Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
diablo1984 #4036 üzenetére
Most nézem, hogy nálam be van állítva, de everest szerint a proci 5x szorzó mellett is 1.2V-ot kap, ilyenkor nem kellene levennie 1V-ra a magfeszt a rendszernek?
-
Mercutio_
félisten
Kösz a biost, feltettem
És akkor jönek is a kérdések
Everest memória adatok: olvasás: 5314mb/mp, írás 5453, másolás 4991, késleltetés 59,8 ns
Memó 800-ra belőve, időzítések automatikusra téve (5-5-5-18-2T) és azt látom, hogy a 4 memóslotból 3 azonos, ~75 míg a negyedik ~102 értéket kapott.
Ezt hagyjam így, vagy állítsam hozzá, továbbá a kapott értékek nekem kevésnek tűnnek
Memó típusa: Kingmax KLDD48F-A8KB5 plusszfesz nélkül ennél a memónál milyen értékeket lehet beállítani, amin stabil?
biosban csak boot képernyő (logó) kikapcsolást láttam, de túl fogom élni az irq-infót szerintem
Milyen beállításokat javasoltok még, a cél nem a tuning, hanem a minél stabilabb és gyorsabb üzem, és az alulfeszelés a fogyasztás és hőtermelés csökkentése céljábólJól gondolom, hogy ezt rmclock-al fogom tudni belőni pontosan?
Ha igen, hogy lehet kikísérletezni melyik szorzón mennyi az a fesz amin stabil a proci? -
Mercutio_
félisten
Kösz az infókat!
Easytune eszerint kényelmesebb, viszont biosos beállítással szemben rendszermemót eszik. Lehet én vagyok béna, de biosban nem találtam fsb, időzítés, proci és memóriafesz beállítási lehetőséget Ctrl-F1 lenyomás után se (S2-es matx alaplap, nem az S3-as), ez bug vagy feature? Csipszetes topicban írtad, hogy van S3-as F4a bios moddolva S2-höz, egy linket tudnál dobni
Ja ha nagyon elállítok valamit a biosban resetelni kell, vagy van valami más lehetőség az előző működő beállítás visszavarázsolására?
AHCI-mód: Ha jól veszem ki működésben (sebesség, stb.) nincs komoly különbség, maradhat native ide-n, nem lesz vele problémám, vagy van valami előnye az ahci-nek?
Nálad a dvd-író/olvasó is sata? Melyik ghost-ot használod?
És mégvalami: Szokatlan a korábbi lapomhoz képest, hogy bootnál teleírja a képernyőt a gép, irq-k, nemhasznált ide/s-ata, ezt le lehet valahol tiltani?
Egyébként sokkal jobb elrendezésű ez a lap, mint az előző nvidia csipszetes, és "szellősebb" lett a ház belseje
-
Mercutio_
félisten
Olvasgatom itt a hibalistát, és valami battery probléma ütötte meg a szememet, ez micsoda?
És néhány további kérdés: Az easytune5 mennyire használható,vagy ugyanazt elérem biosból stabilabban/egyszerűbben, kevesebb csicsával?
Rmclock-ot használhatom itt is?
A lap mennyire mér mellé és milyen irányban? Everest szerint most a rendszerkomponensek melegebbek, mint az előző nvidia-csipszetes lap esetében(Ennek valamelyest ellentmond, hogy szintén everest szerint a vinyó hűvösebb és a cpu cooler lassabban pörög mint az előző lapban)
S-ata vinyót csak native ide modra tudom beállítani a biosban - illetve állíthatom másra is, de nincs értelme - pl. AHCI-ra álítva állandóan újraindul a win
Innen minden drivert felraktam kivéve a sata raid-et.Ha szeretnék a friss és teljesen beállított rendszeremről egy gyorsan visszaállítható image-et csinálni arra jó és egyszerűen használható az Xpress recovery2 vagy inkább használjak valami mást (Ghost12, Acronist), egyáltalán full-sata rendszert mivel lehet lementeni?
-
Mercutio_
félisten
Előlapi probléma megoldva!
Sokkal jobb a hang (szubjektív vélemény) mint a korábbi nvidia-s deszkáé!
-
Mercutio_
félisten
Átalakítóval se ment, de szerencsére volt itthon egy ps2-es így áthidaltam a dolgot
DE egy problémám még mindíg van: Az előlapi fülhallgató/mikrofon csatlakozóból (legalább is a fülhallgatóból biztosan) nem jön hang
Hátsó kimenetre kötött hangfalak szólnak rendesen, tehát nem drivergond.
A ház (Antec nsk1300) frontpanel csatlakozója egybeépített, tehát még az se lehet, hogy rossz helyre dugtam valamit -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
MEgvan a lap mATX-es kistesója!!
De mársi egy gonddal szembesültem: A windows nem látja az usb-s egeret és billentyűt
(Komplett működő 32bites xp volt fent, a MS-től leszedett alaplapcsere előkészítő programot futtattam mielőtt kivettem az előző nvidia-s lapot, és odáig el is jut a win, hogy elkezdené megvizsgálni az új hw-ket, de ehhez a "tovább"-ra kellene kattintanom, ami ugyebár fenti okokból nem lehetséges
HELP! -
Mercutio_
félisten
Igen, a logika ezt diktálja, de nekem az everest mégis 38 fokot mutat az "alaplap"-ra ami kb. u. annnyi mint amikor az intVGA-ról ment a kép
Persze lehet, hogy a berakott 2600XT alapon is 46 fokos gpu-ja lead annyi hőt a házban, hogy az összes többi komponens hőmérséklete megemelkedik... -
Mercutio_
félisten
válasz
diablo1984 #2231 üzenetére
1. Én ezt találtam, elvileg pont arra találták ki, amit szeretnék
2. Ha jól értelmezem Ste sorait, alig valamivel hűvösebb, akkor most melyikőtöknek van igazanesa: Kösz a linket
Ste: Úgyérted, ha használom az integráltGPU-t, akkor fűt, ha 2600XT-t hajtok, akkor nem? Vagy félreértettem valamit? (Vagy ugyanez igaz az nvidiás integráltra is, az is akkor fűt jobban, ha arról megy a tft, ha nem, akkor az is hűvösebb?)
-
Mercutio_
félisten
#2909 valaki?
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Ennek a lapnak a mATX-es kistesójára (MA69GM-S2H) tervezek váltani, de lenne néhány kérdésem:
1. Megoldható-e, hogy a mostani NV-csipszetes alaplapom helyére rakjam XP újratelepítés nélkül, ha igen hogyan? (3 napja raktam újra az XP-t és nincs kedvem újabb 2 napot eltölteni minden program, beállítás, stb. belövésével, tehát olyan írjon aki a gyakorlatban is megcsinálta)
2. Nv-s csipszethez képest mennyivel kevésbé fűt a 690G? (Gondolok itt leginkább az intGPU-bordára)
3. Ha jól látom itt is elég közel vannak a kondik a cpu-hoz és magasak, elfér-e egy Zalman 7500(al)Cu tőlük? (Pici antec házam van, gyengécske a szellőzése, ezért is gondolkodom az alaplapcserén)
4. A nv-s dolgokhoz képest milyen változásokra készüljek fel (sata vinyó leválasztásának hiányán kívül)?süti88:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest