Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Alexios
üzenetére
Úh atyaúristen! Igen tudom hogy ez jó lenne, megtanulni a hangokat, de hát olyan ordas lusta vagyok.
Most Justin Guitar-t nézek. Elkezdtem az alap leckéket, majdnem végig mentem már rajta, de kicsit uncsi volt úgyhogy elkezdtem nézni ahogy Mr Andertons-t tanítja, na ott is esett le pár tantusz :-)
-
Alexios
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Amazon és bookdepository, ahol olcsóbb volt

Magyarból amit hallottam, hogy jó az a Márkus Tibor: A jazz elmélete I-II-III, de ez inkább zeneelméleti könyv, mint gyakorlati
Amúgy amiről véleményt tudok még nyilvánítani azok udemy kurzusok, itt a Tyler Larson féle Guitar Super System 1-3 van meg, amit tudok ajánlani(bár nem vagyok benne biztos, hogy még mindig meg lehet venni), elég jól építi fel az anyagát a különböző skálák és azok felhasználásától kezdve a 3-as hangzatok és azok felhasználási köre, stb.
A másik pedig a bulletproof guitar player, ez már inkább egy picit jobban haladóknak szól, ez még talán jobb is mint a guitar super system, onnan indít hogy tanuld meg a hangokat a fogólapon, egészen szintén a 3 és 4es hangzatokig, majd skálák és improvizáció.
-
Alexios
veterán
Hogy szó essen gyakorlásról is

Az elmúlt időszakban ezeket a könyveket szereztem be, bár nem mindegyiknek kezdtem még neki.
Inner game of music: Nem kifejezetten gitáros téma, alapvetően szól inkább arról hogyan érdemes gyakorolni és zenélni, szerintem érdekes, és kifejezetten hasznos volt, tele olyan koncepciókkal amivel nem feltétlenül szokás találkozni/beszélni - mivel nem technikai gyakorlatokról van szó, kezdőknek vagy profiknak is ugyanúgy érdekes lehet.
Guitar Rhythm & Technique for Dummies: Volt talán egy éve egy humblebundle sale, ahol 1$-ért egy csomó zene(azon belül is főleg gitárral foglalkozó) könyvet lehetett pdf-ben megvenni, azok között volt ez is, de akkor nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, csak jó ha megvan alapon elmentettem. Viszont az utóbbi hónapoban egyre jobban kezdett tudatosulni bennem, hogy etéren vannak elmaradásaim, mert kb. semmit nem foglalkoztam vele mióta elkezdtem gitározni, és a "gyakorolj metronómmal" tanácson kívül is akartam kezdeni valamit vele. Aki úgy érzi, hogy szintén ilyen téren vannak gondjai, azoknak bátran ajánlom, kb a negyedénél járok most, és már egy csomó tök jó gyakorlattal találkoztam, illetve észrevehetően javultam is mióta aktívan odafigyelek erre, és használom a könyv gyakorlatait.(Általában 2-3 gyakorlatot rakok be a napi rutinba, illetve néha-néha visszatérek olyanra ami nehezebben ment, biztos ami biztos alapon). Ha valaki szeretné, a pdf változatát el tudom küldeni, azért vettem meg papír formában is, mert számomra sokkal egyszerűbb így a gyakorlás vele(nem kell gép előtt ülni).
Ultimate Shred Machine: A cím szerintem adja magát miről szól a könyv, alapvetően azért vettem meg, hogy a szerzőt támogassam mert jópár szólót tanultam tőle már youtubeon.
Még nem nagyon kezdtem el foglalkozni vele a belelapozgatáson kívül, de itt is nagyjából minden szint megtalálhatja a számítását, az elején főleg kezdőknek szóló gyakorlatok vannak, aztán fokozatosan nehezedik, későbbiekben biztos elmerülök majd benne.Guitar Aerobics: 52 heti gyakorlat van benne, minden napra egy, és minden nap valami más téma, pl. váltott pengetés, sweep picking, húrkihagyásos gyakorlatok, stb. Itt is minden szint képviseli magát, az elején kifejezetten könnyű gyakorlatok, aztán ezek variációi nehezednek hétről hétre. Ha nincs csak 5-10 percem egy napra gyakorolni, akkor ezt veszem elő, és csinálom az adott napi gyakorlatot, amúgy meg a napi gyakorlási terv része, ennél több időt még egy gyakorlattal sem töltöttem, de kifejezetten hasznos, hogy minden nap váltakozik.
A modern method for guitar: Berklee-n volt tankönyv évtizedekig, azt hiszem már nem az, de ettől még nem írnám le, baromi részletes, és évekre elegendő anyag van benne - főleg ha az ember szeretne megtanulni kottát olvasni, ugyanis tab az nincs benne. Sokat ezen felül még nem tudok hozzá fűzni, pár napja jött meg, és nem volt még időm/kedvem foglalkozni vele
-
Kobe
veterán
válasz
FockeWulf
üzenetére
Az a baj, hogy nekem szoszerint a munkam, a megelhetesem a folyamat tervezes es optimalizalas, ezert nagyobb hangsulyt fektetek arra hogy egyszer mar az elejen kialakuljon egy olyan kenyelmi kornyezet, amibe aztan tenyleg naponta szivesen ulok le es folytatolagosan csinalom minden nap... Csak eddig meg az idealis komforttal rendelkezo felallast nem talaltam meg. Munkamban sem szeretek 5* felkesz dolgot csinalni, egyszer nekiulok es megcsinalom, onnantol kezdve az mukodik
Alapvetoen nagyon tetszik a bias illetve helix vst irany, magamat racionalisan felmerve ugysem fogok soha a budos eletben ugy tudni gitarozni, hogy emiatt kulon "eszkozparkba" kelljen beruhaznom, inkabb a hobbi oromeert csinalnam, area meg eleg modern egy vst is (legalabbis nekem)
Viszont a jelenlegi fizikai kornyezet (a.k.a lakas, szimplan kinottuk) meg olyan, hogy a laptop + interface + studiohangfal vonalat nem igazan tamogatja (pedig ez lenne a kivamt "vegallapot" de sajna fizikalisan nincs meg a hely hogy ugy rakjam ossze ahogy kellene es normalisan mukodne..... Emiatt megy idorol idore az ujabb kor futas
Perpill a fulhallgatos megoldas fer bele, egy kisebb lakasban, ahol fontos hogy kvazi barhol letudj ulni pruntyogni (ami epp szabad), ne legyel helyhez kotve (noti + interface perpillanat nem ilyen)
Szoba jott mar egy kisebb floor multi (mooer vagy g3xn meretu), yamaha thr10 - utos cucc, de nem olcso, keves az effekt, lehet ettol ido elott elmenne a kedv, de gondolkoztam siman egy Amplug iranyban is, legolcsobb ideiglenes megoldaskent
Sajna elektronyos gitart hang nelkul gyakorolni sem nem elvezetes, sem nem hasznos
igy valami kene mindenkepp, amig a studiomonitoros felallas nem megvalosithsto -
Humbucker
senior tag
Ilyen gitárt próbált már valaki? Kinézetre nem a best nálam, van valakinek tapasztalata erről a gitárról?
-
bigrob
őstag
válasz
brickm
üzenetére
Eddig csak mötálkodtam, noise gate és kompresszor nélkül azt elképzelni sem lehet..

Értem mire gondolsz amúgy, de én sem tudom jobban megfogalmazni..
Holnap tervezek valami lightosabb presetet keresni a BIas-ban, mert megtetszett egy Stevie Ray Vaughan téma, majd jelentkezek, azt hogy adja át!
-
-
válasz
consono
üzenetére
Ezaz, lehet pont ezért
nemérné meg. Gyakoroljon kombó ládán meg pedállal, minthogy pc-zzen. Azóta én is többet gyakorlok mióta megint kombón nyomom és visszaraktam a multieffekt pedált. Lehet jobb effekteket ki tudtam hozni az amplitube-ból de nem szólt úgy a hangszórók miatt. Egy kombó sokat dob. Vág a gitár hangja![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
SZERK:
Hülyeséget írtam, rosszul értelmeztem, de visszaolvasva ugyanarról beszélünk (-: -
Goose-T
veterán
Páran álmodoztak erről a gityóról, most éppen megvehető.
-
FockeWulf
tag
Megérné...gyakorolni jó sokat...inkább...
-
Kobe
veterán
válasz
Moleman
üzenetére
Nekem.azert erdekes a kerdes, mert a kozeljovoben lehet elszornek hasonlo hulyesegre valami jatszospenzt. Ha tudnek "onalloan", segedletek nelkul jatszani siman egy joyo bantamp + mooer 200as lenne az otthoni megoldas
Ahogy gyakorolni szoktam: napi/heti rutin kinyomtatva, eluldogelek a kanapenal, aztan haccoljon.... Utana viszont a "szabadfoglalkozas" reszenel ugyis gepen nezi a tabokat az ember, vagy youtuberol az oktatokat, de bevallom nem igazan jon be, de megkerulhetetlennek tunik
Szoval a kerdes igazabol az, hogy ha mar az ember amugyis tolja valamilyen szinten a gepen is tanulas miatt, megeri-e mondjuk egy sima interface + bias/amplitube vonaltol elterni csak emiatt
-
Moleman
addikt
Néha ki akartam próbálni, de végül mindig lusta voltam. Ha van interface, onnantól van Amplitube (vagy bármi más), az meg kezeli a midi lábkapcsolókat, ezért még analóg wah se kell elé, mert meg tudom oldani midivel (olcsón, Behringer FCB1010). Persze ehhez midis interface kell, de nálam ez elsődleges elvárás volt (a 3rd party USB-s megoldásokban nem bízom).
Ha nincs midi, akkor egy pedalboardot ugyanúgy lehet használni az input előtt, mint egy sima erősítővel tennéd.Fun fact, hogy most hirtelen belegondolva fogalmam sincs, hogy hol a fenében lehet az a 4 kilós vasdarab a lakáson belül.

-
Ragnar_
addikt
Sok év gitározás után rájöttem, hogy egyszerűbb énekesnek lenni, még gyakorolni se kell. Mindenkinek sok szerencsét

-
Kobe
veterán
Valaki nem tud valami olyan oszeefoglalo cikket ami nagyjabol taglalja az otthoni studiozgatas elemeit es szerepuket..... Ok, interface, stb, de pl olyanokra gondolok hogy ha mo djuk gepre akarsz vinni mindent hogyan erdemes bekotni oket, illetve van e egyaltalan ertelme az IF ele barmi egyebet bekotni, annak milyen hatasa van a hangzasra stb
-
freelanced
addikt
válasz
Tommyka21
üzenetére
Mint írtam leginkább a Martin alsó kategóriás gitárjaira gondolok, illetve a Taylor alsó kategóriás darabjaira stb.
Ügye a Sigmát azért nem vettem feltétlenül egy kalap alá a Martinnal mert ha jól rémlik valamikor a 2000-es években leállt a Martin a gyártásukkal és valamilyen külsős kezdte újra a gyártását és vásárolta meg a jogot, hogy a Martin neve alatt árusíthassa. Persze ne érts félre inkább vennék egy felső kategóriás Sigmát mint a legolcsóbb Martint.
Az Epiphone gitárok sem rosszak a consensus szerint természetesen, de semmi extra. Sokszor pont ez az előnyük, viszonylag azonos minőséget képesek elérni bármelyik modellt veszed, bármelyiket fogod ki.
Martin fronton viszont értesüléseim szerint a zászlóshajók, illetve a 1, 15, 16 és a hasonló árú modellek azok amik hozzá a szintet. Taylornál is hasonló a helyzet.
De vannak érdekes gyártók, például a Yamaha ami szinte bármihez nyúl minőségi terméket állít elő ( a maga kategóriájában), nem hiába ajánlják annyian.
Engem a Guild az anyaghasználat miatt fogott meg leginkább - kevés olyan gitár van ebben az árkategóriában melynél tömör a fedlap, az oldallap és a hátlap is.
Egyedül a Seagull Maritime van amiről még hallok, hogy teljesen tömör. Sajnos a fórumon kevés embernek van ezzel tapasztalata, pedig az, hogy Kanadában készül, kanadai fából, kézzel eléggé vonzó a mai futószalagos, Made in China világban, ahol ki tudja milyen anyagokból készülnek a gitárok. Nem hiába festik állandóan az olcsóbb kategóriás gitárokat, így elfedvén a gyenge minőségű anyagokat.
De persze, ne érts félre, van létjogosultsága ezeknek a gitároknak is, csak annyit szerettem volna ezzel mondani, hogy én személy szerint szívesebben nézelődöm olyan irányba ahol nem a márkát kell megfizetnem. Ami nyilván egy rendes Gibsonnál már nem jön úgy ki de az alsó kategóriában igen.
Mert ha a Seagull és a Guild képesek teljesen tömör testtel, és minőségi anyagokkal, igényesen dolgozni akkor csak egyetlen magyarázat van amiért mondjuk egy Epiphone nem hozza ezt a szintet azonos áron, ez pedig a márkanév felára.
De ismétlem, ez nem teszi őket rossz hangszerekké, mindössze számomra nem feltétlenül számít a név, nem elsődleges.
-
Moleman
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Hát igen, a személyes tapasztalataim nagy részét én is Németországban és Angliában gyűjtöttem.
Bár akusztikus gitárok terén a Stageshop abszolút nyugati színvonalú. -
Tommyka21
tag
válasz
freelanced
üzenetére
Szerintem ebben nincs igazad.
A Sigma magasabb árú gitárjai megközelítik a Martin minőségét.
A Sigma semmiképpen sem egy olcsó másolat, minőségi gitárjai vannak 70K-tól 300 feletti árig...
Ha a Gibson túl drága ott vannak az Epiphone Masterbuilt gityói.
A Guild jó választás lehet mindenképpen. -
Moleman
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Ennyi pénzért már nem ad rossz gitárt egyik gyártó sem, és legalább a vágyott márkanév van rajta. Ott a Martin jóárasított márkája, a Sigma, nekik is van 300+ ezres gitárjuk, nem hiszem, hogy ugyanabban a kategóriában lenne minőségbeli különbség a Sigma és a Martin között. Legfeljebb a jövőbeli értéktartásukban lehet nagy különbség (így vettem én a ~300 ezres Sigmám alig használtan 140-ért).
Ezeknél nekem már minden csak a hangszínen, játékérzeten és az illaton múlik, a Guildeknek nagyon más hangja van, én nagyon szeretem. Az illata is teljesen más minden márkának, gondolom más típusú faragasztót használnak. Ha korlátlan forrásom lenne, kéne egy Martin 000-28EC, Guild D-55, Gibson Hummingbird és mondjuk egy Taylor 514CE is.
Meg jó lenne felnőni hozzájuk játéktudás tekintetében is. 
-
freelanced
addikt
válasz
Tommyka21
üzenetére
Sosem voltam oda az ilyen árkategóriájú termékekért. Lehet ezért nem is nézegettem. Gondolok itt a Martinra. Mármint ott a Guild, nem árul olcsó gitárokat. A Gibson "kettébontotta" és ott az olcsóbb Epiphone illetve a "rendes" Gibson mondjuk a Hummingbird ( ami van mindkettőből) így jól látható a különbség. De úgy vélem, hogy azon gyártók termékei akik ugyanazon márkanév alatt gyártanak az alsóbb árkategóriában is, általában alacsonyabb minőséget képviselnek, sajnos az ember megfizeti a márkát. De köszönöm a tippet, nem próbáltam még az alsó kategóriás Martinokat, remélem tévedek, és náluk nem jelenik meg ez a tendencia.
-
Tommyka21
tag
válasz
freelanced
üzenetére
Ennyiért már kapsz Martint is, vagy a Sigma top gitárjait is
.
De ha tudod mindenképpen próbáld ki előtte... -
Alexios
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
Sehol. Kérsz tőlük ajánlatot emailben a kinézett termékre - tapasztalatom szerint kb ~5%-al olcsóbban tudják beszerezni mintha thomanntól közvetlen rendelnéd.
Cserébe amúgy több idő is míg kiszállítják, pár nappal de akár egy héttel is tovább tart mintha közvetlenül thomanntól megrendelnéd.
-
Alexios
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
Audioll thomannról rendel, csak kicsit olcsóbban. Én Andertonsból vásároltam már többször is, sokszor jobb árak vannak mint thomann-on egyes termékeknél, szerintem érdemes azt is megnézni - illetve a szállítási költség is olcsóbb mint thomannról ha ott nem éred el a határt.
-
Kobe
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
audioll olcsóbb
-
Moleman
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Fulltömör Guild 200k alatt elég jó boltnak tűnik. Mindenképp ki kell próbálni előtte, hogy azt az érzést/hangot keresed-e egy ilyen értékű gitárnál, de ha szerelem lesz első látásra, sosem fogod megbánni.
-
válasz
freelanced
üzenetére
Azt se felejtsd el, hogy lehet bármilyen jó a cucc, nem csak azon múlik hol és hogy készült.
Akusztikus gitárok könnyen megbetegedhetnek. Azaz ha egy ócsó helyről veszed ahol nem figyeltek oda a megfelelő tárolásra, páratartalom, hőmérséklet, akkor hiába egy isteni hangszert jött ki a gyárból a te kezedbe már nem az fog kerülni. Valszeg még akkor is jobb lesz mint egy akármilyen random "Cort"
, de erre figyelj. Volt már tapasztalatom rosszul tartott hangszerrel, egyszer vitték ki a minuszbam az esőbe/párába nagyon sokat romlott egy alkalom miatt. Tulaj nem volt elragadtatva. -
Eastman
addikt
The Guild Guitar Company is a United States-based guitar manufacturer founded in 1952 by Alfred Dronge, a guitarist and music-store owner, and George Mann, a former executive with the Epiphone Guitar Company. The brand name currently exists as a brand under Córdoba Music Group.

-
freelanced
addikt

FockeWulf
Köszönöm! Igazából nem tudom, szívem szerint kipróbálnék egy Seagull Maritime-ot is, kár, hogy sehol nem lehet.
Igaz a Guild nagyobb név, de ezeket a modelleket mind Kínában gyártják vagy Koreában, persze ettől nem lesz feltétlenül rossz minőségű de a Seagullnál elég megnyerően hangzik, hogy Kanadában készül ottani fából, kézzel. Persze, lehet, hogy ez csak marketing, de jól hangzik.
Persze ha ebben az árkategóriában van amit még ajánlanátok szívesen meghallgatom!
Köszi előre is!

-
FockeWulf
tag
válasz
freelanced
üzenetére
Aszongya "noname" a Guild...hűha...

Ha szánsz rá annyit szerintem ne habozz!

-
Kobe
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
Nem biztos hogy megeri noname cuccokkal foglalkozni
Ha akkusztikust keresel, akkor Cort AD810 pl, vagy Cort CEC3 ha klasszikus nylonhuros, ezekkel tuti nem losz melle
-
freelanced
addikt
Üdv!
Nézegettem kicsit a gitárokat.
Mi a véleményetek a Guild OM-120-ról?
-
freelanced
addikt
Köszönöm! Milyen áron oktat egyébként?
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
freelanced
üzenetére
PM ment.
-
fattyu
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
astoria: Nagy Gábor én hozzá járok.
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Számomra egyértelmű volt, csak kiegészítettem az énektanulással is.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
freelanced
üzenetére
Budapesten merre keresel? Lehet, hogy tudok valakit a Nyugatinál (ha még ott lakik)...
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Ha pontos a gitárod és minél pontosaban játszol, tehát lehetőség szerint mindig a tiszta zenei hangokat hallod, az "edzi a füled", javítja a "zenei hallásod", ezáltal (évekkel) később az énekhangod is magától megtaláIja a "tiszta" hangokat. (De pl. hörgős-morgós metál esetén ebben nem vagyok biztos.)
Viszont gitározni könnyebben megtanulsz, mint "nulláról" énekelni. Ez utóbbihoz szinte biztos, hogy tanár kell.
Nemrég linkeltem egy kromatikus hangoló-appot Androidra. Az a beszédhangod frekvenciáját is jelzi. Azon láthatod pl., hogy most milyen regiszterben (remélem, hogy jól tévedek ezzel a kifejezéssel) szól a hangod. Kvázi a hangmagasságod változtatásával el tudod találni a tiszta egész és félhangokat. Nyilván ez esetben vagy a gitárt tudod vele csekkolni, vagy az éneket. A kettő együtt, egyszerre bezavar.
-
freelanced
addikt
Köszönöm nektek!
Illetve Budapesten tudtok ajánlani tanárt, vagy bárkit aki vállal oktatást?
A másik kérdésem az lenne, hogy szerintetek valaki aki hamisan énekel, meg tud tanulni tűrhetően énekelni?
Olvasgattam és arra jutottam, hogy ez is valahol gyakorlás kérdése kéne, hogy legyen. Ha az agy össze tudja egyre gyorsabban és gyorsabban párosítani a dolgokat, csak kéne, hogy javuljon nem?
Nyilván nem várható, hogy Freddie Mercury váljon az illetőből, de no.
Köszönöm!

-
bigrob
őstag
Ha valaki szeret mókolni és egy PRS koppintást szeretne P90 szedőkkel annak itt a remek alkalom.El is vitték.
-
nap
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Az Eötvös utcában a Segovia, vagy talán a Stageshop a Corvin térnél. Szerintem.
-
Berreh
tag
válasz
freelanced
üzenetére
A Hangszerplázában is akad szép számmal

-
Kobe
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
Szerintem a nyugatinal az eldoradoban, vagy pedig budan a budai gitarboltban, de ott tobbnyire flamenco es nagyon klasszik darabok vannak
-
freelanced
addikt
Üdv !
Pesten hol van kiállítva a legtöbb akusztikus gitár?
-
Moleman
addikt
Nagyonócsó jó hangkártya, aki jár Miskolc felé mostanában. Egy-két éve 32-ért adtam el ugyanilyet.
-
nap
addikt
Tegnap botlottam bele: [link]
Gondolom, nem volt sikeres model, mert eddig még csak nem is hallottam róla, pedig kedvelem az ilyen perverz gitárokat. -
Moleman
addikt
válasz
bimbilla09
üzenetére
Fender Bullet húrok, kifejezetten a tremolótőke furataihoz van tervezve. Amíg lehetett itthon kapni, ilyet használtam.
-
-
válasz
bimbilla09
üzenetére
Más, de mégis: https://www.youtube.com/watch?v=5r3ySg1Jppo
-
Goose-T
veterán
válasz
bimbilla09
üzenetére
Speedloader, gyorsan lehet húrt cserélni. A BC Rich-nek vannak ilyen gityói.
-
consono
nagyúr
válasz
benedekco
üzenetére
Ezt a jó hangszer dolgot adom, tényleg bír számítani, ha jobban szól, ha kényelmesebb. Tegyük azért hozzá, hogy pl. a használt Jolana Iris amin én kezdtem egész más minőség volt, mint most bármelyik kínai gitár
Annó a Jolanáról váltás egy Leadstarra is űrugrás volt. Most is van különbség, meg hát egy gitár sosem elég...bimbilla09: én nem látom a képeket...
-
válasz
Eastman
üzenetére
Piramison ott pörög a Rickenbacker!

és 35000

re: consono
meg is nézem majd!
Én digitális párti vagyok, plate, hall és ilyesmik
re: (#35014) V.Stryker
a 22-es csapdája. Legyél jó gitáros, de nincs gitárod, de addig ne vegyél gitárt amíg nem játszol jól. Mi az hogy jó gitáros? A másik, hogy ne fogd rá. Ha ő azt mondja nem akkor beszéljetek. Ha neked igazán fontos lenne a hangszer akkor és ő szeret igazán, akkor szerintem itt megegyezésre lehetne jutni.
Amúgy amíg szar hangszered van, lehet nem is gyakorolsz annyit. Én pl sokkal többet veszek elő egy jó hangszert mint egy nem jót. -
Goose-T
veterán
A '90-es évek végén a zenész barátaim között egész kis szubkultúrája volt ennek az albumnak. Kíváncsi vagyok, közületek ismeri valaki?
-
V.Stryker
nagyúr
Arról tud valaki valami infót, hogy a Harley Benton gitárokat ki gyárthatja és hol? Látom, hogy a Thomann sajátmárkás cucca, de valami bővebb?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 26
- Gaming notebook topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Anime filmek és sorozatok
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Alpenföhn Ben Nevis processzorhűtő
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 A3000 4GB /1,5 Millió/
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Rockrider Race 940 S
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd gtx 1070 8gb(1660ti,2060 szint) vel Dobozában
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

igy valami kene mindenkepp, amig a studiomonitoros felallas nem megvalosithsto

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)