- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Mercutio_ #2746 üzenetére
Memóidőzítésnél/sebességnél esetleg reset kellhet, egyéb esetben többszöri indítást próbál a lap, ami ha nem jön össze akkor, biztonsági beállítással indul, de BIOS-ba belépve az utoljára elmentett beállítások lesznek megtalálhatóak, így nem kell mindent újra beállítgatni csak az általunk hibásnak vélt beállítást módosítani.
Így van, sebességbeli előnye egyáltalán nincs az AHCI módnak, mindössze annyival tud többet, hogy menet közben lehet rácsatolni/eltávolítani eszközt. Bár az eltávolításhoz sajnos nincs a megszokott "Hordozható eszköz eltávolítása" ikonka az óra mellett, így csak szépen le kell csatolni a winyót. Én mondjuk a raid utility-t felraktam hozzá, de azzal sem lett olyan ikon. Illetve még letiltottam az eltávolítani kívánt winyóra az írás cache-t.
ATA felületű a DvDíróm. 2003-as Ghost.
Nemrég volt nálam egy gép S-ATA DvDíróval. Sajnos a bootlemezem nemigazán tartalmazott megfelelő CD meghajtót, így nem tudtam igénybe venni. Valami újabb Hirens vagy UBCD lehet nem ártana. Ha jól emlékszem azokon is van Ghost ill. hasonló progik pl. Acronis stb..
Van a BIOS-ban Boot képernyő ki/be kapcsolási lehetőség. Kapcsold be ha zavar
EasyTune5
Hát rendszermemót akkor eszik, ha be van töltődve. Beállítasz benne egy tuningos összeállítást, amit betöltődés után aktualizál. Ezután ki is lehet lépni belőle. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Mercutio_ #2744 üzenetére
Battery Bug: alacsony elem feszültség szint van, amitől áramtalanított állapotban jelentősen késik a rendszeridő. Nálam fennáll a jelenség F2 BIOS-tól kezdve
Elemcsere sem oldotta meg a problémát
easytune5: Teljes mértékben használható FSB, prociszorzó, procifesz, memófesz, IGP órajel Win alól történő módosítására. Ezeket szintúgy elérheted BIOS-ból is. Eltérésre a BIOS szintű tuninghoz képest tapasztalatból nem tudok mondani, de van egy elképzelésem pl. hogyan lehet ezzel a progival megoldani procifesz/szorzó fixálás (és korlátai) nélküli tuningot.
Rmclock: természetesen működik a CrystalCPUID-vel egyetemben. Nekem utóbbi kevesebb problémát okozott.
Mellémérés: Proci magokat "picit" aláméri, többiről nem tudok, hogy fals lenne.
S-ata + AHCI: működik az AHCI mód is
Rendszermentés: Én ghost-ot használok (S-ATA winyón van a rendszer), Xpress Recovery-t még nem próbáltam és egyenlőre úgy is néz, hogy nem is fogom, mert egy rejtett partíciót hozna létre azon a winyón, amin a rendszer van, amihez nem állok neki újrapartícionálni a winyót, mivel anno nem hagytam ilyen célra helyet. Későbbikek folyamán lehet megnézem, de az nem mostanában lesz.
-
nesa
veterán
válasz
Mercutio_ #2284 üzenetére
Parszor mar leirtam hogy a chipset homersekletet semmi nem meri az erzekelo vagy a proci korul elhelyezett kondik es egyebb alaktreszek kozott van vagy a tapcsati korul.
SzMhun!
[I]Azért pár kérdésem még lenne:
Mi az az NB Azalia és SB600 Spread spectrum?
valamint
a Trfc1 for Dimm 3 = 105ns-re van alapból állítva a többi pedig 75-re ennek mi a jelentősége? (A memóriák a dimm3 és 4-ben szaladnak dual-ban.)Végül: érdemes e a többi memóriaidőzítési beállítással babrálni a "főbbeken" kívül, amitket a tesztprogramok is kiírnak (4-4-4-12). Pl van egy ami 26-ra van állítva?[/I]
1.azt en is szeretnem tudni, majd valaki megirja.
2. A trfc legyen mindig egyforma es lehetoleg 127,5.
3. ennel a lapnal szerintem nincs ertelme eroltetni a CL4 et ,ha tobbit csokentet lehet keken hal el a win fos...tesztelni kell mit bir,kerdes van-e ertelme.
-
Ste
addikt
válasz
Mercutio_ #2281 üzenetére
gondolkodjunk már kérem szépen
ha valamit Biosban letiltasz, akkor az nem műxik, nem folyik rajta áram, nem melegszik
mivel a csipszet jelentős részét az int vga teszi ki, ezért nem melegszik annyiraazt azonban ne feledjük, hogy az nv csippek eléggé forrófejűek
(igazán megtanulhatnának már hűvös csipszetet csinálni)
-
Ste
addikt
válasz
Mercutio_ #2227 üzenetére
ha terheled fűt ez is rendesen, sőt ha még nincs rendes procihűtőd, akkor még annál is jobban (nekem is oda kellett rá külön ventivel figyelnem a lanbox-ban)
ha peccselt xp-d van, akkor fog menni az új lappal is az xp
4, más lesz az ikon a system tray-en
jah és Biosból szerintem F3a-ig menj csak, az F4-ben semmit sem lehet beállítani
-
nesa
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Gigabyte X470 AORUS ULTRA GAMING / Beszámítás OK!
- 3 hónapos Asus Rog Strix X670E-F Gaming wifi AkciÓÓ!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Keresünk dokkolókat
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest