- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
válasz
dvdbackuper #4081 üzenetére
Sajnos a csere tápom is Coolink, csak 450-es.
De azért kipróbálom majd holnap. -
-
7Heads Drago
veterán
Mit nézek rajta?
Nem rég cseréltem vga-t is és nem sok minden változott tőle. Illetve egy 500-as Coolink táp különböző ágaira van vga is dugva. És még teljes terhelés és húzás esetén is alig éri el a 300 wattos fogyasztást a szünetmentes szerint.
Ami még kicsit fura az egészben az a tuning. 413 mhz-ig szinte alapfeszen megy a 6420-as proci, (az NB +0,1 voltot kap), de 414-en már sehogy sem indul. És kipróbáltam már néhány variációt. (400 mhz feletti fsb-nél viszont a tesztek lefutnak de egy idő után mégis kifagy)
400Mhz-en viszont van hogy csak 1-2 hét után csinál olyant hogy ráklikkelsz pl. a Firefox "új ablak"-ra, és helyette restartol. De mindig máshol és teljesen váratlanul indul újra.
Szerzek majd egy kis pasztát.... -
7Heads Drago
veterán
Kösz.
2x400 megy most. Az 1066-hoz 2,66x szorzót kell beállítani. És arra is gondoltam hogy lehet hogy egész szám jobban tetszene neki. Ha visszább veszem az FSB-t akkor ki is tudom majd ezt próbálni (3x). (Persze így meg vesztenék a Cpu erőből, de a ramokat ki tudnám szűrni)
Sajnos néha csinál a gép lefagyást ok nélkül. Szünetmentesen van a gép és már az 1Gb Kingmax -al is csinálta. És nem is kimondottan nagy terhelésnél, és nem is játék alatt.
Lehet hogy tényleg pasztáznom kell....
Te mivel csináltad?(paszta) -
7Heads Drago
veterán
válasz
Bluegene #4066 üzenetére
Az 1Gb Kingmaxok nekem 4-4-4-12 mentek 800-on.
És ezt cseréltem 2Gb-s 5-5-5-18-ra 1066 mhz-n. Sajnos ezt az utóbbi időben már nem komálta nagyon és vissza vettem az időzítést 6-6-6-18 -ra.
Most meg Auto beállításon sem hajlandó rendesen menni. Sőt a Crysis képe rendesen kockásodott illetve ki is fagyott egy idő után. +0,2 voltot kapott. Hűtő nincs rajta. -
7Heads Drago
veterán
Nemrégen memót cseréltem a lapomban.
Kingmax 800-as 2x1-ről cseréltem 2x2 Gb Kingmax 1066Mhz-ra.
Sajnos az új memók nem tökéletesek. Csak azt nem tudom hogy ez az ő hibájuk-e vagy csak simán a lap nem kommálja őket?????
A lap rev.. 1.0. +0,2V sem nagyon hajlandók pl. a Crysis-t futtatni lefagyás nélkül. Viszont ha visszaveszem őket 800-ra akkor jól mennek.
Milyen memót lenne esetleg érdemes bele szerezni? -
7Heads Drago
veterán
Hi
Valaki probált-e már ilyen memot Ds-4 lapban: 2x1Gb Micron D9GMH 1066 KIT ????
Mehet benne?
Jelenleg egy 800-as Kingmax megy benne... -
7Heads Drago
veterán
F11-es biossal nekem is kb 10 C fokkal kevesebb hőfokokat lát a win.
Mindegy milyen progit használok. -
7Heads Drago
veterán
Hiába egyenlőre.
F11 bios van fent és ugyanaz.
413 Mhz azt így viszi: Pci-e 100mhz, ram szorzó-2, időzítés 4-4-4-12, fesz: ram-+0,2, Fsb-+0,05, pci-e - + 0, Proci - 1,35V
425-ön probáltam: Memo auton minden, x2 szorzóval, mem fesz +0,3, a Cpu fesz 1,4, Fsb fesz. és mch fesz. +0,15 és már a biosban a ram felismerés után újra indul.
A CPU biztos bírná, mert a szorzót visszavettem 6-ra és akkor sem indult. Vagy a lap, vagy a memo nem enged többet.
Sajnos semmi se változott az új biostól.
Vagy valamit rosszul állítok be.
1 rammal nem érdemes megprobálni? -
7Heads Drago
veterán
És melyik biost rakjam fel?
Valakitől azt hallottam itt a Ph-n hogy az F8 az egyik legjobb.
A gyártó szerint pedig csak az F9 utáni kezeli ezt a CPU-t.
Jorus: A 6400-es is elvileg csak F9-el megy. A gyár szerint.
Ui.: Ok szedem le. -
7Heads Drago
veterán
Nagy oldalak tesztjei alapján pedig a 480 Mhz-t is viszi a lap elvileg.
-
7Heads Drago
veterán
Hi
A Ds4-es lapom egy 6420-as procival 413 mhz felett kifagy, Kingmax ddr800 ram-okkal 4-4-4-12 mellett.
A szorzót is hiába veszem vissza. Illetve feszt hiába adok többet és az időzítést is próbáltam 5-5-5-15-re visszavenni.
F5 bios van rajta, és rev. 1.0 a lap.
Mit lehetne még rajta kipróbálni a magasabb órajel eléréséhez?
A biost már egyszer raktam rajta újra, de akkor volt szünetmentesem így a hiba% szinte 0-ra csökkent. Ha lehetne ezt most mellőzném, hacsak nem hozna tetemes javulást. A hőfokok sem olyan durvák hogy indokolnák a fagyást.
Kattints a képre a nagy mérethez. -
7Heads Drago
veterán
Hi all
Intel 6420, DS4, Kingmax 800 --->érdemes lecserélni 1066mhz-es kingmaxra? 450fsb-vel 2,5 szórzoval 1125mhz lenne a sebb. vagy az már sok lenne a ramnak?
A 800-asok állítólag 940 körül mennek max. Milyen időzitéssel, és milyen plussz fesszel probálkozak ha el akarom érni?
850-en ment nekem +0,1 volt 4-4-4-13 -at.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Teslákba költözik a Grok AI
- E-book olvasók
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Házimozi belépő szinten
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- GIGABYTE Z490M Alaplap
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest