Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• gege71.hu

addikt

válasz m.lala #3597 üzenetére

Szedd le ezt még:
    motherboard_utility_gbttools_gbt_atbios.exe
    A kicsomagolt állományok közül csak az f11 kiterjesztésű kell majd miután telepítetted azt a kis segédprogit amit linkeltem.
    A segédprogi install után elindítod. Ez egy windózos BIOS flashelő program.
    Ilyen opciók vannak, hogy updateld a netről vagy file-ból a BIOS-t.(nem szó szerint idézem, de múlt héten bios updateltem a saját giga lapom gond nélkül vele és azóta már uj a windózom szó szerint nem emlékszem).
    Elég egyértelmű egyébként.
    Célszerű elmenteni a fenn lévő BIOS-t, arra is van egy menüpontja.
    NA szóval neked az update from file kell ahol alapértelmezetten .bin kiterjesztésű filet keres a progi, de ha all filetype-ra keresel meg tudod mutatni neki az .f11 kiterjesztesu filet(ott ahova kicsomagoltad..asztalra pl). Esetleg atnevezheted a 965pds3.f11-t 965pds3.bin-né, hogy előbbi kiválasztásnál könnyebb legyen.

Na miutan megmutattad a proginak a BIOS filet aszondod OK, vagy flash vagy update (nem emlekszem mi pontosan) aztan kb 30-40mp és voálá...kész.
    Ezután restartot csinál rögtön, akkor érdemes a biosba belépni rögtön windóz inditas elott. Beallitod ami kell és kész is vagy.
    Én már évek óta ilyen segédprogikkal updatelem. A legtöbb jó lapnak van az oldalán ilyen (Abit, Giga, asus stb)
    Kb 10-12 alkalommal updateltem már biost gond nélkül az előbb leírtakhoz hasonó módokon (még notebookot is) és sosem volt gond.
    Elméletileg a bios beégetés közben ha pont jön egy áramszünet..az nem biztos, hogy jót tenne, de ennek elég kicsi az esélye.

üdv
    gege

Ha nagyon parázol hívj fel mikor a procedúrát elkezded és szóban elnavigállak(telefon az adataimnál) csak mondjuk ne éjjel3kor találd ki mert lehet nem ugrok fel örömömben :D

ui az exe meg a bat file akkor kell ha dos-os floppys flashelést akarnál, de az már az őskor :)

Új hozzászólás Aktív témák