- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
diablo1984
veterán
gondolom olyan ficsőr, hogy az egyszeri parasztgyerek megveszi a takarmány árából a 24"-os TFT-t és nézi, hogy miaf@sz, hogy 60hz-en megy, mikor a régia 1024x768-ban 100hz-en pirított, ez a drága meg nem! odacsutkázza ennek is a 100hz-et és örül a mája, közben meg a catalyst levédi, hogy 60hz-nél nem engedi magasabbra(be lehet a control centeren állítani amúgy a magasabbat is, csak körülményesebb)! szóval ez szerintem amolyan védelmi ficsör, nehogy a júzer a narancs ledet lássa a monitorján kép helyett! hozzáteszem, szerintem....
monstre: az új lapokon már 1 van(modern chipseteknek minek már 2), én is mikor ezzel szembesültem, cserélgettem lefelé a preferált ata vincsiket, mostmár a dvd író is satás, ata ezköz nincs már egy darab sem a gépemben!
-
diablo1984
veterán
nem a deszkával van a gond, hanem az ati driverrel! nekem egy nf4 sli chipes deszkában van az x1900xt-m, de nekem is 60hz-en erőlteti a képet, holott 85hz van belőve! megoldás refreshlock, amin ha belövöd, jó lesz! csak mikor a win asztal bejön, utána betölti a refreshlockot, villan a kép, de onnan már 85hz-en frissít....ATI-éknál nagyon tft-re öszpontosítanak...
monstre: azér van nekem giga és abit lapom!
-
Ste
addikt
szerintem alapból 2 külön felhasználása készült lap
az S3h-t többen tuningolják (mivel Atx lap) a mostani mAtx láz közepette pedig többen akarnak média pc-t építenia sors fintora, hogy az S2h-t szépen lehet tuningolni a Mod biosokkal, ellenben házilag barkácsolt Tv-out madzagból még nem láttam sokat (bár a logouton volt egy írás, hogyan lehet készteni)
-
AtHoS
nagyúr
"Én úgy tudom/tudtam, hogy a 69G s2h-ra 69G s3h BIOS-t lehet moddolni"
Én is így tudtam, míg bele nem szaladtam Ste #3695-ös hozzászólásába és fel nem világosított, hogy nem egyről beszélünk
-
AtHoS
nagyúr
Én egy szóval sem említettem másik lap BIOS-át. Amint írtam a 69G-S2H-nak is van saját BIOS-a moddolva (ld. #3697). Emiatt "feltételeztem", hogy 74G-re is meg lenne csinálva a saját BIOS-ának módosított verziója, ha egyáltalán szükséges lenne. Innentől nem értem miért kavarjátok bele a 78G lapot, bár lehet én vagyok most szellemileg mélyponton, ezért elnézést is kérek
-
warren
tag
Nincs mit.
Ha már ott voltam játszottam kicsit az értékekkel ( merthogy eddig nem tudtam erről a menüről, azt hittem csak az S3H- ban van ilyen ); kicsit olvasgattam itt a fórumon osztottam szoroztam ( eddig ) Vga-t megemeltem 500 Mhz-re ( nem hideg a borda, de eddig sem volt az a 3dmark06 fűtötte )
Prociszorzót 10.5-ről levettem 10-re frekit feltoltam 210-re ( 5% overclocking )
a memóriáim amik eddig 702 Mhz-en prüntyögtek mingyá felszaladtak 842 Mhz-re.
De még megpróbálom normálisan beállítani, de szerintem ( remélem ) igy sem lesz gond.w
-
warren
tag
megnézegettem a BIOSt tényleg megvan a plusz menüm, de feszültséget azt nem lehet állítani benne HT meg ram időzítéseket azt lehet, procinál szorzót meg még egy-két dolgot amivel még nem vagyok tisztában mi mire jó, lehet állítani a VGA frekit is, alapból 400 Mhz-en ketyeg, akkor azt felnyomhatom mondjuk 500-ra? 600 a max de azt nem kockáztatnám ( még ).
w
-
Aprósólyom
addikt
Most nekültem kicsit. Ha visszaállítottam a procit, és a feszeket autora, akkor abbahagyta. Ha letiltottam egy csomó mindent (audio, LAN, FireWire, USB controller) akkor kicsit mágváltozott a zaj karaktere. Lehúztam a proci ventijét, a tápét sajna nem tudom, max 1 hónapos táp, és nem akarom megbontani, mert mi van ha valamelyiket elkellene vinni bevizsgáltatni. Viszont a BIOS-ban lépkedve, közben odahajolva a gépházhoz, arra a a kb 70%-os sejtésre jutottam , hogy valószínűleg a tápból jön a sercegés, viszont az alaplap beállításaitól függ, hogy csinálja-e vagy nem. Szerintetek nem kellene valamelyiket gariban visszavinni, ugyan ellenerőzzék-e le? A táp ventije így is szokott kicsit rezonálni, ami zavaró, rácsapok abbahagyja, de aztán megint rázendít, ha olyan a kedve.
Akkor ez a zaj miért keletkezhet? Proci miatt? (úgy néz ki tuning alkalmával csinálja mégiscsak) Ez problémát okozhat az alaplap, táp élettartamával kapcsolatban?
Minden esetre nem jól van ez így, mert általában hangosan csinálja. Zavaróbb a ventik zajánál is.
-
Ste
addikt
szerencsére én nagy csöndben lakom, így mindet kihallok, de nem tudnék annyit költeni a gépre, hogy teljesen csöndben legyen (vagy be kellene falaznom)
daa-raa: valahol pedig azt olvastam, hogy a birsalma hőfokát a giga méri csak rendesen (talán még Herr Z is mondta)
a vga hőszenzora szerinted merre lehet? fura, hogy 5-15 fokos eltérések vannak a termoszenzorhoz képest (idle/load) bár lehet, hogy a hátul lévő lamellák alatt lehet a szenzor? az magyarázhatná a gpu bordára ragasztott érzékelő kilengését (alapból nincs nagy difi, de terhelés alatt a hőcsövek hatékonyan szállítják el a hőt)
-
V.Stryker
nagyúr
Nekem pont kezelte. Pl. Én Audigy hangkarit használok. Ha letiltottam biosban az alaplapi hangkarit, akkor mindig ott volt a hardvereszközöknél egy ismeretlen multimédiás eszköz. BIOSban engedélyeztem, felinstaláltam a drivereit és ez oldotta meg a problémát. Számomra is érthetetlen...ugyanez firewire-nél is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI X99A Raider + I7-6800K / Beszámítás OK!
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest