- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic V2 - origami
- Android szakmai topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
volvoguy
addikt
igen ,tudom...de attól még hogy microsoftos a cucc, attól még nem biztos hogy ott a helye---ezt szeretném megtudni, tudom hogy microsoft frissités, de nem tudom hogy miért van ott, hogyan került a gépre..nálam ki vannak kapcsolva az automatikus frissitések, akkor meg talán a service pack 2-vel...mindegy, a lényeg az, hogy bezavarhat-e...
-
volvoguy
addikt
miylen 2 hangkari? az van, hogy van egy 8800Gt-m, tehát az integrált videókártya ki van kapcsolva, a hangkártya meg az alaplapi. namármost, 2 ehhez kapcsolódó driver van fenn a gépen. az egyik a Realtek HD Audio Driver, a másik meg a HD Audio Driver Package - KB888111.
És azt nem tudom, hogy miért van 2....hogy nem-e ez okoz kompatibilitási problémát az egyik játéknál...tehát az érdekel, hogy jó-e az, ha fenn van mind a 2 driver? Előbbi biztos a lemezről lett feltelepítve, utóbbi a HD Audio Driver Package - KB888111 nem tudom hogy került fel a gépre. talán a Service Pack 2-vel, vagy ezt maga az oprendszer rakta fel...nem tudom... -
Aprósólyom
addikt
-
nova001
senior tag
igen énis gondoltam rá
megtaláltam a megoldást lelehet tiltani az idet a biosba arra az idöre
köszi azért a megerösitést azt hittem nálam van a hiba
az véletlen nem tod mire állitsam a biosba ezt:
Onchip Sata Type: - native ide -Raid -legalicy Ide -Sata->AHCinekem most nativon van nem tom ezt mit jelent
-
nova001
senior tag
köszi
akko hagyomigy
most ugy problémám van
2 vinyom van egy ide (samu) és egy sata (wd) a wd a rendszer ami 4 particionra vanfelnymva kötük a c, a samu 1 meghajto csakegybeköv a probléma: uj wint akartam ma rakni bebotolok de a samut ismeri fel c meghajtonak az megy a chanel 0 slaven a biosba és a wd meg chanel 2 slaven
és nekem a wd kéne c meghajtonak de miután felrakoma wint d re ami awd nem tom átirni ameghajto jelet c-re értelem szerüen. mit tok csinálni ilyenkor??bármit csinálok az ide meghajto mindig a chanel 0 fut
-
Chaser
legenda
Ezt is tudom
Viszont mikor ez dívott, a 69G volt a csúcslap / igp-sekről beszélek / , abból is az ATX-es, az s2h volt a kistesó, most 78G s2h a csúcs, és azon nem kell moddolni, a 74G-ből lehet nem is jön ki ATX-es, és ugye ez am2-es, szóval nem feltétlen lenne jó neki a 78G BIOS-a.
-
Chaser
legenda
-
tesanyi
csendes tag
Használjátok az xpress recovery-t? Érdemes foglalkozni vele? Ha AHCI támogatással telepítem a wint nem tudom használni a xpress rec-t?
Egyáltalán érdemes AHCI módban telepíteni az xp-t? Nálam minden meghajtó SATA.
Előre is köszönöm! (kérhetnék az igen-nem válasznál többet) -
hocilala
csendes tag
Köszi. Csak azért bíztam benne, hogy F6-tal megoldódna, mert F4/F5 -nél feltárt hibákat taglal a szöveg (asszem
)
diablo1984: szerintem is erősen kodek gubanc gyanús. Én a hasonló problémák elkerülése végett évek óta a Zoom Player-t használom, sikerrel
Az 5 pro nagyon korrektül frissíthető a honlapjukról, kodekeket, hiányzó formátumokat frissítéseket lehet lecibálni, így nem kell összeakadástól tartani. Maga a lejátszó csak egy felhasználói felület a telepített kodekekhez, így ha valóban egy hibásan működő kodek a ludas a hibáért ezzel a progival kiderítheted, beállíthatod, ha szükséges. -
tesanyi
csendes tag
Köszi AtHoS a segítséget számomra ez jelenti az igazi [megoldást]
Bár tudom hogy ez nem igazán ide illő. -
tesanyi
csendes tag
Az a táblázat amit belinkeltél javarészt 12v ventiket mutat,kinéztem a GIGABYTE G-Power Lite-t. Van e olyan átalakító ami egyik vége négy pines alaplapra tolható másik vége molex? Ha van ilyen meg kell cserélni a venti molex csatlakozóján a két szélső kábelt (#1350) és úgy összekötni az átalakító kábellel?
Ilyen átalakítót használva az alaplap fogja e vezérelni a cooler rmp-t? -
-
Zippair
aktív tag
nálam is zökkenőmentesen működik, csak induláskor kicsit később jön a sipolás az alaplapról. a memória beállitások ablak sztem egész jó lett benne, soxor volt már itt téma a memória teszt, de mindig oda jutottunk, hogy tény az, hogy ez a lap lassabb everestben, de valós alakalmazásokban nincs vele gond. én még egy kicsit rajta hagyom az F6-ot.
-
diablo1984
veterán
én visszaraktam az f4a-t, memóriakezelése everest szerint most gyorsabb, meg ez a kis hibaüzenet bombázás elmehet a sunyiba! igaz rátoltam az f4a-t, kb 45 percembe került talpra állítani a lapot, mert egyszerűen lesípolt és kép sem volt! meg kellett keresnek a cmos cleart(ennél a lapnál még sohasem használtam), rohadt szar helyen van, a vga-t ki kellett vennem, hogy hozzáférjek.....
1szó mint 100, én továbbra is a jól bevállt F4a-ra szavazok, azzak még gondom nem volt!
-
-
Ste
addikt
mások szerint igen, de azt eddig is lehetett, ráadásul egyes beállítások még mindig rejtve (ctrl+f1) vannak. amit ebben unlockoltak az ismét a proci, ram nb stb feszelhetősége, ami ugye az alap biosokban nincs. szal nekem kicsit homály, hogy most mit és hova pakoltak. ctrl+f1 adja a fesz értékeket és az fsb állítás lehetőségét is, szal akkor minek az M.I.T?
az M.I.T-t még korábbi giga lapokból ismerem
amúgy ezt az értekezést találtam az F4a-ról:
"ok just updated my bios to the f4a, its now got a new menu called motherboard intelligent tweeker (M.I.T) which is like the hidden menu but its not hidden, as well this new bios also allows you to change the pci-e clock which is a plus, the hidden menu is still there for changing your memory settings and overclocking it,. if no one else does i'll post some screen shots if people are intrested"
jah és ez ismételten NEM gyári, hanem mod Bios
(a gyári F4 nekem nem jött be) -
Ste
addikt
-
Sajtli
tag
Na felkúszott az xp, led-ek is villognak/világítanak, de kb. úgy találtam ki, hogy mit hogyan kell, mert a leírásban biztosan nem így volt. Na mind1 a lényeg hogy most már minden működik. Már csak vissza kell költöztetni a házba, mert most az egész gép itt fekszik kibelezve a földön.
Köszi még1x mindenkinek.
-
VW
aktív tag
úha,32bites Xp profot használok,elolvastam a cikket....hát én erről nem is tudtam,így már értem a dolgot.
Hát amíg nem váltok Vistára,kicsit pénzkidobás volt a dolog,bár most tényleg lenn vannak a ram árak,10K volt a pár.
A cikkben említenek egy kapcsolót:
[I]Létezik egy ún. /3GB kapcsoló, mellyel megmondhatjuk a rendszernek, hogy az alkalmazásoknak akár 3GB memóriát is engedélyezzen.
A következőképpen szúrjuk be a kapcsolót a Boot.ini file-ba (példa):[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT=''Windows XP Professional'' /3GB
[/I]
Hol találom ezt a boot.ini fájlt?nesa,Borokafa : nektek is köszi a segítséget.
-
Zippair
aktív tag
Most akkor ennél a lapnál szarul mér az everest, vagy tényleg ilyen lassú a mem írás/olvasás. Vot kingmax memóm, eladtam a haveromnak,és neki alapből 8000el megy az R/W, nekem meg alapban 5500al ment:-( érdekes, hogy a sisoft sandra teljesen más sebességeket mér.... Jó lenne valami valós teszt, nem mindenféle tesztprogival mérni, valakinek van ötlete???
Ráadásul a mem. közvetlenül a procival van kapcsolatban, nem??? -
-HP-
csendes tag
bios alapon volt minden, tehát u.a. feszt kapták mind2en, a 3600 és a 4000 brisban-nak is 1.25 V az alapfesze, a 2 között a szorzó/órajel csak a külömbség.
a 2 modult is csak alapon próbáltam, a régi lapban kn9s járattam 1200-n is, de alapból bootolt simán spd szerint 1.8V 800-as visszaosztás,
rejtélyes dolog, azt hittem eddig hogy a procba integrált mem vezérlő miatt kevésbé érzékenyek a lapok a ramra, kissé elbizonytalanodtam e téren.
szerinted számíthat vmit a MA69G-S3H-nál hogy a mem chip D9GMH v. D9GKX? -
-HP-
csendes tag
a kompatibilítási gond: 3600 x2 + 2*512 a-data e.e.(ADQVD1908) M2A-VM HDMI-ben - sípolás, sehogy nem akart indulni, a lap is s proc is +járta a szervízt (pedig nem kellett volna)
ugyanez a felállás másik szintén brisbane, de 4000 x2-vel simán ment,
most h. a 4000.esel értelmesebb ex.clockot lőttem be simán megy a 3600asal is - nem teccett neki az órajel,
viszont u.ebben a lapban a 4000es proci mellé beraktam a memóimat 2*1GB a-data e.e. 1000+ (D9GMHH) azzal nem akart indulni, kipróbáltam 1enként a modulokat az 1ikkel ment a másikkal nem, viszont a szervízben letesztelték a 2 modul az 1000et stabilan vitte,
félek h. MA69G-S3H-ban +ismétlődik a jelenség. -
diablo1984
veterán
én úgy tudom, hogy a 2 mag között is elosztja a dolgokat, mert anno mikor bejöttek a 2 magos procik, xp alatt a 3dmark05 alatt rendre kikapott a 2 magos az 1 magostól, mire rájöttem, hogy csak az első magban van aktivitás a teszt alatt(monitorozás), de ott közel 100%-on, mig a másodikban nem volt mozgás(vagyis az üresjárati 1-2%-on kivül) de miután feltoltam ezt, már mindkét magot egyformán(közel egyformán, mert a 2 mag sosem tükörképe gymásnak) dolgozott!
mondjuk azt nem figyeltem, hogy állandóan fut-e....
-
volvoguy
addikt
de várj. ugye összeraktam a gépet. beraktam a driver cd-t. arról minden feltelepült...vga, hang, lan..chipset..stb...
de ha megnézed magát a cd-t, akkor a Drivers felirat alatt ott találod, hogy Serial
ATA - (véletlenül nem ez a Software Applications-ban a Raid Utility?)Ezt akkor nem installálta fel? ez nem települt fel a többi driverrel a gépre?
-
volvoguy
addikt
de várj. én mindenképpen akkor szeretném az üzemmódot AHCI-ra átállitani, amikor majdan ujratelepitem a rendszert, (most nem akarok belepiszkálni). akkor kell ugy, hogy BIOSban átállitom AHCI-ra, madj F6, floppy be..és tovább? vagy elég csak AHCI-ra állitani, és nem kell F6...? (sztem az első verzió..de azért ink. megkérdem..)
-
ssolitude
őstag
Megoldódni látszik a fagyogatás probléma. Tanácsodra
a BIOS-ban található következő feszültségszintet adtam az NB-nek, meg biztos ami biztos ugyanígy a procinak és a RAM-oknak is. Az IGX órajelet visszavettem 400-ról 390-re, így pár napja tényleg stabil a gép.
Úgy tűnik, mégiscsak hardveres gond lesz ez, közben visszakerült Xp SP2, és ezzel is ugyanezt művelte.NB vagy RAM problémát érzek a háttérben(Kingmax). -
bnss
veterán
98-at még nem próbáltam, Debian "Etch" Native IDE-vel ment rendesen.
(#2987) suti_88: állítsd be Native vagy Legacy IDE-re, akkor az XP telepítő nem fog kiabálni külső SATA driverért.
szerk.: Kipróbáltad már a megfelelő boot-sorrenddel? Az egyik egyoldalas, a másik kétoldalas memória, akkor közel sem egyformák.
-
-
Mercutio_
félisten
Kösz a biost, feltettem
És akkor jönek is a kérdések
Everest memória adatok: olvasás: 5314mb/mp, írás 5453, másolás 4991, késleltetés 59,8 ns
Memó 800-ra belőve, időzítések automatikusra téve (5-5-5-18-2T) és azt látom, hogy a 4 memóslotból 3 azonos, ~75 míg a negyedik ~102 értéket kapott.
Ezt hagyjam így, vagy állítsam hozzá, továbbá a kapott értékek nekem kevésnek tűnnek
Memó típusa: Kingmax KLDD48F-A8KB5 plusszfesz nélkül ennél a memónál milyen értékeket lehet beállítani, amin stabil?
biosban csak boot képernyő (logó) kikapcsolást láttam, de túl fogom élni az irq-infót szerintem
Milyen beállításokat javasoltok még, a cél nem a tuning, hanem a minél stabilabb és gyorsabb üzem, és az alulfeszelés a fogyasztás és hőtermelés csökkentése céljábólJól gondolom, hogy ezt rmclock-al fogom tudni belőni pontosan?
Ha igen, hogy lehet kikísérletezni melyik szorzón mennyi az a fesz amin stabil a proci? -
ssolitude
őstag
A kezdetek óta az alaplap hőmérséklete (bármi legyen is az) 38-40 fok, efölé ritkán megy. Ugyanakkor a CPU alapórajelen 28. 230 körüli FSB-nél a CPU 31-32 fok, az alaplap ilyenkor 41-42. Ha az alaplap az NB hőmérséklete, akkor sem érzem túl magasnak ahhoz, hogy emiatt fagyjon ki. Nem beszélve arról, hogy 3Dmark-okat is próbáltam, és használatban semmi probléma nincs vele.
A hűtés teljesen saját gyártás, ebben a gépben leginkább a csendet szolgálja. -
-
ssolitude
őstag
Eleinte nem is volt ilyen gond, aztán egyre gyakoribb lett.Fesz emelésre én is gondoltam, csak én a Vcore-ra. Az NB tulajdonképp ami a vga-t vezérli? Ebben nem nagyon vagyok otthon. Mindenesetre kipróbálom.
Az a furcsa, hogy ha reggel meglököm az egeret és van kép (ami az utóbbi időben nagyon ritka), akkor gyakorlatilag egész nap van kép, problémamentesen.Aztán mondjuk éjjel 1-kor monitor kikapcs, és reggel 7-kor már nem tér vissza.(Másik gépről ránéztem, és semmi nem megy. Tehát ki van fagyva, vagy ilyesmi)
Még annyi , hogy egyszer kipróbáltam, hogy a hibernálást beállítottam egy percre. Na akkor ugyanez a jelenség volt, gyakorlatilag nem éleszthető a gép.Az energiagazdálkodásnál ezután mindent kikapcsoltam(hibernálás, merevlemez-lekapcsolás,alvó állapot, stb.) Ellenben Vistára azért nem gyanakszom, mert az előző konfigon ugyanez a Vista volt, és ott sosem volt ilyen gond(AGP-s vga-val).Ettől függetlenül még ezt sem zárom ki.MOD:a másik gépen ugyanez a Vista, és az elmúlt 3/4 évben semmi hasonlót nem tapasztaltam.
Az NB fesz-emelést megpróbálom, köszi a tanácsot. Ez egyébként hol van helyileg a lapon? Érdemes lenne esetleg hűteni? -
ssolitude
őstag
235-ös FSB-nél induláskor kifagy a vga. Illetve gondolom, hogy az, mert széthullik a kép, fekete képernyő marad, leállítás csak power gombbal lehetséges.
Az előzménye ennek, hogy egy jó darabig atomstabilan használtam 230-as FSB-n (vagy 225-ön, már nem tudom) amikor elkezdte csinálni, hogy képernyő kikapcsolásból nem tért vissza. Ez egyre gyakoribb lett, ezért letiltottam a képernyő kikapcsolást, inkább kinyomtam a monitort. Aztán elkezdte így is ezt a jelenséget. Bekapcsolom a monitort, és nincs kép, gép kifagyva, power gomb leállít. Az érdekes az, hogy próbáltam 3DMark-ot, egyebeket, full megy minden. Ha nem kapcsolom ki a monitort, akkor a jelenség nincs.
Most ott tartok, hogy CCC-t eltávolítottam, csak driver van, proci alapórajelen, és egy sötét képernyőkímélőt beállítottam 10 percre. Így nem világít a monitor(annyira).
Nagyon a hardver-hiba felé hajlok, hacsak nincs a BIOS-ban valami furmányos beállítás, esetleg nem tettem fel valamilyen drivert a laphoz.
Ezért érdekelne, hogy aki int. vga-t használ, és húzza a gépet, az tapasztalt-e ilyet.
Bon3ss:erre:-) -
michelin
csendes tag
Köszi Athos a kimeritő válaszadás,teszem azt hogy az újonann vásárolt lapon az F3-as Biosz van,akkor feltelepitsem az F4-et majd utána azF5-öt?
Az F5-ben benne van az F4-es biosz tartalma is?Nem igazán értek ehhez ahogy látod ezért inkábbkérdezek!!!!Inkább az F5-t ajánlod vagy zongorázam végig a lehetöségeket? -
Mercutio_
félisten
Kösz az infókat!
Easytune eszerint kényelmesebb, viszont biosos beállítással szemben rendszermemót eszik. Lehet én vagyok béna, de biosban nem találtam fsb, időzítés, proci és memóriafesz beállítási lehetőséget Ctrl-F1 lenyomás után se (S2-es matx alaplap, nem az S3-as), ez bug vagy feature? Csipszetes topicban írtad, hogy van S3-as F4a bios moddolva S2-höz, egy linket tudnál dobni
Ja ha nagyon elállítok valamit a biosban resetelni kell, vagy van valami más lehetőség az előző működő beállítás visszavarázsolására?
AHCI-mód: Ha jól veszem ki működésben (sebesség, stb.) nincs komoly különbség, maradhat native ide-n, nem lesz vele problémám, vagy van valami előnye az ahci-nek?
Nálad a dvd-író/olvasó is sata? Melyik ghost-ot használod?
És mégvalami: Szokatlan a korábbi lapomhoz képest, hogy bootnál teleírja a képernyőt a gép, irq-k, nemhasznált ide/s-ata, ezt le lehet valahol tiltani?
Egyébként sokkal jobb elrendezésű ez a lap, mint az előző nvidia csipszetes, és "szellősebb" lett a ház belseje
-
Mercutio_
félisten
Átalakítóval se ment, de szerencsére volt itthon egy ps2-es így áthidaltam a dolgot
DE egy problémám még mindíg van: Az előlapi fülhallgató/mikrofon csatlakozóból (legalább is a fülhallgatóból biztosan) nem jön hang
Hátsó kimenetre kötött hangfalak szólnak rendesen, tehát nem drivergond.
A ház (Antec nsk1300) frontpanel csatlakozója egybeépített, tehát még az se lehet, hogy rossz helyre dugtam valamit -
V.Stryker
nagyúr
Az kicsit mókás ,hogy az CPU 2. mag -6 fokos.
Egyébként most,hogy beállítottam az energiagazdálkodást, 20 fokot ír a procira az Easy Tune.
Segítene vki beállítani a ramjaim időzítéseit? Szépen leírtátok,hogy CL-RCD-RP, stb. Csak éppen ilyen módon nem találkozom ezekkel a biosban....
-
volvoguy
addikt
köszi hogy mindet leirtad. egy kérdés. mit érdemes az alaplapra feltenni még házbaszerelés előtt? a procit irtad, iiletve proci hűtőt. és a ramokat? tanácsosabb mindent bepattintani, és igy berakni a házba? utána meg jöhet a kábelezés? mondjuk ha szabadon pattintom fel a cpu-t meg ramot a lapra, ugy könnyebb...csak azért kérdem, mert ha aházban már benne van, akkor uggy meg van ami ellentart az én nyomásomnak(a ház oldala), viszont ha a szabadban csinálom, akkor le kell tennem a szőnyegre, vagy nem is tudom, az ölembe csak nem rakhatom össze..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3 hónapos Asus Rog Strix X670E-F Gaming wifi AkciÓÓ!
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- MSI X99A Raider + I7-6800K / Beszámítás OK!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest