- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
Zoli-206 #3465 üzenetére
Nehogy elhidd, hogy 20-21°C-os szobában képes szobahőmérséklet alá hűteni a hyper 212+ a procit. Az adott közeg hőmérséklete alá nem lehet lehűteni, főként, hogy útban van 2 db memória 1425MHz-en, ami azért melegszik.
Fix, hogy rosszul mér. A te értékeidet inkább elhinném, ha ezt mutatnák a fent említett programok az én procimra.
-
mpierre
veterán
válasz
Zoli-206 #3463 üzenetére
Na látod ez egy vicces dolog. Az Everest szerint idle 18-20°C között mozog a proci hőmérséklet. 20-21°C-os szobában...
Terhelve - 3,0GHz-re húzva - képes elérni a 35-38°C-t. A CoreTemp nem tudja kijelezni a magok hőmérsékletét, de legalább ugyanazt az idióta hőmérsékletet közli, mint az Everest. Mindezt egy Athlon II 630-nál tudják produkálni, amit egy CM Hyper 212+ hűt.
Szerk: Az ET6 is ezt közli... Talán, most az F4 bios segít ezen...
-
mpierre
veterán
Csak egy érdekesség:
Új ET6 telepítése után az AOD kékre fagyasztja a rendszert. Winbe lépés után az aoddriver.sys miatt elpatkol a gép.
Úgy látszik az AOD és az ET6 nincsenek túl jóban. Az ET6 könyvtára tele volt AOD hiba miatti log fájlokkal. Nem ment a pwm szabályzás...
Rendszer visszaállítással sikerült orvosolni a katyvaszt. Aztán AOD le ET6 újra fel és lőn megy a pwm szabályzás. -
mpierre
veterán
Ez a gép csak netezésre, meg skypolásra van elsősorban. Nincs túl sok választásom, mivel még nem sikerült tisztességes drivert írnia a logitechnek (de most már így is marad, mivel nem tudom mennyi pénzért tudnám lecserélni a 32 bitest 64 bitesre, már ha írnak majd jó drivert). A webcam meg túl jó, hogy elkótyavetyéljem...
A visszaállítást még nem próbáltam.Már csak reménykedem, hogy nem kapcsoltam ki, amolyan xp-s rutinként...
-
mpierre
veterán
Egy kis gondom akadt:
770T UD3-as lap mellett nem indul az AOD. Indítás után szokásos szöszmötölés, majd appcrash üzenetet kapok. 32 bites Win 7 ultimate az os. (Sajna a logitech quickcam 9000 pro 64 bites drivere nem műxik, így maradt a 32 bit.)
A fentiekben az az érdekes, hogy kezdetben minden hiba nélkül ment... Csak win defender frissült, leszedtem, újra raktam, nem indul. -
mpierre
veterán
-
mpierre
veterán
Sokat javult a hozzáállásom. Egy biztos, jelentősen pénztárca kímélőbb megoldás. Egy döglött 1 TB HDD helyett lett a lap, proc, meg hűtő.
Elkezdtem vizslatni hogy, mit bírnak a memóriák. 1,6V-on hozzák a 8-8-8-24 1T késleltetést 1333MHz-en, sajnos ennek 0% foganatja van a memória műveletekben, csak a késleltetés javult. Tehát az amd-nél is a memória sebessége lesz a döntő nem az időzítése. A következő lépcső az 1,65V 1600 MHz-en lesz, talán 9-9-9-24 1T-vel...
Ha belövöm az alapórajelet 215MHz-re, akkor jelent-e gondot, hogy az NB és a HT 2150MHz-en fog menni? Vagy inkább, mennyi tűrés van ebben a 2000MHz-ben? Visszaosztani nem szeretném, 8-as szorzóval, 1720MHz-re jönne ki NB és a HT.
-
mpierre
veterán
A sata vezérlőt nem tettem fel. Lehet, hogy a win 7 nem kedveli az amd-s sata vezérlőt, vagy csak ms driver pocsék?
Az i7 rendszer- ugyan ssd-vel - 20-30 másodperc alatt használható állapotba ugrik, de ott meg a post lassú. Ok tudom, hogy nem összehasonlítható a két rendszer. 1 perccel én is kibékülnék. Most 2-2,5 perc körül jár a boot. -
mpierre
veterán
Mivel lehet gyorsabb bootra bírni ezt a fajta rendszert? A post minden eddigi rendszeremet megszégyeníti, cirka 5 másodperc alatt megvan. Amint bekapcsolom, feküdhetek a del-re, ha indulnék a boisba, mert különben nincs esélyem. Ez tökéletes.
Ami azonban a post után következik, na az siralmas. Egy PIII-as gép tempójával áll fel a rendszer... ok alapon megy a proci, de kérem tisztelettel, még is csak 4 magos, vagy mi...
Még megnézem a memóriát, mit lehet kihozni belőle... 1,5V-on nem bírja a 1600MHz-et 11-11-11-29-2T időzítéssel se. Az elpida csipes tesója - ugyan x58-ban - 1600MHz-n ment, 1,5V-on 8-8-8-20-as időzítéssel... Azért 1600-al kibékülnék 9-9-9-24-1T-vel .
-
mpierre
veterán
-
mpierre
veterán
-
mpierre
veterán
Össze-vissza variáltam a koptereket - ellenállással, vagy nélküle - annyi konklúzióval, hogy a CM 212+ -hőz adott ventilátor sajna így működik. A biosban pwm szabályzás van beállítva, mégis ha elindítom a gépet, akkor csak az indítás után 15-20 másodperccel pörög fel...
Újabb érdekességekbe botlottam: Az everest nem ismeri a lapot
, a real temp nem ismeri a procit, de core temp se tud mit kezdeni vele. A cnq gyönyörűen működik, az amd overdrive eleinte működött, most az se... Az ET6 memória része szürke, ha ráklikkelek akkor kifagy az alkalmazás...
A post gyorsan lemegy, de a boot botrányos! A régi P4 650-es gyorsabban megküzdött a win 7 elindításával (ezen segít az alaplapi cd-ről az amd-s driverek felrakása?).
Amíg ment az aod, addig kiderült, hogy a magok idle 28-32°C között mozognak, de a procira 81°C-t írt ki. Valami másik alkatrészre meg 127°C-t. Mivel lehet normálisan monitorozni ezt a rendszert, hőmérséklet szempontból?
#2833: Nekem simán "leesett" a borda, de ami alatta volt azt kis jóindulattal se tudom pasztának nevezni. Lekapartam - máshogy nem jött le - és kapott egy noctua pasztázást.
-
mpierre
veterán
Összeraktam a gépet (GA-MA 770T-UD3+630+2×1GB Kingmax+meg a meglévők), a pöcc-röff nem jött össze. A cm 212+ -hoz adott ventilátor nem akart elindulni a 4 pines csatin. Kaptam egy hosszú sípszót.
Na mondom tuti, főzöm a procit. Bezzeg a power fan csatin azonnal indult... A proci se főtt meg, csak így hangos.
Olyan létezik, hogy nem jó a cpu fan csatlakozó? A sys fan csatlakozókra ellenállással kötöttem 2 másik koptert (9V-t kapnak így). Lehet ez zavar be? -
mpierre
veterán
Egy-két futott kör után úgy látszik lassan megjön az új lapom: GA-MA770T-UD3. Valaki nem tudná lemérni - akinek ilyen lapja van - hogy a feteknél lévő lyukak, milyen távolságra vannak egymástól és milyen széles az amit le kéne fedni a hűtőborda talpának? Egy thermalright HR-09-t terveztem rájuk pakolni... (Nem akarom szénnéhúzni a procit (X4 630), de szeretem ha sokáig bírják az alkatrészek.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Anime filmek és sorozatok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Automobilista 2
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged