- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Hívószám-hamisítás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli-206
senior tag
Ajánlom ezt a cikket figyelmedbe: [link]
Ilyen Kingston ramokat teszteltek, tuningoltak. Alap kiindulásnak nagyon jó, nézd meg a táblázatot.
A RAM-okhoz én nem piszkáltam, gyári értéken futnak és teljesen stabil. Nem érzem szükségét semmilyen tuningnak. Az, hogy egy teszt 35 ezer pont helyett csak 34,99 ezret-ad az annyira nem érdekel. Stabilitás az elsődleges szempont, ami megvan, ráadásul sehol nem vettem eddig észre, hogy a memória nem lenne megfelelően gyors.
-
Zoli-206
senior tag
Nekem megvan az F3c Bios ehhez a laphoz, a Gigabyte küldte el, sehonnan nem tudod megszerezni. Sok minden működik vele ami F3A-val sem megy. Kb. 1,5 hónapja használom és eddig semmilyen hiba nem fordult elő. Ha gondolod keress meg privátban és elküldöm neked mail-ben.
Üdv.
-
Csaba.no1
tag
A memória kibukására írtam, hogy nézd meg 800-on, erre meg nem kell húzni. Ha jobban kedveled a 1333Mhz-es ramokat, nézz szét a kompatibilitási listán, hátha találsz olyat ami itthon, könnyebben beszerezhető, de még mindig ajánlom az 1600-as kompatibilist amit használok, és szerepel a te listádon is, már csak azért is, mert könnyen beszerezhető.
-
Csaba.no1
tag
Szia!
Csak egy ötlet, nekem amik voltak 1600-as reaperjeim azok csak 800-on mentek beton stabilan, semelyik más Mhz-en nem voltak stabilak. Nézd meg, hogy 800-on és minden érték auton mit produkál a rendszered stabilitását illetően, ez persze nem jelenti azt, hogy nálad nem fog kifagyni 80Mhz-en. De neked is csak azt tudom ajánlani, hogy kompatibilis memóriát vegyél, amiket most én is vettem az szerepel a te lapod memória kompatibilitási listáján is, sőt nálam 1640-en is mennek beton stabilan, 7-7-7-20-as időzítésen, rotiv kollégának hála!
Üdv: Csaba
-
Cadal
őstag
Jééé, és tényleg, alapból 1,2V-ot kap a CPU NB VID.
Node semmi gond, hagyd 1,3V-on és próbáld ki így hogyan viselkedik a masina. Nyúzd, terheld, és ha stabil, akkor lépésenként csökkentheted a feszt amit adtál. Amúgy én azért a biztonság kedvért adnék a ramnak is egy kis feszt hogy 1,600V-ot kapjanak. -
Cadal
őstag
Az első képen levő almenüben, a "+0,100V"-hoz tedd azt a kis fehér téglalap alakú (nevezzük pontnak) pontot a kurzorok segítségével ('fel vagy le') majd üss az "ENTER" billentyűre. Ezt követően vélhetőleg a kettes képen látható bios résznél megjelenik az aktuális beállított "1,200V" a CPU NB VID control sorban kék színnel. Ha ez megtörtént, és azt látod amit írtam, akkor végeztél azzal, amit egy nappal ezelőtt ajánlottak neked.
-
Csaba.no1
tag
Adj neki egy értéket, és miután megadtad neki majd látod, hogy hány volton van, ha nem megfelelő akkor még adj neki, annyira amennyire neked szükséged van. úgy is mentés után véglegesíted az értéket.
Ahogy Borokafa is írta, 1,2 az ajánlott, ha az úgy sem lenne elég, megpróbálhatod majd picivel többel is.
-
Gerisz
addikt
A ramnak nem lesz baja.
Nem tudom hol van 0.012v, NB voltage controll 1,2V legyen az érték.
A ramnak nem lesz baja még 1,6V-tól sem.
Itt olvasd el az Advanced Host Controller Interface részt.Kaptunk Zoli-206-tól F3C biost, nekem ez valamennyit segített a ramoknál, a szorzó és fesz állításnál még nem megy a C&Q de remélem a következővel amit jó lenne ha kiadna megoldódik.
-
Csaba.no1
tag
Szia!
Küld meg Prime95-el.
Nekem 790XT-UD4P lapom van, vettem bele 2x2GB OCZ 1600Mhz-es reaper kitet, és stabilan nálam csak 800-on mentek, így el kellett adnom. (955-ös BE mellett)
Most berendeltem ezt: FLGE85F-B8MF7, bár ebből van zöld címkés és cl9-es, és van piros címkés és cl7-es amit én rendeltem (de láttam már zöld címkésben is papíron cl7-est) Ezek szerepelnek a memória kompatibilitási listán is, U5-nél is, a tiedénél most nem tudtam megnézni mert nem hozta be a listát, de szerintem ott is szerepel. Érdemes ebbe a lapokba kompatibilis memóriát venni, bár ki tudja, lehet „kiköpi” de legalább nagyobb eséllyel lesz jó! Hétfőn vagy kedden jönnek meg nekem, majd megírom, hogy, hogy szerepelnek. -
Blaze71
őstag
Kingston jól megy Giga lapban és a Kingmax is jó, annak ellenére, hogy egyesek szidják. Én Kingston 1333 MHz-es memóriákkal raktam össze 770T Giga lapot, ami nem Kit-ben volt és gond nélkül megy. Viszont ha találsz olyant, ami CL7, akkor azzal egy picit jobban jársz, bár a CL9 sem fog nagyon lusta lenni.
-
Vitka
csendes tag
Én is hasonló gondba ütköztem, csak GA-MA770t-UD3P lappal és kicsit utána jártam a dolognak.
Itt a fórumon azt mondták, hogy lottó, ami nincs a memória kompatibilitási listában, szóval vagy megy az 1333as Geil, vagy nem.
A Geil support azt válaszolta, hogy működik a lapban.
A boltban, ahonnan a konfigom fogom venni azt mondták, hogy elvileg működnie kell, mert a lap 1333mhz-ig oc nélkül minden ddr3-at támogat.Arra jutottam, hogy a lottó nem pálya, a Geil support részrehajló, szóval csak vigyem a memóriát, a boltosoknak nincs konkrét tapasztalata és az "evileg" nekem nem elég.
Tehát marad a 2*2 giga 1333as Kingston Value cl9 vagy Kingmax Tiny BGA cl9. Annyi, hogy venni akarok rá majd hűtőbordát, mert nem bízom a véletlenre. Nem nagyon melegszenek, de ha megpiszkálom kicsit az időzítést, akkor tuti jobban fognak.Tényleg! Ha már itt tartunk, akkor kérdezek is valamit. GA-MA770T-UD3P és 1333as ramok viszonya érdekelne. Nem fogok nagyobb frekvenciájú ramot venni, mert gamekben az 1333 és 1866 ugyanúgy teljesít, szóval felesleges, inkább akkor 8 giga, mint 4, de gyorsabb. De a lényeg: próbált már valaki 1333as ramon időzítést faragni? Kíváncsi vagyok, hogy pl a Kingston Value 1333 mhz-en mennyire képes. Van valaki tapasztalata? Szívem szerint letolnám majd cl7-ig, de nemtom menne-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Microsoft Excel topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Asrock B760M PRO RS
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest