Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
Alexios
üzenetére
Milyen színűt vettél bele? Az M600 színéhez szerintem jól menne a zebra.
Más: megérkezett végre az országba a satus kulcskészletem (ez is Fleor
), talán még meg is kapom a héten, és akkor vihetem a Cortot a hangszerészhez. -
Goose-T
veterán
válasz
Alexios
üzenetére
Azt hiszem, pontosan ugyanilyeneket vettem, szerintem elég jók, Epiphone Alnico Classic és Classic Plus pickupokat cseréltem le velük az LP-mben. Itt találsz egy videót is róla, amit én készítettem, csere előtt és után csináltam felvételt. A felvételen talán nem jön át annyira a különbség, de sokkal teltebb, gazdagabb lett a hangja a gitáromnak utána, nekem bejön. Érdekesség még, hogy a nyaki pickupokkal is egész könnyen tudtam füttyögtetni*.
Szerk.: egészen pontosan ezeket vettem. A tied T04586 típusjelű, az enyém meg T04587. Nem tudom, mi lehet a különbség
*: pinch harmonics
-
Alexios
veterán
Pár hete ugye lecsaptam a 30k-s Cort M600-ra. A nyaki pickup elég zajos volt, tegnap újra csináltam az elektronikáját, mert össze vissza volt benne gányolva, most már nem zajos, de valószínűleg így sem jó, mert nagyon alacsony kimeneti jele van.
Sebaj, egy ideje már úgyis elirigyeltem a topiktól a kínai pickupokat, ez pont jó tesztalany lesz, [link] egy ilyen szettet rendeltem most bele, ~6k-ért, majd meglátom hogyan teljesít a fishmanek ellen![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Eastman
addikt
-
FockeWulf
tag
Mikor egy cover sikerül...
-
Eastman
addikt
-
FockeWulf
tag
Most miért bántjátok szegény humbit??
Simán vetetnétek vele egy újabb gitárt...holott mindannyian tudjátok, hogy nem a régi gitárjával van baj...
-
Humbucker
senior tag
Ilyen tele deluxe-al akadt valakinek dolga? Nekem kegyetlenül tetszik ez ha már telecaster.
-
bigrob
őstag
Nem tudom mennyire bestbuy, de van egy Epi Lp studio 2015-ös matt piros pácos 57 rugóért face csopiban.
-
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Nekem van egy MM Bongo bass másolatom Aliról. Komplett szett, azaz test, nyak, hardware, elektronika, pickup, minden van benne. A test és a nyak igényelt némi famunkát, mivel gyakorlatilag a gép alól jön, nincs egyetlen él sem legömbölyítve, stb.
Minőségre OK, arra viszont ügyelni kell, hogy nem túlságosan kemény fából gyártják ezeket. A bundok is rendben voltak, sorját nem éreztem rajtuk, bár én fretless projekt miatt vettem, így átalakítottam a fogólapot is.
Elektronika, hw: ez is okés, mondjuk az egyik hangolókulcs furatát mókolnom kellett, mert nem jól csinálták meg, és szorult benne a kulcs. A gyárilag szerelt szemöldök kb. két óra használat után eltört, mivel egy szánalmasan vékony műanyagot sikerült odabiggyeszteni. Lecseréltem egy 2x olyan vastagra, ez már nem fogja megadni magát.

Az elektronikával hadilábon állok, mert a gyári 2x vol, 2x tone helyett (ami a forrasztást követően egyébként meglepően zajtalanul szólt, kínai noname szedő létére) stacked vol, master tone, és 2 db DPDT (on-on-on) kapcsoló került bele, hogy a humbucker hangszedőket szabadabban lehessen kapcsolni, viszont valamit elbaltáztam a kábelezésnél, és zajos mint a fene. Neki kéne állnom megint, csak időm nincs rá már régóta.

A felületkezelés ízlés kérdése, mivel nem fellépő hangszer (egyelőre), így occsó OBI-s vízbázisú pác és lakk került a testre, valamint a fejre. A nyakat csak pácoltam, mivel a lakk túlságosan tapadós.
Szóval meg lehet csinálni ezeket jóra, csak sok idő és munka kell hozzá.

-
arnyekxxx
veterán
ilyen alis/ebayes DIY gitárkészletek minőségéről van valakinek tapasztalata? Alapvetően szívesen elszórakoznék egy gitár összerakásával de nyilván csak akkor lenne értelme ha a végeredmény nem áruházi sajátmárkás20-30ezres szint lenne több pénzből sok munkával.
-
Kobe
veterán
válasz
Alexios
üzenetére
Nem pont erre gondoltam. Nyilvan mivel egy motorikus keszseg, a gyakorlast semmi nem helyettesiti.
Inkabb arra celoztam hogy manapsag madkepp tanul egy ember mint 10-15 evvel ezelott. Sok iskolaban nincsenek konyvek, tableten kapjak meg az anyagot (eljenek a fsk, szerencsere), sok oran nem kerdezz felelek van, hanem Kahut os jatrkokkal ellenorzik vissza magukat, egy ket iskolaban foldrajz oran pedig a microsoft sandboxra vetitett keppel tanuljak a talajeroziot stb.
Nem magyatorszag, nyilvan nalunk amikor a gyaklrlo orvosok VR ban fognak par ev mulva mutetrt gyakorolni mi meg mindig a 70es evekbeli terkepeket es muanyag csontvazakat mutogsyjuk a tanuloknak.Ehhez kell az oktatas barmelyik reszenek igazofnia, felzarkoznia. Ezt egyik rendszer sem teszi most meg.
A masik hogy a megvaltozott tanulas miatt gyorsabbab kell megragadni a figyelmet, kevesebb ideig fokuszal az ember ha az nem eleg meggyozo (lasd jatekipar es startupok, ez nem rossz dolog, csak velejstoja a globalizacionak, fejlodesnek).Ahhoz, hogy valaki jol tudjon fejlodni, sokkal tobb erofeszitest kell beleraknia egy gyakorlasi terv osszerakasaba es nyomon kovetesebe, mint amennyi sikerelmenyt annak kovetese az elkovetkezo honapokban hozni fog. Szerintem ezert adjak fel ido elott, pedig furamod a technika adott mar hozza.
A jo fejlodeshez bele kell lass a zeneelmeletbe, a technikakba, lazitas, bemelegitestol a hardcore fogasokig, metronomhasznalstba, ird ossze es tervezd megy excelbe, talalj azokat tamogato guitar pro tabokat, es te magad merd a nyomon koveteset, ez egy kezdonek eleg sok macera.
Letezik olcso es jo interface, vst amivel jobb elmennye lehet tenni, es egy fender vagy rocksmith fele cuccnak eleg lenne egy jol es megfontoltan osszerakott gyakorlasi tervet adnia es azt mernie, a dalgyakorlasnak pedig az extranak lennie, community alapon - kozgazdasagbol regota tudjuk h mar csak az altal javul valaminek s teljesitmenye h elkezdjuk merni: mikor hagytad ki, mikor nem a napi gyakorlast, eltoltotted e a megfelelo idot azzal az egy gyakorlattal, milyen fejlodes van bpm ben pl, pontossagban, achievementeket adni (pl uj, szintednek megfelelo dalok kottait). Nem a gyakorlast levenni a user vallarol, hanem azt, hogy a gyakorlas megtervezesehez "feleslegesen" toltson el sok idot amiket meg nem ertSteujturajaban talan a syngates most a leg transzparensebb, de az is csak annyit tud hogy eled tolja a videot es kottat. Azt h miert a szembol videot eroltetik amikor sok technikanal oldal vagy felulnezet fontosabb, azt meg maig nem ertem

-
Alexios
veterán
Én is így voltam ezzel sokáig, yousician elofizetesem is volt meg minden, és az ismert számok hiánya fel se merült problémaként. A gond az hogy akármilyen erős telefonod lehet, nem fog tudni helyetted gyakorolni. Cserébe tapasztalatom szerint az ilyen yousician szerű appok sokszor a fejlődés illúzióját adják, ha nem gyakorolsz metronommal pl, csak valami hasonló appal garantálom hogy gondok lesznek magadtól a ritmussal, saját tapasztalat.
Hiába tudsz eljutni 2-3*okkal elég sokáig elég simán a 7. Szintig pl, ha magamtól semmit nem tudtam volna játszani, úgy hogy igazából nem is tanultam meg annyira az anyagot. Én csak oda tudok visszaterni hogy nem azzal van a gond, hogy nincs elég jó elérhető anyag, hanem az hogy bele kell fektetni a munkát, akárhogy fejlődik a technika, attól a barre akkordra váltás pl kezdetben ugyanolyan nehéz marad
amikor jók tudnak lenni ezek az appok szerintem azok a nagyon kezdők, akiknek valamiféle visszajelzes vagy akár justin magyarázata nagyon sokat tud segíteni azzal szemben ha csak a csalamadeban olvasna valamit -
Kobe
veterán
válasz
Alexios
üzenetére
amíg leírtam az előző hsz-t, a positive grid kihozta a GoGuitar-t iphonera, ami egy riffstation logikáján, machine learning alapon működő oktatóanyag....szóval még egy csillag az égen.
a probléma az, hogy a legtöbben nem használják ki a felhasználók figyelmét felkeltő lehetőségeket. Más világ van, amikor már egy 2-3 éves gyerek az android tableteket játszva megtanulja használni, akkor az idősebb korosztályt is nehéz a régi poroszos módszerekkel megnyerni.
Nem árulok zsákbamacskát, nekem sem az órák hosszat youtube előtt görnyedős bogarászva anyagkutatós módszer jön be.....főleg amikor a telóm a zsebbe 6x olyan okos mint az első laptopom volt, az első hangkártyámnál 30x jobb interfacem van, akkor nem feltétlen akarok visszanyúlni az "érinthetetlen" youtube videók korszakába.
Ilyen lett a világ na, lehet ezen vitázni, sajnos a zeneiparnak is fel kell zárkózni, vagy kihal. Ha szószerint mindenre találok 2-3 tucat startup működő próbálkozást, akkor ezt sem lehet reformálatlanul hagyni.A rocksmith félresikerült dolog, több benne a látvány mint a tartalom. Ha egyszerűen csinálták volna, pl a yousician GUI-ját ráhúzzák, lehet nagyobbat szólt volna.
-
Alexios
veterán
Hát nem tudom. Szerintem ha valaki tényleg meg akar tanulni gitározni, akkor igazából ezek közül bármelyik választja nem az fogja visszatartani amúgy, akármilyen dalok is vannak benne, én tartom, hogy a legjobb neten elérhető anyag még mindig justin oldala, összeszedett, rendszer alapján megy, ha akarsz dalokat is tanulhatsz hozzá, stb, mindezt ingyen. Ráadásul a dalok is egy ideig fontosak, aztán egy szint fölött jó eséllyel meg tudja oldani magának az ember, ha mást nem tab alapján, jobb esetben füllel.
A "gond" akkor van, ha igazából valaki szeretne megtanulni, de nem annyira, hogy a szükséges munkát is beletegye, szerintem erre reakció a csilivili gui, mert szerintem én mondtam már a topikban is, de se a yousician, se a rocksmith nem a legjobb oktató anyag, előbbiben legalább valami struktúra féleség van, utóbbiban meg semmi - de sokkal jobban leköti a figyelmét annak aki nem akar tanulni csak szórakozni.
Szerintem ennél nagyobb világmegváltás nem is lesz, amíg nem lesz valami tabletta arra, hogy másnapra Hendrix legyél
Jelenleg nagyjából minden típusú érdeklődőre lehet találni már valami oktató videót, szoftvert, akármit, én nem tudom elhinni, ha valaki azt mondja hogy a hiányos anyag tartja vissza, és nem a gyakorlás hiánya, azt meg semmi nem tudja pótolni, akármilyen neves gyártó csinálna akármilyen felületet. -
Kobe
veterán
válasz
Alexios
üzenetére
Az a baj hogy ebbol is annyi van mar mint egen a csillag, guitar tricks, fender play, yousician, syngates, rocksmith, justinguitar esatobbi esatobbi... Csak furcsamod egyikkel sem tudjak, tudtak megvaltani a vilagot.
Vagy a videos tul szaraz es tematika nelkuli iranyba megy el (10evvel ezelotti szinvonal akarhogy nezzuk, azota mar fejlodott 3-4 generaciot a technika, masra vagyik a user) , vagy a csilivili GUI iranyaba de tartalom nelkul, de mindegyik szenved a licenszektol, ezert vannak legtobbszor csak szar dalokkal vagy olcso utanzatokkal feltoltve (ezert nem toltak tovabb a rocksmitht es a yousician is a debill "koplintasokat" nyomja inkabb)Nem hiszem hogy olyan nehez lenne egy nevesebb gyartonak egy community kore szervezodo, egyszeru es atlathato GUI val rendelkezo, videokat + standard, pl guitar pros tabokat is tartalmazo, es amugy aktualis vagy ismert dalokat tartalmazo cuccot csinalni.... Csak hat a jogdij.
Olyan embert meg nem lattam aki Pumpkin spicera vagy Muse ra akart volna a gitarra raugrani egy sweet child o mine helyett -
Alexios
veterán
Ennek a riffstationnek a weboldalán is van az alján egy nagy fender logo, szóval gondolom felvásárolták, vagy valami közük van hozzá. A play nem tudom milyen, de önmagában a szándék is jelentős szerintem, én elég sok google adsense hirdetést is látok, nyomják rendesen azért, korábban olvastam, hogy ugye 1 év után a legtöbb gitáros abbahagyja, és a céljuk hogy ezt minél jobban kitolják, mert akkor potenciálisan több gitárt tudnak majd eladni. Szerintem inkább ez a jó irány mint a robot hangoló

-
Kobe
veterán
Talaltam egy progit, eleg hasznosnak tunik: RiffStation
A lejatszott zenebol megtalalja a benne hasznalt akkordokat.... Ingyenes, probat meger jatszani -
Moleman
addikt
válasz
consono
üzenetére
Szerintem hangoláskor/nyújtáskor van ezeknek számottevő előnye, ahogy mozog a húr, tud gödülni és nem ugrik meg ezeken a felületeken, stabilabb lesz a hangolás. A húr élettartamához nem tudom tesz-e hozzá az, hogy nem törik meg, akár azt is elképzelhetőnek tartom.
A stratomon görgős felsőnyereg van, az pont eltépte egyszer a vékony E húrom.
-
Goose-T
veterán
Vékony lesz, de nem baj, legalább lehet majd rendesen hajlítani vele. Már régóta hozzászoktam az LP-hez, mindig csak azon játszottam, és hiányzik nekem az, hogy jókat lehessen vele hajlítani, mert a hosszabb menzúra miatt jóval feszesebb a 9-es húr a KX5-ön, mint az LP-n. Egyébként sem döngölősmetált fogok játszani rajta, ha meg nagyon vékony lenne a hangja még a mi zenénkhez is, akkor a koncertekre majd az LP-t viszem. Azt tudni kell, hogy nem hangolunk le, standard EADGHE-ben játszunk.
-
Goose-T
veterán
válasz
consono
üzenetére
Elvileg mivel fixálható az egész, nem mozog rajta semmi, így akár jobb is lehet a sustain. Na és nem törik meg a húr. Képzeld, van még görgős felsőnyereg is.
-
Goose-T
veterán
Felszereltem a görgős hidat a KX5-re, kicsit reszelni kellett rajta, hogy rá tudjam húzni, de nem volt vészes. Ha megjönnek a satus kulcsok, akkor majd elviszem hangszerészhez, és beállítja az intonációt rajta, mert nem tökéletes egyelőre. Az úgyis benne van a szolgáltatásban.

Szerk.: a húrokat ne nézzétek, az még a gyári Dáridó rajta, amivel kaptam még nyáron, kicsit megtörte már a TOM bridge. Úgyis 8-as húrokat rakok rá, ahhoz állíttatom majd be a gitárt, majd akkor kerülnek rá, ha viszem a hangszerészhez. Addig már nem akarok új húrokat rakni, már bármelyik nap megjöhetnek a satus kulcsok.
-
V.Stryker
nagyúr
Vegyél egy ilyet és csinálj vele kedvedre, amit akarsz.

-
nap
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Nem vettem még meg, éppen azért érdeklődöm, hogy ki lehet-e javítani a hibát, mert az nem pálya, hogy tavaszig mindennap reszelgetem egy kicsit. Amúgy a hangszer szép, meg jó, eltekintve a német nemzeti színek hivalkodásától, de nem szeretném mindennap telehányni a szobámat.
-
fattyu
veterán
nem értem az ilyeneket.
ha ennyire nem teccik miért vetted meg?
ha eleve ezzel a céllal vetted nem előbb kellett volna tájékozódni?
nem is undormány. nekem sem a kedvencem, de van gitár amir akartam és ebben a színben volt eladó, eszembe nem jutna vandalizálni.
mondjuk én a relicelést is bushmanságnak tartom. -
nap
addikt
Mivel lehet leszedni szépen és hatékonyan egy gitárról a sunburst undormányt?
-
Eastman
addikt
-
minas
aktív tag
Köszönöm a válaszokat

FockeWulf: Semmiképpen nem gondoltunk az említett láncoknál kapható, vagy hasonló olcsó gitárra, 30 ezertől felfelé 50-ig terveztük. Igen a húrlábcsont nem jutott eszembe, pedig nekem is volt régebben egy gitárom (Raimundo 128) és valóban "ferde" volt. Max. talán egy hangszerkészítőre lehetne bízni a cserét.
nap: elolvasom a linkelt bejegyzéseket.
-
Goose-T
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
A fenti hirdetést csak a sima marketplácsén találtam, de amúgy a Hangszer/hangtechnika adás-vétel csoportban szoktam nézelődni, ott szoktak jó vételek lenni. Érdekes, hogy pont most raktak fel egy ilyen Gibson LP-t 230-ért, ebben a hirdetésben meg egy Epiphone-t hirdetnek 250-ért, ami az új bolti ár duplája.
-
FockeWulf
tag
Az általad említett gyártók klasszikus gitárjai megfelelőek, 30 000 felett már elfogadható, kezdésnek tökéletes nylonhúrosokat vehetsz. Jók még ebben a mezőnyben a Miguel Almeria, a Hora (tömör cédrhs fedlap), vagy a Valencia. Amiket kerülj az az ilyen teszkós, ósanös, lidlis ipari hulladékok.
Nem, nem lehet jobbról balkezesre, vagy balról jobbkezesre áthúrozni mivel a húrlábcsont nem állítható, ezáltal intonációs problémáid lesznek.
Ha jobban megfigyelsz egy klasszikus gitárt, láthatod hogy a húrlábcsont (ebben a kategóriában műanyag az a "csont") kissé ferdén áll. -
Goose-T
veterán
válasz
kemotox
üzenetére
A nejlonhúrosokon a híd egy húrokra merőleges műanyag biszbasz, tökmindegy, hogy húrozod fel.

Nyilván vannak szofisztikáltabbak, de nem a budget kategóriában fog találkozni vele. Egyébként meg ha nem szimmetrikus, akkor ki lehet venni, meg lehet fordítani, általában nincs is beragasztva. Ha ferdén van benne, akkor így járás.
-
Goose-T
veterán
Hullamindegy, amelyik tetszik neki. Mind egyforma. Kb. 14-15 éve vettem lomisoktól 2000 forintért valami noname (Starfire) klasszikus gitárt, azóta is tökéletesen működik. Még a húrokat sem cseréltem le azóta.

Másik kérdésedre: a klasszikus gitárok tudomásom szerint teljesen szimmetrikusak, szóval ha balkezes, akkor csak fordítva kell felhúrozni, és kész. Egyébként Jimi Hendrix még a Stratocasterrel is megoldotta a fordítva húrozást.

-
Goose-T
veterán
Vannak jó vételek a fácsén, és vannak nagyon rossz vételek.
-
minas
aktív tag
Helló! A fiam szeretne egy 4/4 kezdő nylon húros klasszikus gitárt 50 ezer forintig, vagy maximum a körül. Nézelődtünk, de nem ismerjük igazán a gyártókat. Ami talán szóba jöhetne, az a Cort, a Hohner, a Yamaha és az Ortega. Ha bejön a dolog, akkor úgyis veszünk majd egy komolyabb hangszert, de addig felesleges, viszont nagyon gagyit sem akarunk, amitől csak elmegy a kedve. Tudtok gyártót és modellt ajánlani, amivel érdemes már kezdeni?
A másik kérdésem az, hogy a balkezes gitár szerkezetileg is más, vagy csak fordítva van húrozva? -
törölt tag
Sziasztok!
Most tervezek elkezdeni gitározni és érdeklődnék, hogy tudnék találni egy jó gitártanárt.Budapesten + Szigetszentmiklóson belül keresek gitártanárt (előny ha Csepelen is találnék).
A budgetem havonta max kb. 20 000 lenne. -
bigrob
őstag
Valaki segítsen mán' hol vegyek erősítőbe potikat, fogyi vagyok és nem találom a lomexben... Más is jó csak legyen posta..
A50K
B50K
B2KKöszi
-
arnyekxxx
veterán
az egésznek leginkább azért nincs értelme, mert mindennek fillérre annyi az ára amennyit megadnak érte, függetlenül bármilyen képlettel levezetett teoretikus összegtől.
-
Kobe
veterán
válasz
bigrob
üzenetére
Szep dolog, kar hogy rohadtul nincs koze ahhoz amit irtam

Leegyszerusitem: aki eladasnal a hasznalt portekaja erteket a netto ar alapjan nezi, es az alapjan meg szamol melle amortizaciot stb, az egy kozgazdasagi ertelemben vett barom

Nyilvan felfele rugalmas a dolog, en is adtam mar tobbert cuccom mint amennyiert vettem, de ha lefele kellett volna determinalnom nyilvan nem ugy kezdem hogy na akko uj ara / 1.27 * (1- avulas szazalekos erteke) -
Kobe
veterán
válasz
Berreh
üzenetére
Mivel maganemberkent ujonnan csak 27% trefaval tudod megvenni, te nem X * 1.27, hanem Y ossseget fizettel erte. Tovabbadasnal nyilvan Y hoz fogod hadonlitgatni az arat, nem X hez
Foleg mert az afa itt nem egy teoretikus dolog hanem konlretan kifizettedMax akkor lenne ertelme annak amit mondasz ha afa alanykent adod tovabb (eredeti vassrladnal levontak az afat, vagy ha megfizetted, tovabbadasnal le tudod bonni)
-
Berreh
tag
válasz
Alexios
üzenetére
A bolt mégiscsak dolgozik a cuccal, aztán van, hogy le sem pakol, eladja lábon, máskor meg évekig törölgeti a port róla. Nyilván, az ember haszonért szeret levegőt is venni, de a használt ingóságban, ha kézzelfoghatóan nem tett hozzá a tulaj, nincs hozzáadott érték. Nem akartam a kedélyeket felkeverni, csak rágódtam néhány napja a dolgon.
-
Eastman
addikt
válasz
Berreh
üzenetére
Minden új és használt tárgy annyit "ér", amennyit adnak érte.
Anno a '94-es usa Stratom pl. 100-zal a piaci ára felett adtam el egy lovernek. Az NSZK gyártású fullcső Klemt Echolette BS40-emet viszont egy év után 50-nel a valós értéke alatt (mer' nem Marshall volt ráírva). Ennyi.
Szerk:
Közel egyszerre írtuk le a lényeget.
-
Berreh
tag
válasz
kemotox
üzenetére
Azon túl, hogy rosszul számoltam, mert a gitár árának 127%-a a 100 eFt, tehát kb 78 740,- Ft a nettó ár, igazatok van, ha egy olyan új gitárt kellene vennem az 100 ezer lenne, de az a konkrét hangszer után már nem fog adózni senki. A vége úgy is az, hogy annyiért kel el, amennyit adnak érte.
-
Berreh
tag
Tulajdonképpen nem Neked akarom írni, csak apropó.
Ez a gitár újonnan 100 eFt. Abból az árból 27 eFt az ÁFA, ami nem a gitár értéke. Vagyis 73 Eft egy vadiúj Cort Cr 250. Ennél használtan csak kevesebb lehet, nem?De lehet, hogy csak magamat áltatom, hogy nem is buktam olyan sokat a 40 ezerért eladott Ibanezen

-
Kobe
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Trollok komolyan
- Milyen monitort vegyek?
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Foxpost
- Energiaital topic
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro 128GB gyári független akku 91%
- ACER F5-771G 17" full HD i5 7200U 16GB DDR4 RAM 1TB SSD GTX 950M
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- Lenovo Legion Pro 5 Új RTX 5070 / i9-14900HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E5520 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB ZALMAN N4 Corsair 550W
- 27% - Dell S2721NX IPS Monitor! 1920x1080 / 75Hz / 4ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), talán még meg is kapom a héten, és akkor vihetem a Cortot a hangszerészhez.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ezt benéztem.