- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung SmartTag2 teszt
- One mobilszolgáltatások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberJedi
tag
tlac: mostanában hibátlanul megy a tuning, korábban jeleztem , hogy állandóan fájlrendszerhibáim lettek, minden partíciómon checkdisk-et akart futtatni bootoláskor a windows.
lehet, hogy a diskeeper volt a gond, ami folyamatosan a háttérben töredezettségmentesít....?
most mindenesetre alapfeszen e8500@3.8Ghz, ez nekem teljesen jól megfelel, pöccre indul minden.
már csak egy SSD-re fáj a fogam.... OCZ Vertex 60GB meg is felelne LOL!
-
-
CyberJedi
tag
Tanács kellene profiktól, adathibák keletkeznek a HDD-imen:
E8500 alapfeszen ment nálam DS4-ben (rev 3.3), 400FSB-vel, 800as-rammal, 3.8GHz-en (9.5*400).
Letiltottam a szórzóváltást meg a mélyalvást a procin.
Minden prockóteszt hibátlanul fut, nem fagy semmi, nem crash-el semmi.DE! A winyóim partícióin rejtélyes módon rendszeresen Checkdisk-et kell futtatni és hibák vannak, fájlokat töröl a rendszer.
Mi okozhatja ezt? S3 standby-t és hibernálást használok. működnek.
Rendszer XP és Win 7.
Kellene MCH-nak, PCI-E-nek vagy vminek plusz feszültséget adnom?
Driverek legfrissebbek, stb., ezekhez értek. Antivirus van, nem fertőzött a gép, főleg nem minden partíció.
???
Egyelőre visszaállítottam mindent alapra.
-
CyberJedi
tag
-
CyberJedi
tag
Skaccok, hétvégén javítottam egy P5E alaplapos gépet. SOKKAL kényelmesebb volt a BIOSában túrkálni (AMI BIOS), mint a saját Gigabyte-om AWARD BIOSában. El is gondolkoztam, hogy a következő lapom ASUS lesz?
Gyorsabb menük (!), részletesebb beállítások (igaz, P35-ös chipset), az egész jóval profibbnak hatott (pl. USB boot-hoz pár setting).
Mit gondoltok? A Gigabyte P45-ös BIOSai megérik a pénzüket?
-
CyberJedi
tag
Tanulságos sztori:
965p-ds4 rev 3.3, e8500 c0 stepping, 2x2gb a-data 800, 2 sata HDD, 2 sata DVDRW, enermax táp, 8800gt.
úgy 2 hónapja a hibátlan rendszer elkezdett fagyogatni, kék halálozni, iastor.sys-re hivatkozva időnként, és már nem jött vissza S3 standby-ból többé....
kérdezősködtem: alaplapi kondi, tápegység, videokari, ram, mindenfélét mondtak. eléggé ideges voltam mert minőségiek az alkatrészeim és nekem kell a standby hibátlanul. az xp-m 3.5 évig életben tartottam, de most a rengeteg nem szabályos leállás miatt megadta magát.egy szép szombati napon nekiálltam hibakeresni.
feldobtam a windows 7 64bitet egy másik HDD-n egy partícióra gyorsan, és láss csodát: azzal tökéletesen ment at S3 standby, 10ből 10x visszajött. (teszteléshez javaslom a Passmark Sleeper progit, automatikusan elküldi aludni/hibernálni a gépet, felébreszti, loggol közben és mindezt ameddig és ahányszor akarod, közben ott se kell lenned).
tehát vagy az eredeti HDD a rossz, vagy NEM hardverhiba. másik HDD-t kikaptam a rackből, ugyanúgy fagy. átmásoltam az XP particiom egy harmadik HDD-re: fagy. Tehát nem a HDD a rossz. Megnyugodtam. De akkor mi?
Elkezdtem lehúzni a hardvereket. lekötöttem a 2 sata optikai meghajtót: egyből ment az eredeti XP-mel a standby!!!!
Na akkor melyik a rossz? Pioneer vagy a Liteon? A liteon. De nem rossz! Csak az XP-hez adott Sata driver sz@r! Pedig a legfrissebb. És eszembe jutott, hogy persze, utoljára a Liteon DVDRW-t raktam be a rendszerbe és akkoriban kezdődtek a bajok!
Átdugtam a Liteon DVDRW-t a Jmicron Sata csatlakozók egyikére, azóta hibátlan a rendszer. Mindegy, hogy a Jmicronhoz Microsoft IDE vagy Jmicron Sata drivereket telepítek. Működik!
Nekiálltam elolvasni az Intel Sata driver ismert bug-listáját, tele van optikai meghajtók által okozott hibás működéssel. Remek...
Tanulság: az S3 Standby-nak működnie kell! Nincs olyan, hogy nem! Csak rossz driver létezik. És a 64bites driverek eléggé szigorúan vannak szűrve ahhoz, hogy ezt bebizonyítsák.
Lásd a videót egy jól működő S3 alvásba küldésről és felébresztésről! (XP a rendszer, csak az Vistamizer-t felraktam rá poénból):
Remélem segít megoldani hasonló problémákat, a külföldi fórumokon ez nem izolált eset.
üdv Cyber
-
CyberJedi
tag
Segítség kellene.
Elkezdett fagyni az XP-m. Először mozog az egér de már nem reagál rá semmi. Utána lefagy az egér is, egyet sípol a gép és csak reset-re indul újra.
Ki találkozott pontosan ezzel a jelenséggel már (fagyás+1 rövid sípszó)?
Gigabyte P965-DS4, E8500, F12a BIOS, 2*2G ram.
Fő kérdés: ebben az esetben mit jelent a sípszó??
A többit tesztelem más partíción, uj install, stb. -
CyberJedi
tag
ja, a tualatin kicsit meredek volt, de hasított is rendesen! kiválóan overclockolható változat volt.. 1100@1476 MHz.
Procinak most 1.35-öt adok BIOSban, everest Windowsban 1.31-et ír, onnan droopol 1.30-ra.
UD3P: nekem nem kell crossfire, nvidiás vagyok. többre megyek a PCI slot-okkal.
p45: valóban olvasom, hogy nehezebb belőni, de ez elég oka arra, hogy P35-ös lapot keressek (ds4)?
-
CyberJedi
tag
Tlac: érdekes amit írsz, lehet hogy tényleg így van. Főleg ha neked is elfut egy ilyen proci a v1.0-s lapodban...
Kérdés, hogy hosszútávon hogy bírja a lap. Nekem volt BX-ben Tualatinom, ha "már éltél" akkoriban, sajnos idővel kinyírta az alaplapot: a procin a megfelelő lábak el voltak távolítva, illetve összedrótozva, LOL a régi szép idők...
Más: nagyon kacsintagotok egy EP45-UD3R-el, mivel saját feszültségszintentartó, overclockbarát chip van rajta. Néha az S3-ból visszajövetel után stabilitásgondok vannak és lefogadom, hogy ez a bekapcsoláskori áramlökés, feszültségszintek stabilitásának a hiánya okozza. Vissza is kellett vennem 4.15GHz-re a procit. Most tesztelem így.
UD3R-el szerintem 4.5Ghz megüthető lenne.
-
CyberJedi
tag
tlac: én a gigabyte honlapjára hagyatkoztam, ott a 965P-DS4 három féle revíziójának nem azonosak a BIOS-ai, és a CPU-supportja sem. Szerinted ez nem jelent valamit? v3.3 támogatja E5200 és E7200-at, v1.0 N/A.
V1.0-hoz a 12A Beta Bios fel sem volt tüntetve, ha jól emlékszem. Szerintem nem véletlen, hogy különböző revíziókat adtak ki eleve.
-
CyberJedi
tag
válasz
MarioAna #3583 üzenetére
Marioana:
csak a v3.3 támogatja a hivatalos honlap, az is a Beta Bios-al az E7200-at (ez önmagában nem gond). E5200-at F11-es Bios-al viszi a v3.3.
Sajnos nem tudom megmondani, hogy ezt bele-flashelve egy v1.0-s alaplapba mi lesz az eredmény; mivel használtan nem lehet nagy árkülönbség, inkább nem vennék v1.0-s lapot manapság, amikor azóta 2 generációval előrébb vagyunk. Nekem is 965P-DS4em van és mikor új volt, már akkor is csak a v3.3-ast voltam hajlandó megvenni, mivel tapasztalat, hogy az Intel időnként megváltoztatja a különböző elektromos (feszültség, áramfelvétel, néha még lábkiosztás stb.) tulajdonságait a különböző steppingeknek, amikor is a régebbi alaplapok kihullanak a képből.
Egy P35-ös chipsetes alaplap simán elboldogul mindkét procival, amit írtál, inkább érdemes volna egy olyanra spórolni. EP35-DS3 24e brutto alatt kapható, és akkor rendben vagy akár évekig. Vagy keress v3.3-as 965P-DS4 lapot, amugy én nagyon megszerettem.
Üdv, Cyber
-
CyberJedi
tag
Tlac, sajnos nekem nincs időm órákon át tesztelni a gépet, plusz rohadt sok áramköltségben is mondjuk 24 óra max terhelésen.
Munka során nincs a proci hosszabban terhelve, mint 20 perc mondjuk egyszerre, játék közben meg kifagyhat, nincs káros hatása.
Tehát ha nekem kibír 30 percet egy teszt alatt, akkor az elégséges.
Ez a 4.2 GHz nekem tökéletes.
Ja és v3.3-as a DS4-em, direkt így vettem anno.
Már csak vmi klassz 2x2GB 1066-os ram kellene hozzá.... Eddig két párt próbáltam, azok egyike sem ment.
-
CyberJedi
tag
Siker! Hála Tlac-nak...
4275 MHz-en megy a proci, lefuttattam IntelBurnTest-et, hát, ilyet még nem láttam....
Tuniq Tower 120-am van, de 80 fokra hevítette a magokat a teszt!!!Miközben 2000-es fordulaton hűtött a 120-as venti a hűtőtoronyban...
Íme a grafika:Jól látható, ahogyan az 5 teszt lefutott és közben a hőmérsékletek hol jártak. (Az egyik CPU-Z-ben épp pihen a proci, visszavett 6-os szorzón, azért írt 2700 MHz-et csak. Az Everest hőmérséklet grafikonján a CPU terhelés időben el van csúszva, már nem a teszt idején levő 1000(!)%-os terhelést mutatja.)
Egyelőre S3 Standby is stabilan működik.
-
CyberJedi
tag
Sziasztok,
ki a legjobb 965P-DS4 feszültség-beállítások terén?
12a Beta Bios-al, E8500 E0 stepping-el, most 9.5*400FSB=3800 MHzen hajtom, atomstabilan.
Simán el lehetne érni 4.2-4.5 GHz-et is, de ahhoz kellenének jobb BIOS beállítások és nincs elég tapasztalatom, hogy a RAM-on és CPU-n kívűl minek adjak több feszt, pluszt ezt a lapot azért nem az E0 steppingre tervezték, továbbá az 1066-os RAMok nem nagyon futnak benne (most 800-as van benne).
Nekem nagyon fontos, hogy az C1E, EIST, meg az S3 standby-ból való visszatérés kifogástalanul működjön.
Köszi előre is a tanácsokat!
Üdv, Cyber
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest