Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
lacibattya
üzenetére
Sok mindentől függ.
Nekem 10 évig egy 10" 25 wattos Fender kombó volt az egyetlen, kisebb klubkoncertre is elég volt, tökjól szól a mai napig, de mikor a hangkártya kimenetét kötöttem rá, nem bírt vele, torzított halkan is.
Azóta volt 4 másik 12" erősítőm, egy tranzisztoros, egy előfokcsöves, két fullcsöves, mind bírta a hangkártyát is. Viszont nem tudom, hogy ez elsősorban az erősítőn, a hangszóró méretén, vagy a hangszóró típusán múlt.A 12" is tud halk lenni, ha jól van megcsinálva, a mostani erősítőim (tranyós 2×12 és csöves 1×12) még éjjeli hangerőn is nagyon jól szólnak.
Kérdés, hogy milyen irányba szeretnél előrelépést, mi nem tetszik a Laney-ben?
A Katana amúgy jó választás, mert kb minden hangzást tud egész jól, jók a beépített effektek, én is szemeztem vele egy időben, de nincs szükségem még egy erősítőre, a meglévőket is alig használom.
Ha már hangszóró, épp vettem egy Seventy 80-t a Laney Cubhoz, hátha egyszer kedvem lesz kicserélni a gyári HH-1265-öt.
-
chaosmonger
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó szórakozást hozzá !
Kicsit félve mondom, de ehhez majd lehet hogy később kelleni fog egy noise gate is, de hát ez egy ilyen sport... -
arnyekxxx
veterán
válasz
lacibattya
üzenetére
Modellezős cuccnál szvsz nem a hangszóróméreten múlik a hang. Szerintem ez tipikusan a "próbáld ki neked hogy tetszik" kategória. A Katana tuti jobb egy próbateremben de hogy te abból a szobában gyakorlás közben 2-es hangerőn mennyit érzel és ez mennyit ér meg neked azt csak te tudod megmondani
-
arnyekxxx
veterán
válasz
lacibattya
üzenetére
ez erősen függ attól, hogy mi hajtja meg azt a hangszórót és milyen hangszóró.
-
lacibattya
csendes tag
Hali!
8"hangszóró vs 12" nagy előlrelépés?
Csak szoba gitározás,gyakorlás. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Adapter megvan, a pedál működik. Köszi a tippet, bárki is volt itt a topikban Aliról.
Nagyon menőnek érzem magam most, nem merem feltekerni a gaint, szól rendesen. :-D
-
gaborbol
őstag
Nezegetem a hasznalt stratokat a helyi hirdetobe es nem hiszem el. Fender, squire, PRS, de meg a Godin is az uj aranak 80%-ert vannak felrakva 2-5 eves korukban nemi harci serulessel. A gitarboltba meg 10-15% ot lehet faragni az uj gitar arabol….

Valami olcso start kene, hasznalt fenderre gondoltam, de meg a lerugott MIM is 600 dollartol indul helyi hirdetokben, jo lesz a squire is, aztan meglattam ezt.
Ha lenne a helyi gitarboltba erre raprobalnek:Nezte esetleg valaki Stevie ray vaughan doku filmjet:Lonestar
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Nekem pontosan ez lesz ma, bemegyek egy hangszerboltba

-
Berreh
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én ilyet vettem.
Boss GT1-et, Zoom G1/B1-et, Hotone Ampero One-t gond nélkül meghajtott. -
arnyekxxx
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Asio windowson mindenhez kell ami zene, az kerüli ki a win saját hangeszközkezelését ami egy kalap szar.
az asio4all az univerzális cucc ami nem tudja kihozni az adott eszközből a maximumot viszont tud kezelni párhuzamosan több eszközt is míg a saját driver csak azt a bizonyos eszközt használja.
Én személy szerint a 4all-t használom mert azzal meg tudom csinálni, hogy bemenet az interfész, füleskimenet az interfész de hangosan az alaplapira dugott hangrendszer szól és ha keverek akkor még rá tudod dugni pár kisebbnagyobb szar dobozt a különböző kimenetekre és azokon is visszahallgatom amit csináltam.
-
Moleman
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ennyiért nagyon megéri a Steinberg, én 5.5 éve 32-ért adtam el egy mk2-t, mostanában még drágábban szoktam látni őket. Ha úgy alakul, a midi is hasznos lehet a jövőben.
Sima gitárkábel jó hozzá, a hangszórókat/erősítőt/fejhallgatót pedig dughatod a fejhallgatókimenetbe.
Ha a hátsó kimenetet is szeretnéd kihasználni, akkor egy ilyesmi kábel nem árt hozzá. -
chaosmonger
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezzel én is így voltam, ezért mentem be egy hangszerboltba és kértem egyet

Ha segít nekem ilyen van: -
V.Stryker
nagyúr
Köszi srácok.
Illetve ehhez milyen gitárkábel kell? Vagy valami átalakító?
-
V.Stryker
nagyúr
Most melyiket vegyem? Egyikkel sincs tapasztalatom.
- behringer 202hd - 20k
- scarlett solo - 25k
-steinberg ur22 mkii - 28k -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Na, de mivel ez az első pedálom, gőzöm nincs, milyen az, ami gitár pedálhoz kell. :-D Ezért kérdeztem.
-
Moleman
addikt
válasz
bigrob
üzenetére
Az enyém nagyon jól bírja, használtan vettem, azóta már több mint 5 éve ki se volt kapcsolva. Ennek örömére tavaly az asszonynak is vettem egyet, az fél éven belül elkezdett sisteregni, aztán teljesen elhallgatott, a tápban pukkant el valami zavarszűrő, 5800 ftból lett újra működőképes.
-
Goose-T
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Hát, minél nagyobb legyen a hangszóró benne, az a lényeg.
Nemrég lőttem egy pár Electro-Voice S-40-et 24 ezerért, rákötöttem egy AliExpresses mini D osztályú erősítőre, és nagyon frankón szól. Mondjuk ennyi pénzből megveheted ezt a Behringert is. -
chaosmonger
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ugyanolyan 9v adapter kell hozzá mint bármelyik gitár pedálhoz, én egy Electro Harmonics-ot vettem egy hangszerboltban
-
Nunder
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem mi nagyon közel ülhettünk egymáshoz, C3-as szektor, 6. sor volt a miénk.
Elképesztő volt a buli, nekem a 3. Maiden volt, de nagyon megérte. Szvsz a 3 új nóta nem ült annyira, de kezdésnek nem volt rossz. -
Moleman
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
20-ért nagyonjó lesz az, a 2i2/UR22 kategóriája használtan is 30 fölött kezdődik.
Nekem csak egy ilyesmi sima hangfalpáram van, gitározásra nem nagy élmény.
Ha van erősítőd, próbáld meg annak a tiszta csatornájába dugni a hangkártya kimenetét, nyugodtan mindenestől, hangfalszimulációval együtt. Sok erősítővel próbáltam már, mindegyiken jól szólt.
Komolyabb monitort még nem próbáltam, hangkártyával amúgy is legtöbbször fejhallgatóval játszom. -
-
V.Stryker
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a tanácsot. Itt az ár fog dönteni nagyjából, mert amire nekem kell, arra pont jó lesz valami ilyen. Most találtam 20-ért Behringer 202HD-t... meglátjuk.
Másként mi a legolcsóbb vállalható monitorhangfal egy ilyen szetthez? Hangsúlyozom...otthoni prüttyögéshez.
-
Goose-T
veterán
válasz
Alexios
üzenetére
Pont most volt nálam egy Behringer TM300, abba sem tudtam elemet tenni, amikor jött a vevő kipróbálni. Még jó, hogy találtam egy 9V-os adaptert, amit egy vezetékes fülmonitorhoz adtak. Bár most nézem a leírását, elvileg megy elemről, de nem volt ráírva sehol, hol lehetne beletenni. Biztos azt is szét kell szedni.
-
Alexios
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Van nekem valami párezer ft-os behringer noise gate, az is biztos megy elemről, meg láttam már olcsó pedált ami ment róla

Le kell csavarozni az alját hozzá persze, nem lehet olyan könnyen mint a boss pedáloknál(de amúgy nem budget árfekvésben csomó pedál képes erre, pl. Fenderek) -
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen, attól függően, hogy merre forgatva szúrod be a dugót a végébe.
#47458 Goose-T
Nekem több olyan pedálom van, kínai is, hogy nincs rajta szerelőnyílás, de ha lecsavarozom a hátlapját, van benne elemhely.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Milyen pedál amúgy? Lehet simán 9v elemmel is megy
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vegyél egy ilyesmi állítható/cserélhető/fordítható adaptert, mindenhez is jó lesz, aminek egyenáram kell.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Hát igen, régen tudjuk már, hogy a fény kicsit gyorsabban terjed, mint a hang. :-D
Szerintem amúgy a hangosítás nem volt oké, néha olyan érzésem van, most ezek leállnak, mintha szétesett volna a zene, inkább az elején. Bár én oldalt ültem, de kollégám pont szemben ült a színpaddal, és ő is úgy hallotta onnan.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Megjött Aliról a distortion pedal. Nincs hozzá 9V hálózati adapter. Vennem kell. Ha jól látom, fordított polaritású kell (belső negatív). Vajon hol tudnék ilyet szerezni könnyen elérhető helyen? Pl. Alzában nem találtam ilyet, leginkább hangszerboltokban van, azok macerások.
-
Goose-T
veterán
válasz
Smiley
üzenetére
Szinte minden valamirevaló interfészen van direct monitor, az említett Behringeren is. Itt most az a lényeg, hogy nincs rajtuk olyan poti, amivel lehetne állítani a direct input és a feldolgozott hang közötti arányt.
Szerk.: a MIX feliratú poti hiányzik, ami pl. a Steinbergeken van:
-
Goose-T
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
A Behringer interfészekben Midas preampok vannak, ami igen jónak számít. Állítólag a Metallica is ilyen preampokkal vette fel annak idején a fekete albumot, csak akkor még külön cég volt a Midas, azóta megvette a Behringer. De a preamp nem változott, ezért is hirdetik olyan büszkén. DI-nál nagyon sokat számít a preamp minősége. Az A/D konverterek manapság már nagyon jók az alsó kategóriás cuccokban is, az nem szokott szűk keresztmetszet lenni.
Az még nem mindegy, hogy Scarlett Solo vagy 2i2, mert ez két külön termék. A Solonak egy bemenete van, a 2i2-nek kettő, ahogy a Behringer UMC202HD-nek is. Jó, ha van két bemenet, egy bemeneteset szerintem ne vegyél.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Biztos, hogy a Maiden volt a színpadon, nem csak a hologramjuk ?

-
Moleman
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ha ugyanott vannak, akkor én a Scarlettet venném, vagy hasonló kategóriában a Steinberg, Roland is jó.
Nem tudom pontosan, mennyire sikerült feljönnie a Behringernek, de régen az volt a mondás, hogy nagyon jók a Behringer cuccok, amik nem hangfeldolgozásra valók. Amiből hang jönne ki, azt inkább ne.
Személyes tapasztalatom nincs, csak a midi lábkapcsolóm Behringer, abból meg nem jön ki hang.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én is kint voltam. Nagyon kitettek magukért. Minden fillért megért a jegy.

Ami nem tetszett, hogy ha nagyon figyeltél a dobosra, akkor cirka fél másodperc késés volt a látott és a hallott között. Illetve a hangosítás a felszopó zenekaroknál gyér volt nagyon. Maidenen már jobb lett.
Régi kérdés:
Scarlett Solo 2i2 2.gen vagy Behringer UMC202HD? Otthoni prüttyögésre.... árban kb ugyanott vannak.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
espista
üzenetére
Nekem bőven elég lenne, ha hat húron tudnék játszani úgy, mint Dave Murray tegnapelőtt a Groupama Arénában.
Az az ember egy UFO, teljesen egyértelmű. A Tejút legjobb szólógitárosa.
Az meg egészen elképesztő, hogy 60+osan a Maiden még mindig úgy szól és olyan energiával játszik, mint ahogy zenekarok százezrei a büdös életben sem fognak, akár 20 évesen, akár 50.
-
Alexios
veterán
Debrecenben vagy környékén tud valaki jó hangszerészt? Akartam állítani egyik gitár nyakán, de annyira szorul a csavar, hogy előbb hajlott el a szerszám minthogy fordult volna egy kicsit, szóval inkább elvinném valakihez, Budapesten viszont nem nagyon leszek mostanában.
Ahogy láttam a Hangszerarzenál foglalkozik valami ilyesmivel, de nem tudom mik a tapasztalatok velük -
btraven
őstag
Ilyen gitárt akarok!
[link] -
gaborbol
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Jo de a satupad melyik "tone wood" -nak a megfeleloje?
Valamivel meg kell fogatni a hurokat, szerintem ennel nevetsegesebb dolgot nem lehetett volna egy muhelyben talani.Moleman: Szerintem is baromi jol szol, az ember a vegen azt mondja, hogy aki nem J. M. rajongo es start-ot akar az vegyen fendert vagy akar squier-t meg az is jobban szol a PRS-nel. Szerinte,es az nagyon ala van huzva, hogy szerinte a kozep hianyzik a PRS-bol. Kenyelmes, jol jatszhato, de neki a kozep az gyenge, es meg a Silver Sky -bol is hianyzik a kozep, nem ennyire mint ebbol az SE-bol , de abbol is.
-
Goose-T
veterán
válasz
Moleman
üzenetére
Most próbálgattam, állítgattam, és szerintem egyáltalán nem vesztett sokat a twangből. Felezve továbbra is teljesen telés a hangja. Humbucker módban pedig lehet vele zúzni, mert 13K-s a pickup.
Volt nálam egyszer egy telecaster Seymour Duncan Hot Rails Tele pickupokkal, és az nem szólt ennyire telésen felezve, már ahogy az emlékemben él. A Seymourban kerámiamágnes volt, ebben most viszont alnico, talán az a titka.
-
Moleman
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Köszi! Szép munka!
Nagyon szép a gyári kábelezés, most már még eggyel kevesebb indíttatásom van sajátkezűleg szétbarmolni.
Egyelőre még nem volt időm beállítani sem, csak azt állapítottam meg, hogy sok a nyakgörbület, és talán még utána is lehet majd lentebb engedni a babákon.Amúgy tényleg félelmetesen jó hangja van a gyári hídnak, per pillanat szerintem az a legjobb hangzása az összes közül.
-
Goose-T
veterán
válasz
Moleman
üzenetére
Bent is van a hot rail pickup a Samickben, itt dokumentáltam.
Most már zúzni is lehet vele, és a telés twangból is maradt egy kevéske hírmondónak, mivel felezhetőre csináltam. -
Goose-T
veterán
válasz
gaborbol
üzenetére
Jó nagy csúsztatás ez a második videó. Azt a tényt elfelejtették megemlíteni, hogy a gitár testeként az a féltonnás műhelyasztal szolgál. Volt valami videó valahol, ahol a wc-ülőkéből készített gitár hangját hasonlították össze egy rendes gitáréval, ott azért volt különbség.
-
Goose-T
veterán
válasz
Moleman
üzenetére
Épp most rakom bele a hot rail pickupot a babakék Samickembe. Szétkaptam, nagyon korrekt elektronika van benne: frankón vörösréz alaplapos bridge pickup, fonallal körbetekerve a tekercs, teljes méretű Alpha potik, vintage szövetborításos pushback kábelek, heavy duty kapcsoló. Ha lesz időm, felrakom a képeket a gitárelektronikás oldalamra a műtétről.
-
Moleman
addikt
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Nagyon szuper lett, én is végighallgattam.
#47404 Ctrl+Alt~Del
Sajnos válaszra sem méltatta a felvetésem.

A babakék Samick sztori úgy tűnik, hogy happy end lesz, nagyonsok bocsánatot kértek, felcserélték a dobozokat, de már nem tudnak kéket küldeni, cserébe 40 eur refund. Ennyiért felettébb boldog leszek a feketével.

-
arnyekxxx
veterán
Megjelent az album, lehet szétfikázni

-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem ajánlottam én semmit

Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office és Office 365 topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Futás, futópályák
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Apple watch ultra 3 hibátlan 2026.11.10. Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest