- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
volvoguy #4883 üzenetére
"Universal Audio Architecture (UAA) High Definition Audio class driver version 1.0a available for Windows XP"
Enélkül pl. nem működik az integrált videokártyában lévő HDMI-hez tartozó hangkártya.
A KB888111 nem hangmeghajtó, hanem ennek telepítése után ismeri föl az XP a HDA típusú hangeszközöket. És igen, a lap lemezéről telepítődött fel mivel SP2-ben nincs benne. Nem tud bezavarni, mivel nem hangmeghajtó, de ennyi erővel nyugodtan le is szedheted és kiderül az okozza-e a problémát.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
volvoguy #4879 üzenetére
Az integrált ideokártya mellé integrált (érdekes egy történet
) hang miatt van rá szükség. A sima Realtek ALC889-hez úgytudom nincs rá szükség.
A két hangkari max amiatt zavarhat be, hogy lehetőség van választani melyiket használja az ember. A vezárlőpul Hangbeállításoknál állítsd be a Realtek-et alapértlmezésnek.
-
hocilala
csendes tag
válasz
volvoguy #4639 üzenetére
Szia! Én úgyan így vagyok a gépemmel, amióta összeraktam...most van kb negyedik nekifutásra egy stabilnak ígérkező rendszerem, amit el akarok menteni. Az express recuvery 2 nálam nem vált be, ugyanis hiába vannak 60 Gb-os szüzpartíciók a gépemen, semmit nem lehet rajta állítani, és nem talál elegendő helyet a mentéshez
Gondolom ugyan arra a partícióra akar menteni, amin a Windows van, de azt meg én nem akaraom összecseszni ezzel...úgyhogy én Néro Back It Up-al készítettem egy teljes meghajtómentést.
-
Joshi
titán
válasz
volvoguy #4639 üzenetére
Ha ennyi problémád van az XP-vel, akkor javasolnám hogy térj át a Vistára.
Egyébként erre találták ki a Norton Ghost programot aminek a mai napig nincs ellenfele. Mindent feltelepítesz a driverekkel és az általad használt programokkal együtt, majd lemented egy ISO fájlba. -
hocilala
csendes tag
válasz
volvoguy #4091 üzenetére
Szerintem jól csináltad. Az a bizonyos ATI szoftvereltávlító a gafius driverrleyütt települ, és elávolíani is csak azt szotka (GPU driver, cataist controll center, avivo drivers). Én épp az imént húztam újra a grafikus drivereket ezzel a módszerrel, és szerencsére az eltávolítás nem érintette a chipset drivereket, és egyebeket...
-
törölt tag
válasz
volvoguy #4049 üzenetére
Hyper Transport. A processzorbusz ezzel van megvalósítva K8 óta az AMD procikban.
Az AM2+-os procik (jelenleg csak Phenom-ok) ennek a 3.0-s változatát támogatják, a korábbiak csak az 1.1-est. A kettő között a mi szempontunkból csak az órajel és ebből kifolyólag az átviteli sebesség a különbség. Az 1.1 max 1000MHz-es órajelet támogat, míg a 3.0 akár 2600MHz-et is (legalábbis a Phenomok esetében).
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
volvoguy #3986 üzenetére
Nekiszaladok mégegyszer
Tehát, ha tuningolni akarsz, akkor előszőr légyszi olvass...a te érdeked,pl, amit linkeltem. Utána második lépés,hogy kérdezel...úgyis fogsz az első probálgatások után.
A harmadik és egyik legfontosabb, hogy NE winfos alól, valamilyen program segítségével akarj tuningolni, hanem biosban!
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
volvoguy #3984 üzenetére
Természetesen rajta van. Bár ha már ilyenre adod a fejed, akkor töltsd le az EasyTune5Pro-t.Az valamivel stabilabb.
Igazából követni tudod a proci hőmérsékletét, a ventik fordulaszámát. Beállíthatod,hogy milyan %-ban vezérelje a proci ventijét. stb.
Ezen felül még arra való,hogy windóws alol "tuningold" a procit, adj plusz feszt. De ha tuningolni akarsz, akkor inkább BIOS-ban.
Ha tuningban gondolkodsz, akkor mindenképpen ezt ajánlom, főleg az 1.hsz-t!!!
-
nesa
veterán
válasz
volvoguy #3337 üzenetére
1. en nem valtok napi 2x avatart
2. azert hasznalom ezt mert amere megszoktam fordulni mas nemigen hasznalja (igy nincs gond hogy osszekevernek...)
3. ez a 2. avatarom ami az elobbi okok miatt lett cseres.
4. boldoga tesz hogy neked 20 evesen ilyen ferfias az avatarod... -
g.gergo
senior tag
válasz
volvoguy #3327 üzenetére
Üdv!
suti_88: Nem bántani akarlak, de adnék egy tanácsot. Szemmel láthatólag nagyon nem vagy tisztában az alapokkal sem, így rakd vagy rakasd össze azt a kurva gépet, és kezd el használni Hanyagold az olyan dolgokat, ami(ke)t te soha nem fogsz használni. Így kezdőként ne Xpress Recoveryzzál, neked nem fog kelleni az. Kezd el bátran használni azt a gépet, és majd ha érdekel a téma, akkor sokat, de nagyon sokat olvassá fórumokat teszteket stb. De csak olvass és ne kérdezz max. csak egyszer. És ha kérdezel és válaszolnak, akkor ne tedd már fel ugyanazt a kérdést másik fórumba, hogy vhol vki nekem azt mondta, hogy így meg úgy van, és hogy ez igaz-e, mert akkor soha nem lesznek vége a kérdéseknek. Bye
-
diablo1984
veterán
válasz
volvoguy #3263 üzenetére
ez fáj, nem irták már a többiek, hogy az amd oldaláról lehet letölteni?
most irtam, hogy mit csinál, akkor ezekszerint a cnq-t sem ismered, mert az véletlenül sem ilyenekért felelős!google a barátod, ha beirsz valamit az üres helyre, katt, hogy magyar oldalakon keressen, akkor magad is tudod képezni magad!
jó az aláirásod: AthlonX2 4400+ G2 Brisbane@2300Mhz ezt nyugodtan röviditheted AthlonX2 4400+ G2 Brisbane-re, mert a @ után a húzott eredményt szokták irni, ez meg ennek a procinak az alap....csak tanács, ne vedd kötözködésnek!
-
diablo1984
veterán
válasz
volvoguy #3261 üzenetére
ááá, az ossza el a 2 mag között a munkát! igy az olyan progik, amelyek a 2 magot nem akarják használni, akkor azok nem csak az egyik magot terhelik, hanem e segitségével mindkét magot dolgoztatja(pl 3dmark05 is csak 1 magot használna alapból)
de találó amúgy a neve, mert beszédes is...
-
bnss
veterán
válasz
volvoguy #3236 üzenetére
Ha van legalább két azonos HDD-d és RAID tömbe van szervezve, akkor kellhet a Raid Utility. EasyTune segítségével lehet egyszerűen tuningolni win alól, a ventisazbályzása használhatónak bizonyult. A @BIOS - ha jól tudom - win alól lehet BIOS-t flashelni. Amúgy _google_ a barátod.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
volvoguy #3223 üzenetére
Nem értem mi még a problémád, de: gondolom a telepítőfelületről beszélsz, bár ott sem találtam Drivers feliratot, viszont Software Applications-t igen. Nos a Raid Utility Webpam névre hallgat és mint a funkciójából is adódik a RAID funkciókért felelős, ami ugye SATA -> AHCI módban nem működik, ergo nincs rá szükség ebben az esetben (no meg Native és Legacy IDE esetekben sem). Amúgy meg 47..48MB körül van a mérete a RAID utility-nek (WebPAM).
A valódi Sata meghajtó az SBDrv könyvtárban található és mind RAID mind SATA - AHCI üzemmódban fel kell telepíteni. Természetesen NativeIDE és LegacyIDE üzemmódban nincs rá szükség, így nem is települt fel, mert minek.
Azt ugye tudod, hogy Sata -> AHCI vagy RAID módba állítva BIOS-ban a Sata vezérlő kezelését, F6-os floppyról történő Sata driver megadása nélkül nem is fogja látni az XP telepítő a Sata csatlakozókra kötött eszközöket?
Tehát ilyen floppy nélkül azokban az üzemmódokban nem tudod az oprendszert Sata csatlakozóra kötött winyóra telepíteni (IDE felületűre persze ilyenkor is megy a telepítés). De erről már korábban linkeltem egy régebbi hozzászólást.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
volvoguy #3217 üzenetére
Az Giga oldalán találhatóval használd, lehet hogy újabb, mint ami a CD-n megtalálható. Mondjuk a v8.38-as verzió bájtra pontosan megegyezik a lemezen levővel. ja igen. A lemezen itt találod az F6-hoz szükséges dolgokat:
CDmeghajtó:\Chipset\RS690\XP2K\SBDrv\RAIDA RAID könyvtár tartalmát csak fel kell másolni egy floppy lemezre, semmi mást nem kell művelni.
Ez a verzió kell XP-hez a Giga honlapról:
ATi SATA2 RAID Driver v8.38 (Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy)Xpress Recovery2-nek semmi köze a Sata meghajtókhoz, mivel az egy rendszermentő alkalmatosság.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
volvoguy #3204 üzenetére
"Csak azt nem értem ,hogy miért nem a HD AUDIO-ábrája szerint, mikor az alaplapi hangkártya REALTEK HD AUDIO...."
Ha a Realtek HD Audio lenne a mérvadó, akkor minek lenne a lap könyvében az AC'97 bekötés?
Ha a ház hangkialakítása nem HD, akkor kell az AC'97-et használni. A kézikönyvben található HD Audio szerinti vezetékezés van a házad előlapi hangkimenetéhez? Ha igen használd a HD bekötést. Ha nem, akkor vagy AC'97-ként kötöd be vagy veszel egy HD képes házat.
Mod: NCQ otthoni körülmények között semmit sem jelent, szervereknél van csak jelentősége. A HotPlug már inkább használható
-
Ste
addikt
válasz
volvoguy #3189 üzenetére
auto-n hagyva a proci szorzójával variál
visszaveszi a procifeszt 1V környékére és 5x szorzóra (1000mhz) amikor nincs terhelés a procinmajd a terhelés függvényében variál a proci szorzójával
hűtésért nem felelős, csak kevésbbé melegszik alatta a proci ('1V és 1000mhz mellett)
ilyen kérdéseket inkább az A64-esek klubbjába
-
Ste
addikt
válasz
volvoguy #3181 üzenetére
általában 128at szokottmagának lefoglalni
de arra én is felfigyeltem, hogy everest és másegyéb diaknosztikai programok rosszul jelzik ki az int vga által lefoglalt memória mennyiségét
legegyszerűbb megoldás: sajátgép->jobb.klikk->tulajdonságok. ott megmondja mennyi ramod van -
zsocy
őstag
válasz
volvoguy #3117 üzenetére
Egyébként eredeti az az XP cd? Mert ha igen akkor biztos baj van vagy vele, vagy a boot sorrenddel. Ha nem eredeti (khm, khm, ilyen biztos nincs ) akkor szerezz egy újat...
Mindenképpen nézd meg a bootolási sorrendet a biosban, ha a wincsiddel kezd és azon nincs semmi mert formázatlan akkor is kiakadhat.
-
nesa
veterán
válasz
volvoguy #3117 üzenetére
Ezt olvastad mar ,sokat segitene szerintem.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
volvoguy #3117 üzenetére
Hát ott bizony meg kellene nyomni egy billentyűt, mint ahogy írja is. Ezután indul csak a telepítő.
Ha nem nyomsz meg semmilyen gombot, akkor természetesen nem fog elindulni a telepítő.
Nem mondod, hogy mindössze ennyi csak a probléma és emiatt nem tudsz XP-t telepíteni? -
nesa
veterán
válasz
volvoguy #3101 üzenetére
Ha megszabad kerni teged nyis kerlek a LOGOUT blog-on magadnak 1 kis forumot(PL hogy epitsunk gepet vagy akarmi cimen) es most mar fejezuk be ezt a sok ertelmetlen kerdest, ez 1 adot lapnak a topicja es ezek nem igen tartoznak ide.
Plebi!
A chipset homersekletet semmi nem meri igy az int VGA-t se,koraban mar kitagyaltuk.
Zalmibol meg inkabb NBF47 a javasolt.
Meg annyi hogy korabban nekem is dobott keket F4 es F5 bisal ,F3 ota semmi gond.
-
Borokafa
őstag
válasz
volvoguy #3101 üzenetére
Mielőtt kiveszed a régi gépből uninstall minden alaplapi driver.
Aztán valamilyen cleaner progival ajánlott kitörölni ezek maradványait is.
Ezután ha szerencséd van el fog indulni az új géped. Azután fel kell telepítened az új alaplapi drivereket. Általában így sikerülni szokott.
(Gondolom itt az a lényeg, hogy legalább elinduljun ) -
AtHoS
nagyúr
válasz
volvoguy #3084 üzenetére
És nem indul el a telepítő? (remélem azért egy gombot megnyomtál mikor kiírta
)
SP2-es telepítőt magad is tudsz készíteni, ha beleintegrálod az alap XP telepítőbe. Ehhez nLite a te barátod.
Fel leírásához annyit hozzátennék, hogy a SATA üzemmódot tedd Native IDE-re. Floppy meghajtó nélkül csak telepítőbe integrált SATA driverrel tudnád SATA - AHCI módban telepíteni az XP-t.
Mod: memófeszt állítsd be +0.3V-ra. Lehet kevés a fesz nekik.
daa-raa: nekem még nem volt belőle sosem problémám. De valószínű, ahogy írod a kábel végén mindenképp lógjon valami a lényeges
-
Fel
addikt
válasz
volvoguy #3079 üzenetére
Na ez a durva nem a smirgli.... de azért teszek én is egy próbát...
Csak olvasd el amit leírok, és csináld végig lépésről lépésre, NE kérdezz vissza! Az eddig fejedben kavarodó gondolatokat töröld ki!-A legelső slotba rakj egy szem ramot (mondjuk az egyoldalast)
-A DVD-t az IDE kábel végén lévő csatira dugd rá, a meghajtó jumperét masterre rakd.
-Egy hdd-t köss csak be, az első sata csatira a lapon (0 vagy 1 az első nem emléxem)
-Gép bekapcs (proci (hűtővel), vga a helyén remélem...) post képernyőnél nyomj 'del'-t
-Keress olyat, hogy 'Advanced BIOS Features' ezen belül vannak ilyenek, hogy First boot device Second...
First Boot Device legyen mondjuk a floppy (vagy ha nem használsz kislemezt akkor USB-FDD/HDD)
Second Boot Device legyen a CDROM (oké oké DVD-t használsz, de most ez ne foglalkoztasson)
Third Boot Device legyen a Hard Disk (HDD)
-Miután ezt beállítottad lökd be a WinXP CD-et a meghajtóba, és lépj ki a BIOS-ból
Save and Exit-el (a felugró kérdésre nyomj 'Z'-t majd Entert)
Ezután restartol a géped... szépen vársz, majd miután lezajlott a POST elkezd keresgélni eszközöket, amiről bootolhat. Megjelenik, egy olyan felirat, hogy 'A számítógép CD-ROM-ról való indításához nyomja meg a szóközt' (ha jól emléxem)Szépen el kell indulnia az XP telepítésének.. vársz, majd mikor már végzett egy kis adag illestő betöltésével szépen formázol egy kis takaros kis partíciót a vinyódon (lényeg, h NTFS legyen a fájlrendszer!)
Ezek után simán le kell zajlania a telepítésnek!
Ha még ezután sem fog menni, akkor azt javaslom hagyd abba a próbálkozást és:
Vidd el a konfigod egy számtech boltba, és rakasd össze velük... -
gjoe
addikt
válasz
volvoguy #3077 üzenetére
Ez így nem igaz.
Nekemis sp1-es xp van.
Simán telepíthető és utána rakod az sp2-t.
Ez nem lehet a bajod.
A gond inkább a user (bocs nem hagyhattam ki).
De lehet hogy kifogtál egy rossz alaplapot.
Azt a sata driver telepítést felejtsd el mert így hülyeség!
Ennyi szrakodás után én már elővettem volna az orosz módszert! (kalapács). -
-
törölt tag
válasz
volvoguy #3045 üzenetére
Hogy a lemezekkel van-e gond, azt könnyen ki lehet szűrni. Húzd le őket.
AtHoS: Ez a fekete-Master és szürke-Slave egy baromság. Nekem még csak SiS chipsetes AsRock lapoknál tűnt fel, hogy ezzel foglalkozni kellene. Alapvetően az a lényeg, hogxy a kábel vége le legyen zárva és ott ne keletkezzen jelreflexió. Szóval egy eszköz esetén - legyen az akár Master, akár Slave - a kábel végét érdemes rácsatlakoztatni. Eleve felborítja az egészet ha Cable Select az eszköz.
De asszem nem rontom itt tovább a levegőt kívülállóként.
-
bnss
veterán
válasz
volvoguy #3045 üzenetére
Holnap vidd el szervizbe, majd ott megoldják. Ne vedd személyeskedésnek, de inkább bízd olyanra, aki tapasztaltabb.
(#3042) nova001: winampot nem használok, mp3-at 5.1-ben hallgatni förtelmes.
szerk.: gugli használat után valami winamp pluginről olvastam, ami 5.1-re tudja keverni a sztereo hangfájlokat.
szerk2.: vagy Power DVD-t használsz.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
volvoguy #3026 üzenetére
Sata winyókat nem kell jumperelni, mivel 1 kábelen csak 1 eszköz van, így nincs mit megkülönböztetni.
IDE felületű eszközöknél 1 kábelre 2 eszköz is kerülhet, így ezek megkülönböztetésére itt Master/Slave módot lehet a jumpereléssel beállítani.
Optimális kialakítás esetén a az IDE felületű Master eszköz a kábel fekete csatlakozójára kerül, míg a Slave eszköz a szürkére. Értelemszerűen a kék csatlakozó megy az alaplapi csatlakozó aljzatba.
Mod: egy kábelen 1 IDE felületű eszköz esetén csak kivételesen "érzékeny" esetben szükséges jumperelni, mivel a Master eszköz is képes működni a Slave(szürke) helyen és fordítva. Egyes esetekben előfordulhat probléma, de 99%-ban akkor, ha 2 eszköz van azonos kábelen. Ilyenkor követni kell a fent leírt kialakítást.
-
gjoe
addikt
válasz
volvoguy #3026 üzenetére
Nek sincs bene jumper, és simán megy.
De egy érdekesség ( rackban lévő ide vinyómat sógoromnál jumperelnem kell mert csak masterben ismeri fel.) Hiába raktam CS-re és biosban is beállítva a cable select akkor sem.Csak egy kérdés: ugye az ide kábelt jól kötötted be? Mert ugye van neki slave és master vége, és ezis okozhat neked gondot.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
volvoguy #3020 üzenetére
Legalább megnézted, hogy 1 modullal működik-e rendesen?
Az a 2 modul együtt nagy valószínűséggel csak Single Channel-ben fog működni, tehát miután kipróbáltad őket a lapban külön-külön és rendben találtad a működést, akkor tedd őket különböző színű foglalatba (így lesznek Single módban) és nézd meg, hogy továbbra iis rendben van-e a gépezet. -
törölt tag
válasz
volvoguy #3020 üzenetére
A kézikönyv csak azért van meg mert letöltöttem. Egyébként nem ilyen lapom van.
Az, hogy DS/SS szerepel ott, nem jelenti azt, hogy működik kevert felállásban. Csak azt, hogy a foglalatba mindkét kiépítettségű modul rakható.
Mindenesetre most megyek bubukálni. Szép lassan a hasamra süt a nap.
-
törölt tag
válasz
volvoguy #3015 üzenetére
Úgy lehet, hogy a típusjel betűinek jelentése van. Most megfejtettük, hogy az adott pozícióban levő karakter a modul oldalszámát mutatja. Gondolom az A az egyoldalas, a B pedig a kettő. Bár lehet (illetve szinte biztos) nem közvetlenül az oldalak számát, hanem a chipek szervezését mutatja.
-
HERR Z
veterán
válasz
volvoguy #3005 üzenetére
mind a kettő 1gigás, 800 mhz-s
ilyen erővel baze' a LS 600h L és a Logan MPV 1.5 dci is azonos mert mind2 gépjármű és keveset fogyaszt
SZal:
Azonos chippel szereltség lenne az elsődleges, nagyjából azonos időzítések mellett(ha az egyik roszabb a másik is azon fog menni)Gyártó az mind1, de az a legteszkóbb megoldás ha két azonos modult vesz az embert -nem véletlenül adják párba a ramokat
-Ha ramhibát feltételezel, akkor kűdd meg 2V-tal azzal nem lesz baja....Amúgy
DDR1: 2.5V alapfesz
DDR2: 1.8V alapfesz
DDR3: 1.5?V talán
csahogy lásd mi a differencia +időzítés de az gyártásteknológiai szempontból most lényegtelen -
HERR Z
veterán
válasz
volvoguy #3000 üzenetére
tehát egy ddr2-s rammal nem megy a gép...
- megy csak single channelbe
ahhoz hogy dual channelbe repesszen a rendszer két azonos ramot kell azono színű foglalatba tenni(nem véletlenül más színü, nem elfogyott menet közbe a sárga foglalat...)
Postnál kiirja hogy dual vagy single a ram, 64bit a single, 128bit a dual
logikusan, biosba ki kell kapcsolni a full screen logo show-t hogy lásd a postotha a postot meg akarod nézni használd a pause gombot a billentyűzeten, nem véletlenül van rajta
-
bnss
veterán
válasz
volvoguy #2985 üzenetére
Így legyen: 1. CD, 2. HDD, 3. FDD (sok jelentősége nincs).
szerk.: idézet az első hozzászólásból:
"3.) SATA üzemmódok:
a.) Native IDE vagy Legacy IDE módra állítva a Sata vezérlő üzemmódját BIOS-ban, nincs szükség XP telepítése közben F6-os floppy lemezről történő ''Más gyártótól származó meghajtó'' telepítésére.
b.) SATA->AHCI üzemmódban telepített XP esetén szükség lesz egy előzőleg elkészített SATA driver floppy lemezre. Ezt az alaplaphoz kapott telepítőlemez segítségével el lehet készíteni. Ebben az üzemmódban él a SATA vezérlőre kötött eszközöknél az NCQ és HotPlug funkció. RAID funkció nem elérhető ebben az üzemmódban. Sajnos az eszköz biztonságos eltávolítására szolgáló tálca ikon nem látható, így az eltávolítandó eszközre nem árt kikapcsolni eszközkezelőben az írási gyorsítótárazást."(#2984) slett27: szívesen, remélem tud majd segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- 3 hónapos Asus Rog Strix X670E-F Gaming wifi AkciÓÓ!
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Asus ROG Strix Z790-I GAMING WIFI
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest