- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
az üzletben mikor mondta, hogy a lap a zsar, egy délután át cserélgettünk mindent benne, végül a lapot, de ott is a kistesó volt csak raktáron, átraktuk abba is, 5 perc múlva az is csinálta a feszkót!
a dolog pikantériája, hogy azért cseréltem abit kn9s-et le, mert 4x1gb rammal csak sípolt! ez meg csíkozott.....1 kutya, de kicsivel a gigát mindig jobbnak érzem, bár az abit memókezelése gyorsabb(azóta visszavettem az abitot is, és 3000-en hajtok benne egy 4400+ x2-est)de amúgy megfigyelhető, hogy a lapgyártók sem tudják, hogy milyen biost csináljanak a lapokhoz, mert mindegyikben van bug! az abit nem lesz jobb az újabb biostól, igaz rosszabb sem, de a giga nálam csak bugosabb lesz, ha újabb biost tolok rá az f7a-tól!(egyik memóriakezelést javítja, de a prociszorzóból a 11,5 eltűnik, másik sokáig bootol stb-stb)
-
diablo1984
veterán
nekem is akkor, nem tudtam mire vélni! de 3 gb-al(3x1gb) nem csinálta, így 3gb(2x512+2x1gb)-al szintén nem! az üzletben is azt mondták, hogy valszeg a win vista64 nem kezeli jól a 4gb-ot......pedig ha ez nem, akkor mi?
rmclockal egyszer tunning mellett próbáltam valamit alakítani, de szörnyetkékhalta magát!
azóta bioson kívül mással nem változtatok ilyen fajta beállításokon!
-
éN79
addikt
Hmm, nem változott semmi akkor másfél év óta (amióta hasonló okok miatt anno intelre váltottam). Erős a késztetés, hogy egy ilyen lapot meg egy kis phenomot vagy x2-t vegyek, és visszatérjek, de pont ezek miatt tántorodom mindig el. Ha csak úgy összeraknám és használnám biztos hibátlan lenne, de ha már elkezdeném piszkálni, tuti fennakadnék valamain...)
-
diablo1984
veterán
-
Ste
addikt
nah úgy néz ki egyelőre, hogy a CnQ kavart be neki
amikor váltogatja a terhelés függvényében a ram frekijét is, akkor megy el e gép (szerintem legalábbis). érzékenyebb valamiért a 4gb ramra (gondolom brand függő is)most cnq kikapcsolva, s a kép stabil, nem villog (mivel a procifeszt lejjebb vettem, úgysincs értelme a cnq-nak)
-
Fucsi
tag
Hát valóban fagyott össze vissza...néha elment akép,néha becsíkozódott,a hang az recsergett
Tul sok volt vele a baj...De konkrétan akkor az alpalap drivere szar..meg avga-é is?Mert nekem is nvdia(8800gt) van benne.
És ezzen akkor gondolom sehogy sem tdok segíteni...Pedig tényleg bejött adolog,kurva gyors arendszer,autocad alatta meg csak úgy hasít(a 64 bites)
-
nesa
veterán
Mivel jatszani is szoktam szerintem ott azert nem mind1 hogy 2300 vagy 3300Mhz megy a cucc es babralni meg nemszeretem az orajelet
amugy ha nem jatszanek meg mindig a 3000+ Am2 sempronom lenne ami alapfeszen ment 8x347-en kostabilan, igazabol az 1 nagyon remek kis proci volt ...
-
nesa
veterán
Szerintem 1 atlag embernek 1 alaporajelen uzemelo x2 4000+ is boven eleg mindenre ,ense azert tuningolok mert kihasznalom, csakmert miert ne
a notimba a 3400+ sempronra is azt kell mondanom hogy boven boven eleg peddig kodolni epp azon szoktam (1 evbe 2x kb) nem az asztalin. normal hasznalat mellet a noti altalaban 800mhz-en is kiszolgal
de azert a tudat hogy 2x3300Mhz netezek az jo
-
Joshi
titán
Az SP3 volt a hunyó.
Annyira nem vagyok amatőr, hogy ne tudjak feltenni egy hűtőt de én is kételkedtem abban hogy szoftveresen is létezhet ilyen jelenség így az alaplapra fogtam. Az inkább hihető hogy egyedi hibáról volt szó, pont ilyen hardver összetevőkkel ezt produkálta az SP3 ennyi.
Jelenleg az SP2 van fenn és minden ugyan az maradt, mindent ugyan úgy szereltem össze és most tökéletesen működik a rendszer.ui.: "csak meg kellett volna nézni Sp2-vel is nálad" Na látod itt vétettem egy hatalmas hibát.
-
Joshi
titán
Szia. Ha már megjelentél ebben a fórumban kíváncsi lennék a véleményedre.
A közelmúltban akadt olyan probléma egy S3H lappal(F5, F6 bios), hogy egy X2 4000-es Brisbane proci túlmelegedett addig míg elérte a kritikus 100-120 C°-ot mind gyári és hőcsöves hűtővel egyaránt. A furcsaság az volt, hogy Idle hőfok teljesen normális(~30 C°), de ha teljes terhelés érte a procit akkor felszaladt a hőfok a kritikus hőmérsékletre és nyekk. Friss telepítésű Win XP SP3-al.ui.: visszaadtam a procit+lapot annak akitől vettem és nála semmi gond(Win XP SP2).
-
diablo1984
veterán
mondom, nekem a nagytesója van, úgyhogy tudom, hogy mire képes ez a chipset! de legolcsóbbal akarom kihozni azt a gépet, de ahogy látom, nem az alaplap, hanem a memória az aminek az utóbbi másfél, két hónapban emelkedett az ára! akkor még 2x512mb-os geil ultrát 3k-ért vettem, most meg 5k alatt sehol sincs.....majd meglátom mi jön össze bele, időm van, még monitor is kellene a géphez, de lehet, hogy össze sem rakom, inkább egy p3-as laptopot adok anyámnak adóbevallani....
-
diablo1984
veterán
igen, ez, mert a nagytesőja dohog a gépemben, de valami kisebbet akarok venni egy másik gépbe olcsón, és 10,6k-ért van egy nvidia chipes integrált 6100-as vgaval, gigabyte tipussal, míg ez az atis kistesó 12,4k-ért lenne, és a mod biossal még talán húzni is lehetne(igaz nem akarom, de a kezem közé akadt sempron 3200+osnak kíváncsi vagyok, hogy mikor véresedik a torka
)
olcsó am2-es lapot keresek irodai célokra, de nem tudom, hogy az a +2k megéri-e az ati chipsetet!
-
joy77
csendes tag
Lehet, hogy nem lehet, de az én gépemben immár két dvd-meghajtó is egy PCI ATA 133-as Raid vezérlőkártyáról üzemel!!
Utánajártam, mert nem akaródzott semmiféle most kapható satás dvd-íróra lecserélni a jólbevált Pio-110 és Benq 1655-ösömet, nem is beszélve a szinte elnyűhetetlen (7-8 éves) Toshiba M1802-es olvasómról.
Szóval az egyik számtechboltban a hozzáértő arcok felhomályosítottak, hogy a megfelelő chippel szerelt ATA-133-as vezérlőkártyák flashelés uán tudják kezelni a dvd-meghajtókat is. Megrendeltem, megflashelték nekem a boltban, hazavittem és müxik, happy.
Jól jön ez, ha már kedvenc lapunkon ilyen kevés az IDE csati... -
ssolitude
őstag
az a probi, hogy pont feszelnem kell, különben csinálja ezeket a random leállásokat (most már két konfignál is kikísérleteztem.) Kicsit tolni kell neki, és stabil. Hogy mér van, nem tudom. Everest nálam jól mér, szerintem BIOS szólhat bele. Láttunk itt már -7 fokos magot
...nálam a három gépben nincs összesen 4 venti -
AtHoS
nagyúr
Az IGP-hez tartozik egy hangkeltő a HDMI miatt. Aztán mikor feltelepíti a az ember a hozzá tartozó meghajtót, az szépen beállítja a HDMI-hez tartozó hangeszközt elsődlegesnek, ezáltal ugye a használni kívánt fő hangkeltő háttérbe szorul, mivel minden hangot kiadó program alapesetben az elsődleges hangkeltőt használja. Emiatt kell visszaállítani a hangkarit elsődlegesnek.
-
ssolitude
őstag
Víz van rajta, picit húzva(220MHz), kicsit feszelve, mert így stabil, de full zárt ház, így 48-50 fok. Mindig melegebb kb 5 fokkal, mint a CPU.
Most raktam össze egy másik gépet,egy 2600Pro-val, meg egy 3500+-al, raktam rá egy Coolink passzív bordát, és ott is 42-44 fok az NB.
Csak azért agyalok, hogy nem rosszul van-e az enyémen a vizesblokk, vagy csak simán kevés neki.Nálad milyen hőfokok voltak? -
samfishR
senior tag
hali, megint én vagyok.
nos most már stabilan megy a gép:
proci 2600MHz-en,
1040es HT
ram 1042MHz
terhelésnél proci 50°c, lap 60
most az a kérdésem, h a sufnituningos hűtőt merre érdemes forgatnom, hogy lejjebb szoritsa a lap hőmérsékletét? ábra szerint 1-es, 2-es 3-as. ti mit tanácsoltok?
[pozíciók] -
AtHoS
nagyúr
Kicsit pontatlan volt a "PRESS A KEY..." megfogalmazás, mivel ez a teljes hibaüzenet:
SEARCHING FOR BOOT RECORD FROM CDROM...NOT FOUNDED
BOOT FAILURE
REBBOT AND SELECT PROPER BOOT DEVICE OR INSERT BOOT MEDIA IN SELECTED BOOT DEVICE
PRESS ANY KEY WHEN READY
Priviben már elnézést kértem a hirtelen következtetés levonás miatt, a totyikos hsz-t pedig akkor már nem tudtam szerkeszteniés a további segítségnyújtást ott próbáltam eszközölni az alaplapos totyik helyett.
De a hibaüzenetből látszik, hogy keres bootolható médiát az ODD-n csak nem talál. Illetve, ha ez a hibaüzenet valóban pontos, akkor a winyót ugye nem is próbálja meg boot eszközként használni.
A kellőképpen kedvességet így előre is megköszönöm -
Ste
addikt
nah felvilágosítottak hogy én vagyok a hülye
a p-state tranyóállapotoknak megfelelően (szorzónként +200mhz) változik a proci frekije már az első a64-ek óta
valamiért én mindig csak a két végletet láttam (5x és max szorzó) bár ahogy említették elég nehéz a köztes állapotokat nyakon csípni -
Mercutio_
félisten
Igen, a logika ezt diktálja, de nekem az everest mégis 38 fokot mutat az "alaplap"-ra ami kb. u. annnyi mint amikor az intVGA-ról ment a kép
Persze lehet, hogy a berakott 2600XT alapon is 46 fokos gpu-ja lead annyi hőt a házban, hogy az összes többi komponens hőmérséklete megemelkedik... -
AtHoS
nagyúr
Előkaptam egy TT ventit és megnéztem. Valóban a molexről megy a 12V+föld (sárga+fekete). Ez mondjuk józan paraszti ésszel is belátható
De akkor a plussz 2db vezeték hogyan csatlakozhat bele a ventibe, mivel a panel kihagyása nélkül is működik a venti, természetesen teljes fordulatszámon.
Mondjuk a moddoláshoz nem szükségez a fenti info csak kíváncsi vagyok milyen megoldást használhatnak. Szereznem kell, akkor 2pin -> 3pin átalakítókat. Hmmm.
Ha jobban belegondolok, akkor a legelegánsabb megoldás egy átalakító panel készítése lenne. Erre kialakítanák egy olyan kapcsolást, hogy molexről vinném a betápot, majd tennék rá a szabályzópanelről jövő potiknak csatlakozásokat és ugye ezeket egyenként a 12V+GND hozzákapcsolásával 3pin-es aljzatokhoz vezetném, amire már mehetnek a házventik. Így nem kellene szétfaragni a kábeleket sem.Közben találtam egy érdekes panelt: Scythe SCKMPN-1000-BK Azthiszem ezzel meg is van az ideális megoldás
A sunbeam panel keresése közben akadtam rá.
- Venni akarok egy kártyaolvasót, na ez van rajta
microSD-t vajh tud e kezelni
- 4 vagy több ventiszabályzás, ez is rendben
- USB+FireWire+Sata+Audio ez már csak hab a tortánm főleg a Sata
- elvileg hőmérő szenzor is van rajtaAzthiszem nem lesz barkácsolás
11.3k-ért találtam is, csak legyen is ne csak listában
-
AtHoS
nagyúr
A 2V dropot max-ra írtam, feltételeztem, hogy terheléstől függően változik 1-2V között
Az oldallapit mindenképp szabályozni akarom az oldallap zörgetést elkerülendő. A hátsó venti a leghangosabb jelen pillanatban, így az is szabályozás tárgyává fog kerülni. Memóhűtő szintúgy, amihez a kapcsolgatós rész pont jó lenne, mert 5V-al még nem indul be
Aztán tákoltam a nyári nagy melegre egy kis szellőzést az arcomba, amit szintúgy szeretnék szabályoztatni.
A régi házamban egy Thermaltake 2002 4db-os fan kit tette a dolgát:
Sajnos ennek a vezérlőpanelje csak speciálisan kialakított (gondolom nem véletlenül) ventiket tud szabályozni. A ventik molexről kapják a szuflát és van egy külön csatlakozás a szabályzó potinak, így más megoldás után kell néznem. Így került képbe az MFC1, bár ha azt mondod, hogy zavaró a kék megvilágítás (a CM690 power ledje olyan fényerejű, hogy este bevilágítja a szoba túloldalán lévő falat, nem is beszélve az előlapon lévő világító ventiről), akkor lehet mégis a PLUS verzió mellett döntök.
-
AtHoS
nagyúr
CM690-en nincs ajtó így egyelőre ez nem szempont. Zalmanék 6.5V-os tartományt írtak a szabályozhatóságra. Vdrop-ra max. 2V-ot írtak, így kb. 4-11V között lesz a kimeneti fesz. Hőméregetésre asszem nincs szükségem (bár ezt lehet később majd bánni fogom), inkább a minél több ventiszabályzásra fektetem a hangsúlyt. Van még 3 üres ventihely a házban, kell a tartalék azoknak is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE Z490M Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI Z390-A Pro / Beszámítás OK!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest