- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
Igen, köszönöm, így már előjött az EIST!
Enabled-re állítottam, így a boot-nál 6x410-et írt ki...és ennyin is ment, ráadásul a CPU-Z szerint 1,05V-on.
Elindítottam egy Orthost, hátha megemeli a szorzót és a feszültséget, de nem ez történt: fél perc után levágta a gépet. Piff-paff, újraindult...fekete képernyő...a következő induláskor már bejutottam a BIOS-ba, ahol is az EIST Disabled-re váltott. Erre a C1E-t is kikapcsoltam ismét, szorzó 8-asra, és...
...6x410-et jelezve 6x410 MHz-en bootol be a rendszer, 1,05 V-on!
Itt valami furcsa gikszer lesz, holnap CMOS Clear, majd új BIOS, az remélem gatyába rázza a cumót!
ati2: Írtam már, az F6-ost.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Gorneck #4749 üzenetére
Huhh, azt de nem szerettem, pedig menedzser szakos vagyok!
Amit linkeltél az igéretes jószágnak tűnik!
Szerintem az lesz, amit tlac is írt: már kezdtem azt hinni, dilettáns vagyok!Mindjárt kipróbálom, úgy működik-e.
Az a helyzet, hogy mikor boot-nál azt írja ki, hogy 6x410, akkor megy 3280 MHz-en, mikor 8x410-et, akkor pedig 2460-on...elég meredek.
bim: A procit látszólag gond nélkül felismeri. Ha mégsem oldódik meg pár napon belül a probléma, kénytelen leszek BIOS-t frissíteni - az talán segít rajta. -
törölt tag
válasz
Gorneck #4721 üzenetére
Igen, eddig stabil volt.
A C1E-t engedélyeztem, de önmagában semmit sem javult a helyzet...először működött minden szépen, újraindulás után azonban visszaállt a 6-os szorzó.
Az EIST-et sehol nem találtam (pedig tegnap még ott virított előttem), valaki szánjon meg, mondja el, merre lelem, mert mindjárt hülyét kapok... -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy nagy problémám: beállítom a 8x-os szorzót a BIOS-ban, erre a lap (DS4) boot-nál azt írja ki, hogy 410x6 (3280 MHz).A CPU-Z szerint 3280 MHz-en megy a processzor.
Kikapcsolom a gépet, a következő boot-nál már 410x8-at ír, viszont 6x-os szorzón működik a CPU!Akármit csinálok vele, mindig visszáll erre!
Ez másnál is előfordult már? (Minden szükséges adat megtalálható Gorneck23 táblázatában.) -
törölt tag
válasz
Yushchenko #4386 üzenetére
Voltak / vannak olyan SATA vezérlők, amelyekkel nem működik a SATA-s író. Remélem a DS4-é nem ilyen!
Annak idején a 760A-ra tettem egy Serillel2-t, így be sem bootolt a rendszer...pedig maga az átalakító tökéletesen működött a winchesterrel...de ahogy magamat ismerem, úgyis az elsz a vége, hogy kipróbálom megy-e a 760SA-val!
Zavar az a nyomorék IDE kábel...amit rendeltem Amerikából, ilyen jófajta egy eszközös, fekete és hengerelt, nos, az meg rövid lett!Főleg emiatt anyáztam a DS4 kiosztását annak idején: még a DFI lapomon mértem le a távolságot, azzal tökéletes lenne! Szóval bepipultam és SATA-s íróra akarok váltani.
Jó hülye vagyok, tudom.
)
-
törölt tag
Sziasztok!
A [link]ről esetleg van valamelyikőtöknek tapasztalata? -
törölt tag
válasz
Robi_73 #4341 üzenetére
Hmm...nekem kétszer nem indult a masina elsőre, ill. fél órája történt, hogy míg a háttérben a FlatOut 2-t hagytam (főmenüben), s elkezdtem babrálni az Xp-ben a hangbeállításokkal, egyszercsak újraindult a gép!
Valami itt nem stimmel...csak tudnám mi...talán a memóriáknak lesz kevés az a 2 V...a D9-eknek állítólag kb. ennyi kell, hogy jó esetben beinduljanak...vélemény?
(Az Orthos Small FFT is inkább CPU orientált...azt hiszem, el kellene indítanom egy Memtestet...)
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Robi_73 #4337 üzenetére
Igen, erre számítottam...
Nálad milyen tüneteket produkált? (Csak ha előjönne még valami durvaság, akkor ne kapjak szívrohamot, helyette inkább rámutatnék a monitorra, s ráüvölteném, hogy rohadék régi Xp, hamarosan úgyis meghaaaalsz!)
Bezzeg mikor AMD-ről váltottam P4-re, semmi gond nem volt - legalábbis egy hétig nem jelentkezett semmi, aztán megtörtént a reinstall... -
törölt tag
Ezekkel a stabilnak látszó beállításokkal is csinált egy elég durvát: hidegindítás után az Xp boot közben megállt... (összességében másodszor történt meg)
Tapasztalt valaki ilyet a DS4-el?
Azért furcsállom, mert bármit csinálok a géppel, az megy, mint a gőzhenger (az Underground 2-t kivéve: az időszakosan hibaüzenettel kilép...), nem tudom mire vélni a dolgot.
Egy régi Xp van feltelepítve, még a jó öreg P4-esemet is ez szolgálta...lehet, hogy emiatt csinálja? (Mostanában sajnos nem lesz időm újrahúzni a masinát...)
-
törölt tag
válasz
Yushchenko #4310 üzenetére
Vizsgaidőszak van...
Másrészt jelenleg bordák sincsenek rajtuk, de hamarosan kapnak frankó, rézből készült blokkokat. Így, pőrén nem mertem meghajtani őket, de nyugi, idővel kapnak majd az arcukba!
Gorneck23: OK, majd letesztelem Auto-n is!
A vizet elsősorban a proci fogja megérezni!(Nomeg a VGA...)
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Gorneck #4306 üzenetére
Idővel majd biztosan alácsapok, de max. akkor, ha meglesz a vízhűtésem. Léggel így teljesen ki vagyok békülve, bőséges a teljesítmény!
A táblázat szerint kért adatok:
User: Balika911
Cpu/Ram/Bios: Xeon 3050 / 2x1GB 800 MHz Team Xtreem CL4 / F6
FSB (fsb:ram), Timing: 410x8 (1:1), 4-4-4-10-Auto
CPU Voltage: 1,35 V
DIMM Voltage: +0,2 V (Tehát ez 2,0 V lesz, ha igaz.)
G(MCH) Voltage: + 0,2 V (ez lehet, hogy felesleges, de ha nem okoz problémát, így hagyom)
FSB Voltage: + 0,2 V
PCIe Voltage: Auto
Azt még hadd kérdezzem meg, hogy a BIOS-ban miért villog pirosan egy System voltage not optimized! felirat? Ez így normális?
Ha kikapcsolom a virtualizációt, ill. a Thermal Monitor 2-t mekkora eséllyel mehetek feljebb? Erről van valami tapasztalat? A C1E és a C.I.A. technológiák tiltva vannak, bár ezeknek sem tudom, van-e tuninggal kapcsolatos jelentősége...
Láttam egy Performance Enhance opciót is BIOS-ban, ha jól emlékszem a memóriabeállításokra vonatkozott. Ezt milyen állásba érdemes rakni, s mit csinál? (Tippem szerint a memória további időzítéseit veszi agresszívabbra, de ez csak tipp, inkább megkérdezem.) Jelenleg Normal-on hagytam; jó-e ez így?
Bocs a sok kérdésért.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Sziasztok!
1,35 V beállított feszültségnél 8x420 MHz-en nem stabil a CPU-m...
Igazából arról sem vagyok teljesen meggyőződve, hogy 1,4 V-nál stabil volt: [link]
Úgy vettem észre, a BIOS-ban belőtt 1,35 V nagyjából az alapfeszültségnek felel meg, ezért teszteltem így.
S most felteszek egy hülye kérdést: a fenti eredmény jónak számít?
OK, én teljesen meg vagyok vele elégedve, féleg úgy, hogy egy 800 RPM-es venti figyel a CPU hűtőn, a VGA-n egy Silencer és a ventiknek ezzel annyi.
Megaztán a teljesítményre sem panaszkodom...igazából a 2,4 GHz-n hajtott Opteronnal is ki voltam békülve ilyen téren, de ez a proci megeszi reggelire...ráadásul olcsóbb is volt!A DFI LanParty nF4 Ultra-D és DS4 viszonylatban is csak azt tudom mondani, hogy az utóbbi szinte minden tekintetben jobban tetszik!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Köszönöm!
Akkor ezt úgy értsem, hogy Auto-n 1,8 V-ot ad a lap a memóriáknak?
Még azt hadd kérdezzem meg, hogy az IDE-t milyen módra érdemes állítani? A RAID az egyértelműnek túnik...mivel nekem csak egy DVD író figyel rajt, ez kilőve. Viszont az AHCI és IDE között mi a különbség, melyik mire / mikor jobb? (Az utóbbira állítottam.)
[Szerkesztve] -
törölt tag
Nekem is tetszik!
Szerintem az előbb, 3600-on a memóriák miatt vágott ki a teszt: + 0,275V, s 900 MHz@4-4-4-10, bordák nélkül...át is megyek a DDR2 topicba érdeklődni efelől.
Mikortól mondható stabilnak a rendszer? 30 percet futtattam az Orthost 8x420-on, de leállítottam...sajnáltam szegény CPU-t: még két napja sincs gépben, s máris ilyenekkel kinzom.
Jó ez a DS4!
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
#72042496 #4127 üzenetére
Áhh, Orthos kb. 3 másodperc alatt kivágott.
Mivel a hűtésem nem is tuningra való (bezzeg ha lesz majd víz...), visszavettem az iramból...a CPU-nak 1,4 V-ot adtam, a memóriáknak, FSB-nek és MCH-nak pedig + 0,2-t.
3360 MHz-en (420x8) nézem most; 10 perce megy az Orthos. (Mellette WMP, Everest és IE fut.) Everest szerint 65 fok a maghőmérséklet...ez nálam még éppen belefér.
Hadd kérdezzem meg: mekkora a DDR2, FSB, ill. MCH alapértelmezett feszültsége, ill. az utóbbi kettőnél meddig lehet biztonságosan elmenni? (Bocs, ha már ezerszer volt...)
[Szerkesztve] -
törölt tag
Tegnap óta nem szórakoztam vele túl sokat, most egy indítás erejéig gondoltam, a lovak közé csapok...a CPU kapott 1,45 V-ot, a RAM-ok +0,275-öt (nincs rajtuk borda, a levegő sem igazán járja őket, nem mertem narancssárgába menni), az FSB és MCH pedig +0,2-t.
A proci 8x450 MHz-en (3600 MHz) megy, a RAM-ok szinkronban, 4-4-4-10-es időzítéssel.
Azért az a Ctrl+F1 trükkös picit.
A lapról kialakult benyomásom pozitív, mindazonáltal felületes még.
Még le kell tesztelnem, stabil-e...azt hiszem, indítok is egy Orthost!
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Gorneck #4024 üzenetére
Na, összeépítettem a gépet!
Előre jelzem, hogy még csak benyomásokat tudok írni...engedelmetekkel:
Először a negatívumok: a SATA, ill. IDE csatlakozók a lehető legrosszabb helyen vannak. A SATA kábeleket hajtogatni kellett, hogy elférjenek a videó-, ill. hangkártyától, az IDE csatlakozó pedig a lap alsó részén...nem értem, miért nem lehetett volna megcserélni a floppyval.A floppy meghajtó a gépekben úgyis lejjebb szokott lenni az optikai(k)nál (de még a HDD-(k)nél is), s ha a csatlakozók is ezt az elvet követik, elért volna a jó kis egy eszközös IDE kábelem a DVD íróig... (Most a gyárival voltam kénytelen bekötni.) Nem baj, a DS4 rev. 2-n legalább már 90 fokkal elfordították az IDE csatlakozót.
Most pedig a többi!A hűtőm (Noctua NH-U12) alig fért el a heatpipeoktól, de azért elfért. Helyes.
Az előző tulaj felhívta a figyelmem, hogy elfelejtette törölni a CMOS-t, így benn maradt a tuning...mondom OK, majd elrendezem.
Nos, nem volt kedvem jumpert keresni, így bele a friss cuccot, gondoltam, úgyis felismeri a változásokat, alapértékeken indítja a rendszert...aha, persze!
Bekapcsolom a gépet, kivágja, hogy Core...blabla...@3360 MHz! Azt hittem hanyattcsapom magam.7x480-on simán hasít.
A beállításokról csak annyit tudok, hogy a CPU 1,4 V-ot kap (40 fok idle), a RAM-ok pedig CL5-ben mennek. Nem néztem stabil-e így (most állt össze a gép), mégis, úgy érzem, ennél sokkal több is rejlik a cuccban! F6-os BIOS figyel a lapban.
Egyelőre ennyi, holnap igyekszem összeszedettebben fogalmazni, már csak azért is, mert lesz néhány kérdésem. Most viszont megyek aludni.
Láttam, előkerült a négy giga RAM kérdése...van lehetőségem egy ideig így tesztelni, de akkor mindent alapon kell hagynom, mert a másik két giga A-Data 533-as, ráadásul nem az enyémHa érdekel valakit, írja meg, mit futtassak le úgy, s megejtem a dolgot.
Gorneck23: Az lesz majd, csak egyelőre hadd örüljek már, hogy egyáltalán beindult a gép!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Tegnap hazahoztam a DS4-et, megvan a jófajta proci és RAM is: este beizzítom a rendszert, kíváncsi leszek, milyen lesz.
-
törölt tag
Nekem az túl távoli már, mivel holnap megyek a prociért, ill. a RAM-ért.
Ha igaz, ma este már nálam lesz a DS4...úgy tűnik, a fennt írtnál még kedvezőbb áron sikerül hozzájutnom.
Bízom benne, hogy be fog válni! Ha mégsem lenne így, még mindig le tudom cserélni másik deszkára...bár ennek a sűrű gépátépítésnek egyre kevésbé vagyok híve.
bim: -
törölt tag
Na, ASUS-ék az A7N8X-E Deluxe után a Commandoval végképp eljátszották a becsületüket! (PCIe 1x bug)
Szóval rendelek egy DS4-et! Mondjátok, hogy jól döntöttem, mondjátok!
(Bár éppenséggel hálás is lehetnék az ASUS-nak, hiszen ezzel a húzásával megspórolt nekem ~15K-t...)
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Gorneck #3905 üzenetére
Egy vizes kommandós, LOL!
Víz a totál csend miatt lesz, ill. kihívás a megépítése - ''mellékhatásként'' még a tuning is jobban megy...
Tehát azt mondod, a DS4 és a Commando egyaránt megfelel a célra, mivel úgysem a lap lesz a szűk keresztmetszet? Vagy a Commandoban azért előreláthatólag tovább lehet küldeni a cuccot? -
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Gondolkodom, milyen lapot vegyek a rendszerem alá...Gigabyte DS4-et, vagy ASUS Commando-t. (Az áruktól tekintsünk el az első körben.)
A döntést megkönnyítendő, kérdeznék a Gigabyte termékével kapcsolatban:
Maximum mekkora feszültséget lehet adni a procinak, NB-nek, ill. memóriáknak?
Mintha rémlene, hogy a Micron D9-es RAM-okat nem szereti a DS4...ez miben nyilvánul(t) meg? Javították már? (D9GMH chipesek a RAM-jaim.)
A vdroop kisebb a Gigabyte lapján...mindazonáltal ez a jelenség kompenzálható úgy, hogy egyszerűen több feszültséget állítok be a BIOS-ban?
Kb. mekkora FSB-t bírnak a DS4-ek? (Átlagban, ill. jó esetben.)
Előre is köszönöm a válaszokat!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Sziasztok!
A Gigabyte DS3, ill. DS4 (milyen meglepő...) lapokon tapasztalható feszültségesés felől szeretnék érdeklődni, különös tekintettel a vcore-ra.
1,65 V beállított feszültségnél full terhelés esetén mekkora a vdroop?
A RAM, NB és egyéb elemek feszültségének hasonló tulajdonságai is érdekelnének, de talán leglényegesebbnek a CPU-ét érzem.
Ebben a tekintetben mit tudnak ezek a lapok, akár konkrét értékekkel, akár mondjuk az ASUS P5B Deluxe-hoz képest kifejezve? (Modoktól tekintsünk el.)
Aktív témák
Hirdetés
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest