- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
válasz
sajtee #18434 üzenetére
Itt minden rendben. Egyre többször veszem az ölembe az akusztikust, Strat leginkább a tokjában pihen. Tudod, nem játszom feldolgozásokat, viszont születnek a dalocskák, most épp' hármat csiszolgatok. Repkednek itt a mollok.
Semmi komolyabb célom velük, csak esti stresszoldás nálam a gitár. Teljesen kikapcsol.
(Nem láttam rajtad 10 kiló felesleget, remélem, hogy nincs gond.) Színpadi tervek? Gyakorolsz most is ezerrel mint a legelején?
-
sajtee
őstag
válasz
sajtee #18169 üzenetére
Marha nagy volt
Rengeteg családos ember volt (meg úgy összességében ember), de azért volt nem kis pogo.
Ilyen lábbal nem volt a legjobb, de azért muszáj volt ennyi idő után.Ja, és megint a Dorothy volt az előzenekar. A gitáros csaj csak még szebb lett. Vagy csak, mert ugyanúgy néz ki, mint az exem
-
freelanced
addikt
válasz
sajtee #17808 üzenetére
Üdv! Van egy két nagyobb is meg ilyen körkörös (amit lehet, hogy én csináltam a nagy takarításban
) de gondolom ez elkerülhetetlen. Igazából az egész testen vannak kisebb nagyobb karcok. De ahogy írtam ez előbb utóbb amúgy is lesz, és nem tűnik használtnak, tehát gondolom ez van, máshol se jobb, nem?
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
sajtee #17757 üzenetére
nem vagyok velük mostanság képben, a bandát szerettem cseresznyéstül, ellenben a mostani felállást valahogy nem tudtam megszokni.
Mennyire játszanak a koncertjeiken régi számokat ? (pl. azt mondom állj!) és hasonlókat ?
Az új albumról csak az 1000 ördög, amire azt mondom egészen jó.Bár azt csak gitárosként nevezném értékelhető produktumnak. -
-
-
-
Ricsko :D
aktív tag
-
-
-
-
-
-
-
-
-
McCann
tag
válasz
sajtee #15746 üzenetére
100 ropi körül, ha van rá ennyid, érdemes lehet esetleg csöves kiskombót nézni, nekem eddig nem volt olyan klubkoncert, ahová a kis Marci (DSL 401) 40 wattja ne lett volna elég
Persze attól is függ erősen, milyen zenét játszol, meg hogy mennyire jön be az erősítő stílusa, de nekem elég volt egyszer meghallgatnom, hogy szól, mielőtt megvettem, azonnal beleestem a hangjába
-
izomhod
őstag
válasz
sajtee #15744 üzenetére
az akusztikussal és a fender kombóval mit fogsz csinálni?
v100as van már 60 körül is
basszusgitár kezdő már vagy 40 körül egész jó, ahhoz kell egy kombó, amit próbária is lehet vinni, 50 körül van olyan is
a basszusgitár egyedül otthon nem olyan nagy élvezet, nekem legalábbis, én is inkább a hathúroson szoktam játszani egyedül
-
Eastman
addikt
válasz
sajtee #15340 üzenetére
Én inkább sírtam. Az a baj, hogy bakeliten végigmegy a tű. Épp' kajálsz vagy ülsz a porcelánon, nem rohanhatsz oda a lejátszóhoz mielőtt elindul a szám, mert borítod az egészet. Nem szerettem.
izomhod
A 14 years és a Pretty Tied Up, Dust N' Bones és a Don't Damn Me is jó ám! ...hát, lényegében az összes jó.
-
-
McCann
tag
válasz
sajtee #15278 üzenetére
Az intro után szerintem (!) folytasd egyelőre Izzy szólamával, az volt az egyszerűbb, a mellé el lehet dörmögni a szöveget, a szólót meg elfütyülöd az akkordozás fölött, amikor odaérsz (csajozós üzemmód ON
), aztán a szólót külön is meg tudod tanulni, érdemes, mert szokás szerint többféle technikával operál a Nagymester
-
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
sajtee #15223 üzenetére
Úgy csináld, hogy az énekre figyelj. Tanuld meg az éneket rendesen, úgy, hogy gondolkodás nélkül menjen, álmodból felébresztve is. Aztán Jegyezd meg azt, hogy melyik szótagnál kell váltani. Ezután egy-egy lehúzást csinálj akkordonként, majd próbálj egyenletesen le-fel pengetni, aztán pedig ritmusosan. Ha eddig nem ment, akkor nehezen fogsz belejönni, de egy-két szám után már nem lesz gond, bármely más számot is eltudsz majd játszani.
Szólózás közben is ugyanez megy. Nekem hál égnek már minden megy, de aki nincs hozzászokva, annak sok gyakorlás kell, az biztos, mint úgy általában mindenhez.Emellett próbálj meg transzponálni is, hogy könnyebben menjen a hangodnak is. (tehát ha pl A akkorddal kezdődik a dal, de az neked magas, akkor vidd lejjebb pl úgy, hogy E-vel kezdődjön, vagy G-vel, ahogy kényelmes. Az összes többi akkordot is ugyanennyivel vidd lejjebb. Tehát ha pl: C-dúr, G-dúr, A-moll, F-dúr az eredeti, akkor mondjuk A-ban úgy lesz, hogy A-E-F#-D) Ne legyen se túl mély, se túl magas, keresd meg azt a hangfekvést, ahol a legkönnyebben megy. Nyilván egy vagy két oktávval mélyebben énekelsz, ha eddig nem tanultál hangképzést, de ha ennek is nekiállsz, akkor a végén nagyon elégedett leszel az eredménnyel.
-
alienpapa
senior tag
-
toth_janika
őstag
válasz
sajtee #15223 üzenetére
én egyelőre a metronómra is elcseszem az ütemet, de pl egy begyakorolt sorozatot beszélgetés közben is el tudok játszani... pár skálát, meg szinkrongyakorlatot... Bár ehhez qrva sok gyakorlás kellett... vagyis ehhez IS...
Nekem pl a metronóm használatra kellene valami tanács, mert vagy gyors vagyok, vagy lassú, és nem tudom belőni a tempót
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-roller topik
- Robogó, kismotor
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged