ,hogy olyan nagyon sokat számít. (A kiemelt részek azt írják amit én.)
-
brickm
őstag
válasz
Neuler #19080 üzenetére
"ha valahogy a húrok rezgési tulajdonságain módosít, "
Basszus, szerinted nem módosít rajta, hogy egy fa marha tömör, vagy lengébb kötésű, esetleg, hogy üregek vannak benne, vagy sem?
Ha ezt nem látod át, szerintem kár tudományosabban belemenned, ez egyértelmű.Ha kalapáccsal ráb szol egyet egy vascsőre és meghallgatod milyen, majd megfogod egy kezeddel és úgy is ráb szol és meghallgatod, hogy milyen...
Akkor te nagyban befolyásoltad a füled, vagy a cső anyagát? Nem...
de azzal, hogy a gitár testét teljesen más fákból alakítod ki, teljesen más tulajdonságokkal, meg teljesen más környezetben helyezed el azt az egységet, ami fizikai rezgésből elektromos jelet alkot, az szerinted miért befolyásolja kevésbé a rezgés milyenségét? -
brickm
őstag
válasz
Neuler #19069 üzenetére
Közben tovább olvastam, amit írtál, mert amit leírtam azt az idézett rész után le kellett írnom.
SZóval olvasnál róla.
Eddig ezt nem olvastam, most guglliztam rá:
[link]Ő gyakorlatilag alá is támasztotta amit eddig ecseteltem, gondolom neki konkrét bizonyítékai is vannak az elméleti részen kívül az igazára.
Én megelégszem azzal, hogy gitár és hangszedő építéseim során tapasztaltam mire képes némi idegen anyag egy gitár testben. akkor is ha az csak 3köbcenti mindössze."Józan belátással máris látható, hogy a gitár minden eleme befolyásolja a végeredményt."
"H.A. - Ezek szerint te is azt állítod, hogy a különböző fáknak különböző hatása van a gitár elektromos hangjára? Van tapasztalatod ilyen, vagy ehhez hasonló kísérletekről?
SZ.S. - Persze hogy van hatása a különféle fáknak és ez nem mítosz és hit kérdése, hanem hallom és ez élő tapasztalat. Az elektromos gitár is ugyanolyan rezgő struktúra, mint az akusztikus, csupán a tömör fa másféle formáns rezonanciákat más arányban ad a húrrezgéshez, mint az akusztikus üreggel rendelkező hangszertest."
-
brickm
őstag
válasz
Neuler #19069 üzenetére
"Elektromos gityón a hangszedők veszik fel a jelet közvetlen a húróktól, "
Dehogy...
A fa milyensége, az üregek mérete, a hangszedő felfüggesztése stb, nagyban befolyásolja a kialakult jelet.
Az egy dolog, hogy maga a szedő milyen elven működik, ha kiveszed a gitár testéből és a húrok túloldalán függeszted fel, teljesen más hangképet ad.
Tüntesd el az üreget a szedő körül, illetve szüntesd meg a felfüggesztésében lévő mozgási lehetőségeket. Teljesen más hangja lesz...
Hiába teszel egy gretsch filtertron-t egy telecasterbe, megse közelíti a hangot, amit az eredeti hangszerben ad.
Vagy hiába teszel egy burstbuckert egy stratba... nem lesz les paul hangja soha.
Illetve a lespaulba is hiába teszel fender single coilt.A gitár fáit amikor összetáblásítják gyakorlatilag hangolják a gitárt. Nézd meg a lespault, tömör vaskos mahagóni, ami a sötét telt mély hangokat adja, egy marha kemény csilingelő hangú jávor toppal, illetve rózsafa fogólappal van felfényesítve.
Ha ezeket leveszed róla egy tompa mély hangú hangszert kapsz.
Ha fogsz egy kőris testet és megfurkálod, könnítéseket teszel bele, elveszti a sustaint a test...A pickuppal annyit tudsz variálni,hogyha túl sok a magas a testben, a potmétereket 250kOhmosra(vagy kisebbre) választod, ami csillapít a magas hangokon, illetve olyan hangszedőt teszel bele, aminek mindkét tekercse magas menetszámú, nagy impedanciával rendelkezik, így veszít a magas tartományából.
De ha a testben nincs mély hang...azt sehogy nem fogsz hangszedővel bele tenni. -
-
Zoli133
addikt
-
Neuler
csendes tag
válasz
Neuler #19062 üzenetére
Esetleg valaki tudna tippet adni a kápó problémámra ,hogy melyik lenne a jobb? Köszönöm.
Akusztikus gitár: itt tényleg számít a fa milyensége. Én is ezért választottam olyat aminek tömör fenyő fedlapja van. (De azért összehasonlítottam a fender CD60CE-vel biztos ami biztos..
)
Mindkét gitár jó amit néztél. Ki kéne őket próbálni, ha van rá lehetőséged. A specifikációjukat most nem bogarásztam át. -
Zoli133
addikt
válasz
Neuler #19060 üzenetére
A terv mindképp a kipróbálás, bár elektromos gitár is vakon kellett végül vennem mert nem volt próbadarab sehol, azokból amit kinéztem. (szerencsére baromi elégedett vagyok vele).
Igazából a kérdés, azért volt, hátha van valamelyiknek valami nagy hibája, de akkor igyekszem megnézni őket valahol. -
nesa
veterán
válasz
Neuler #19033 üzenetére
Tegyel fel ertekelheto kepet teljes meretbe az egesz gitarrol, ugy fotozd hogy teljessen szembol es ha lehet ne nagylatoszogbe inkabb tele allasba hogy sikba lassam az egesz gitart egybe, igy hogy reszleteket fotozol ez nekem keves. hatuljarol is kene kep , es reszlet a nyak csatlakozas jobb es bal oldalarol.
De lehet nyomkodni a nyakat a test csatlakozasanal szazad mm a nyeregnel mar merheto valtozas lesz.
sot mar gyarilag is bajlagolnak.
-
-
-
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Neuler #18890 üzenetére
Igen ezt használják. Kb. 3 éves ez a videó, amikor robbant, utána az Epiphone is velük promózta ezt a gitárt. Én már vagy két éve nézegetem amúgy ezt az Epi-t, de a vásárlásig csak most jutottam el. Kb. 1 hónapja én is a CD60 és az AJ-220S között filóztam. Az Epi nem laminált, hanem solid top fenyő. Aztán hogy ebből mi igaz, azt nem tudom...csak jól szóljon. Rengeteg videót néztem róla, szakmai véleményeket kértem. Nagyjából mindenhol mindenki az Epi-t ajánlotta.
-
BluEyes
őstag
válasz
Neuler #17416 üzenetére
A régi is 3 állású volt view specs
-
BluEyes
őstag
válasz
Neuler #17411 üzenetére
Már egyiket sem gyártják, az Ibi talán még kapható, a Jacko ezt kínálja helyette: [link] [link]
Emiatt ne bánkódjunk, az előző generáció még indiai cédrusból készült, ami miatt sokan fanyalogtak, ez viszont már hársfa, mint az Ibanez is.
Az árkülönbség miatt szinte esélytelen az Ibanez szerintem, hacsak nem vagy márka-fanatikus, vagy - ahogy a kolléga mondja - a nyaka annyira rád van faragva, hogy muszáj azt venned.
Szóval ebből a kettőből a Jacko. (nem, nem vagyok márka-fan, a nevem sem J(ackson) ügynök).
De természetesen ki kell próbálnod őket, és neked kell eldöntened a kérdést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged