Új hozzászólás Aktív témák
-
Ste
addikt
válasz
AMD Power #4519 üzenetére
nem nagyon szokam felkeresni ezeket az oldalakat
korábban gomba mód szaporodtak, s nem nagyon voltak megbízhatóak (a lényeg, hogy az ő diagnosztikai szoftjuk menjen a gépeden, ami ki tudja mit csinál)ha valakinek valami driver baja van az inkább a gyártói oldalakat nézegesse, ne ilyeneket
-
diablo1984
veterán
válasz
AMD Power #1892 üzenetére
nekem is full stabil és hibátlan, tunning is megy éjjel nappal, csak ez a 4gb memória--> vista képi hibák dolog zavar engem, de a kistestvérével(a mATX-es giga lappal) is ugyanezt csinálta a konfigom, pedig minden cserélve lett már benne.....
de 3gb-al vigan szaladgál, és hibátlan!
ráadásul, elkelt az x1950pro-m, most vinnék az x800gto-mat, igy mégsem maradok vga nélkül(pedig amilyen hülye vagyok még az integráltat is levenném, hogy eladjam
) és januárban jöhet bele a 3850-es....
-
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz
AMD Power #1485 üzenetére
Idézet: (remélem hasznos lesz)
Setup Driver at first time:
---------------------------------------
Step 1. Before installing the Realtek HD Audio Drivers, Press the
[Cancel] button if Windows detect the Multimedia Audio device.
Step 2. Insert the "Realtek HD Audio Drivers" CD into the CD-ROM
drive and run the setup.exe program to finish the installation.
Step 3. Click on [Next/OK/Go] to continue the procedure. If the Windows popup
"Digital Signature Not Found" message, press [Yes] to continue the
installation.
Step 4. Finally, select to restart the system and press [Finish] to complete
the installation.
The system will reload the drivers and do some adjustments in the INF
file if so required.
--------------------------
Update Driver:
--------------------------
Step 1. Follow Step 2,3,4 described in [Setup at first time] above to complete
the procedure.Zsocy: sajnos még mindig nincs ujabb BIOS, valószínűleg a Phenomos lesz a következő. Ideje lenne, mert egyre több BIOS bug lesz ismert
-
AtHoS
nagyúr
válasz
AMD Power #1420 üzenetére
Nálam 255-ös "FSB"-vel megy jelen pillanatban DUAL-ban, de 300 fölötti "FSB"-vel is volt már tesztelve. Akkor működött, azóta meg nemigazán néztem, de pár napig 290-300 közötti "FSB"-vel már volt tesztelve régebben és rendben volt.
Mivel mostanában sokat megy üresben a gép inkább alacsonyabb "FSB" és magasabb szorzó kombinációt használok, mert így alacsonyabb a "CnQ"-s frekiSzerk.:
[rvilike]: látod ez jó lérdés. AMD Power-nek is kellene, de nemigazán sikerült felhajtaniMár, ha ilyenre gondolsz:
-
zsocy
őstag
válasz
AMD Power #1420 üzenetére
Kézikönyvben is írják (bár nekem sem volt elsőre tiszta) hogy a dualchannelhez ugyanabba a szinbe kell rakni a memókat.
Elvileg kéne bírnia az FSB-t ha mégsem akkor majd visszaosztod.
Az alaplap biztos bírja majd a magasabb FSB-t és HT-t.
Az enyém 230-at megy most Dualban, de ment a 240 is egy ideig...
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz
AMD Power #1008 üzenetére
171? Ez érdekes egy szám.
Ezt az infót kaptam Fierytől
Fiery tevékenységének köszönhetően az Everest a 4.10.1086 verziótól kezdve rendben mutatja az IGP órajelét. -
nesa
veterán
válasz
AMD Power #892 üzenetére
En is most azt tesztelem
de az IGP tuning nem megy
nekem a giga progiba nincs ilyen funkcio
de PL CoD2 meg jatszahato 35-50FPS helyenkent 80 ...
En arra lennek kivancsi hogyha van valakinek zuzos Vga hogy annal a 4x PCIe sin mennyit jelent, mert 7300GT nel szinte semmi lassulas nincs.Csak kerdes de ebbe ugye csak 2db ATI kartyat lehetne osszekotni CF, az nvidival nem menne az SLI ugye?
-
Womb
senior tag
válasz
AMD Power #698 üzenetére
köszönöm,uram!
igazából a cél,legalább 3 ghz-en üzemelő proc,és egy normális videókártya,mert viszonylag hosszabb távra kellene a cájg.a core2 rendszer észszerű alternatíva,de kicsit fázom a p35-ös lapok újra boot-olos játékától,tuning után.az amd-től meg viszonylag olcsón kapok 3 gigát,olcsó minőségi alaplappal a segge alatt,és az elmondásotok szerint megfelelő alap egy 8800-as nvidiának,vagy akár egy 2900xt-pro ati-nak is.
bár lehet,hogy megvárom a k10-et,hogy miként muzsikál...köszi mégegyszer!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
AMD Power #598 üzenetére
Ha egy újabb/más verziójú meghajtó nem hoz javulást, akkor sajnos nincs ötletem
Linkeltem fentebb a jelenleg elérhető meghajtókat mind Xp-re és mind Vista-ra.
Próbáld meg frissíteni. Ha éppen a legújabb van feltéve, akkor meg régebbit próbálj. Valószínüleg meghajtó vagy beállítási gond lesz. Vezérlőpanelen nézd meg nincs e véletlenül valami 3D-s effektus bekapcsolva. -
AtHoS
nagyúr
válasz
AMD Power #562 üzenetére
Akkor dobd ki addig a 2600XT-t a gépből. Én mindenképpen így csinálnám.
Az IGP szereti a magas HT-t, memóriasebességet ill. ATITool-lal (0.27b2 [link]) tudsz rajta húzni rendesen. Én 525-ig húztam, tovább nem próbálkoztam, de biztos ment volna többet is.
ATITool-nál arra figyelj, hogy a memót fölös bizgerálni, mert a rendszermemót használja. Meg érdekesen írja az órajelet, amit még be kell szorozni 6.984-el, így kapod meg a valós GPU órajelet.
Ahhoz, hogy működjön is a GPU húzása és ne mossa/törje össze az órajelemelés a képernyőt, a beállításoknál a lenyíló listában az X1000 overclocking résznél a ''Finer clock step granularity''-t engedélyezd. Sajnost ezt nem jegyzi meg, így minden indításakor meg kell csinálni, mielőtt állítasz az órajelen.
A 400MHz-es GPU órajelhez 400/6.984=57.27 tartozik. Ez a gyári érték. 525-höz értelemszerűen 525/6.984=75.17-et kell majd beállítani.
Magasabb HT és memória órajel (esetleg alacsonyabb memórajel+szorosabb időzítés a memóriaérzékeny játkoknál, álá Quake3) előnyösen hat a végeredményre [link] -
AtHoS
nagyúr
válasz
AMD Power #560 üzenetére
Ugyanott található, ahol az IGP-t lehet ki/be kapcsolni, bekapcsolt állapotában memó méretet beállítani neki: az Advanced BIOS Features-nél
Surroundview: ''a SurroundView segítségével az integrált VGA és a külsőleg alkalmazott grafikus kártya - összesen maximum 4 darab - kimeneteinek képét kedvünkre kombinálhatjuk'' , tehát ezzel lehet használatba venni az IGP-t külső, PCIE vga használatakor. -
AtHoS
nagyúr
válasz
AMD Power #502 üzenetére
Beleférni belefért volna éppen, mert hely az lett volna neki a dobozban, csak a lap ára nem lenne ennyi. ''Errefelé'' a jól bevált szokás szerint inkább a költséghatékony megoldások amik beszerezhetőek. Tisztelet a kivételnek
Ezzel még nem is lenne probléma, ha minimális utánajárással beszerezhetőek lennének ezek az opcionális kiegészítők emberi áron. Csakhogy ezek beszerzése szvsz macerás. Nem csak a felhasználónak, hanem a kereskedőnek is, mert haszon aztán nemsok van egy ilyen 5-600Ft-os cuccon. -
AtHoS
nagyúr
válasz
AMD Power #484 üzenetére
Ha az IGP-t akarod használni elsődlegesként, akkor a BIOS-ban az Advanced BIOS Features-nél az Init Display First: OnChipVGA, ilyenkor először az IGP-t aktíválja
Internal Graphics Mode: Ha Auto-n van, akkor használhatod az IGP-t. Ha Disabled-re teszed, akkor mindenképpen letiltja, függetlenül attól, hogy van e külső VGA vagy sem.
Neked inkább erre van szükséged:
Surroundview: ''a SurroundView segítségével az integrált VGA és a külsőleg alkalmazott grafikus kártya - összesen maximum 4 darab - kimeneteinek képét kedvünkre kombinálhatjuk''
Ezt mondjuk a 480-as chipsetinfóból ollóztam ki [link]
A hangkimenethez, meg egy kis segítség. Minden kivezetés megvan a lapon, így seperc alatt lehet készíteni SPDIF csatlakozót:
kézikönyv 29. oldaláról ollózva -
AtHoS
nagyúr
válasz
AMD Power #481 üzenetére
Valamit a hangkártya vezérlőpaneljén kellesz állítgatni szerintem, de csak tippelgetni tudnék, mert én nem az alaplapi hangkarit használom.
De lejátszókban is lehet ill. kellhet konfigurálni a hangkezelést. Pl. PowerDvd-ben is külön ki kell jelölni, hogy a digitális kimeneten nyomja a hangot. -
AtHoS
nagyúr
válasz
AMD Power #475 üzenetére
Majd egy Everest memó teszt eredményt linkelnél?
Kíváncsi vagyok nálad mit mutat a külső 2600XT-vel
Szerk.: Természetes nem sürgős, nyugodtan ismerkedj a lappal. Ha valami kérdésed van, mert nem tiszta, akkor azt nyugodtan tedd fel. Ha tudunk szívesen válaszolunk rá.
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
AMD Power #472 üzenetére
Véleményem szerint, ha húzod a procit, akkor a későbbiekben már nem lesz értelme nagyobb procit belerakni.
Egy 3GHz-re húzott procinál mennyit is nyerhetnél nagyobb prockóval: 10%?
Nemhinném, hogy ennyiért megérné belefeccölni később egy nagyobb prockóba. Inkább most egy normális hűtő 4-6k magasságában pl. HyperTX2 egy tálcás prockó mellé. Ha meg HerrZ-től szerzed be a procit, akkor nagy mellélövés nemigen lehet.
De ha a tuning kizárva, akkor azt vegyél amire futja a keretből. A keret ellen nincs megoldás -
AtHoS
nagyúr
válasz
AMD Power #443 üzenetére
Nemigen van időm/kedvem játékokkal variálni.
Quake3 alatt teszteltem, azt olvashatod a linkelt tábálazból. FEAR-ről és CS:S-ről linkeltem tesztet pár hsz-al visszább. Ha azok futnak jól, akkor ahhoz már lehet viszonyítani. Na meg az #1 hsz-ben van több link is a 690-es chipset tesztekről, amiben jópár játék teszt is van (bár arra nem emlékszem, hogy a játékbeállítások a várható IGP teljesítményhez voltak é igazítva) -
Gyuri27
félisten
válasz
AMD Power #443 üzenetére
hidd el a kicsit régebbi játékok mennek azon
addig ki birod vele még nem jön az ati uj szériája, addig gyülik a lé és veszel valami tutit
Vincsó: jelenleg a geil ramok főként két csoportra oszlanak value - ultra. Mind kettőből van 800-s. Tehát akkor mi a kérdés?
[Szerkesztve] -
-
AtHoS
nagyúr
válasz
AMD Power #400 üzenetére
Jelen pillanatban az a legszomorúbb tapasztalatom, hogy áramtalanítás után a rendszeróra valamiért nem megy tovább.
Ma is mikor bekapcsoltam a gépet, hajnal 2-őt mutatott (akörül lett áramtalanítva). Pedig már az elemet is kicsit megmocorogtattam a lapon kikapcsolás után, hátha az a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest