- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Nem egészen.
Nyomsz egy CTRL+F1 kombinációt a BIOS-ban, erre bekerül a főmenübe egy új menüpont. Na abban lesz egy a Memóriára vonatkozó almenü. Itt lehet visszaosztani a memóriát, ami annyit tesz, hogy az osztót meghatározó beállítást módosítod. Ezt memósebességgel jelöli a Giga. Itt egy kép, amin a memó DDR667-re van visszaosztva DDR800-ról.
-
ns--
tag
12*230 @ 1.375V a maxja eddig, gyari hutovel, ramok igy 922MHzen mennek. Ezzel megelégszek egyelore, ha van tipp h lehetne tobb erot kisajtolni gyari hutovel akkor lehet tippeket adni de a tobbin pl 232-235ön hibazok a proci, most este jon neki egy 8 oras everest stress test azért
-
AtHoS
nagyúr
12x280? Akkor ne csodálkozz az indítási módon.
Előbb ki kellene tesztelni mennyit bír a proci nem pedig egyből megküldeni 3360MHz-el.
-
Aranygyerek
aktív tag
-
Geller72
veterán
Nem. Első verzió. Csinálsz egy sima adat cd-t, ami nem boot sectoros, csak az f5 file van rajta. Lezárod, próba. Elvileg, mivel nincs a deszkának műkösdő biosa, keresni fog egyet, és ha a cd-hez hozzányúl, akkor ott talál, és van rá esély, hogy azt feltolja magának.
Ha így nem menne, akkor RW törlése, boot cd kreálása, zehát egy sima adat cd, csak bootoljon, és rajta legyen a TE autoexec.bat fileod átszerkesztve, benne az exe file nevével és a bin nevével, f5 kiterjesztéssel, és természetesen tedd rá magát a két file-t is. Ha lát cd-t, ennek működnie kell. -
Geller72
veterán
nm. Nero boot cd, autoexec.bat külső szerkesztéssel, "hozzáadod" (felüliratod). A többi file-t úgyszintén, tehát az a metódus, mint floppy esetében. Ha kezeli a cd-t, akkor van esélyed, nem is kicsi. Próbálj RW-s lemezt, és elsőnek CSAK az F5 file-t rakd rá. ZÁRD LE! Ha nem megy, akkor törlés, majd, amit elsőnek írtam, de első lépésben mindenképpen csak az F5 file-t rakd rá, úgy próbáld. Kb 10 percig még leszek, hátha..
Geller
MINDENKÉPPEN ZÁRD LE A LEMEZT! -
Geller72
veterán
Tehát mindkét tápot megkapja a lap és nem felejtettél visszarakni semmit? Az FDD is kap tápot? Jól dugtad be az adatkábel részét is az FDD meghajtóba? (Ne hara, de meg kell kérdeznem, én is követtem már el bagatell hibát vagy idegességemben, vagy csak alanatúr..
)
Üdv:
Geller -
Geller72
veterán
Proci venti felpörög, meg minden? Ha nem megy, szedd ki a 2032-es elemet, áramtalanítsd, minden kábelt húzz ki, vagy vedd ki az egész lapot, hagyd úgy reggelig és próbálj rá akkor. Nincs más ötletünk, így mennie kellene. Nincs otthon másik procid? Ha van, próbáld meg azzal.Mostanában csak egy kis mini speakert adnak a laphoz két, rövid, kb 5 centis kábellel..ez a speaker..
Üdv:
Geller -
AtHoS
nagyúr
Hát nem tudom, hogy az alaplapi hangártyán keresztül csippant-e, mivel én azt nem használom, de a speaker-en biztosan csippantott volna, ha lenne nálad
Egy proci ki/be dolgot azért megejtenék ill. csak egyetlen memó modul legyen betéve.
Floppy led remélem nem világít folyamatosan miután bekapcsolod a gépet.
Elég késő van már, elteszem magam holnapra.
Mod: Ohh. Őstag lettem
-
AtHoS
nagyúr
Hát ugye ez a csipogás hiány rosszul csatlakoztatott speaker-re emlékeztet. Normál módon bizony illene sípolni bekapcsoláskor.
CMOS reset-et gondolom tápról lehúzott 220-as kábel mellett csináltad. Ha az elem is ki van véve közben, az nem okoz hátrányt.
Minden eszközt lehúztál a lapról a floppy kivételével?
-
AtHoS
nagyúr
Gondolom a 3-as pont nem tiszta, de ez nem más, mint hogy a boot floppyn lévő autoexec.bat fájlba bele kell szerkeszteni a következő 2 sort, amiből lényegében csak a második a lényeges:
@ECHO OFF
awdflash 12345678.BIN /py/sn/f/cc/rAz echo off-ot nem értem minek kell beletenni, ha úgysem látja az ember a műveletet
Szóval a flash progit vagy awdflash.exe néven kell felmásolni vagy a szerkesztésnél azt a nevet kell beírni amivel felmásoltad. Az 12345678.bin pedig szintúgy a felmásolt BIOS fájl neve legyen, esetünkben pl. f5.bin. Természetesen a lemezre f5.bin néven kerüljön a flash progi mellé a BIOS fájl.
Mod: Geller_1972-nek működött, ahogy írja is a cikkben. Nem veszítesz semmit, ha kipróbálod.
-
AtHoS
nagyúr
Igen, bin.re kell átírni, de ha hozzá sem nyekkentett a floppyhoz, akkor nem sok jót sejtek.
Ezt azért még olvasd el. Hátha segít
-
AtHoS
nagyúr
"For award bios, the recovery procedure is that you rename the correct bios file on your diskette to be of a particular filename xxxxx.bin, it will auto load and flash it in."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest