- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mobilhasználat külföldön
Aktív témák
-
-
ati2
őstag
válasz
#72042496 #4757 üzenetére
Akkor a qflash-al másold át a backupba az F6-ot, ha nem az van benne (load optimized defaults előtte+utána).
Aztán próbáld ki az F8-at (legújabb @bios ajánlott winyóról frissítve)
Az F8 bekapcsolásnál irkál ki a post képernyőn ilyeneket:
<CPUID:06F6 Patch ID:0044>
Lehet az F6-ban még nincs benne a Xeon -
Gorneck
legenda
válasz
#72042496 #4748 üzenetére
Azt kéne nekem is (emberi erőforrás menedzsment), de holnap érkezik 2db ebből: [link]
Lipton rávilágított egy problémára, amire épp most más is, hogy min 90 fokkal el kell forgatnom a TT chipset coolert, mert így olyan mintha HP nélküli vmim lenne...mekkkora egy láma vok, pedig nem most kezdtem...Szal lesz mit szerelgetnem...
Vazzze a Xeon tuti nem más mint egy 6400? Annak elvileg ott kéne lennie. Szal én úgy gondolom, hogy ő maga szabályozza az eist dolgot és biosból nem lehet mahinálni? -
Gorneck
legenda
válasz
#72042496 #4309 üzenetére
G(MCH) Voltage, FSB Voltage...sztem nem is kéne adnod ezeknek semmit. Nem kell oda víz.
Ki szokták kapcsolni, én nagyon csípem pedig a c1e-t és az eist funkciókat is...fesz + órajel visszavétel, ha nincs terhelés. Igazából én nem próbáltam, mert nekem jó ha azok vannak, de fesz visszavételhez kell a cpu fesz: normál. Nemtom, én nem állítottam, mert instabil lett a cucc tőle, de Robi fast-on használja aszhem a memory performance-t. Nem egy számottevő a növekedés. -
Nippon
őstag
válasz
#72042496 #4131 üzenetére
Általános vélemény, hogy 400-as FSB-ig nem kell fesz az MCH-nak és az FSB-nek, de azért ez nem vésetném kőbe. Szerintem kísérletezz vele, ha egy adott feszültségen Orthos alatt begagyizik a proci hosszabb idő után.
Persze kezdésnek fontos kiszűrni a korlátos cuccot az alaplap+proci+ram trióból.
A DDR2 1.8Voltot kap szabvány szerint, ami nem minden modulhoz elég, +0,2 ajánlott, +0,3 is lehet nyugodtan ha kell.
Az MCH és az FSB max +0,35Voltot visel el DS4 esetén, ha többet adsz neki, akkor visszaáll alapra. -
bim
veterán
válasz
#72042496 #4133 üzenetére
nem tudom hogy mikortol stabil.
én ugy gondolom hogy egy jópár óra orthos hiba nélkül+ pár óra memtest után stabil a gép .
persze utána még pár hét gyötrés mindenféle progikkal mehet neki hogy 100%-ig biztos legyél.
én leálltam itt 400-on és jön a pár hét gyötrés.nekem ennyi elég egyelőre. -
törölt tag
válasz
#72042496 #4127 üzenetére
Áhh, Orthos kb. 3 másodperc alatt kivágott.
Mivel a hűtésem nem is tuningra való (bezzeg ha lesz majd víz...), visszavettem az iramból...a CPU-nak 1,4 V-ot adtam, a memóriáknak, FSB-nek és MCH-nak pedig + 0,2-t.
3360 MHz-en (420x8) nézem most; 10 perce megy az Orthos. (Mellette WMP, Everest és IE fut.) Everest szerint 65 fok a maghőmérséklet...ez nálam még éppen belefér.
Hadd kérdezzem meg: mekkora a DDR2, FSB, ill. MCH alapértelmezett feszültsége, ill. az utóbbi kettőnél meddig lehet biztonságosan elmenni? (Bocs, ha már ezerszer volt...)
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
#72042496 #3909 üzenetére
Ha megnézted volna rendesen az oldalam, akkor nem kérdeznéd ezt...jó ram jó proci kell legfőképp a sikerhez...480 felett kezd érdekes lenni a dolog.
Egyébként még mindig nem értem mit görcsölsz...Ha meg víz lesz oda a dizájn.
Szal marad a jobb felépítés...vagyis amellik jobb neked vagy épp vmiben többet nyújt.
-
Gorneck
legenda
válasz
#72042496 #3892 üzenetére
Cors, Geil ramokon akár az is lehet, de az Adatakon biztos...520at megy vele a DS4. Milyen ramod?
Én nem értem még mindig minek ennyi fos lap...kezdem undorítónak tartani...Commando is egy felesleges lap szvsz, megveszi az ember oszt kiderül 450 felett meg áll a tudomány...no nem a lap miatt...no mindig...
Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓ MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged