- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
judzsin
tag
Értelek.
Nézd csak, erre a karira gondoltam:
Tudom mondtátok, hogy a 3xxx nek problémás lehet a hangja. Igazából a hang az alaplapból jönne az 5.1 miatt.
Remélem ennél csak pnp lesz a buli, hamár megvettem 5k ért az 5 méteres aranyozott Thomson kábelt.
Kicsit garázshoz vesszük a bmw-t effektus
-
mr_ricsi
veterán
"csak onnan, hogy ezek ilyen ramok, es ra van irva, hogy 2,1V kell neki."
Nagy kupi, amit a Geil írkál. A linkelt adatlap szerint DDR2-800-on 1,8V-nál is tudnia kellene a 4-4-4-12 időzítést, és max 2,3V adható neki.
Viszont az SPD-be 5-5-5-15-öt írtak be, ezért a hozzánemértő felhasználók többségénél semmivel nem lesz gyorsabb egy olcsó noname RAMnál.
Gratula! (Ezért nem fogok én soha pénzt adni ilyenért.)"IGP hogy fugg ossze everest mem olvasassal?"
Az IGP másodpercenként 60x a RAM-ból olvassa ki a képpuffer tartalmát, és ilyenkor semmi más nem fér hozzá, mivel az IGP-nek hardveresen biztosított elsőbbsége van. -
mr_ricsi
veterán
"@ 400 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-42-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)"
Az RFC=42T miatt neked is 105ns-ot kell beállítani a biosban a Trfc0123 for DIMM1234-nél. Az előző biossal azért fagytál, mert az egyik modulodat 105-re, a másikat 75-re állította kézi default, emiatt szétesett a duálchannel működés. Ha kézzel 105-re rakod mindet, akkor BSOD nélkül működne.
-
mr_ricsi
veterán
"ha tudnal csinalni 1 olyan biost, ami F8, csak van benne ramfeszeles, meg cpufesz "
Mióta az F4A-val megismerkedtem, nem használom már a 69V biosát, mert a G3 biosaiból 10-ed akkora munkával meg tudom csinálni, ami nekem kell. (Vagyis a CPU core fesz állítást)
A következő -amin dolgozom- a G3 F6-on fog alapulni. -
mr_ricsi
veterán
Kérj le egy Everest riportot .txt-be, és másold ide az SPD és a memória időzítéseket ide:
--------[ SPD ]-----------------------------------------------------------------------------------------------------
[ DIMM1: 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM ]
Memória modul tulajdonságai:
Sorozatszám Nincs
Modul mérete 1024 MB (2 ranks, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered DIMM
Memória típusa DDR2 SDRAM
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 1.8
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-RefreshMemória időzítések:
@ 400 MHz 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-42-3-6-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR)
@ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-21-2-3-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR)[ DIMM2: 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM ]
Memória modul tulajdonságai:
Sorozatszám Nincs
Modul mérete 1024 MB (2 ranks, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered DIMM
Memória típusa DDR2 SDRAM
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 1.8
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-RefreshMemória időzítések:
@ 400 MHz 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-42-3-6-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR)
@ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-21-2-3-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR)--------[ Lapkakészlet ]-----------------------------------------------------------------------------------------
Memória időzítések:
CAS Latency (CL) 5T
RAS To CAS Delay (tRCD) 5T
RAS Precharge (tRP) 5T
RAS Active Time (tRAS) 18T
Row Cycle Time (tRC) 24T
Command Rate (CR) 2T
RAS To RAS Delay (tRRD) 3T
Write Recovery Time (tWR) 6T
Write To Read Delay (tWTR) 3T
Refresh Period (tREF) 7.8 us
DRAM Drive Strength Normál
Max Async Latency 6 ns
Idle Cycle Limit 16
Dynamic Idle Cycle Counter Engedélyezve
Read/Write Queue Bypass 16 -
mr_ricsi
veterán
"ugyanez modbiossal dobalja a keket, nem vagom miert"
Bios beállítások.
A biosban átállítottam manual DDR800-ra és manual beállításokra, de semmit nem állítottam át az időzítések között, csak ellenőriztem, hogy a CPU-Z által megadott 6 jellemző stimmel-e. Újraindítás után a win rövid idő alatt fagyott.
Vissza a biosba -> a maradék közül 3 jellemzőt rontottam le. (A többit nem lehet.)
A Tcfco for DIMM1 105ns -> 75ns, a Precharge Time 2 -> 3, Ras to Cas 3 -> 4.
Már fél órája megy fagyi nélkül.
Elvileg 3 próbából meg tudom határozni, hogy melyiket nem bírja, de nekem a Tcfco a leggyanúsabb."cpunal volt 1.362 es 1.396 (aszzem), ezek kozt ugralt masodpercenkent."
A SpeedFannal nézem, mindkét grafikon egyenes mint a linea. -
mr_ricsi
veterán
Teljesen ugyanolyan feszszabályzók vannak, mint a G3-nál, 0,02V pedig teljesen jelentéktelen. Ráadásul láthatod ezt amiatt is, ha a monitorchip feszültsége ingadozik, nem a RAMoké.
Nálam már egy fél órája mennek DDR900-on a noname DDR800-as RAMjaim. 1,9V még kevés volt neki, csipogott, majd a Safe bios indult. Adtam neki 2V-ot, azzal megy azóta is, hiba nélkül számol az orthosban.
Egyre inkább hiszem, hogy vagy a RAMjaiddal van valami gond, vagy valamit nem jól állítottál be.
-
gyiku
nagyúr
f6m bios fel, cmos clear. load optimalized settings, majd:
adtam ramoknak +0.3V-t, legyen 2.1V, 4-4-4-12, vista egybol dobott 1 keket. bios, load default, @bios f8-at vissza, kozben megint 1 kek, de recoveryvel helyreallt, aztan masodikra mar sikerult felrakni gyarit. 800on a ram megint 8000 mb/s olvasas.kozben rajottem, hogy ez a lap alkalmatlan a tuningra, hiaba modbios, egyszeruen nem stabil. amig 2600xt-m van, addig oke, (4400+ is kihajtja) de elobb utobb kell keresnem vmi rendes lapot, ha ezzel a pcocival akarom hajtani majd a 4850et. mondjuk 3.2-3.3 stabilan.
-
mr_ricsi
veterán
Az S3 F4-es biosából csináltam neked egy V biost. Kicsit tesztelem, aztán átküldöm.
Előzetesen annyit, hogy
- a beégetése után kötelező az elem ki&CMOS reset
- a bios csak az X2 procikat támogatja (de azokból az újakat is)
- a normál DDR2 feszültség 1,90V. Ha pluszt húzol rá, akkor pedig az 1,8V plusz a beállított érték képlettel számíthatod.Kíváncsi leszek, hogy mekkora memóriasebességet tudsz vele elérni.
(Az utóbbi 7-8 biost FAT16-ra formázott pendriveról a Q-flash segítségével véstem be. Villámgyorsan megcsinálja, ezért tetszik.)
-
mr_ricsi
veterán
"ram kezelese gondolom az s3h-bol van, azert ilyen hurka"
Ezen gondolkodtam picit tegnap.
Melyik biosverziónál mérted a 8ezret?
Ugyanis a V biosoknál az F7-F8, a G3-nál az F5-F6 a Phenom ready bios, és ezekbe már raktak kiegészítő modulokat az új memvezérlő és az új HT támogatásához. Arra gondolok, hogy ez a memvezérlő modul ronthatja a sávszélt.Ha ez jó gondolat, akkor a G3 lap tulajok is ezt tapasztalhatták X2 procikkal.
-
mr_ricsi
veterán
El ne kiabáljam, de azt mondom!
Legalábbis tegnap már adtam biosból 2,1V-ot a RAMomnak. (Tesztelgetem még, hogy biztosan nem ártalmas, és ha minden OK, akkor szombaton, vagy vasárnap átküldöm.)Az F4a -amit küldtél- valószínűleg az a G-S2H bios, amit kerestem. Belekukkantottam, és úgy tűnik, hogy 1 byte kivételével az G-S3H biosa. Csak a bios ID-t írták át, hogy a flashelő progi S2H biosnak higgye, és hajlandó legyen beégetni.
Ha ez igaz, akkor a S2H és a S3H csak a biosukban (és a csatlakozók számában) különböznek. -
mr_ricsi
veterán
"ha jol ertem, akkor a ma69vm-s2 -hez hegesztettel 1 olyan biost, amiben lehet feszt allitani?"
Igen, méghozzá F8 alapokon, vagyis a teljes Phenom család mikrokódja benne van."tedd ki valahova legyszives"
A bios jogdíjas része a PC-nek, én pedig nem szeretnék sem az Awarddal, sem a Gigabytetal jogi vitába keveredni, ezért nem fogom sehol publikálni.
A biost is szigorúan csak tanulási/ismeretszerzési céllal csináltam.
De ha esetleg be szeretnél segíteni a tesztelésébe, akkor keress meg privátban. -
Piero89
aktív tag
Hello!
Hiába kínoztam ,hiába adtam neki feszt, nem akar ez működni.Most alapfeszen (1.31V-1,33V) 14-es szorzó és 221-es fsb meleltt tökéletesen megy 3100 mhz-n.Gondoltam megnézem 3200-on milyen az élet de 1,45V kevés volt neki,elindult vista de minden progi lassan kezdett szétesni majd leállni.Ekkor mondom adok neki 1,48-at de így be se bootolt az oprendszer.
Ramoknak bírniuk kell,úgyhogy nem tudok másra gondolni csak hogy a lap tudása fogy el 3100 felett.
Hőmérsékletekkel nincs gond 1,45V alatt is alapon 33 fokon volt a proci,igaz csak 5 percet ment így a masina. -
Piero89
aktív tag
" hogy sikerult amd chipset melle nvidiat rakni?
"
Abból gazdálkodtam ami volt
Amúgy meg mindig AMD/Nvidia páros dolgozott a gépemben! Persze ha lenne a 8600gts-től erősebb ati kártyám (amire nincs pénz),természetesen repülne kifele a gts....
A 2600XT gyorsabb lenne?
szerintem nem!
-
gyiku
nagyúr
lenyegtelen, nincs a hazimozimon digitalis bemenet
viszont olyan bajom van, hogy alaplapi hangkartyarol viszem a hangot sima tesco value kisjack-rca kabellel az erositobe. eddig nem volt semmi baja. ma erolkodot osszekotottem komponens kabellel a tevevel, na azota van gond. búg, mint a fene, olyan alapzaj van, hogy csak na. eddig nem volt, es csak akkor van, ha mind2 be van dugva. ha csak a komponens, vagy csak az rca, akkor meg jo.
de tescos rca kabel is jo, mert pl mp3 lejatszoval nem búg.
-
Aprósólyom
addikt
Igen auto. Egy ideje nem megy az a baj, és nem tudom, hogy biosfrissítés óta, vagy windows telepítés óta. De igazából windowsra csak a driver kell gondolom, az meg fel van téve, bios-ba meg régebben tettem fel az F6-ot, lehet azóta nem menne? Tapasztalat nincs az F6-tal kapcsolatban? Egyszerűen lövésem nincs....
Pedig jó lenne a CnQ...
-
qdak
addikt
közben igy állok
köszi segitséget -
nesa
veterán
Az everestel mostanaba sok a baj ide nezzetek be van par link is....
Korabban olyat is tudott az everst hogy elinditottad es 3D-be kezdte tolni a VGA-t venti felporgott.... kesobb javitottak.
Abit KN9-s nel ha rmclock ment es inditottal 1 everestet azonnal csontrafagyott vayg kekhalal volt
-
Ste
addikt
most nyugodtan kövezzetek meg érte, de mire nem elég a 2.8ghz?
aki kódol az vesz phenomot, mert több mag többet lát. aki játszik, ez meg inkáb vesz intelt, mert az jobban lehet húzni és erősebb is bőven.nem akarok magamból kiindulni, mert néha egy egymagos celeront sem tudnék leterhelni, nem még a 2.6os procit
-
Ste
addikt
nagyon remélem, hogy működni fog
nekem F1 után jön elő a fesz állítási lehetőség, de újabb Biosoknál van már benne M.I.T. - amin belül a tuning opciók szoktak lenni - ettől függetlenül ugyanúgy F1 alatt vannak a fesz értékekHT-t pedig szerintem tuti oszd vissza, mielőtt komolyabban nekiesel
mod: meglátjuk, a mod Biosok mindig "a"-ra végződnek, de az F3a nem hiszem hogy neked jó lenne, amit másik lapokhoz magyaráznak
-
Ste
addikt
[link] találtam neked egy ilyen Oem Biost, amiben lehet többet tud a CTRL+F1 (sajna annyit már nemtom oroszul, hogy bővebben is megmondjam mivel tud többet) de sokan egy bizonyos F6a Biost emlegetnek, de ezt nem leltem ezidáig semerre
viszont találtam egy érdekes leírát, ami azt mondja hogyan lehet "manuálisan" több feszt, egészen 1.55V-ot adni a procinak [link] igaz valszeg forrasztani, kötögetni kell hozzá, de akinek nagyon kell a tuning, annak ne legyen ez akadály
most leltem egy 69gm-S2h mod biost. nemtom mennyivel másabb a Te lapodnál, de itt a linkje
-
Ste
addikt
alacsonyabb időzítésekből mindig jobban profitál Amd, szal inkább ez, mint picivel magasabb órajel, de 5-5-5-XX. esetleg ha 1T megy, akkor az hozhat még javulást (persze alacsony késleltetéssel)
AMD Power: #4552 : nem olyan rossz, persze attól függ mi, merre, milyen körülmények között
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest