Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alexios
veterán
válasz
gaborbol
üzenetére
Fender play nem elérhető még itthon.
Én mondjuk előfizettem elég sok ilyen oktató sitera(Music is Win Guitar Super System, Ross Campbell Bulletproof guitar, Tomo Fujita guitar wisdom, stb), vettem udemy kurzusokat, stb, de justinnál jobbat egyelőre még mindig nem találtam(Tomo Fujita oldala elég jó haladóbb dolgokra mondjuk), az csak bónusz hogy ingyenes is
Bár az az igazság, hogy nagyon nagy eltérések sincsenek köztük, sok újdonságot egymáshoz képest nem tudnak mondani, a lényeg úgyis a rendszeres gyakorlás

-
Goose-T
veterán
Felkerült az oldalunkra a videó, lehet nézni, osztogatni!
-
Goose-T
veterán
-
Tommyka21
tag
Üdv!
Neural DSP plugin-nal kapcsolatosan tudnátok segíteni 1 kicsit aki használta már esetleg
...Lekaptam tesztnek a SOLDANO SLO 100 trial verzióját, és marha jó de csak az egyik oldalon szól fülessel, pedig a beállításaim jók...
Bocs ha amatőr a kérdés, én csak műkedvelő vagyok a hangkártyás gitározgatásban.
De ezek a Neural pluginok tényleg állatul szólnak.
Előre is köszi!
-
Goose-T
veterán
válasz
Bobrooney
üzenetére
Köszi! A hangzást én kevertem, minden sávot házi körülmények között vettünk fel, ráadásul szinte mindent távolról sikerült intézni.
Az én gitársávom és az énekfelvétel nálam készült, a basszusgitár Törökszentmiklóson, a másik gitársáv Nagykőrösön, a dob pedig Óbudán lett bemidizve.
Az ének különlegesen lett rögzítve, párhuzamosan két sávon készült a felvétel két mikrofonnal: egy Audio-Technica AT2020-szal és egy Shure SM58-cal. A végeredmény a két sávból lett összekeverve egy monó sávra, így ötvöztük a kondimikrofon széles spektrumát az SM58 melegségével.A klip egy próbánkon készült egy középre letámasztott Insta360-as kamerával, utólag az ezzel készült videót lehet úgy vágni, mintha mindenfelé mozogna a kamera, mert lényegében mindent rögzít, ami körülötte van. A nem próbatermes betétek meg ingyenes stock videók.
-
Goose-T
veterán
A múltkor bedobtam egy próbatermi felvételt, most elkészült hozzá a stúdiófelvétel is, meg a klip is át lett kicsit alakítva. Itt tudjátok megnézni a Szikra című számunkat, amit az autizmus világnapjára készítettünk felkérésre. Még nem nyilvános, de hamarosan az lesz. Addig ne osszátok.
-
trexgumi
csendes tag
mindenkinek Köszönöm a segítséget,mindnek utána fogok nézni

-
chaosmonger
tag
válasz
trexgumi
üzenetére
Említettem már a topicban a Moises nevű telefonos applikációt, szerintem neked pont arra van szükséged.
Bármilyen hangfile-t felbont hangszeres sávokra, és a hangerőt lehet sávonként állítani, tehát bármiből tudsz gitár backing track-et csinálni, egyszerűen lehalkítod benne a gitárt.
A legjobb, hogy nem is kell neki file, egy youtube linkkel is működik, tehát ami ott fent van abból lehet backing track.A sebességet 1 bpm-enként lehet állítani benne, tehát tudod vele lassítani ahogy szeretnéd.
Még a hangmagasságot is lehet állítani ha lusta vagy a gitárt hangolgatni, akkor a zenét igazítod hozzá.Aztán a beállított, lelassított ízlés szerinti cuccot kimented wav-ba vagy mp3-ba, azt betöltöd a Cakewalk-ba és még fel is tudod venni ahogy rájátszol.
Link: Moises.ai
-
arnyekxxx
veterán
válasz
trexgumi
üzenetére
1. Pál rájátszik az eredetire ahogy van csak hangosan így azt hallod jobban nem az eredeti hangszert
2. Pál leszedte valahonnan az adott hangszert nélkülöző verziót az eredetiből pl metallica master of ... ritmusgitár nélkül
3. Pál összerakta midiből jól. -
trexgumi
csendes tag
válasz
Moleman
üzenetére
A Cakewalk-ot próbálgatom használni,tetszik is, csak ha egy audio file-t rakok be( mp3, flac stb)
Azt nem tudom hol kell lassítani lejátszás közben( lehet ,hogy nem is lehet sehol-ezt szeretném megtudni).
A midi cak azért jött be a képbe, mert a you-tube-n sok olyan video van ahol a "Ló Pál" tehetséges amatőr gitáros rájátszik egy felvételre,amiben nincs benne az eredeti gitár. Azt már tudom,hogy ezek valamilyen zeneszerkesztővel készültek De ezek a felvételek normálisan szólnak,és én ezért gondoltam,hogy aki elkészíti a xy banda egyik számát midire,az használható úgy ahogyan a youtube-n látható "Ló Pál "előadásában. De nálam gagyin szólnak a hangszerek.Lehet "Ló Pál "is mondjuk a Cubase-ben minden egyes hangszerre ráküld egy jobbfajta VST hangszert? -
Moleman
addikt
válasz
FockeWulf
üzenetére
Ja bocs, én is ott vettem, csak keverem őket.

Akkoriban kipróbáltam nagyon sok gitárt kb 200 ezerig, Fender, Seagull, Cort, Yamaha, de magasan a Sigmák illettek a legjobban hozzám, már a 100 ezer körüliek is nagyon jók voltak. Egyedül a Dowina maradt ki a potenciális versenyzők közül, olyannal még nem volt személyes találkozásom.
-
Moleman
addikt
válasz
FockeWulf
üzenetére
Jóféle gitár, szűk féláron vettem alig használtan a SelectGuitars-nál, nem hittem volna, hogy tömör oldalú/hátú gitárt tudok valaha venni ennyiért. Tényleg örök darab, komolyabbra szerintem sose lesz szükségem, legfeljebb csak sznobizmusból veszek talán egy Taylort, ha véletlenül milliomos leszek.
Még ez is kár belém, jellemzően a legolcsóbb gitárjaimat szoktam felkapni pár percre pengetni.Mondjuk a tokjával csak mérsékelten vagyok elégedett így 4.5 év után. Mikor legutóbb elővettem, kezemben maradt a cipzárja, aztán az oldalzsebének a cipzárja is, aztán felhangoltam és elszakadt egy húr.
Inkább visszatettem a szekrénybe.#44273 trexgumi
A midi alapból gagyin szól, ha nem társítasz jobb virtuális hangszert hozzá, 2 féle megoldást tudok javasolni. Egyrészt valamelyik Guitar Pro-ban vannak realisztikusabb hangszerek, egy fokkal jobb, mint a general midi, de lehet csak gitárhangokat tud, a többi hangszer talán gagyi marad.
A komolyabb megoldásban segíthet a Cakewalk, valószínű van is benne alapból egy kisebb hangszerpark, érdemes keresgélni a VST hangszerek között.
A teljesség igényével már több tízgigányi hangszerre lenne szükség, nem feltétlen éri meg a vesződést (virágbolti keresgélést
). Plusz a komolyabb VST hangszerek máshogyan használják a midit, vannak modulációs "hangok", de mondjuk az Addictive Drums is más kiosztást használ a dobokra, mint a general midi. Sűrű erdő ez, de ha van időd macerálni vele, megéri bemenni.
-
gaborbol
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Ezt eleg szomoru nezni igy szulokent. Persze lehet en latok bele tobbett, de nagyon az jon le, hogy anya vagy apa megvalositatlan almat kell vegrehjatani. A video kozben elvezne a jatekot, de allandoan kitekinget valakire aki nem eppen dicseri. Van egy duett az apjaval, ahol apu konkretan le se szarja, ugy enekel mellette,
mintha kotelezo lenne pedig jol nyomjak.Kiscsaj az probal kapcsolodni hozza, csak siman lepattan rola. A csatorna tobb nezot erdemelne es szerintem lenne is, ha az a fektelen orom es joked jonne le rola nem pedig ez.
-
arnyekxxx
veterán
kicsit elvesztettem a fonalat, mi az a CV?
-
arnyekxxx
veterán
-
Moleman
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
Beállítás után jó lesz az is. Én is küzdöttem a Sigmámmal, mikor megvettem, nagyon magasak voltak a húrok, Eastman kolléga is megjegyezte, mikor kipróbálta, hogy küzdeni kell minden hangért, cserébe nagyon jól szól.

Aztán nagy nehezen szereztem hozzá való imbuszkulcsot, beállítottam a nyakát és majdnem ugyanolyan puha lett, mint a jól bejátszott 19 éves régi Squier akusztikom. Plusz nehezítés, hogy jóval nagyobb a teste is, itt látszik, a távolabbi a Squier. -
arnyekxxx
veterán
Összetákoltunk egy klipet, ehhez leporoltam a régi ibanezt, hogy ne csak egy kiégett fehér folt legyen a gitár helyén
Hihetetlen, hogy barkácsexplorer mennyivel kényelmesebb hangszer mint ez az iba, nem értem 20+ évet hogy tudtam eltölteni vele és jónak találni

-
Alexios
veterán
válasz
gaborbol
üzenetére
Én a magam részéről minden új gitárt egy beállítással kezdek, főleg kezdőként szerintem egy hangszerészhez elvinni nemárt, belövi jól, és sokkal könnyebb lesz rajta játszani jó eséllyel
Akusztikuson kicsit macerásabb húrmagasságot állítani, én kezdésként nem állnék neki a helyedben, elektromoson max pár csavar a hídnál, akusztikusnál viszont általában módosítani kell a hídon hozzá
-
Eastman
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
Háát, akkor a mikrométerrel betaláltam.
Fater biztosan képben van.A húrmagasság kérdéskörnél mindig ez a videó jut az eszembe.
ALL
Jó, jó, tudom, akusztikusról beszél a kolléga. -
gaborbol
őstag
válasz
Alexios
üzenetére
Koszi! Bepanikoltam rendesen.

Behoztam az irodaba az ujat, hogy fej-fej mellett legyenek. Igy konnyebb osszehasonlitani oket.A regi gitar sokkal, de sokkal jatszhatobb. Az akordok sokkal tisztabbak, egyszeruen jobb vagyok rajta mint a masikon.
Emlekezetbol meg voltam rola gyozodve, hogy meretre valahogy kissebb is, de nem, valamivel konnyebb, de nem sokkal. Szinte mm—re ugyan az mindketto.Hangzasban az uj viszont nagyon eros, a hurok fix, hogy magasabban vannak rajta mint a regin, tehat lehetne engedni belole es kicsit feszesebbek is. Na erre is jo lenne egy tanar pl. kezbevenne es egybol levagna, hogy mit erdemes az ujon allitani. A rutin meg az evek ugye.
Fater mechanikai muszeresz, egy ugyfel nezi-nezi, hogy hogy dolgozik, es olyan konnyunek tunik. Kis apro mozgatas itt ott, allitas, teszteles. Es kesz.
Kerdezi apamat, nehez szakma-ez? Olyan egyszerunek tunik ahogy csinalja.Apam: igen valoban egyszeru, az elso 20 ev volt kicsit komolyabb amig belerazodtam. Onnan mar minden konnyebb.
-
Eastman
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
Igen, egy jó tok aranyat ér!

Honnan tudom, hogy milyen vastag van rajta es milyen kene?
1. Megkérdezed a sellert. (Soldert?
)
2. Ezzel.
3. Bemész a kedvenc gitárboltodba, ott megsúgják, és kapsz rá egy új szettet is.
(4.) Előfordul, hogy a fémhúros akusztikusgitárra való húrokat másképpen számozzák mint az elektronyost. Illetve népszokás, hogy akusztikra eggyel vastagabbat vesz a pógár mint amit az elektromoson már megszokott, de ettől el lehet térni. Van amikor a gyári akusztik 11-es az elektronyos 10-nek felel meg. A cél, hogy az akusztikus hangtere, topja jobban rezegjen, kvázi vastagabban szóljon.Mindvégig fémhúrokról írtam, a nejlonos az teljesen más sztori.
A nyak és a fej találkozásánál látható felsőnyereg, avagy nut, avagy szemöldök is meghatározhatja a húrméret választást. A "gyárinál" nagyobb méretet akkor tehetsz rá, ha valaki - általában egy hangszerész - bővíti a nut hat hornyának méreteit, magyarul "nagyobb" húrszettre reszeli, vagy cseréli a nutot.
Én az 1.) pontról, és a gyári mérettel indulnék az új hangszerrel ismerkedés éveiben.
-
gaborbol
őstag
válasz
Alexios
üzenetére
Kuld el privatba legyszives, mindenkeppen keresek valami tanart.
Volt kis idom ma a cegnel megnezni az oreg kecsket. Amellett, hogy szep a hangja meg azt irtak ra, hogy plays like butter.
Nagyon konnyu rajta jatszani, nem is ertem miert. olyan erzesem volt, hogy mi a pelo? Az FG-TA az valami ifa vagy kamaz ehhez kepest igaz jobban szol valamivel, persze nagyobb is. Fix, hogy a nyak szeleseb is, tobb hely van az ujjaknak, es megis nehezebb, hogy a banatba? Vastag a hur? Mintha sokkal tobb ero kene a lefogashoz.Olvasom a javaslatokat: FG-TA
This guitar sports an Elixir NANOWEB 80/20 Bronze Light for the strings. Honestly, it’s not that bad.
If you want far better strings, I’d suggest the D’Addario EJ16 Phosphor strings.
Honnan tudom, hogy ilyen vastag van rajta es milyen kene?Eastman, beszarok most rakerestem ez a Takamine tok annyiba kerul mint a gitar
fene az izlesedet. Kijossz, viheted 
-
Alexios
veterán
válasz
gaborbol
üzenetére
Én 4 évig jártam tanárhoz, egy darabig hetente, majd 2 hetente. Szerintem nem feltétlenül van szükség arra, hogy heti 2x is járj hozzá, vagy inkább rajtad múlik, ha nagyon-nagyon sokat gyakorolsz persze, de amúgy általában simán elég tud lenni heti 1x, ha addig rendesen átnézed amit vettetek.
Én visszatekintve a tanártól leginkább azt kaptam, hogy motivált hogy gyakoroljak, mert a következő órára csak nem akartam odamenni úgy hogy nem csináltam semmit, illetve viszonylag változatos dolgokat csináltunk, olyanokat is amihez magamtól nem lett volna kedvem, de lényeg a lényeg, szerintem nem feltétlenül van szükség ilyen gyakori kontakthoz, főleg ha ilyen drága.
Ha gondolod amúgy pü-ben tudok elérhetőséget a tanárhoz, mostanában csak online tart órákat, és főállásban csinálja, ha jól emlékszem 16ezer huf/4 óra a díja.
-
gaborbol
őstag
válasz
FockeWulf
üzenetére
A gitar vasarlast ezennel be is fejezodott, igazabol ott tartok, hogy tenyleg kell tanar, eppen azt keresgelek.
Ez az 50 dollaros atlag ar/ 60 prec, eleg huzos. Ha csak 4 orat veszek mondjuk ket hetre vagy akar egy honapra lebontva 30 percekre az is 200 dollar mint amennyibe ez a gitar kerult.
Az ar meg annyira nem is megoldhatatlan, inkabb a stabil 30 perces elerhetoseg akar ketszer is egy heten..
Ha magyaroszagrol esetleg talanek valakit aki tud tanitani is meg ebbol is el ( tehat gyakran elerheto, nem masod allasba nyomja) a 6 oras ideoeltolodas lehet meg jol is jonne. Reggel 5-kor nalunk, nalatok mar 11 ora van.
-
Goose-T
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
Pedig az biza egy jó gitár, egy barátomnak is volt egy ilyenje még a 90-es évek végen, 2000-es évek elején. Egyszer-kétszer játszottam is rajta, még egyszer koncerten is. EMG81/85 páros volt benne, példásan szólt a JCM900-on.
A nyaka is isteni volt, sokkal jobb, mint bármilyen más gitár, ami annak idején a kezem közé került. -
Sógornak kerestem gitárt... és azt hiszem erről lemaradtunk (régi klasszikus Jackson)... Nekem ránézésre nagyon tetszett.
-
FockeWulf
tag
válasz
gaborbol
üzenetére
Ha 300-al számolod a dolcsit, akkor Magyarországon a töredéke, függ persze várostól is, Bp-n nyilván a legdrágább, ott egy valamire való gitáróra ára (60 vagy 45 perc) 3-4000 ezertől indul, átlagban 5-6000-ig, vidéken olcsóbb, pl Szegeden 2000-2500-3000 a max. Tehát dollárban 10 és 20 dollár közt mozog átlagosan, vidéken picivel 10 dollár alatt is van.
-
gaborbol
őstag
Mindenki megnyugodhat, vettem gitart
Mehet tovabb a forum, nem kell mar tovabb aggodni.Az uj Yamaha FG-TA melle erkezett egy Yamaha FG-375S, illetve annak lett hirdetve, de a cimke szerint FG-375S ii. A gyari szam alapjan meg UFO, mert semmivel nem sikerult kibogaraszni, hogy az alapjan mikori gyartas.
Azt irjak mindenhol, hogy a Yamaha iszonyat threhany munkat vegzett a gyari szamokkal kapcsoltaban, sok elve hibas, meg a szamozas is 10 evente ismetlodik tehat pl egy 1977-ben gyarott gitar ugyan azon a gyari szamon futhat mint egy 1987-es vagy akar 1997-es. Szoval 3 gitar 30 ev kulonbseggel osztozik ugyan azon a szamon.A hozza kapcsolodo forumokat,szakirodalmat alaposan atneztem a Yamaha forumokban szinte lebeszelnek rola, mert ugyan gyonyoru a hangja, de az esetleges hibalista amit at kell nezni a vasarlas elott az hosszabb mint a Boeing 747-es hasznalti utmutatoja. Nagyreszuk kivalo lehet fali disznek, tuzifanak, mert a javitasi koltseg joval fole megy az aktualis ertekukkel es jatszhatatlanok.
-> Szoval kell. Instant get.

1975-1985 kozotti gyartas, nem mai csirke, 300 dollart kert ert az ember aki nagyon szimpatikus volt az SMS-ek alapjan. Volt pont mellette pont melom, mondom elugrok megnezem, barmi gyanus akkor ott hagyom azt csa. Ami megtetszett benne, az a forumokon az aradozas rola a tulajoktol, hogy a hangja az olyan, hogy ujonnan vette, a mai napig megvan. Gitarok jottek, mentek de ez maradt es maradni is fog amig szet nem hullik.
Na de vissza Dan-hez.
Kerdezem, hogy mit tudunk a portekarol reszletesebben, mert ez nem az autozas hondaja vagy toyotaja ugye?Hat 15 eve gitar tanar, egy gitar javito/ ertekesito muhelybol vette, van par olcso extra gitar ami szepen szol, elmeny hallani, diak jon gyakorolni, nem hoz sajat gitart, kell neki valami olcso noralis gitar, stb. aztan Covid, diakok nem jonnek.
Zoom oktatas van, de az sem veri a plafont, elkezdte eladogatni az extra portekat.Mondom neki , hogy mi helyzet meg hogy mire kell. 40 eves multam, van 2 melohelyem, 3 gyerek, soha nem gitaroztam, de valami mozgat hogy kene-kene..nyugalom.. kikapcsolodas. kilepes kicsit az allando porgesbol.
.Azt modta, hogy ez annyira meghatotta, hogy engedett egy szemmel lathato osszeget, es radobott meg egy korban kb passzolo kemeny tokot!
Talan takonyzold loncsos kutyaszorrel belelve.
Az annyira meghatott engem is, hogy akar mikor kinyitom a tokot, kb hallom a odoc Tibi hagja, hogy Vaaaaahhh, csukd le gyorsan,csukd mar le,csukd ar le, ne nezz oda,Na de a gitar tenyleg szep es a mi alenyeg, hogy tenyleg nagyon bejon a hangja. Magyarorszagon milyen arban mennek az online elo oktatasok.
Dan azt mondja, hogy O egesz olcso . 40-50dollar/ 60 perc. Attol fuggon mennyit veszel egyszerre.
Eleg meredek.Viszont tanar tenyleg kene. Van valakinek konkret ismerose aki vallal online tanitas? Milyen arban?
Ilyen 35 dollar/ 60 perc az indulo amit tlatam 75 dollar/ oraig bezarolag. -
gaborbol
őstag
A bevetel nem egyenlo a tiszta adozott nyereseggel.
En konkretan az ugyfeleimrol beszeltem a Covid kapcsan nem csak altalaban, ha nem erne meg akkor nem csinalna senki. Egy egy dokis kis rendelo ami mar ki van fizetve, be van jaratva biztos kevesbe erezte meg.
Ha magan emberkent keresek tisztan 1 millat egy honappan akkor nem gond a felretett penzbol lehuzni meg harmat. Ha bejon 30 milla egy honapban es abbol marad 3 tisztan majd beut a covid es kene 90 milla hirtelen mert 0 a bevetel akkor meg gond van.
Van ugyfel akivel 11 dolgozunk egyutt es szoltak, hogy minden beszallito, bedolgozo fel lett fuggesztve,mert vagy kirgugnak 40 embert vagy csodbe mennek. Masik ugyfel korhazi beszallito meg 300%-os forgalmat produkalt az elmult evben.
Elegge elkanyarodtunk, arrol volt szo, hogy egy orvosi iroda is nehez helyzetbe kerult nem, hogy a hobbi termeket arulo gitaros mamut vallalat.Lehet sikerult ma egy oreg Yamaha-t beszerzni akkor teljes lesz a vilag

-
válasz
Eastman
üzenetére
Lehet nem akar megtanulni, csak szerelmes a gitárok hangjába és úgy önmagukba. Nincs vele baj. Mondhatnám, hogy meg akarok tanulni, de lustább vagyok annál, hogy tanuljak is komolyabban, szóval mondható, hogy én is csak ugyanabban a cipőben járok.
Imádom a PRS 24 gitárokat, imádom a Fender Stratocastereket. Ha dupla ennyit keresnék biztos lenne még kettő mindkettőből itthon, de jobban nem tudnék játszani mint most
Olyan nekem ez mint másnak a festmény a falon, nekem az nincs, van ez a két csodás hangszer. -
gaborbol
őstag
-
gaborbol
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Meg annyit, hogy pl az elozo infos ceg akiknek dolgoztam mindig borotva elen tancolt, nem azert mert szarul ment, hanem mert minden penzt visszaforgattak a cegbe, csak ugy mint a fent emlitett cegek.
Kb ugy terveznek, hogy mindent visszaforgat es nem gazdagszik meg belole 10-20-30 evig. Aztan majd nyugdijj elott eladja milliokert es csa, majd onnan elvezi as eletet, mert realis hogy meg 80-90 eves korodban is normalis eletet elsz.Ez a lemgyek a balcsira es 3 ev alatt megveszem as 5-so bombit a langossutobol mentalitas nem jellemzo.
Hogy on is legyen, a Yamaha hangja annyira bejon, hogy vennek valami hasonlo hangzasu lerugott olcso gitart ami meretben es hangzasban is melle valo. Van a helyi apron egy Yamaha es egy Taylor is mindeketto serult. 75 dollart kernek ertuk, 50 korul elviheto. Ahogy olvasgatom annyira nem serul a hagjuk a fizikai serulestol.
Ez igaz lehet? -
gaborbol
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Van kb 50 ugyfelunk, abbol van 2 Porsche tulaj, egy darab BMW, 5-6 Audi es a tobbi teljesen mezei atlag verda. Toyota-Honda...Tesla konkretan senkinek sincs.
Fonokom mikor a 12 eves Mazda 3 kirohadt alola, bement a mazda szalonba es kihozott egy majden full fapad mazda 3-at es kesz.
A Tesla ara eltorpul ezeknek a cegeknek a havi kiadasai mellett.Kepzelj el 6 orvost teljes allasban meg melle 40 fot akik kiszolgaljak oket. 10-15 rendelot ( szoba ) koppanora berendezve mindegyik mindennel.
Haver felesege doki, iskolabaol kijovet, 0 tapasztalat. A legalacsonyab fizetesi ajanlat alapberre 220.000/ev volt.A rendelo havi berleti dija 30.000 dollar/ho. A gepek lizing dijja kb ennek duplaja. Senki, de senki nem tervezett eu-be olyat, hogy mi lesz akkor ha 3 honapig nem jon be penz, mert elkepzelhetetlen volt.
-
Eastman
addikt
Lerakja a betonra!

-
válasz
gaborbol
üzenetére
Azért linkeltem be idővel, hogy ott kezdje ami arra vonatkozik.
Ja ennek a csávónak van heti megbeszélője. Eléggé benne van a témában. Nagyon normálisan magyaráz és mindig fenntartja a jogát a tévedésre így ha valamiben nem biztos akkor arra felhívja a hallgató figyelmét.Amúgy azoknak a boltokban akiknek van online webes rendelése annak állítólag jól megy, állítólag itt a PMT-nek és az Andertonsnak is baromi jól megy. Az itteni PMT is üresnek tűnik, de azért mert rengeteg embernek lett egy csomó szabad ideje, így leálltak hobbizni. Igazából egyszeri befektetés és utána úgymond ingyen van.
-
nap
addikt
Tudom, már volt róla szó, csak most nem találom.
Edge III tremolót (Floyd Rose jellegű), ha megrángatom, nem áll vissza az eredeti hangmagasságba, hanem elmászik. Ezzel mit tudok kezdeni, azon kívűl, hogy nem használom a kart? -
trexgumi
csendes tag
Most van kicsit több időm kifejteni mire is gondolok.
Nem étrek a számítógépes zeneszerzéshez,ezért ha véletlenül megbántok valakit aki ezt műveli,elnézést előre is.Nem akarattal teszem.
Én egy lelkes,ám de kevés tudással rendelkező ""hobbi"" bohóckodó gitáros vagyok.
Ez jobbára abban merül ki,hogy próbálgatom megtanulni Suhanckorom csodált nagyjait,Azokból is inkább az egyszerűbbeket,Hiszen 50+nál már nem olyan gyors az ember keze.
Ahogy olvasgatok,keresgélek találtam erre a Cakewalk porgramra-talán ittt ajánlotta valaki valakinek.
Meg is örültem ennek,milyen könnyű lesz innentől az életem.hiszen csak megszerzem az kívánt midi filet,és a tanulgatás után millyen egyszerű lesz rágitározni az imádott számra. De itt jött a probléma mit ti gondolom már jobban tudtok,hogy ami file-okat találtam annyira gagyi hangzásúak hogy rájöttem,nem fogom tudni "kiszedni" a gitárt,és behelyettesíteni az én játékommal,mert élvezhetetlenűl szól. Mint gyerekkoromban volt a Pille orgona ... ráadásul ahogy utána olvasgattam ennek rájöttem,hogy ezek az alkotások úgy készülnek,hogy valaki hangszerenként felveszi a számokat,külön sávokra (ezért tudnám én kiszedni belőle csak a gitárt). És hát gondolom korántsem biztos,hogy pont azt játsza amit pl. Bencsik Samu annó. Viszont a program a betöltött audo felvételt olyan gyönyörű tisztán játsza le,mint eddig még máshol nem tapasztaltam.
nos ezért gondolnám továbbra is ezt használni,csak ugye a nehezebb részeknél még mindig jól jönne,ha kissé le tudnám lassítani.
Remélem érthetően fogalmaztam,és mégeszszer elnézést,ha valakinek belemásztam a "tudásába"
-
válasz
WolfheartGR
üzenetére
És hol a szörny? A nyúlon túl?
-
gaborbol
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Ebben az egy adasban annyi tema van, hogy orakat lehetne beszelni rola.
Nalunk( Maryland) mult ev marciusaban honapokra be kellett zarni minden nem letfontossagu kereskedelmi egyseget. Orvosi rendelok kuldtekel az alkalmazottakat, eleg sok ugyfelunk kerult padlora.
Szemeszet - fogaszat nem volt arra felkeszulve, hogy esetleg 3 honapig 0 bevetel mellett kell majd bert meg rezsit fizetni. Gitarbolt meg plane nem. Ok hiaba nyitottak ki par honap utan, ha log a melohelyed a levegobe es minden ketseges ( 30 millio munkanelkulit regisztraltak par honap alatt) nem a hobbi vagy a szorakozas fog eloterbe kerulni.
Aztan most batrabbak az emberek , eleg szepen megindult a gazdasag, megindult a forgalom, csak hat a keszletek elfogyogattak, mert a gyartok sem tudtak gyartani foleg Kina. ( legalabb is errol beszel a videoba)
Meg arrol, hogy a hasznalt arak irrealisan magasak. az uj ar 90-120% a hasznaltnak? Nalam is ez volt 800-900 dollar a hasznaltra es 650 az uj.

Kulonben nem ismertem az embert , de eleg normalisnak jott le, koszi hogy belinkelted.
Kiskamasz lever harom gitart, szulok elszaladnak , gyereket otthagyjak, biztosito nem fizet..,

Ket csavo stukkerrel bejon, elviszik a ket legdragabb gitart -> soha nem kerulnek elo es hozzateszi, hogy nem ez volt az elso vagy utolso alkalom, hogy kiraboltak a boltot.
Munkatarsam DC-be lakott, nem is getto. Ket faszika odalepett fenyes nappal, stukker a homlokahoz, mi van a hatizsakba?
A munkaeszkozom.
Macbook? Akkor add ide a telefonod is, tarcadat, jogsidat( rajta van a cimed) meg a lakaskulcsod, hata meg kesobb beugrunk hozzad. Hello!
Tisztara keszen volt honapokig nem birta osszeszedni magat. -
trexgumi
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. A Cakelwalkban lehet-e lassítani a betöltött audio filet? Ill. hol?
Köszönöm a válaszokat. -
Eastman
addikt
Kis Hendrix, kis Police, kis Dirty Diana, sok 80's, de a miénk.

Nálam 10/10!A klipjét minőségbiztosítási okokból nem linkelem.

-
Berreh
tag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Szerintem, az a gitáros feleségéé/barátnőjéé. Minden egyes gitár egy szeg a koporsójába ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256GB / 12 hó jótállás
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

???
Inkább visszatettem a szekrénybe.
Rémisztően jéghideg így a kedvenc
Még az első generációból volt, a gyártás elejéről...

Emlekezetbol meg voltam rola gyozodve, hogy meretre valahogy kissebb is, de nem, valamivel konnyebb, de nem sokkal. Szinte mm—re ugyan az mindketto.
fene az izlesedet. Kijossz, viheted