- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Ha minden igaz jövő héten bevállalok egy P35C DS3R-t. DS4-em már elkelt, szóval új lap tuti lesz.
Bár még gondolkozok, hogy DS3P vagy DS3R legyen... Nem tudom a DDR3 mennyire hamar terjed el (értsd: elérhető ár, nem 1000-es időzítések 3T mellet
). Illetve hoz-e érdemi gyorsulást. Egyenlőre nem, azt láttuk. De vajon mi lesz később
-
tlac
nagyúr
te sem alapfeszen hajtod a 6400-at.ésha mondjuk alapfeszen visz egy 9x400-at?
azt elég nehezen a 9-es szorzó miatt
de ezt nem fogod megtudni mivel a lapod megálljt parancsolhm?
te sem 965-ös DS4-et vettél amikor elhalálozott a lapodnyílván az újabbat vettem, a 965p-s lapok ahol kaphatóak még boltban, nem sokkal olcsóbbak, mint a p35-ösök
egyébként elvileg működik, nem próbáltam még (2,5 hónap után visszakaptam az ipon-tól, vki javította)
hogy a P5B hogyan támogatja az uj procikat.igy inkább ne támogassa...vagyis remélem a giga jobban megoldjauser error volt
-
horvathkrisz
addikt
a quadokat eddig is kezelte, ki is hangsúlyozták ezt a dobozán.
már az f13-as bios van a gépen, tuninggal még nem próbálkoztam, jelenleg is 3600MHz-et fut az E6750-es proci.
ja, az új bios írja bent (ahol az fsb-t, szorzót lehet állítani) az éppen beállított órajelet.
hatalmas újítás, de azért tetszik. -
Qru
MODERÁTOR
Azért kell 1,4V mert full loadon így is csak 1,36V-ot kap. 8x400-at nem vitte tegnap, de este újra próbálkozok.
mod: Azt hiszem mégis csak csökkentem a feszt, lehet még sem az a kevés neki. Ahogy nézegettem a Q topicot, 1,296V-al nyomják 8*450-et meg hasonlók. (Alapfesze az én procimnak is 1,2875V.) Igaz P35-ös deszkában... Ennyire csak nem sz@r a 965-ös chipkészlet Q proci alá.
-
Qru
MODERÁTOR
Most készülök a vizsgákra (rohadt vizsgaidőszak
), nem igazán volt időm húzni a cuccot. Másrészt csak holanp jön meg az új (izmosabb) venti a hűtőmre. Most max hőfokom: idle 36, full load 60fok. Viszont mikor beraktam a procit csak 8*266-on ment, nem tudom miért lehet azért mert nem nyomtam előtte load def bios-t. De már 9*266-on szépen "döcög".
Ami nagyobb hasfájásom egyenlőre, hogy eddig E6300-al ment a vga 780/1000-en (többször is lefutott így a teszt simán), Q6600-al meg alapórajelen is befagy az első teszt után ugyan ilyen húzott értékeken.
Lehet kevés a tápom?
Rem csak vmi szoftveres bug.
mod: nagyon jó az aláírásod, fél órát röhögtem rajta! Remekül illik rám is a gondolat...
-
tlac
nagyúr
szóval leszögezhetjük hogy a forumtársnak is valoszinű menne a 4x1G a 4500-as procijával ami valszeg nem megy 400-as fsb nél többet.
nem tudom kiről van szó
ha egyszer lesz újra kedvem, akkor megnézem 400fsb-n (de most már eléggé meguntam, hogy win-ben kell szerencsétlenkednem)
azért legalább topikon/márkán bellül ne terjesszünk rémhireket.
rám gondoltál?
attól függetlenül, hogy alapon, kisebb tuninggal mehet a 4 giga csak tényleg nagyon indokolt esetben tudnám ajánlani
és azt se felejtsük el, hogy eddig csak ds4-ben vannak viszonylag pozitív tapasztalatok
[Szerkesztve] -
robekri
addikt
-
-
tlac
nagyúr
bios 1,65 everest erre 1,6-ot mondott
mch +0,5
fsb +0,35 (ennél többet nem lehet adni)
mem +0,5
tehát az a rendesen szétfeszelt állapot
8 x 464-en bootoltam és onnan setfsb-vel tovább
et5-tel jobb lett volna, de az 1,6-tól lefagy, a lap is másképp kezeli ezt a feszt, mint az ennél kisebbeket
igazából a lap vmennyire stabillá tétele jelentette a kihívást
498-ig viszonylag könnyen ment, de 500-nál szinte mindig megadta magát
azt vettem észre, hogy inkább a nagy sebességet nem bírja
először 4 4 4 12, turbo-val próbálkoztam, itt 490 fsb körül több, mint 9000-es olvasás, írás volt everest-ben
aztán ezt feladtam és beraktam auto-ra a ramot és performanche enhancét normal-ra, így már ment az 500
8 x 500-at jobb lappal sem bírnék elérni stabilan
kb. 3800-at még esetleg ki lehetne hozni orthos stabilan, de ezt is csak hideg időben, mert ide is kell kb bios 1,6 , viszont már 8 x 470-en sem indul el a lap, csak win alól tudom felhúzni ide
a 8 x 464 = 3712 az rendesen elindul, de ezt már fent is írtam, hogy erről bootoltam és
innen haladtam tovább
gazdaságosan a 8 x 450-et lehet elérni, mert ide biosban kb 1,5 elég és ezzel hidegebb időkben sincs tat-tal gond, orthos alatt nincs gond a hőmérséklettel
viszont itt nem tudom hova felszorozni a ramot, csak 900-ig, a következő szorzó már sok szerintem a lapnak, mert a 8 x 400 ram 1066-on sem megy (gép nem indul) lejjebb kell venni az fsb-t
érdekes, hogy a 266 x 8, ram 1066-on sem szimpatikus a lapnak, áramtalanítás után duplastartot csinál, hiába feszelek szét mindent, nem múlik el
Brumi˘:
Milyen meleg volt?
superpi alatt azt hiszem kb 70 volt a mag (de most nagyon nem vagyok benne biztos, nem sokat foglalkoztam vele, mert bőven maglassulás alatt volt, pi nem sokat terhel)
[Szerkesztve] -
Gaben01
őstag
A 8x475-el igazad van,de 8x450-en használta,rákérdeztem a biosban nem tolta 1,475V fölé a feszt.Nálam 8x450-en 1,6V (bios) mellett már hibázik orthosban.Nem újonctól vettem,tehát elhiszem Gomezz-nek h tudja a proci amít leírt.Eddig ahány c2d volt ebben a lapban annyi féleképpen viselkedett.Eredetileg egy 6300-as volt benne, csak azért állt meg 7x485-nél mert a szerencsétlen 667-es ramjaim 970-nél kifulladtak,aztán most egy 6400-es volt benne amit az első pár napban képtelenség volt húzni normális feszültség mellett húzni.De pár nap után valamiért elment az orthos 3 órát hiba nélkül ugyanazokkal beállításokkal amikkel az első napon nem,igaz nem ugyanazokkal a beállításokkal mint az előző tulajnál,de ez lapfüggő.És akkor itt van ez a 6600-os,ami kb 2x olyan drága lapban mint az enyém alacsony fesszel megy szépen,nálam meg igencsak szenvedni kell vele.A 6300-as anno ment 7x510-en is kölcsön ramokkal,a lap bírja a magas fsb-t, a 6600-os tudja a 8x450-et,de mégse sikerül összehoznom.Franc se érti ezt.Lehet hagyom őket még ''összeszokni''.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest