- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sajtli
tag
válasz
ssolitude #3642 üzenetére
Na, összeraktam a tesztkonfigot. Alaplap dobozra ki, csak a legszükségesebbeket kötöttem be: táp, monitor, swict on, hdd led, power led, speaker. Továbbra sem történik semmi, hangot sem ad. Kezdek kétségbeesni. Hogyan lehet máshogy berakni egy alaplapot, egyáltalán mi okozhat zárlatot?
Ilyenkor proci is károsodhat, mert az alaplap nem olyan nagy tétel, de a proci már 2x annyiba kerül.
-
Ste
addikt
-
Ste
addikt
válasz
ssolitude #3605 üzenetére
eccerű a megoldás: alul van feszelve BE szintre
meg kell egy nagyon ratyi hűtő is
mentségedre szóljon, itt van 4db venti (2 elől, 1 proci, 1 táp)a magonkénti 17 foknak meg nics értelme (szobában amúgy is const 20-21C van)
vagy ez az everest jobban félre mér mint a többi -
Ste
addikt
válasz
ssolitude #3591 üzenetére
a csipszet nemtom hány fok lehetett, mert ugye a pwm-et méri nem a csipszetet everest-el
kézre elég meleg volt (60fok fölött) de nem folyattam el rajta az újam, tehát biztosra nem mondom
érdekes, hogy szimpla win vagy film alatt is nagyon meleg volt (ha érte közvetlen huzat akkor langyos sem volt, de azt egy előlről hátra szellőztető házban nehéz megoldani)
most van nekem is a kégliben vga, de nem néztem még a csipszetet mennyivel melegebb, ha nem használja az int vga-t
thermalrigt-al még csak kézmeleg sem volt, az hűtőtte rendesen (igaz a prociventi is segített kis huzatot kelteni)passzív vga-val, tt tr2-r1 gagyi hűtővel (előlről van cask szellőztetve 2x12cm-el mAtx Aerocool M40 kuckóban, plusz a táp a vga fölött)
a vga full terheléssel max 60 fokig megy fel (érdekes, mert a házhoz tartozik egy termométer, ami a szoftveres mérésnél 15 fokkal kevesebbet mutat, igaz a gpu borda fölé van ragasztva, s a sapphire passzív bordái hátrafelé nyúlnak - 2600xt)
proci asszem 35 fok volt max, de ez nem tuti) -
V.Stryker
nagyúr
válasz
ssolitude #2797 üzenetére
Hát szégyen,nem szégyen, ez van. Ők arra alapoztak,hogy ezek a keretek csavarral vannak rögzítve és a helyükre be lehet csavarni. De sajna a patentosra nem számítottak, és én sem,hogy megvettem. Ami volt hozzá a 4 csavar és egy s754 átalakító...ennyi.
De már a Mo-i terjesztőnek jeleztem. Mint mondtam, egyből felajánlottak másikat,csak az épp nem jó nekem,mert ilyen alap xar és írtak a gyártónak is. Kiváncsi vagyok,hogy mit fognak válaszolni.
Egyébként eleve AC Freezert akartam venni,csak az ilyen alaplapon a haveromak letört a pecek és leesett a hűtő.
lehet,hogy Ő volt béna és xarul tette rá, de meg sem akartam kockáztatni és ezért vettem ezt. Rá is baxtam. Ezentúl mégjobban megnézem ezeket...de őszintén szólva fel sem merült,hogy ilyen egyáltalán előfordulhat.
Most is megy faxán rajta a hűtő, csak kicsit gánynak érzem azt a két milimétert, amivel eltér a normálistól. Ezért szeretném normálisan megcsinálni.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ssolitude #2794 üzenetére
A gyártó szerint támogatja csak legfeljebb szereléket nem adnak megfelelőt AM2-höz, ami szomorú
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
ssolitude #2790 üzenetére
Írták,hogy a magoknál rosszúl mér,de a teljes elvileg jó... mindegy.
Köszi, azért elvagyok a barkácsban...most is fennt van a hűtő....csak szeretném,hogy "szép is legyen"
1.Az AM2-őt támogatja.
2.Hogy a viharba fogassam az alaplaphoz? Le kell szedni a narancssárga keretet. Ha leszedem, akkor a lap hátulján lévő merevitő,amihez a keret van csatizva is lejön....ez sem menetes....ha ezeket leszedem,akkor négy fél centis lyuk van a lapon, ami szintén nem menetes. Ha nem adtak ehhez a hűtőhöz anyacsavart,hátső merevítőt,csak négy csavart, amit a keret helyére kéne belecsavarnom, akkor mégis, hogy képzelted a :Ha leveszed a narancssárga keretet, akkor az alaplaphoz hozzá lehet fogatni a talpat, nincs vezetősáv, nem okoz gondot. Bocs, köszi hogy segíteni akarsz és értékelem is. Egyszerűen,ha leszedem a narancssárga keretet, akkor nincs mibe belecsavarni....ma szereztem négy anyát,sajna a menetek sűrűsége nem egyezik....alátét is van már...anya nincs még. De lesz! -
V.Stryker
nagyúr
válasz
ssolitude #2788 üzenetére
Sajna semmit nem adnak. És a lényeg az,hogy a narancssárga cuccost le kell szedni és ami a lap túloldalán van merevítő, abba kell belecsavarni...csak az patentos. szal lesz négy csavar. Hééé, az majdnem 100 forint a négy. Ki kell spórolnom.
Egyébként itt van egy ilyen és egy ilyen. Viszont egy rohadt hőmérőt nem találtam baxa meg.
Veszek is egyet holnap. Bár olyan hideg nem lehet,ha egy szál alsóban és pólóban nem fázom.
22 foknál tuti melegebb van.
Ezek szerint xarul mér a lap.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
ssolitude #2782 üzenetére
Nem, erről van szó. Elvileg jól mér, F4 -es bios van fennt. A rendszer 39-40 fokos... a proci 19-21 között mozog, attól függően,hogy mi megy még a háttérben.Na jó...a CNQ be van kapcsolva, így ezek a hőfokok 1000-es frekin vannak....tömörítésnél felment 34 fokra.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ssolitude #2768 üzenetére
Látod ez jó kérdés, egyenlőre érdemi információ nincs róla, de valószínűleg a lapon valahol azért csak ott van a hőmérő.
Csinos kis blokkok+lefogatók. Ezek házi készítésűek vagy kompletten vetted? Lehet lassan én is elgondolkodok vízhűtésen, de még nem sikerült meggyőzni magam
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ssolitude #2762 üzenetére
Hát a hűtés mondjuk csak extrém 330...350+ "FSB" mellé kellhet, de ugye ártani nem árt. Igen, az NB-ben található az IGP. Az NB feszt a procifesz mellett találod ugyanabban a menüben. Jah, bocs félreértettem
a legfelső PCI-E és a procifoglalat között van, amire a Gigabyte felirat van festve.
Mondjuk én XP-t használok.
Remélem a feszemelés vagy a plussz hűtés segít. Ideiglenesen irányíts rá egy ventit az is sokat segíthet.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ssolitude #2759 üzenetére
Hmmm. Vagy kétszer találkoztam már én is hasonló jelenséggel, de rendszeresen nem fordult elő, így betudtam win problémának ill. nem induláskor, hanem már jóideje működő win mellett. Most 7.12-es IGP-s csomag van fent CCC-vel együtt. Próbálkozz meg egy kis NB fesz emeléssel, hátha megoldja. Nálam 255-ös FSB mellett a második lépcső van NB fesznél adva (+0.05V ?).
-
-
diablo1984
veterán
válasz
ssolitude #2098 üzenetére
igp-vel 7.11-es catalysttal nincs, de amúgy is csak dvi+tv-out combó műxik! viszont vga-val nálam hibátlan a catalyst! mellesleg megjelent a 7.12-es, érdemes felrakni már a chipkészlet miatt is!
Borokafa: nem rossz, már 900mhz plusszba!
neked és a többieknek is boldog karácsonyt!
-
Borokafa
őstag
-
Tybee
tag
válasz
ssolitude #1228 üzenetére
Én ajámlom a lapot, tartalmaz HDMI kimenetet is
IGP-től nem kell sokat várni, de integrált kártyához képest szerintem nem rossz.
ami nekem nem tetszik a lapban:
-nagy felbontáson magas frissítés mellett remeg a kép --> RAMDAC gyengusz (ha nincs nagy monitorod akkor ez lényegtelen)
-battery probléma
-az usb-s egeremmel szórakozott néha induláskor, ki-be kellett dugni hogy működjön (2 hete magához tért, nem tudom mi volt a baja)Játszani ritkán játszok de a toca race driver 3 1024-ben fullon (élsimítás nélkül persze) élvezhetően ment. Cod2, q4-hez viszont már kevésnek bizonyult nálam. Lehet az IGP orajelét is állítani, bár nem sokat érsz el vele és szereti a magas HT-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest