-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
topikk
senior tag
Komolyan, nem ertem ezeket a beszolasokat es meg tanacsnak is rossz. Van aki kezdo vezetokent is 10 millios autot vesz, miert ne tenne ha megengedheti maganak, kenyelmesebb, jobb erzes vezetni, stb. Jo hangszeren jobb lesz tanulni is, es nagyobb elvezetet ad. Akar esztetikai szinten is, jobb lesz fogdosni es gyakrabban jatszol rajta. Majd ket ev mulva (ha eleg kitarto) lecsereli a 60 ezres gitart es rajon, hogy mekkora hiba volt vegigszenvedni ket evet ezzel.
https://hubguitar.com/recommended-products/best-acoustic-guitars-in-every-price-point
Spend as Much As You Can
A guitar is a very long-term investment. A quality instrument will last many years and through thousands of hours of play. It is the kind of asset you shouldn’t scrimp onhttps://hubguitar.com/articles/first-guitar
New Guitar Checklist:
Set the highest price range you can afford: $500, $750, or even $1500.
Have someone demonstrate the guitar. Does it sound good?Ask someone to play it.
Do they think it is “easy” and “playable”?Play a note. Does it feel easy and comfortable?Is the size and shape right? Can you spend an hour holding it?Does the instrument appeal to you, and excite you? -
FockeWulf
tag
Akkor te már többet fejlődtél az utóbbi évben mint én, nekem ez a mellépengetéses, félrefogásos izé a mài napig ősi ellenségem
szoktam mondani pár évet simán letagadhatnék a gitározgatós pályafutásomból...
Viszont rájöttem hogy ezen nem szabad stresszelni, jobb játékra törekedni igen, idegelni magad rajta soha -
Goose-T
veterán
Vagy más márkájú húrkészletre.
Kapott egy kis tisztogatást, olajozást az S521EX. Nagyon redvás volt a fogólap, de az izopropil-alkohol megoldotta. Aztán kapott lenolajat. A kulcsokba is injektáltam kis műszerolajat injekcióstűvel, sokat dobott azokon is. A tremoló magasságállító csavarjai is be voltak állva, azok is kaptak olajat a tűvel, most már rendesen tudom állítani a magasságát.
Az elektronikát megtuningolom még egy ötállású kapcsolóval, mert gyárilag háromállású van csak benne, mivel INF1/INF2 pickupokkal szerelték, azok nem felezhetők. Viszont a DiMarzio Evolution szett, amit az előző tulaja rakott bele, az igen. Szóval megy bele az Alpha 2502N kapcsoló.
-
Az egész kurva gitár egy bazi nagy érzelmi kérdés. Ha nincs érzelmed a hangszer iránt akkor nem lesz ott semmi. Szerintem legalábbis
Én pl szerelmes vagyok a gitárjaimba. Legalábbis a két fő elektronyosba. Az a gitáros aki nem látja az erotikát a gitár testében az vagy hazudik vagy komplett elmebeteg
A klasszikussal nem vagyok így, mondjuk ha valami nagyon jó hangszer lenne akkor azért el tudnám képzelni ott is a pezsgést.re: m3tr0
Bocs, azt hittem valami más a cél. Ritmika gyakorlásra vagy köztes reszelésre nem gondoltam.
Amúgy szokj rá arra, hogy amikor le is fogsz se fogd erőből/izomból, se a nyakat se a bundokat, ez ugyanis lelassít. Illetőleg a bundok és a húrok is jobban kopnak tőle, az ízületi bántalmakról nem is beszélve.re: #51346 kutyek
Tigris? Kikérem magamnak tigris még oké, de nem Tigris. De amúgy Huba is megteszi. -
Goose-T
veterán
1. Belefér abba 5 rugó is.
2. A rugótartó karmot is bentebb lehet csavarni a testbe, az is növeli a rugóerőt.
3. Jól gondolod, lehet kapni extra erős rugókat is.Hajrá, nagyon jó cumó a JS32, nekem nagy kedvencem a gityóim közül. Amióta beletettem egy Super Distortiont, azóta meg úgy szól, mint a veszedelem.
Amúgy a gyári pickupjai sem rosszak, de én tettem bele ötállású kapcsolót, kibővíti frankón a hangzásokat. Sajnos a gyári pickupjai nem felezhetőek, nem működnek az ötállású kapcsolóval.
-
Alexios
veterán
Se macen, se natív asio driverrel nincs olyan, hogy szól a háttérben a youtuberól a gitár, és azt az audacity csak úgy felveszi a gitár mellé
Ezért gondoltam az asio4all-ra, hátha az valahogy át tudja irányítani, de a legegyszerűbb letölteni a számot, behúzni a DAW-ba, és mellé egy másik sávon felvenni a gitárt.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
A megéri kérdésre mindig az a válasz, hogy kinek mi éri meg. Így szerintem azt, hogy neked megéri-e, nem fogja tudni más megmondani.
Otthon szeretnéd használni a 2X100 wattot? Ha igaz az, hogy egy amp akkor mutatja meg a foga fehérjét, minél hangosabban szól, nem tudom elképzelni, hogy tudnád ezt otthoni környezetben kihasználni.
Amúgy számomra is nagyon meglepő az, hogy a Blackstar nálunk mennyire "nincs képben", pedig állítólag kiváló cuccok, bár nekem tapasztalatom nincs vele, és ha lenne, se én vagyok mérvadó.
-
-
Bobrooney
senior tag
"különben nem köpködné le a kis galériájáról a földi halandókat"
-> Nem biztos, hogy értem, de ha jól gondolom arra utalsz, hogy a kezdőket/nem tanult "zenészeket" kinézik az üzletből (nem tudom, sosem jártam ott).Jártam én is győrben olyan helyen ahol eléggé lenézőek voltak meg flegmák is, többet nem megyek hozzájuk. Meg voltam a Stageshop-ban ami azért kategóriákkal komolyabb hely és érdekes módon nagyon türelmes és kedvesek voltak (nem éreztem, hogy kinéztek volna) pedig 16-7 éve is még mindig csak 1XP-s szinten vagyok.
De, hogy ki miért vesz akár prémium gitárt szerintem senkinek semmi köze, akár csak gyűjthetem is őket mert nekem tetszik a falon, más meg autókat gyűjt aztán mégsem bizonyos, hogy tud normálisan vezetni.
-
Amúgy van egy csomó basszeros/gitáros akik bal kezesek, de jobbosal tanultak meg játszani.
Leg nagyobbak számomra a nemrég említett Knopfler vagy Garry Moore.De ott vannak azok az őrültek akik bal kézzel játszanak, de fogtak egy jobbos gitárt és csak megfordították azt, így fordítva van a húrozás, mint Hendrix vagy Eric Gales.
-
cucka
addikt
Azért, mert a pengető kézzel képzed a hangot, azzal szóltaltatod meg a hangszert.
Ha van egy dalod 4 akkorddal, akkor a bal kéz dolga, hogy lefogja a 4 akkordot, ami lényegében egy mechanikus, begyakorolható mozdulatsor.
Ugyanitt a jobb kéz dönti el, hogy
- szambát játszol, bécsi keringőt vagy reaggae-t?
- sietsz, késel, vagy pontosan ütemre játszol?
- hova teszed a hangsúlyokat?
- halkan vagy hangosan játszol?
- mi lesz a ritmusa a zenének? ugyanazt a négy negyedet játszhatod egyenesen, swing-esen, vagy szétfolyósan is
- érzelmesen játszol vagy érzelemmentesen, szögletesen?
- stb. -
consono
nagyúr
Én mikor kezdtem ugyan így voltam
De elengedtem, mert láttam, hogy a balkezes cimborám is bal kézzel penget, mert úgy könnyebb neki. Mondjuk pont ő nem a tipikus, mert ugyan balkezes, de sima jobbos húrozású gitáron játszott, mert így bárhol, bárkinek a hangszerén tudott játszani
-
Már miért ne mennél hozzá? Most írta le, hogy mekkora hozzáértéssel foglalkozott a gityóval.
re: #49943 Ctrl+Alt~Del
Pont erről volt szó eddig. De sebaj. Igaz nem fejtettük ki, de pont erről volt szó. Szerintem túl sok újat most nem mondtál sokunknak. De amúgy jó, hogy leírtad, nagyon is!re: #49956 FockeWulf
Érvelési hiba. Kínában is tüntetnek, akkor UK-ban ugyan olyan szar mint Kínában? Más a tüntetés oka, más az élet színvonal és az élet körülmények. Én itt befejeztem. Hagyjuk ezt a topikot. Szerintem ha valaki szeretne erről csevegni, akkor menjünk másik topikba.re: #49969 beteg
Na, de mégis? -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Én amúgy kedvelem, rendes srác. Kicsit fura a stílusa, de hát attól csodabogár.
Most is tök normális volt, nem kezdett el baszogatni, meg fikázni, hogy mert 1 Xp-s vagyok, mondtam is neki, hogy egy éve kezdtem el játszani, kérdezte, hogy kihez járok. Mondom, a saját kedvenc gitárjaira azt mondja, vedd le nyugodtan, próbáld ki, semmi pikírtség vagy sznobéria nincs benne.
Én a szaktudásában is bízom, nem véletlen van tele a pince gitárokkal, ha nem állt ott vagy 40 gitár, akkor egy se.
Sajnos nagyon be van havazva mostanában, simán egy hónapra vállal gitárt. Azt mondta, hogy sima húrozást el sem vállal, max első beállítás, síkolás, és komolyabb melók.
A PRS-t még kicsivel több, mint egy hét alatt csinálta meg májusban, ez meg most majdnem 4 hét volt.
-
arnyekxxx
veterán
-
jmarcell
csendes tag
Egy marha régi G310 lesz ez szerintem, most kicsit jobban utána nézve. A csavarozott nyakkal nem feltétlen lesz rossz, régebben az Aria SG-knek is volt csavarozott nyaka, ha jól rémlik Karácsony János is játszott egy olyanon a Nyugati-s koncerten. Meg kell nézni milyen állapotban van, tetszik-e az egész. Én mondjuk egy 80-100 ezer körülre lőném be az árat ennyi alapján, jóindulattal és drága ojróval.
-
marcusa
addikt
Szerintem ez nem epiphone, hanem valami épített gitár lehet, a nyak csavarozott, mint az epi sg special-nál, de annál meg csak 2 poti van. Nekem volt SG G400-am, annak 4 potija van, de a teste nem ilyen formájú és ragasztott a nyaka. Vagy még azt tudom elképzelni, hogy valami nagyon régi kiadás lehet...
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nem kell picsogni, ugyan nekem az a prüntyögős hangzás nem tetszik, de ahogy meg játszod, az tök jó. És az a jó benne, hogy hallani, amikor néha bezörög egy-egy húr, ettől lesz ez emberi.
Szerintem fontos, hogy megszeresd, amit te játszottál el, és mindig találsz úgyis olyat, akihez nem érdemes mérni magad.
-
Smiley
addikt
En pl feltoltam egy ilyen 3 powerchord-os dalt a ultimate-guitar.com-ra. Egy rakas hiba van benne, semmi nincs megszerkesztve, a szobaban nincs rend es meg a hajam is milyen. Amugy meg ez lett a legnezetebb videom. Egy sima gyakorlas volt amit neha fel szoktam venni magamnak. De tessek itt van.
Egy olcso gitarral valami random biasfx hangzassal egyetlen sav mindenfele vagas es trukkozes nelkul.
-
Alexios
veterán
Pomodoro módszer egész jó ha koncentrálni akarsz. Semmi extra nincs benne, beállítasz egy stoppert, vagy vannak erre appok is, 20-25 percre, addig semmi másra nem figyelsz, se telefon, se semmi, csak amire akarsz koncentrálni arra figyelsz, majd utána 5 perc szünet és ezt ismételgetni párszor.
-
Smiley
addikt
En par evvel ezelott a meloban jottem ra ennek a megoldasara. El kell engedni azt hogy a tokeletesrhez valo ragaszkodast. Marmint erdemes torekedni ra, de sokszor a "jo" es a tokeleteses kozott annyira kicsi a difi hogy nem eri meg, ellenben a valamit egyszeruen csak jol csinalni/jatszani sokkal nagyobb sikerelmenyt ad. Nem egyszeru, de hidd el eleg hasznos az elet sok teruleten.
Ez sajnos ami a YouTube-on latunk/hallunk egy nagy atveres, ahogyan a csajok az instan. Valojaban ilyen nem letezik. A videok nagy resze meg romma van szerkeztve es elhitetik velunk, hogy ok soha nem hibaznak.
En pl ezert csinalom a heaven is a place on earth cover-t, mert kivancsi vagyok hogyan lehet azt elerni amit a YouTube-on latok/hallok. Es az van, hogy csak akkor lesz olyan hatasa ha sokszor felveszem es azokat vagdosom ossze, ugy ahogy nekem tetszik. Pedig el tudom jatszani barmikor hibatlanul 1 darab gitar savon az alap zenere, de rohadtul nem szol ugy ahogyan azt kepzelnem. -
FockeWulf
tag
Hát ezaz, hogy a jó tanár észre kell(ene) hogy vegye, ha nem tudod tartani az adott tanulási tempót, s akkor lassítani. Ahány ember annyi féle megközelítés. Ez nem "hülyegyerek/nem hülyegyerek" kérdés szerintem, van akinek ez meg ez a technika megy jobban, van akinek az meg az, van akinek egyik sem, viszont keni-vágja az elméletet....stb. Ezt fel kellene ismerni és aszerint alakítni a tanmenetet....ha már magántanár. Eleve szerintem tévút ez az "X idő alatt ezt meg ezt a szintet fogod elérni" maszlag. Ez nem más mint behülyítő reklámfogás. Sok mindentől függ h ki milyen szintre ér el bizonyos idő alatt, és ezt előre senkinél sem lehet megjósolni. Ezer tényezőtől függ. Életkor, szorgalom, rászánt idő, tehetség, stb. És ez nem verseny kéne h legyen. A csóka borsos óradíjakért baromságokat ígér. Most elolvastam a házirendjét/weboldalát....hát..."kicsi" kapzsiság azért átjön....vagyonokat fizetsz neki és minden feltételt ő akar szabni...hm...érdekes.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Jó, de te beteg vagy! :-D
Szerintem pedig az átlag ember ilyen hülyegyerek, mint te vagy én, aki minden zenei előképzettség nélkül fog bele a tanulásba. És bizony az elején az ilyen embereknek nem áll rá az agya, teljesen idegen a fogalomkészlete, a logikája, az összefüggése, ehhez pedig sok idő kell, hogy valaki átlássa.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Beteg ez a gitár!
Az az igazság, hogy nekem is jobban tetszik, mint a PRS.
Annál kb. egy kilóval legalább könnyebb, pedig mindkettő mahagóni.
Egyáltalán nem fejnehéz, a PRS fejnehezebb.
A nyaka kényelmesebb, mint a madarasnak, a hangja meg vadállat.
A dobozból elhangolódva vettem ki, nyeltem is nagyot, mondom most indul a nagy szopás a FR hangolással. Kb annyira volt bonyolult, hogy semennyire. Kicsit engedtem a finomhangoló gombokon, majd a felső nyeregnél kilazítottam a bilincset, és a kulcsokkal hangolni kezdtem. Mire elértem a végére, kezdhettem újra, mert elmászott az eleje. Ezt vagy négyszer végigzongoráztam, és nem telt el 10 perc, tökéletesre lett hangolva.
A gitár marha kényelmes, a hosszabb menzúrát szokni kell a PRS-hez képest, de semmi tragédia. A nyaka kényelmes, nem olyan tapadós, mint néha a PRS-nek, vékonyabb is, stratos, bár a felsőbb bundoknál szépen kiszélesedik.
Az aktív pikcup álom, olyan hangja van, hogy jaaaajjj. A tremoló rugókat itt is fixálnom kellett kicsit, mert csörög, úgy hallom, még most is kicsit. A neck pickup jó chunky, masszív hangja van.
Húrcsere most nem lesz, Earnie van rajta, eggyel vékonyabb talán, mint a PRS-en.
A Floy marha jó, kezdem már nyúzni, kitapasztalni.
A gitár amúgy top-notch, semmi hiba nincs rajta, se esztétikai se funkcionális.
Ennyi pénzért mondjuk egy tokot adhattak volna mellé.
Úgy tűnik, nagyon jó választás volt, sokat filóztam is rajta, most aztán lehet gyakorolni.
Ezzel a két gitárral elleszek 10 évig.
-
vorosmarti
senior tag
Lehet hogy a mahagóni nem kerül szóba, de a Fender youtube csatornáján a tone wood philosophy szavakra keresve, a custom shop mesterek csináltak pár videót arról, hogy mennyire lényeges a fa (nyilván az Alexios által említett egyéb paraméterektől függetlenül). Érdekes dolgokat mondanak, bár nyilván teljesen zárójelbe teszik azt, hogy mondjuk a mahagóni a juharhoz képest mennyire drága, hiszen a custom shop esetén az ár elég jelentéktelen tényező. Ettől függetlenül hasznos lehet, legalábbis full amatőrként nekem érdekes volt.
-
Alexios
veterán
Csinálnak belőle gitárt
Vagy mitől számítson jónak? Elég nagy vita van a neten arról hogy a fa mennyire számít az elektromos gitár hangjába, de ha feltételezzük akár azt is hogy igen, akkor is annyi lesz, hogy másképp fog szólni, de akkor is ott van még hogy más pickupok, és egyéb dolgok is lehetnek amik szintén befolyásolják(a pickup személyében messze a legnagyobb mértékben) hogy hogy fog szólni.
Mahagóni valamivel nehezebb, kb ennyi amit így látatlanban el lehet mondani, hogy most jó vagy rossz lesz, ki kell próbálni, meg kell hallgatni, és akkor is ott tartunk hogy zenéről van szó, lehet ami neked nem tetszik nekem igen, stb. Nem nagyon lehet gitárt vagy hangszert venni úgy hogy megnézel egy adatlapot és tudod jó lesz vagy sem a fa alapján, mert ha még minden stimmelne is, akkor is ott van a kényelem faktor, milyen a nyakprofil, stb.Juharból csinálnak olcsó, és nagyon nagyon drága gitárokat is, mahagóniból mondjuk talán nincs a legeslegolcsóbb kategóriában, de ilyen 1-200ezer között már találni, és szintén a milliósok között is.
-
FockeWulf
tag
Akkordmenetek, díszítések, és hasonló nyalánkságok ha érdekelnek akkor szólj. A 3:20-at sajna nem játszuk, de az ilyen kőegyszerűeket nyomjuk (pl gazember, tobacco road, középeurópai blues stb...)
Vagy pl felszarvazottak balladáját (igaz ez deákbill)mint láthatod a díszítéseket, akkordmenetet kifülelgettem, a szólókat meg beimprózom....na jó...igaz, olyan is amilyen...
Azé itt-ott kicsit mellényúlok[link]
-
Moleman
addikt
Mi a 3:20-ast, a Hey Joe-t és a Tetovált lányt játszottuk kompletten, bár én általában a ritmus részét játszottam, elég egyszerű akkordmenetek.
Rossz vér szólójával viszont tudok segíteni, azt sokat gyakoroltam belassítva.
Ha újabb dolgok kellenek, a Circus Hungaricus-t nagyon szeretem, nem sokat játszottam belőle, de szívesen ránézek. -
FockeWulf
tag
Kinek mi a nehéz gitárszóló, hangról hangra lefülelgetni én sosem szoktam, botfülemnek iszonyat nagy meló lenne, inkább imprózok. Hobóék kb sosem játszották el a stúdióváltozatot, mivel ők is nagy valószínűséggel improvizáltak a stúdióban is, koncerteken is. Szóval ebbe sajna nem vagyok kompetens
-
Moleman
addikt
Személyes tapasztalatom nincs, de 2009 óta léteznek, Lukács Peta mint endorser engem önmagában meggyőzött.
Én szívesen kipróbálnám, párszor láttam már ilyennel szerelt gitárt GS-en.
-
Nekem is volt és tényleg jól szól a cube. A zengetője mondjuk nem fogott meg, nem vagyok oda a rugós hangzásért.
Annyi, hogy az elég nem árt ha van pár pedál vagy egy multi. De amúgy tényleg jó anyag és olcsón ki lehet fogni őket. De ctrl-alt-del új párti, szóval neki ez nem alternatíva.
Mondjuk a cube és a katana is boss, szóval nem értem miért a nagy különbség a kettő hangzása között, gondolom a digitálissága teszi olyanná a katanát. -
Goose-T
veterán
Nagyon szeretem én is, mert a pickupok és gitárok közötti különbségeket nagyon jól adja vissza a tiszta csatornája. Amikor cserélek egy gitárban pickupot, az az első, hogy a Cube-on meghallgatom tiszta csatornán. A drágább gitárok rezonánsabb testének a hangja is tök jól átjön rajta. Egyszerűen érezni rajta a jó és rossz gitár közti különbséget hangzásban.
-
Moleman
addikt
Jesszus. Mikor utoljára néztem, 60-65 ezerért mentek ezek, 130-ból 100 wattost kaptam volna nagy pedálboarddal együtt.
Ez nagyon durva, minden több mint a duplájába kerül, mint mikor én bevásároltam.
De legalább jó befektetés volt.
Élőben sose próbáltam, de szerintem jó cucc, ennyit viszont szerintem sem ér.
-
Moleman
addikt
+1, velem is gecik voltak ~14 éve.
Egyszer bementem kérdezni valamit, pont nálam volt a gitárom, mondták hogy hadd nézzék meg. Megmutattam, eh, de öreg húrok vannak rajta, nézzedmár, és már csattintotta is az oldalcsípőfogót, és kérés/kérdés nélkül felhúzott rá valami GHS húrt, nézd mennyivel jobb. Aztán persze kifizettették a teljes húrkészletet, brutálszar hangja volt, alig vártam, hogy lecserélhessem pár év múlva (csóró voltam, nem engedhettem meg magamnak, hogy új húrkészletet ledobáljak). -
Berreh
tag
Én azt tapasztaltam, hogy miután megkérdeztem, hogy aznap át tudom-e venni, megvettem, felhívtak, hogy milyen húrral, milyen hangolással, húrmagassággal kérem.
Nem vagyok ismerőse sem, éppen csak kezembe vettem a gitárt és elárultam, hogy más kereskedésekben fordultam meg a környéken és milyen gitárt vettem ott, arról beszélgettünk.
Én így jártamÉs tuti megyek még oda.
-
Smiley
addikt
Hasznaltan vesz egy scarlett-et azzal tutira nincs software-s gond. Ha nem eleg a garageband akkor annyifele plugin + elofizetesi lehetoseg van, hogy megszamolni se lehet. Ezen kivul kell egy barmilyen normalisabb fules (mar a sima apple jack-es headset is boven jo), es akkor lehet ejjel is tolni, ahogy en csinalom. Ki lehet hozni egy ilyen belepo kombo arabol az egeszet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged