- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Nos Ste a #2290-ben leírta hogyan is működik a CnQ. A lényeg a szorzónként szócskán van.
Gondolom ebből már le tudod szűrni, hogy a memória lesz a probléma. A kritikus pont 10x250, mivel itt már 1000MHz-en menne a memó, amit vagy nem bír vagy nem a jelenlegi időzítéssel tudja.
-
diablo1984
veterán
adj neki fixen 1,35V-ot! nekem a cnq abban teljesedik ki, hogy a ventit lassitja...igaz 4pines pwm(ha jól tudom, hogyy ez az) venti van rajta, változtat valamin, nem tudom, de a fordulatot szabályozza!
nekem a proci alapból 1,3V-os, de annyin alapból sem megy hibátlanul, úgyhogy szerintem az 1,35-ös lenne....
-
Aranygyerek
aktív tag
Itt van magyarul:
Spread Spectrum
Options : Enabled, Disabled, 0.25%, 0.5%, Smart Clock Lehetőségek: Engedélyezett, Tiltott, 0.25%, 0.5%, Smart Clock
Amikor az alaplap órajel generátora impulzust generál, rendkívüli esetekben ez EMI-t (Electromagnetic Interference-Elektromagnetikus Interferencia) idéz elő. a Spead Sprectum funkció lecsökkenti a generált EMI-ket az impulzusok szabályozásával. Ez variálja a frekvenciát, tehát nem használ több frekvenciát egy időpontban. Ez segít lecsökkenteni az interferencia problémákat amik a környéken lévő más elektronikus eszközökkel alakulhatnának ki.Habár a Spread Spectrum engedélyezése lecsökkenti az EMI kialakulásának lehetőségét, a rendszersabilítás és a teljesítmény lehet, hogy háttérbe szorul. Ez különösen igaz idő-kritikus eszközökre, mint például órajel-szenzitív SCSI eszközök.
Néhány BIOS kínálatában szerepel egy Smart Clock opció. Ez ahelyett, hogy szabályozná az impulzusok frekvenciáit időben, a Smart Clock kikapcsolja az AGP, a PCI és SDRAM órajel szignálokat, ha azok nincsenek használva. Ezáltal az EMI-k száma csökkenhet a rendszer stabilításának megőrzése mellett. Mindemellett a Smart Clock használatával energiát takaríthatunk meg.
Ha a géppel nincsen EMI problémánk, akkor hagyjuk a beállítást tiltva (disabled) a normális rendszerstabilítás és a teljesítmény megtartása érdekében. Ha viszont gyötör az EMI, használjuk a Smart Clock beállítást ha lehet, és állítsuk enabled-re. Ha a Smart Clock nem elérhető, akkor az eredeti opciót állítsuk a másik kettő lehetséges opció közül az egyikre. A százalék értékek jelentik azt a különbséget, amit a BIOS előidéz az órajel frekvenciában. Az alacsonyabb érték (0,25 %) aránylag jobb a rendszerstabilításnak, viszont a magasabb értékű (0,50 %) jobb az EMI-k lecsökkentésének.
Fontos, hogy a Spread Spectrum-ot tiltsuk a tuningolás esetén, mert a 0,25 % vibrálás akár 25 MHz-es átmeneti növelést is jelenthet (1 GHz-es proci esetén), ami a tuningolt processzort lezárja. Vagy legalább használjuk a Smart Clock beállítást, mert az nem piszkál bele a frekvenciába.
Nem én írtam.
-
AtHoS
nagyúr
Két F5 problémába is belefutottál:
- 3-Pin CPU-Lüfter wird falsch erkannt; manuelle Einstellung auf Voltage nötig (BIOS F5)
3pin-es ventiket kézileg át kell állítani BIOS-ban Voltage módra
- Ram-Timings werden nicht übernommen (BIOS F5)
memó időzítések beállítása nem működik BIOS-ból megfelelőenA tápventihez nincs köze.
Aranygyerek: Nincs mit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest