- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
fericske #62512 üzenetére
Nem vetek követ, egyáltalán nem erről van szó, pusztán ár érték. A Dual-t már legalább 2 hónapja hallgatom(napi 5-6óra) és hát az se változott, a Pistonoknak is 20 óra kellett kb. ez úgy elég fixnek tűnik erre a DD-re.
Mondandóm lényege, hogy a Triple és a Dual közti árkülönbséget nem tükrözi a hang, egyáltalán nem. Ha a 70 és 100$-os jelenegi US árat venném figyelembe, akkor azt mondanám, hogy az a 30$ az anyagminőség miatt és a valamennyi +hangminőséggel együtt simán megéri, DE a Dual-t szerencsés esetben megkapod 40$-ért, a Triple meg 80$ alatt esélytelen, így már egyáltalán nem tudom az mondani, hogy a Triple ajánlható mert nem nyújt szignifikánsan többet, az anyagminőségen(ezt nem győzöm hangsúlyozni, mert az tényleg nagyon magas) kívül.
Amúgy a kialapítása miatt barkácsolni max annyit lehet rajta, hogy lefeded az egyik nyílást, de az vagy tompítja a basszust, vagy növelni fogja, illeszték meg semmi más nem jó rá a sajátján kívül a batár vetőcső miatt.De azokkal nagyon nagyon elégedett vagyok jobb mint a Sony Hybrid, még a szivacsos is tök jó, amit amúgy utálok.
@sheratan: Az nem hibája, hanem egy fos a kábele.
Ki kéne cseréltessem egy értelmesre és sokkal használhatóbb lenne, de ezt bárki megteheti és még úgyis jóval olcsóbb mint a többi, sőt igazából mikrofonosra is cserélheted a kábelét. Lényegében az alap az nagyon nagyon jó. Nekem a háza is túl nagy, és már 1óra után is kényelmetlen.
Lényegében a Dual-t ajánlom továbbra is, annak aki elviseli a színét, a többiek meg gondolkozzanak el, hogy a Triple megéri-e, mert nem nyújt annyival többet hangban.
-
vicze
félisten
válasz
f4lcon #62510 üzenetére
Én már messze északon... Hétfőn hozza a futár szóval már késő lenne asszem.
Illetve itt olcsóbb mint otthon szóval ezzel se kell szenvedjek. Körbejártam eléggé a DAC kérdéskört, hogy nagyon ne maradjon más választás, konkrétan még mindig 0 negatív véleményt olvastam róla, ami azért ritka és magáért beszél. Win 7 + Win 10 és Android support is kell, ezért elég sokat kiszórtam.Volt pár órám hasonlíthatni a 1More Dual, 1More Triple, AX35 és XBA300-at. Z3C-n hallgattam, ami magas kiemelt, így ezt tessék figyelembe venni. Az élmény elég kiábrándító volt.
Még AX35-öt se érik utol, az XBA300 meg egy más világ(részletesen akkor jövő héten). A Triple részletesebb a Dualnál, de messze nem annyival ami indokolná a felárat, még mindig ~40$ környékén mocsok jó vétel a Dual, de a 70 nevetséges, úgy hogy az AX30 adja ezt a basszus gennyiséget szóval arról se kell lemondani és részletesebb, egy sokkal jobb dinamikus és armatúrás meghajtóval.
A Triple-t nehéz hova rakni mert az anyag minősége tényleg nagyon magas, de a hangja nyilván nem gyenge, de sehol nincs akár az AX35-höz képes részletességben leginkább. Egyszerűen ez a DD már kevés ehhez az ársávhoz, végső soron ugyan azt kapod mint a 16$-os Pistonban, csak értelmesebb hangolással, bár így is sokallom a mélyeket. -
∂яσнυη
senior tag
Jelenleg egy JVC HAFX35 öm van. A mélyeit szeretem, de másban nem túl jó.
Piston 3at hallgattam. Bár akkor volt kivéve a dobozból, de az irtóra nagy csalódás volt nekem. Azt nővérem használja. Valahogy nekem abból hiányzott a basszus.
Nem tudom így könnyebb e javasolni valamit?
Most van aprón egy E30 10kért. AM800 miért a 10-20ks kategóriában van? Már 25 $ körül mozog a legtöbb helyen.
-
Keem1
veterán
válasz
19_OsY_81 #62448 üzenetére
Így igaz, viszonylag könnyen megszokható, és ebben nagyon nagy szerepet játszik a komfort, a méret. Kipróbáltam azelőtt 1-2 agybadugósat, meg mindegyik telefonhoz adott headsetet, egyik se jött be, ezért van az, hogy csak pár hete váltottam én is. A nemrég megvett Xiaomi Piston 3 viszont nagyon kényelmes, tökéletesen ül a fülemben, persze nem a 20-30 ezres kategória, ezt elismerem, de nekem tökéletes mind kényelem, mind hangzás szempontjából. Különben sincs drága, minőségi hangrendszerem, és nem is FLAC-kel használom (jobb okostelefon, az átlag szarnál egy fokkal jobb füles és a Spotify nekem megfelel a buszon, metrón).
-
válasz
schawo #62415 üzenetére
Xears Revolution Series XR120PRO II
Ugyan az a bajom vele, mint a bluetooth-ossal, hogy nagyon tompa, és magas hiányos.
Legelőször a piston3-al próbálkoztam, és az se tetszett, de most már kezdem belátni, hogy az eddigiekhez képest az volt a legközelebb a xears-hez.
Most még várom a xiaomi hybridet, az az utolsó reménységem. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Luissimo #62384 üzenetére
Igen, Őt is ismerem, de mindenki az ED-9-től van hanyattesve a testreszabhatósága miatt is, meg ugye az armatúrás, ezzel ellentétben. Hybridnek nagyon tetszett a részletessége, csak a mély volt benne sok, ezért gondolkoztam armatúrásban újra.
Ha Piston 3-hoz és SoundMagic E30-hoz kéne hozzámérni ezt a kettő KZ-t, akkor hogy helyezkednek el egymáshoz képest?
-
hakydakillah
senior tag
válasz
Latitude #62372 üzenetére
Mielőtt válaszolok ismét kihangsúlyozom, hogy legalja alatti kategóriáról váltottam, szóval összehasonlítási alap nálam szinte nulla így. A különbséget meg szavakba nem lehet foglalni
Szóval a válaszaim:
1. Xiaomi Redmi Note 3 Proval használom, azon belül gyári lejátszó, azon belül headphone type beállítva "MI In-Ear Pro" beállítás. Hybrid tipust nem láttam, de még Piston 3asat se, fotó alapján viszont ez lesz a hozzá való beállítás - szerintem.
2. nekem azok kellően mélyek, sőt egyenlőre nekem túl sok. Lehet szokni kell, vagy bejáratni, vagy saját beállítást teszek majd. Ez majd idővel derül ki.
3. Ez nálam is örökös probléma, eddig nekem mindig potyogott fülemből - főleg ha dolgozok és izzadok. Kritikusoknál is fele-fele arányban azt írták, hogy nekik a Hybrid potyog, másik felének a Piston potyogott. Ez nagyon emberfüggő. Nálam könnyű, kényelmes, eddig egyszer sem esett ki, ami nagy szó. Most vagyok túl, egy 2órás fűnyíráson, rengeteg mozgás, izzadtam ezerrel (rohadt meleg lett hirtelen), de kibírta végigAmúgy most volt akciós gearbesten, onnan vettem. Igaz EU raktárról, mert sürgősen kellett, de így se volt vészes az ára 17,7 euró szállítással együtt - igaz levontam egy kevés GB pontot is a végösszegből. A csomagot 6nap után meg is kaptam.
-
vicze
félisten
Csak hogy behozzam a köztudatba. Új Xiaomi low end füles, a Youth és Dazzle verziókat váltotta, azok el is tűntek a honlapról.
Nagyon kíváncsi vagyok milyen néven terjed el.Eddig Piston Basic-ként láttam különböző oldalakon.
-
hakydakillah
senior tag
válasz
Latitude #62368 üzenetére
Én sokat dilemmáztam Hybrid és Piston 3 között, de nem csak én, hanem a kritikusok is. 10ből 5 azt írta a Hybrid a jobb, és 5 a Pistont ajánlotta. Végül hybridet vettem, de nálam eddig brutális az élmény. Nálam is inkább rock megy, és nagyon szépen muzsikál. Azt nem értem, hogy hogyan tudta az egyik kritikus erre azt írni, hogy gyengék a mélyek benne. Nekem Xiaomi telóval és beállítással szétcsapja az agyamat… Majd meglátom mit hoz a bejáratás, nekem lehet inkább visszább fog kelleni belőle vennem. De lehet kiváncsiságból veszek egy Piston 3at is majd, rengetegszer van olcsón, akcióban.
-
Latitude
aktív tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. (Szeretném jelezni, hogy elolvastam a legelső hozzászólást/összesfoglalót). Három füllhalgató között vacillálok, ezek árban nincsenek olyan messze egymástól. Az eszköz ami meghajtaná a füleseket az egy Xiamomi Mi4 mobil telefon lenne. A zenei stílus jazz, rock, néha komoly zene, és nagyon ritkán elektronikus zene. Amiken gondolkodtam:
- Xiaomi Piston 3
- Xiaomi Hybrid
- Astrotec AM800Az eddig vásárolt xiaomi eszközök összeserelési és technikai minőségével meg vagyok elégedve, ezért is gondolkodtam ennek a gyártónak a termékében.
Illetve jelenleg használok egy AWEI ES860hi füllhalgatót, aminek a hangi adottságaival ki is lennék békülve, azonban a füllhalgató séta közben folyamatosan kifordul a fülemből, ami viszont rettentően idegesít.
Pót kérdés: az AWEI 860hi-hez képest a fentebb felsorolt fülesek milyen kategóriát/minőséget képviselnek?
Köszönöm a segítséget előre is.
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Alig több, mint egy évet nyűztem hordozható/utazó fülesként egy Sm ES18-at, de a vezeték egyszerűen elérett. Az összeforrasztott részen szétjött, végig megtöredezett, és el is szakadt a burkolat pár helyen.
Szóval szeretnék segítséget kérni új fülhallgató vásárláshoz.
- Árban körülbelül ennyit érne meg nekem, mint a Soundmagic. Ha jobb is, akkor talán 6-7-ig elmegyek, de többet nem szeretnék rá áldozni.
- Hangzásban semmi problémám nem volt vele, körülbelül ilyen szintet szeretnék. V, vagy enyhén mélykiemeltet, ahol nem üres a többi tartomány.
- Tudom, hogy az ár keret szűkös, de mivel ez már sokadik, ami így megy tönkre nagy segítség lenne, ha olyan lenne aminek valamivel komolyabb a vezetéke, feltekeréstől, és heti két-háromszori cipeléstől nem megy ilyen szinten tönkre.
- Főként Xiaomi Redmi Note 2-vel, ritkábban Lg G4-el használnámEgyenlőre az ajánlottak közül a pistonokkal szemezgettem, de képekről nagyon vékonynak, és gyengének tűnik a kábel, így inkább biztos ami biztos rákérdezek.
Ha tudtok adni a segítséget előre is megköszönném! -
válasz
pulutodurumo #62294 üzenetére
linket please (nem véletlenül az 1DD + 1BA Piston Hybrid-ről van szó? az nem nagy durranás 20-ért)
-
chatran
őstag
sziasztok!
A Piston 3 Youth edition 3 gombja működik windows phone-nal?
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Úgy 2 hónapja vásároltam egy Xiaomi Piston 3mat. Első körben relatíve meg voltam vele elégedve, de sokszor klasszikus zenét hallgatok, nem is túl hangosan és egyre "fülbeötlőbb" lett, hogy a mély hangoknál valamiféle cicergő hangot ad ki jellemzően a bal oldal. Nem ez az első kvázi normálisabbnak nevezhető fülhallgatóm; ilyen zajt még nem tapasztaltam.
A kérdésem az, hogy nyugodtan megindíthatom a garanciális ügyintézést? Esetleg más tulajdonos is tapasztalt ilyen zajokat?Köszi!
-
válasz
darvinya #62235 üzenetére
Napi szintem elég sokat használom a Xears Revolution Series XR120PRO II-t.
Lehet az a baj, hogy nagyon megszoktam ezt, mert ez után a Piston 3 sem tetszett elsőre, de azt úgy ahogy megszoktam már, de hiányzik az a sok csengőbongó hangszer élénk hangja (pl. The Corrs), amit a xears nyújtott. Lehet, hogy ez volt rossz és ez volt túl sok, csak már megszoktam.
Ehhez képest viszont ez a bluetooth füles nagyon kevés, és sokkal halkabb is szerintem.
Nyilván nem egy ár, nem egy kategória, nem is fikázom, mert sportoláshoz tökéletes ez is. -
ilyennincs
tag
válasz
s7evcsenko #62231 üzenetére
Sziasztok,
Sportoláshoz keresek fülest.
Volt MEElectronics M6, szerettem, jól bírta, a kutya szétrágta, vettem helyette Piston 3-at, kicsit jobban tetszik a hangja, viszont fél év után megadta magát.
Van valami Piston 3-hoz hasonló, csak strapabíróbb füles hasonló áron, mint ezek? -
Keem1
veterán
Kérdésem lenne azokhoz, akik használtak, használnak Xiaomi Piston 3-at és Hybridet is. A Hybrid kissé nagyobbnak tűnik a P3-hoz képest, a P3 méretei pont ideálisak nekem, és a gumiharang felhozatala is szuper (nagyon kicsi, kicsi, közepes, nagy). Nem rendelkezem sem nagy füllel, sem nagy hallójárattal. Lehetséges, hogy a Hybrid már nagy/kényelmetlen lenne nekem? Már megrendeltem a P3 mellé, hogy összehasonlíthassam (mert nagyon jó árban volt), így ha esetleg nem válik be, túladok rajta, csak még 1 hónap, mire megtudom a választ, ezért érdekelne olyanok véleménye, akik mindkettővel találkoztak behatóan.
A P3 hangminőségével nincs bajom, két apróság, ami nem probléma, csak a korábbi fülesemtől eltér: halkabb és gyengébb a mély hang. Esetleg ezek a Hybridnél jobban teljesítenek a P3-hoz képest?
-
evilskati
aktív tag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés:
Xiaomi Piston 3 megéri ~5000 Ft-ért rockosabb stílusú zenékhez? (Rammstein, Imagine Dragons stb.) Fontos lenne a mikrofon isKöszönöm szépen a válaszaitokat előre is!
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Nemrégiben lemondtam Piston 3-ról, mert a gombok nem működnek iOS-es eszközzel, de közben rátaláltam a KZ márkára. Az lenne a kérdésem, hogy mikorfonosok közül melyik az ajánlott kategória?
Itt van az összes: katt, az összefoglalóban az ED9-et találtam, ami elvileg elég jónak néz ki, csak ez ha jól látom armatúra driveres és emiatt elég hosszú, nem tudom emiatt mennyire lehet kényelmes, mert nagyon kilóghat ez a fülből, nem?
Esetleg más ajánlott típus ebben a kategóriában?
-
thespilertm
csendes tag
Sziasztok! Leírtak alapján megfelelne számomra a Xiaomi Piston 3 Youth. Csak elég nagy a szórás árban ha Alin nézem és félek, hogy faket fogok ki. Nem tudtok esetleg nekem linket küldeni megbízható forrásról, ahonnan már rendeltetek és bevállt vagy tudjátok, hogy biztosan nem gagyi?
Egyébként "agybadugós" fülesre volna szükségen. A basszus minimálisan lehet erősebb. Többnyire R&b-t hallgatok. Mikrofonra is szükségem volna és jó ha bírja a strapát. Ezzekkel a paraméterekkel mit tudnátok még ajánlani? A rá szánt összeg 3-5ezer körül volna. Nem sürgős tehát jöhet külfölrdől is. Ha valamit ajánlottok akkor egy linkkel is tudnátok segíteni ami megbízható? Mert nagyon félek, hogy hamisítványt fognék ki.
Előre is köszönöm. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Van egy Xiaomi Piston II-es fülesem, de futás közben folyamatosan csak azzal kell szarakodnom, hogy vissza tuszmákoljam a fülembe, mert folyamat kimászik. Próbáltam már azt is, hogy fül felett vezetem el, de attól se lett lényegesen jobb. Van olyan megoldás amivel nem kifejezett sportolásra szánt fülest lehet "sportosítani"? Pl. külön venni hozzá valami fül feletti "merevítőt" vagy bármi működő megoldás?
-
geckowize
őstag
válasz
kemcso #62061 üzenetére
Szia,
Az eu.banggoodon rakeresve nincs piston hybrid, ez miert van? Megneztem a linket es ott xiaomikent van, ugyanaz a marka? A xiaomi az nem kinai amugy? Vagy attol meg jo? Mikrofonja is van ahogy latom, viszont az nekem nem kell, iphone5-tel gondolom nem kompatibilis, vagy igen?
-
Az esetek nagy részében vissza kell küldeni garanciáztatáshoz a fülest. Ennek költségét, ha Paypallal fizettél akkor egy évben párszor a Paypal fizeti (asszem idén 12.31-ig él az akció, és limitálva van a darabszáma), különben a vevőt terheli. Bolttól függ, hogy a teljes dobozt kéri vagy csak a fülest a legolcsóbb csomagban.
(#62060) geckowize Piston Hybrid ugyan picit az ár felett van, de sztem megéri a többletet: pl innen
-
vicze
félisten
-
Ninja-Metal
tag
Sziasztok!
A jó öreg Piston 2 megadta magát, így új fülhallgató után kell néznem. A Hybrid szimpatikus, és ahogy olvastam itt, jobban is ajánlatos a Piston 2 után, mint a 3-as verzió.
Esetleg lenne más alternatíva Metal muzsika hallgatáshoz?
-
-
Švejk
őstag
válasz
f4lcon #61909 üzenetére
Most olvasgattam a füleskollekciódról visszafelé, és leszűrtem hogy a Piston Hybriden kívül még szimpatikus nekem a Zircon, meg az Auglamour.
Ahogy így leírtátok a Zirconnak talán már nekem is túl sok lenne a mélye, bár ki tudja, nagyon tetszik. Az Auglamour viszont nagyon érdekelne, egy P2-vel összevetve hogy tudnád röviden leírni a hangját?
A harmadik a HZSOUND amit néztem, de lehet hogy nekem ő túlságosan konszolidált lenne.laci0530: Tán már nekem is P2.1-em volt, illetve van is, csak nem szól szegénykém. De nagyon szerettem a hangját, persze új korában abba is sok-sok óra járatás kellett hogy kiteljesedjen. A Hybridet nem tudom milyen, bár kíváncsi vagyok arra is.
-
laci0530
senior tag
Helló! Én Piston 2.1-et nyúzok egy ideje, elégedett vagyok vele nagyon. Kíváncsi voltam a Piston Hybrid-re is, rendeltem a Gearbest-ről egyet, nemrég vettem át éppen, ma délután. Egyelőre még hajtani kell sok-sok órát persze, de valahogy a Piston 2.1-hez képest nem az igazi. Silányabb a kábelezése valamivel, a fülembe sem illeszkedik olyan komfortosan, illetve (be nem járatott állapotában legalábbis) kevesebb a mély benne, a magasak pedig kevésbé csilingelőek, fátyolosabbak, de ugyanakkor karcosabbak is, nem annyira tiszták. Végleges konklúzió persze csak bejáratás után lesz.
-
-
Švejk
őstag
Sziasztok,
Szeretett Piston II-m másfél év után végleg megadta magát, 20$-ig szeretnék venni helyette valami ütőset, lehetőleg headsetet, de nem feltétel, csak előny.
A Piston II hangképe nagyon bevált nekem, olyasmi stílusú cuccban gondolkoznék. Előtte vSonic GR06-om volt, de Piston II stílusa nekem jobban bejött.
Mit tudnátok ajánlani? Én kapásból a Piston III-ra gondoltam, de nem tudom mit érdemes még megfontolni. -
-
Hauptmann
veterán
Sziasztok,
A Xiaomi Piston 3 és a Hybrid között ingadozom. A mikrofon kell, így jött képbe ez a két típus. Leginkább elektronikus zenét hallgatnék vele. Szerintetek melyik lenne jobb erre a stílusra? Nekem bejön a V karakter, csak nem tudom, hogy mennyire van ez túlhúzva a Hybrid-ben.
-
törölt tag
válasz
s7evcsenko #61884 üzenetére
Szerintem ő a 1more hibridre gondolt, nem a Pistonra
-
Soybex
őstag
Sziasztok !
Fülhallgatót keresek, a mostani Sony mdr ex15lp helyett. Eléggé megvagyok/voltam elégedve vele ,de most ment tönkre a 3.-ilyen fülhallgatóm 2 év alatt. Szóval szeretnék egy megbízhatóbbat és jobban teljesítőt.
A keret nagyjából 10-15k. Pistonom volt, de hamar megadta magát ezért nem szeretnék.
Főképp zenehallgatásra használnám , na meg persze játék mellé.
Mikrofon illetve hangerő szabályzó-t nem szeretnék
Eddig őt néztem ki magamnak : Razer Hammerhead
Köszönöm előre is!
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Piston 3 youth-ra milyen fülpárnát (nem tudom a pontos megnevezését) ajánlanátok? Sajnos az összes hozzá kapott párnával kiszúszik/kiesik a fülemből...
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Xiaomi Piston III Youth Edition elromlott. Nagyon halk lett, se mély se magas hang, olyan mintha nagyon távolról szólna. Találkoztatok már ilyen problémával?
GeekBuyingnál vettem tavaly májusban, volt valami felára annak, hogy javításra Spanyolországba küldjem vissza, igaz ennek semmi nyoma az oldalon. -
kisqp
tag
Sziasztok!
Ha kb. 3 hete rendeltem egy pakkot gearbestről (piston3, plusz power bank, plusz kábel), akkor lehetséges, hogy a vám miatt nem kaptam még meg, vagy csak a kínai újév szólt közbe nagyon?
Pontosabban három hete adták fel...
-
fcbarca
őstag
Piston 3asok!mit ir ki a QR-re ha eredeti a termék? Nekem egy csomo errort, es ezt 网络出现异常!
无法连接到该网页,请稍后再试!
返回
Nagyon gagyi semmi basszus nélkül szol. Szerintem tuti fake -
boff
senior tag
Sziasztok!
Sajnos 4 hónap után megszakadt a Piston 3-am csatlakozójánál a kábel és bár bevált, de szeretnék mást is kipróbálni. Ajánlott fülesek között nézelődtem de a külföldről rendelés sajnos nem játszik mert SOS kell fülhallgató.
A keret most 15k és fontos lenne, hogy itthon kapható legyen illetve az erőteljes szép, tiszta mély hangok. Samsung galaxy j5-ről lesz meghajtva.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
sziasztok
hangoskönyv (nagyon gyatra minőségű a 98%-a, tehát nem a hangzás a lényeg) hallgatásához keresek fülhallgatót, ágyba hallgatom, néha vele alszom, ezért erős húzóhatásnak van kitéve a kábel, a legtöbb fülhallgató kábele a fülesnél vagy a csatlakozónál törik meg. Az L alakú csatlakozóval rendelkezők tovább bírják, gondolom a kiebb erőkar miatt.
néztem a 0-5000Ft-ig ajánlottakat
- JVC HA-FX101 (DD, V karakter, egyenes kábel, sima)
- MEElectronics M6/S6 (sportoláshoz ajánlott) (DD, V karakter, fül feletti kábel, sima/mikrofonos)
- Xiaomi Piston 3 youth (DD, V karakter, egyenes kábel, mikrofonos)
- KZ HDS1 (DD, enyhe V karakter, egyenes kábel, sima)
- KZ ED9 (DD, V karakter, egyenes kábel, sima)
- Soundmagic ES18 (DD, V karakter, egyenes kábel, sima)ezek közül melyik az amit érdemes választanom
de ha van jobb ötlet akkor azt is várom
semmilyen más korlátozás nincs, lehet akár mikrofonos is, viszont mindenképp agybadugós (in-ear)
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.In-ear fül hallgatót szeretnék venni.A keret 10 -12 000FT.Profi zenész vagyok,klasszikus zenekarban játszom,és nagyon fontos lenne nekem a kiegyenlített ,minél természetesebb akusztikus hangzás.Természetesen tudom hogy ebben az árban nehéz ezt megtalálni,de mégis kérnék hozzá értő ajánlást.(komolyabb elmélyültebb zene hallgatáshoz fejhallgatót használok egy Audio Technica ATH-PRO5 V MK2 személyében,az in en-ear "csak" telóhoz utazásközben kellene.)Mint írtam,klasszikus,magyar nóta,valamint jazz van halgatva többnyire.A lényeg hogy ne legyen mély súlyos mert azt utálom,ezért nem jött be a piston 2.Valami olyasmi hang kép kellene mint amit a haverom Piston 3 ján halottam,csak részlet gazdagabb,finomabb hangképpel.(A hegedű 4 -dik fekvésétől feljebb játszott hangok legyenek kellően nyíltak mint a valóságban,a Klarinét hangja legyen szellős és bársonyos ,brácsa cselló megfelelő közép stb....hozzáértők tudják miről beszélek.)És a lényeg ha lehet olyan több ajánlást kérnék, amit magyar országi boltban vásárolható,ne kelljen kintről rendelni.Előre is köszönöm a segítséget.
-
törölt tag
F4lcon kolléga azzal a reménnyel gyakorolta "óccó kínai" fülhallgatógyűjteményének gavalléros kedvességű körbeadását, hogy netán fórumbeli visszajelzések is szülessenek az egyes típusok tudásáról. Itt az én visszajelzésem - lehet hasonlítani másokéhoz, rizso kolléga például már megírta levelét ugyanezekről.
Mivel 15 darabból állt a megküldött gyűjtemény, nem fogom a róluk való megállapításaimhoz való eljutás útját részletezni, se szaklapok méréseire hivatkozni, se a technológiai háttereket elemezgetni, csak a praktikus végkövetkeztetéseket foglalom összei típusonként - többségük ugyebár amúgy se az a szint aminek túl nagy feneket kellene keríteni. Én ugyan megadtam a módját, hogy sokoldalúan feltérképezzem őket, és ellenőrzésül mérési eredményeket is próbáljak találni, de ez nem fog látszani az összefoglalómból. Ergo a csomagolási, adjusztálási, tartozékmellékleti, kényelmességi… témákat is igyekszem mellőzni, arra szorítkozom, hogy a számomra legoptimálisabbnak ítélt illesztékekkel és legoptimálisabb behelyezés mellett hallatott produkciójukról néhány mondatot ejtsek - mint említettem, amennyire lehetett, igyekeztem utólag (szak)irodalmilag is ellenőrizni a hallgatási élményeim objektivitásának valószínű mértékét. Sokféle forrással és formátummal megpróbáltam őket, miszerint analóg lemez, kazettás walkman, SACD, CD, különféle felbontású konténeres formátumok a 192kHz mintavételűtől a 320kbps bitrátájúig, fejhallgatóerősítő, PMP, mobiltelefon..., mintegy 50 tételből álló tesztprogrammal, amelyben mindenféle zene és popzene megtalálható a legjobb hangminőségtől a legpocsékabbig.
Igyekszem nem viszonyulni az adott típusokról korábban itt már leírtakhoz, hanem mintha most jöttem volna a hathuszassal a falvédőről.
Az élmény ugyebár kettős: egyrészt örömmel adózhatunk, hogy a fülhallgatók világában is mennyire levitték a belépő minőség árát a távol-keleti kisebb-nagyobb "noname" tigrisek, másrészt továbbra is látszik, hogy a magasabb minőségnek persze továbbra is magas ára van, csodák nincsenek - vagy csak ritkán. És hogy egy hifi célzatú cég hifi kultúrájának felépítése nem megy egyik napról a másikra.
Nem tudom, a hallgatózáskor melyik fülhallgató mennyire volt bejáratott, de szűz egyik se volt, előttem legalább ketten már hallgatták őket. Hangerőkiegyenlítést csak füllel volt alkalmam intézni. Nem egy általános etalonhoz hasonlítgatok most, hanem inkább az árlétrán felfelé haladva egymáshoz a fokozatokat, márkán belül. Az árakat átvettem f4lcontól, ha néhol hibásak, rajta verjétek le, én mosom kezeimet. Ahol dicsérek, ahol szidok, persze mindig az adott árszínvonalhoz viszonyítva kell érteni, ha úgy érzem, hogy valami kategóriát tud ugrani, azt külön jelzem, vagy a külön jelzetthez viszonyításból közvetve látszik..-.-.-.-.-.-.-
AWEI ES-Q9 - kb. 1800 forinttól.
Árban nagyjából a "legóccóbb", de hangban nem feltétlen. Az ember, mielőtt nekiáll, tamáskodik: lehet kapni értelmezhető hangú fülhallgatót ennyi (semmi) pénzért? Hát, lehet.
Van a hangszínében egy adag olcsós elektronikus rátét, afféle pejoratíven “hifis” hangszín, de kis megszokás után hallgathatóssá válik, néha még szinte szépek is egyes hangszerhangok, főleg a mélyközép régióban (cselló, bőgő, rézfúvósok…). Nem fülbántó, de elektronikus. Ellenben sok hangfelvételen viszonylag egységes szövetet tud a zenéből alkotni, ilyenkor egészen cizelláltan tudja elosztani a hangszerarányokat, még jobban kijönnek belőle az információk, és a tere is sokrétű - legalábbis az árához képest mindenképp. A fő erénye éppen az, hogy általában egyik frekvenciasávot se hangsúlyozza nagyon túl, ehhez társul egy enyhén emelt prezensz, mindennek eredményeképpen egy elég jó transzparencia. Viszonylag egyformán működik mindenfajta zenére és popzenére - azt azért nem akartam írni hogy jó, inkább azt írtam hogy működik. A fa ház valószínűleg több minőséget ad mint a drivere.AWEI ES800M - kb. 1800 forinttól.
Ennek másképp olcsó és másképp “óriásölő” a hangja, mint márkatársának - talán elsősorban a fémház miatt. Kevésbé elektronikus színezettségű, eleve kevésbé is színezett, ellenben keményebb, amely keménységet változóan érzek sprődségnek vagy konkrétságnak. Hajlamos digitális ízű lenni, inkább a lágyabb hangfelvételeket szereti, a hangszerek közül pedig inkább a koppanósakat, pengetősöket, kevésbé a fúvósokat, hát még a vonósokat - hegedűn nagyon műanyag tud lenni. Kamarazenén néha egészen élethű-szerű, de nagyobb hangtömegek esetén alapvetően összeomlik, összemos. A tere eleve szűk, monós - amit én személy szerint nem bánok eleve, de itt igen.
Mélytónusú (felsőbasszus), a barokk operában elég jól nyomja a continuót, de a kórus nem csak hogy tompán mosott, hanem nem is valami szép (de legalább viszonylag kevés benne a sibillance). A férfihang kicsit jobban áll neki mint a női. Ugyanez rock és popzenén, a basszusgitárt, annak is inkább a magasabb húrjait hangsúlyozza, de a lábdobja már el-elfogy, a szólógitárok riffjei viszonylag sodrósak, de a szólóik már “jól érzékelhetően alig érzékelhetőek”, hasonlóan az énekhez. Kevéssé transzparens massza, ami nem is lenne baj, ha kevésbé lenne műanyag a hangzás. Tipikus tuc-tucon teljesít a legjobban, ahhoz egészen jó, néha rockzenén is nagyon jól áll neki, hogy lefelé hangol, alkalmasint mélyebbre le is megy, mint várná az ember.
Mindez egy bizonyos hangerőig jellemző csak, mert nagyobb hangerőn szeret erősen betorzítani.
A szinte nemleges áráért elektronikus zenére nagyon jó vétel lehet, heavy metálra, hard rockra is azoknak, akiknek a hömpölygés, sodrás fontosabb mint a transzparencia. És népzenére!(?!)KZ HDS1 - kb. 2000 forinttól.
Na, ez nem hangol se le-, se felfelé, inkább viszonylag széles frekvenciasávban viszonylag egyenletes, érdemes is optimálisan behelyezni a fülbe, mert ha kijjebb marad, “kiszárad”, elvékonyodik - bár éppenséggel az is érdekes. A kissé technicista karakteréről olyan fejhallgató jut eszembe, mint például a Beyer T1 - hadd ne mondjam, az mennyibe kerül. A nem feltétlen pozitív technicista karakter miatt jutott eszembe, na de hogy bármi jelleg kapcsán eszembe jusson egy kétezer forintos fülhallgatóról egy háromszászezer forintos fejhallgató?!?!?!
Annyira azért nem tudtam szűzen vizsgálódni, hogy ne lett volna az agyamban, hogy afféle igazi best buy hírnek örvend itt a topikban (is) a kicsike, de rám régen nem hat az ilyesmi, annyi hiper-szuper óriásölő menőmanó, mindentverő hifi készüléket hallottam már meghunyászkodni értő fülek és értő zenék előtt. De a HDS1 egy csoda! - legalábbis a kétezer forintjához képest. Ez egy jó fülhallgató abszolút értelemben is, minden tiszteletem a gyártójáé, hogy nem fizettetik meg az extra hangminőség extra árát, ahogy az a hifiben szokás. Merthogy valamire nagyon ráhibáztak ezzel a típussal, még ha csak véletlenül is, olcsó alkatrészekből. Ötezerért is best buy, tízezerért is teljesen rendben lenne. (“Bámulatos, hol tart már a tudomány!”)
A hallgatás kezdete után tíz-tizenöt perccel nyeri el igazi hangját, addig digitálisabb ízű zenéken van egy kis “fogafehérje” is, de néhány perc alatt sokoldalúvá, helyenként pasztellessé melegszik be a hangszíne, ám mindig konkrét, viszonylag zsírtalan marad. Behízelgő modorú sose lesz, inkább igazmondó hajlamú, pontosságra, informativitásra, egyenességre törekvő, ezért sprőd forrásokról nem feltétlen érdemes túlforszírozni. Alapból inkább kissé mélytónusos, testes, izmos, de a teteje is elegendő, néhány zenén kifejezetten nyitottá is tud válni, nem vesztvén el közben a mélyeket se. A legmélyei azonban kicsit lekonyulnak, ezt egy kis középmélykiemeléssel ellensúlyozza - kicsit M-karakterű. Széles a tere, de nem üresedik ki. A nagy hangtömegeket is jól bírja, nem omlik össze, tartja az arányait.
Ennyiért akkor is vesz egyet-kettőt belőle az ember, ha van ennél sokkal jobb fülhallgatója - merthogy ennyiért kár otthagyni. De mondom, nem feltétlenül karcosabb forrásokhoz.KZ ED Special Edition - kb. 2000 forinttól.
Telítettebb, zengőbb, fényesebb mint az előző, hosszabbak a lecsengései, kicsit templomibb akusztikájú. De azért ez is inkább pontos, fémes mintsem bársonyosan szépelgő. Részletezés tekintetében se rosszabb a deákné vásznánál, de kicsit nyomottabbnak érezni alulról és felülről is mint a HDS1-et. Kicsit “házimozisabb”, felsőmélykiemelősebb, mégis könnyebben elfogy a mélyenergiája, “ha arra kerül a sor”. Ennek inkább a középsávjánál jönnek elő olyan hangok, hangszínek, amelyek az előzőeknél talán kevésbé. Sok erénye van, de néha egy kicsit hervadtabb az optimálisnál - néha ellenben jól jön, hogy picit lefelé hangol és hogy valamelyest lekerekíti a sávszéleket.
Teljesen rendben van ennyi pénzért. - kicsit többért is.KZ ATE - kb. 2500 forinttól
Ez még egy kicsit telítettebb, mélytónusosabb, ami kicsit már sok is. Átszokás után persze ennek is javulnak az arányai, de nem eléggé, bár éppenséggel a valóságos arányokhoz ez van közelebb, de nem tud kibontakozni ahhoz, hogy komolyabb élményt nyújtson. Zárt marad, a hangszínei sem elég érdekesek, kevés zenén futja ki magát. Visszatér egy kis elektromos mellékíz, amit az első AWEI-nél említettem. Nem ad szövetet a zenének, ezzel együtt rendben van, semmi különösebb baja nincs, el lehet hallgatni bizonyos hangerőszintig - afölött felkeményedik a magasa, kis sibillance is előjön.KZ ED-10 - kb. 2600 forinttól.
Erősen M-karaketrűnek tűnik, házimozis, kiemelt, kissé durva mély, sibillance-ra hajlamos prezensztartomány. A középtartomány amúgy egész kellemes lehetne, ha nem ülne rá a többi. Eddig a legolcsóbb hatású, nem jó hallgatni. Ennyi pénzért persze eleget nyújt, csak nem olyasmit, amit érdemes lenne nyújtani, úgyhogy több szót ne vesztegessünk rá.Mykimo MK600 -kb. 2100 forinttól.
Ez kulturáltabb mint az előző, de nem nagyon kulturált. Inkább imitál mint zenél, kicsit elfogy mélyben, de legalább nem dörömböl. A közepe és a magasa akusztikus zenén elég normális tud lenni, rockzenén azonban sokszor hasítós - ugyanis hiányzik a zene teste, talapzata. Így aztán inkább gyerekjáték mint valódi szerszám. Nem különösebben érdekes - de nem is rossz. Amolyan minek használjam, nem okoz örömet típus. Bajt se okoz. Ugorgyunk.Plextone S50 - kb. 2500 forinttól.
Ez már érdekesebb. Úgy megy viszonylag mélyre, hogy kevéssé dúsul fel, így a basszusai rendesen a tengelyen vannak, nem kétoldalról támadnak, az a magasabb hangok dolga, azok meg is teszik (de nem támadnak, csak jönnek, bolyonganak, nem nagyon hangsúlyosan). Egy kicsit lefelé hangol, de nagyjából éppen az ízléses mértékben, így kevéssé fülhallgatós, inkább hangdobozos a tónusa. Ezt el lehet hallgatni, örömet is okoz, és nem is csal sokat ehhez. Viszonylag konkrét, ezért néha felkeményedhet bizonyos sávban, de nem jellemző rá, eléggé kellemes, fényes a hangszíne. Akusztikus zenéken fut különösen jól, de azt is persze elsősorban analógról, a digitális keménységet megmutatja, de ez nem a fülhallgató hibája, mert az eléggé torzításmentes, hanem a hanghordozó bűne. A sprődebb, összetettebb zenéket is jól adja, van teste, nem mos össze, úgy kellemes, hogy nem szépeleg. Ennyi pénzért ez nagyon korrekt produkció, igazi best buy, töbet is megérne, és abszolút mértékkel mérve is korrekt, kulturált. Persze belépő szint, mert azért az igazi hangszerhűséget nem ez a kategória adja, de mindezzel együtt nagyon dicséretes, a maga szintjén nagy élvezettel hallgatható, mindenféle zenén. Mindenevő, és ez a legnagyobb erénye - ezzel az erénnyel persze sok egyéb erény is eleve együttjár. Populárisabb, mint a sokat dicsért KZ HDS1, de nem csepűrágó, hanem színes egyéniség, művészibb a kissé mérnöki HDS1-nél. Könnyen lehet, hogy a kettő közül inkább ezt választanám - sőt, valószínű. …No nem, azért a HDS1 korrektebb. …De mégis, ott egye a fene azt a korrektséget, az S50 is sznte mindig hiteles, ezentúl érdekesebb, színesebb, fényesebb... Ami mégis dönt a KZ javára, hogy a többet tudó Plextone hosszútávon könnyebben válik fárasztóvá, kicsit sokká. Maradok a HDS1-nél az eddigiek közül, de ez a Plextone is alaposan odaver - néha kicsit túl nagyot üt, kicsit izgága.Rock Mula - kb. 2500 forinttól.
Bedugom, elindítom, na igen, rögtön érezni, hogy itt már szintet léptünk, a 4000 forint felettiek fölé. Eleve más az egész élmény. …Ja, hogy elnéztem, ez is még csak 2500 forint?! Akkor vissza az egész, nyilván placebo, hogy viszonylag milyen kifinomultan, az arányokkal gazdálkodósan szól - mintha szintet léptünk volna. Ez megint egy veszett jó darab ennyi pénzért! Jó hallgatni, arányos, aprólékos, mélyre megy, de egyenletesen, nem lóg ki a prezenszsávja sem, finoman adja a részleteket, nem dörgöli az orrom alá. Higgadtabban zenél mint az eddigiek, hangszerszerűbben is. A digitális keménységet is oldja, nem feszíti a magashangokat, csak adja. Kulturált, civilizált, nem is kicsit. Semmi faxni, de sokmindene van, arányosan. Visszafogottabb mint az eddig leginkább dicsért HDS1, arányosabb is. Jobb is! Minden zenén! De legjobban pop-rockzenén nyilvánulnak meg az erényei, mert ott a legszembetűnőbb, hogy a legelfuseréltabb hangmérnöki munkával is tud kezdeni valamit. Hallgathatóvá tesz sokmindent, és nem úgy, hogy elnyeli, elmossa az információt, hanem pontossággal, arányossággal, pasztellességgel. Finom! Ennek egy kis ára, hogy nem üt akkorát a lábdobja mint üthetne, nem olyan sodrós a barokk continuo mint lehetne, de ott egye a fene, finom! Szépek az énekhangok is, a hegedűk is, még digitális formátumokról is. Zeneibb de kevésbé informatív mint a KZ HDS1 és korrektebb de kevésbé ütős mint a Plextone S50. Virtigli best buy.Rock Zirkon - kb. 4000 forinttól.
Na itt már tényleg szintet lépünk a négyezres csúcsok felé, és ezt az igen masszív, “Nautilus” kiképzésű ház is mutatja. És a hang is azonnal igen biztató, rögtön koncerttermibb hangulata lett a barokk concertónak és operának is, meg mindennek. Rock’n’Roll to the Girls, mondja a Zagar, and goes to the Rock Zirkon, mondom én. Elég jól dobog, nem dübög, sodrása van, egyúttal szövete is, és a hangszínek is eléggé élethűek. Egyre jobban érezni, milyen lehetett a hangszerek, énekesek eredeti hangja. Nem dúsul fel a mélye, nem ül rá semmire, akkor jön, amikor benne van a zenében, egyenletesen megy le, ha nem is nagyon mélyre, de mélyre. Nem hömpölygős, de húzós. A helyenként igen könnyen játszható, helyenként ellenben igencsak betorzított Tindersticks vad részei se kottyannak meg neki, a szelídebbeket meg olyan szelíden, érzékkel játssza, ahogy csak lehet ilyen alacsony gázsiért (négyezerért ilyen hang?!). Kb. hasonlóan kulturált mint kistestvére a Mula, de annál kiterjedtebb, informatívabb, testesebb - ergo egy kicsit a hangfelvétel hibáit is jobban kimutatja, de ezt az aggyal tudatja csak, nem a fület bántja. A nem véletlenül ilyen címet kapott Gorombát is, a hasító cinjeivel és agyontorzított, szinte ultrahangon szirénázó gitárjával is olyan “hibátlanul” lejátssza az After Cryingtól, hogy nem gondolja ilyen olcsónak az ember.Xiaomi Piston 3 - kb. 4200 forinttól.
Ugyebár az egyik nagy sláger az árkategóriájában, és eléggé indokoltan.
Enyhén M karakterű, tehát felsőbasszus- és prezenszkiemelt, de nem fogy el nagyon a sávszéleken sem és a középsávban sem. Viszonylag dús hangkarakter, van rajt egy kis zsír, de nem vészes, inkább lágyít, mint mos, ezért nem is nagyon lágyít. Viszonylag kellemes, viszonylag természetes hangszínű, de ezekben sem kiemelkedő, nincsenek olyan szép fényei, mint a háromszor-négyszer ennyibe kerülőeknek már tudnak lenni. Tehát az árához képest eléggé hangszerszerű, de nem tud kategóriát ugrani, amint például a KZ HDS1 tud. Sokáig hallgatható, ritka a sibillance, részletező, kiterjedt de egyúttal nem kiüresedett terű, ám mindenben “csak” majdnem ugorja meg a felette következő árketegória szintjét. Szépen szól, de nem nagyon. Nagyot szól, de nem nagyon. Mindenféle zenén elég hallgathatós, de nem felejthetetlen az élménye, egyúttal nagyon karcos vagy nagyon aránytalan hangfelvételnek kell lennie, amely kifog rajta. Elég széles határig bírja a hangerőt. Jó.HZ Sound EP001 - kb. 4500 forinttól.
A Piston helyett a Pistonnál jellegzetesebb, egyedibb Zirkonhoz utalok vissza a HZ kapcsán. Szellősebb, transzparensebb középsáv jellemző rá mint a Zirkonra, kicsit részletezőbb is, talán prezenszesebb. Ettől olyan érzés, mintha kiterjedtebbek lennének a sávszélei, de ez nem biztos, hogy igaz. Sok információt nyújt, széles, magas a tere, transzparens, elférnek a hangszerek, van testük. Ügyes. Tisztábbnak, színezetlenebbnek tűnik a Zirkonnál, természetesebbek a hangszínek, persze ezzel együtt kevésbé fényesek is, de ez jó. Kiegyenlített hatású, de szerintem kicsit a felsőmélye is kiemel, nem csak a prezensze, de nem ad M-karakteres érzést, inkább csak tudja az ember, hogy adott jelenségek milyen eszközökkel megvalósíthatóak. Viszonylag puha , inkább sodor mint üt. De néha sodorhatna jobban is. Nem nagyon karakteres, de azért több mint szürke eminenciás. Kedvelem, hallgathatós, hosszútávú kapcsolatra jó, amelyben érzel néha kis hiányt, kis rutinszerűséget, de nincs veszély hogy megégsz vele, jó beszélgetőtárs, de hetedhétországra szóló mulatsághoz nem őt viszed.Auglamour R1S - kb. 4700 forint.
Nagyon kellemesen szól, jóval tömörebben mint a HZ, mondhatni középsávorientáltabban és mélyorientáltabban, egyúttal felettébb mélykiemelősen is, de legfőképpen irdatlan mélyre le is megy. Az optimálisnál kicsit kijjebb jőve a fülemből már nagyon más, szellősebb, magasabb tónusú (mily meglepő), fene tudja, hogy az alkotója hogyan képzelte helyesnek, mit vár el a felhasználótól - tulajdonképpen ez afféle kettő az egyben fülhallgató, mert mindkét állásnak igaza tud lenni. Én a beljebbi állást preferálnám, olyankor egészen bravúrosan el tudja feledtetni, hogy fülhallgató szól, annyira testesnek, koherensnek érezni. Mindazonáltal mindig szépen mélyre megy, van energiája, alacsony torzítású, szép színei tudnak lenni, A tere szélessége ugyebár a kétféle beállítástól függ, de beljebb helyezve is elég széles. Eddig ezt választanám legszívesebben, “belső állásban”. Helyenként veszett jól szól, és nem csak az árához képest, hanem eleve. Aki használ ilyet, annak javaslom, hogy belső állásban tegye, amikor úgy érzi, hogy ez egy energiabomba, mert olyankor valóban energiabomba, egyúttal igen szép fényesen szól, meleg fénnyel. Ez a fülhallgató zenétől függően vagy az embert, vagy az állatot kihozza a hallgatójából, egyformán képes megríkatni, és hegyeket megmozgattatni veled. Nem tudom másképp mondani, ennyi pénzért kibaszott jó - belső állásban. Úgy kifinomult audiofil, hogy vadabb zenével meg ledönti a házat.
Valószínűsítem, hogy akik csak fej- és fülhallgatón hallgatnak zenét, azok nem feltétlen fognak velem ebben a fülhallgatóban egyetérteni, túl mélykiemelősnek tartván belső állásban, de akik jellemzően rendes állóhangdobozon vagy hibrid panelsugárzón hallgatnak zenét, azok talán értik, miért vagyok oda annyira tőle. Eddig ez az első, amely el tudja velem feledtetni, hogy milyen olcsó. Meg hogy csak fülhallgató. Ez már tudja azt, amit a hifiben úgy szoktunk mondani, hogy “újrahallgattam vele az összes lemezemet, és meglepődtem, mi minden van rajtuk”. Most ez persze csak fülhallgatós koordinátarendszerben értendő, és esetemben is csak félig igaz, mert ismerek és használok ennél sokkal drágább, szofisztikáltabb, előkelőbb, komolyabb fülhallgatót, ezzel együtt ez az Auglamour nagyon ott van a szeren. A semmi kis árától eléggé függetlenül.Audiosense TX10 - kb. 5000 forinttól.
A fenti ömlengésre vezető élmény után nehéz visszaállni a realitásokra, de egy kis hozzászókás után az Audiosense se teljesít rosszul -csak szegény rosszkor volt rossz helyen. Magasabb, csattogósabb tónus, közepesen szép hangszínek, sibillance-ra hajlandóság, elektronikusabb hatás. De azért nagyjából rendben lenne, csak az előző után erről nincs kedvem semmit mondani, átlagos. Egyúttal a többi itt tárgyalt négyezer forint feletti típus egyértelműen jobban, szebben szól nála. Ennyit erről.Havi B3 Pro - kb. 14500 forinttól.
No igen, itt látszik az árban való ugrás, ez már egy szint.
Nem ugrik az agyamba a hangja, szép nyugodtan zsezseg, első hallásra bizonyára sokan mélyhiányosnak, unalmasnak hallják, peidg nem az, inkább lineárisközeli. Meg kell szokni az arányait, hogy a mélységei is előjöjjenek, hogy sodróvá tudjon válni, bár persze akkor is viszonylag nyugodtan hömpölyög, nem nagyon válik izgágává (azért néha kicsit azt is “tud”). Nem valami dögös, nem mozgat meg, nem igazán eljátsza a hangokat, hanem inkább megmutatja, “lerajzolja”, hogy mit játszott a zenész eredetiben a stúdióban. Tehát részben “képeskönyv”, nem csak hangszer, azaz semmi különös varázslat, hanem mindig viszonylag nyugodt, viszonylag természetes, könnyed, ennek már a kisujjában van egy adag hangszerszerűség, amivel a belépő kategóriások - néhány kivétellel - csak erőlködnek. Árarányos, korrekt, hangszerszerű. Nem szaladgálnak a térben a hangszerei, hanem állnak a helyükön. Helyes. Hovatovább néha három dimenziót is tud a tere, amellett hogy elegendően kiterjedt szélességben és magasságban is. A részletezőkészsége nem abban mutatkozik meg, hogy ránkzúdítja az információkat, hanem abban, hogy olyan finomságokat mutat meg, amiről “ráismerünk”, hogy jé, az tényleg egy gitár, tényleg egy xilofon… Meg hogy hoppá, milyen finom ott a hajlítás, milyen ügyesen bomlik hangokra az akkord. Nem ránkborítja a zenekart, hanem kézenfogva odavisz a hangszerekhez, hogy közvetlenül odafülelhessünk a finomságokra. Ez nagy érték egy hifi eszköz esetében.
Korrekt az áráért, bizonyos ízlés számára - inkább akusztikus, klasszikus zenékre, jazzre mint rockra, de szépen adja a rockot is, és ha hozzászoktunk, akár lábdobogást is előidézhet - ha nem is kerget csűrdöngölős hangulatba. -
randras_83
addikt
válasz
kemcso #61648 üzenetére
én inkább így lőném be E10<Hybrid<P3
#61649) Rayfull: kábelzaj van az tuti, én mondjuk egyik pistonnal sem futottam, arra ott volt a Sony, bár a fuldoklásomtól nem hallottam a kábelzajt
Az hogy szépen szól-e szerintem egyéni, szubjektív dolog, nekem tetszik a hangja. Magas van benne, a mélyek erősebbek, mint a P3-ban. Hogy melyik éri meg jobban az a kérdés úgy jó, hogy neked melyik éri meg jobban, ha kiegyensúlyozottabb fülest szeretnél, akkor P3.
-
Rayfull
tag
Valaki tudna kérem szépen egy kicsit segíteni, hogy honnan lenne érdemes egy xiaomi hybrid-et rendelni (+később több cuccot is)? (olvastam az összefoglalót) Az érdekelne, hogy melyik a legmegbízhatóbb oldal? Vagyis ha megrendelem, akkor 100% megjön (illletve ha nem jönne meg, akkor refundol xy nap után). Gearbest-et néztem, de extrém sok a negatív tapasztalat az oldallal. Ti mit ajánlotok, honnan rendeltetek eddig, időben megjött?
Illetve a xiaomi hybriddel kapcsolatban is lenne pár kérdésem:
1: Mennyire kábelzajos? Futásra jó?
2: Csak ott szól olyan szépen, ahol mélyek vannak? (Azt hallottam, hogy eléggé középhiányos)
3: Piston 3 jobban megéri az árát? -
De, ez pontosan így van (viszont sheratan egy centit se írt a P3-ról). A Hybrid és az E10 mélyorientáltabb a P3-nál (ha sorrendet akarnék a mélyek mennyiségében felállítani, akkor Hybrid > E10 >>P3).
Ne vigyük már a viccbe el ezt hangzásmegítélést.Mindenki meg kéne tudnia ítélni, hogy egy GR07/RE400/stb-hez (amik kiegyenlítettnek vannak titulálva) képest az adott fülest hova helyezi.
(#61645) Archanon Hangzásra kb 3 féle fülest próbálsz a garancia-oldaláról összehasonlítani. A linkelt ebay-es Piston az sanszosan hamisítvány. De ilyen árban lehet kapni eredetit is, colorful/dazzle néven fut, gearbest, geekbuying, banggood, ahol keresgélj. De ez a minimál Piston, hangzásban a P3-hoz hasonlít gyengébb kivitelben.
A Hybrid 17-20$ között van az említett 3 oldalon, ingyen szállítással, ez ha átszámolom kb 5e Ft, a fele, mint az E10. -
Archanon
őstag
válasz
#16820480 #61606 üzenetére
"Az pedig a másik dolog, hogy mondjuk egy otthon vásárol SM árából külföldről rendelve 2-3 Piston Hybridet kapsz..."
SM E10, amiről beszéltünk - 10k.
Piston Hybrid - az összefoglalóban linkelt oldalakon legolcsóbb helyen is 6500 Ft + postaköltség, itthon meg egy 10-es... Hogy jön össze az a 2-3? Nem huszonezres SM-et akarok vásárolni.Ugyanakkor elég erősen mérlegelek 3 variáns között...
SM E10: 2 év garival, 10k (de 13k-ról van leértékelve) - vajon van ennyivel jobb hangzása a többinél, és megéri-e?
Xiaomi Piston Hybrid: 6 hó gari, 10k - a garancia nekem kevés egy 10ezres fülesre. Külföldről rendelve meg kb. 0 garancia, de ha van is, nem éri meg, így... viszont nem tudom a másik kettőhöz miként viszonyulna.
Xiaomi Piston 3: - 1 év garival, 8k - 2k-val olcsóbb az E10-nél, fele annyi gari... Ha az E10 eredeti árát nézzük, jóformán másfélszer drágább ennél, de vajon ennyivel jobb is?A dizánj a Xiaominál tetszik jobban, ám a józan eszem a Soundmagic-et választaná. Szerintetek?
szerk.: Na és ez vajon mennyire megbízható? Mert akkor best buy, gari ide vagy oda..
-
fcbarca
őstag
Sziasztok. Vsonic VSD2 hangzása milyen egy piston 2-höz képest?mennyi a realis ara ennek?
-
törölt tag
válasz
Archanon #61605 üzenetére
Azt azért jobb, ha tudod, hogy a garancia nem terjed ki a kábelre, szóval ha megtörik a kábel, akkro lehet rá 15 év garanciád, akkor sem fogják neked kicserélni. Ez alól kivétel az RHA, mert ők jelenleg jófejek és egyből cserélnek újra bármilyen problémával, illetve a MM-ban vásárolt termékek, mert ott az ügyfélszolgálatot nem érdekli a dolog, és nem is értenek hozzá, hogy bevizsgálják, egyszerűbb nekik cserélni.
Az pedig a másik dolog, hogy mondjuk egy otthon vásárol SM árából külföldről rendelve 2-3 Piston Hybridet kapsz, nem biztos, hogy sokkal rosszabb hanggal. Ezeket cak azért írom, hogy legyen pontosabb alapod mérlegelni, a döntés a tiéd.falcon: Ne viccelj már
Fél éve még mindenki basszusorientáltnak mondta az E10-et, msot meg enyhe középmély kiemelt lett? Akkoriban már ott tartottunk, hogy inkább nem kéne ajánlgatni, mert annyira sok benne a basszus, hogy közízlésnek ellentmond. Persze, vannak olyan fülesek, amikben több a mély, és jobban ráül a többi tartományra, de azért az E10-ben is elég sok.
Ha valaki egy CX300-ról jön, annak persze ez is megváltás lesz, de ha mondjuk armatúrás fülesekhez szokik az ember, vagy esetleg egy normálisabb fejhallgatóhoz, akkor meg simán tompa lesz. Nekem a VSD3 is tompa, magashiányos, pedig sokan itt arra panaszkodnak, hogy szibilanciás. -
Archanon
őstag
válasz
kemcso #61597 üzenetére
Felsorolásból elég nehezen fogok rájönni, hogy az 5-10ezer Ft-os füleseknél mennyivel jobbak a 10-15ezres darabok, megéri-e egyáltalán többet áldozni rá 10ezernél, így a kérdéseimre az összefoglaló aligha ad választ. De ha már mindenképp a felsoroltakból kéne választanom, akkor a két Xiaomi lenne szimpatikus.
Piston Hybrid.. Nekem fontos, hogy sokáig érvényes legyen a gari, mert már elegem van, hogy 7-8 hónap alatt minden meghal, ha nem hamarabb. Edigitalnál nevetséges 6 hónap garanciával kapható, de legalább hazai. A Piston 3 jobb helyen akár 1 évvel is kapható, de ez is elég félelmetesen kevés. A fenti Roccat ennyire gagyi lenne 3 év gari mellett, hogy említésre sem méltó?
#vicze1: SM E10 egy helyen van belistázva, ott is 13ezer Ft, és nincs raktáron. SM E30 viszont van 11-ezerért 15 helyett, igaz, elég fura a kialakítása... Nem érné meg ez jobban? Nem akarok én kifejezetten basszust, nekem az a lényeg, hogy szépen szóljon, és ne égesse ki az agyamat a magas, de a mély se nyomjon el semmi lényegeset. Mondjuk gariról itt sem találok időtartamra vonatkozó infót.
-
vicze
félisten
válasz
Archanon #61596 üzenetére
Elöljáróban, a MH750 az egyik legrosszabb füles, amit valaha halottam, mint minőségben, mint hangképben.
MDR-NC31EM-re rákeresve megtalálod a véleményem róla.
Ha basszust akarsz itthon és 10e alatt akkor: Összefoglaló... Ott van mind a két versenyző, a Piston Hybrid(itthoni árát nem éri meg) és a SM E10 személyében. Felesleges tovább ragozni.
-
krisz4b70
aktív tag
A sima piston 3 jobban szól mint a youth? youth volt nekem de hangjával nem annyira voltam megelégedve, kicsit kevés volt a mély.
Esetleg sony ex110? -
mzso
veterán
A Zero Audion Carbo Tenore ZH-DX200-CT-t azt milyen megbízható hely(ek)-ről lehet beszerezni?
Egyébként tud valaki linkelni teszt(ek)et?
Már egy ideje keresek valami jó kiegyenlített olcsó fülhallgatót. Amit kifejezetten nem szeretek az, hogy ha magas kiemelés van. A Piston 3-nál is zavart, hogy egyes daloknál túl éles volt a hangja, csörgött. (Bár jóval kevésbé mint egyébb füllhallgatóim). Egy kis mélykiemelést jóval könnyebben elviselek.
Ebből a szempontból milyen? (Valaki említette a topicban, hogy állítólag van magas kiemelése)A KZ HDS1 az milyen ebből a szempontból? Menyire enyhe az enyhe V?
UI:
Akkor most "Zero Audio" vagy "Zero Audion". Az ajánlóban az utóbbi szerepel de én inkább előbbít látok leírva máshol, még doboz fotókon is. -
mzso
veterán
Van valakinak valami tuti tippje füllhallgató tisztításhoz? A Piston3-am jobb oldala makacsan halk marad a kísérletek ellenére. A rácsban egyébként nagyítóval sem látok zsírt...
-
Mclovin
senior tag
Xiaomi Piston 3 youth-hoz tudnátok megbízható, legit shopot vagy ebay eladót linkelni? Köszi előre!
-
.LnB
titán
Sziasztok, tönkrement a Piston 3-am. Szeretnék venni Piston Hybrid-et. Honnan ajánlatos rendelni? Hol lehet olcsóbb. Én geekbuying.com-ot néztem, azthiszem a Piston3-am is onnan jött.
És esetleg ebben az árban van még amit manapság nagyon ajánlotok? Néztem azokat amik az összefoglalóban vannak.Vsonic VSD3 tetszene de azt drágállom, és nem is nagyon találtam. Nem tudnátok valami olcsóbb helyet linkelni? Lehet megvenném.
-
GabeszHUN
tag
Sziasztok.Az ájánlásotokra kb másfél éve vettem egy Piston 2-t.Ezúton is köszönöm, nagyon megvagyok vele elégedve semmi hibája másfél éve(illetve egyszer volt Jack csere).Azonban kicsit beleuntam a hangjába és most szeretnék egy hasonlót venni kicsit kevesebb baszussal emellé.Az árkategóriát hasonlóra tenném mint a Piston kettő.És egy kicsit tisztább hangzásúra vágyom picikét kevesebb méllyel.Tudnátok segíteni választási alternatívákkal?Előre köszönöm mindenkinek!
-
válasz
pingu22 #61455 üzenetére
A CX300-ra leginkább a mocsaras mély jellemző, semmi egyéb. Hallgasd meg, ha tudod és az alapján eldöntheted, hogy ez a hangzás tetszik-e vagy túl sok benne a mély.
Ha túl sok, akkor jó a P3.
Ha tetszik a CX hangzása, akkor vagy a Piston Hybrid vagy Soundmagic E10 pl, de itt a kollégák a Rock Zircon-t is szokták ajánlani ilyen esetben. Mindnek jobb lesz a hangja, mint a CX-nek (vagyis még 6500-ért sem éri az meg) -
pingu22
tag
Sziasztok!
Cimbora most rendelt CX300-at, de nem tetszik neki és lepasszolná 6 és fél ezerért, de már nem olvasok annyi jót róla mint régen. Megéri megvenni, vagy már a Piston 3 még így is veri, közel azonos árért? Nálam a mélyhang számít leginkább, és hogy bírja a strapát. Ez alapján melyiket (vagy milyet) vennétek?
-
fcbarca
őstag
Sziasztok hol a legolcsobb legjobb leggyorsabb szallitasi idovel rendelkezo kulfoldi xiaomi piston dual driver hibridet megrendelni?
-
jegenye77
addikt
Eredeti Piston 3-nak a doboza lehet csak egy fehér kis papír doboz amiben a fülhallgató csak egy kis nejlonba van csomagolva és mellé a pót-gumiharangok?Vagy megint sikerült valami hamisat vennem mint a kettesből?
-
válasz
balazs1022 #61427 üzenetére
Iszonyat nagy a hype ezek között a viszonylag filléres fülesek között, de azért a 2-3e Ft-os árukkal kategóriát nem lépnek. Persze, amennyibe kerülnek megérik, sokkal inkább, mint itthonról bármi, de helyükön kell kezelni őket
Asszem bucsher kolléga fogalmazta meg a fülestalálkozón, hogy Piston szint mind (más hangképpel persze). -
válasz
lowzor #61401 üzenetére
Az E10 basszus sztem nem kevés, régebben, amíg nem jött a Piston láz sokan vettek cx300 után és meg voltak elégedve. (Sokkal jobb annál, nem csak a mocsaras mély van...)
Ha nagyon sok basszus kell, akkor a Hybrid, de különben sztem jobb az E10 (nagyon sok a Hybridben, túl sok) -
Bjørgersson
félisten
Xiaomi Piston 3-at vehetem a magyar webáruházukból 7980-ért, vagy inkább máshonnan?
-
válasz
gatesz #61339 üzenetére
Nekem minden megjött eddig a GB-ről . Pitston 3-at is rendeltem, az is megjött,mondjuk vagy 3 hétre. (Most is azt hallgatom
)
Ajánlom,ha rendelsz egy ilyet vedd igénybe a 10300a-es powerbank kapcsolt csomag akcióját,az így bomba áron van.
Most rendelek egy Xiaomi Hybrid Dual Drivers Earphones is. Kíváncsi leszek milyen lesz.
Egyébként eddig még nem találtam meg azt a fülest ami úgy igazából lenyűgözött volna ezek közül:
-Xiaomi Piston 3 kicsit kevés a mély,de nagyon kényelmes.
-Gyári samsung S5,S6 füles: talán még ez a legjobb
-Gyári apple Ear Pod (i5s-hez volt),hosszabb ideig kényelmetlen,kevés mély.
- JBL J33i tiszta hangzás, de kevés mély és kicsúszik a fülből..
- LG Tone Infinim HBS-900 bt-s fülesem (harman/kardon technológiával) apple cucokkal gyenge,android telefon(s6) +poweramp progival ok.szóval még nem találtam meg az igazit...
vettem egy FiiO Q1 - USB DAC + AMP - fejhallgató erősítőt is már, hogy ezzel talán jobb lesz...kicsit jobb lett.Most ezekkel beats-ekkel szemezek még...
-Beats Audio Beats by Dr. Dre Tour
-Beats by Dr. Dre urbeats -
gatesz
tag
Sziasztok!
Elhatároztam magam Piston 3-at szeretnék rendelni.
A gearbest a legolcsóbb hely ahonnan megrendelhetem?
Ami a lényeg, hogy eredeti legyen, és hogy megkapjam, ha kell egy pár száz forinttal fizetek többet.
Gearbest-ről még nem rendeltem, inkább csak az ebay-ről, onnan 95%-ban megjött minden.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
A guru
addikt
Sziasztok!
A hozzáértőket szeretném kérdezni hogy főleg pop illetve jazz zenehallgatásra melyik fülest ajánlanátok eddig a Piston 3-mat és a Hybridet néztem de szívesen fogadok más darabokat is max. 15k-ig. Előre is köszi.
-
szabacsik
őstag
Helló.
Először két éve vettem egy piston 3ast meg egy youth editiont. Először a 3-asnak a bal fele 2-3hónapra rá a youth jobb oldala ment tönkre legalábbis azt hittem hisz szólt, de borzasztóan halkan maximum hangerőn is. Utána beruháztam még egy-egy darabra. 2 hete ugyan ez a hiba jött elő , de most nem álltam úgy, hogy beruházzak újakra így elkezdtem bújni a netet mi lehet ez a fránya dolog, hogy így elhalkulnak a xiaomik. Találtam egy megoldást miszerint ki kell venni azt a fém védőkét megpucolni és jó lesz. Valóban így lett. Ez mitől van? Nem értem. Ennyire lefogná a zsír a hangot? Nem tudom elhinni főleg hogy nem olyan rétegben volt rajta. Hál' az égnek az első vásárlásból származó füleseket nem dobtam ki mert szerettem őket így most van 2-2 db om de nem értem miért van ez. Van valakinek ötlete? -
tomboy0013
veterán
Sikerült végre beruháznom egy Piston 2-re a Euronics-ból (elméletileg utolsó darab volt Budakalászon). Hát azt kell mondjam így bejáratás nélkül, hogy érezhetően jobb mint a gyári Nokia WH-208-as füles amit még a Lumia 920-amhoz kaptam. Equalizer nélkül meg Dolby nélkül szól úgy a Piston mint a Nokia a felsorolt pluszokkal(sőt igazából tisztábban). Kíváncsi leszek bejáratás után mennyiben változik. Egyébként a füles maga nagyon igényes és minőségi darab az egész csomagolással együtt. Ez az első külön vásárolt fülesem és nagyon tetszik. Féltem a leírtak után, hogy esetleg a kényelemmel gondok lesznek, de szépen beleül a fülembe és nem érzem 1 óra zenehallgatás után sem hogy törne illetve stabilan a helyén is marad. Aki javában elektronikus zenét hallgat az csapjon le erre a termékre mert 1-2 Euronics-ban még megtalálható és 5000 forint nem sok érte úgy, hogy még 1 év garacia is van rá.
-
mcs
veterán
Anélkül, hogy elolvastam volna a ma kiadott mobilarénás cikket, vettem egy Xiaomi Piston Hybridet.
Az eddig használt Sony MDR-EX110IP jobb oldala totál beadta a kulcsot, és kellett valami helyette.
Eddig nincs kifogásom a Hybrid hangja ellen, mert pont az általam is kedvelt V hangképet adja. -
válasz
ZavaBalazs #61271 üzenetére
Ha olyan hangképet keresel, ami az sh-ra jellemző (sok mély) akkor Piston Hybrid (vagy ha feltétel a Mo-i, akkor Soundmagic E10). Ezek csak hangban is jobbak, mint az sh.
(#61270) bucsher +1, és még egy: a forrás is lényeges. Egy rendes DAP-ról sok füles lényegesen szebb képet mutat, mint telefonról (aminek a fordítottja is igaz)
-
törölt tag
válasz
ZavaBalazs #61271 üzenetére
Én úgy is inkább a Pistont választanám. A Senni áráért már inkább valami jó kis hibridet (Astrotec AX35 például)
-
törölt tag
válasz
ZavaBalazs #61263 üzenetére
A CX sorozat nem igazán jó Sennheiserből, én inkább a Pistont venném. Ha nagyon szereti a mélyeket, akkor a Piston Hybridet.
-
ZavaBalazs
őstag
sziasztok!
egy barátom szemezget egy Sennheiser CX 5.00G-vel, én csak arra lennék kíváncsi, hogy szól ez annyival jobban egy piston 3-nál, hogy megérjen kb 3* annyi dödöllét?
illetve jól tudom, hogy a xiaomishopban vásárolt termékek itthon is garanciálisak, igaz?köszi a választ előre is!
-
Meridius11
aktív tag
Piston Hybridet van értelme rendelni ha P3 nagy pofáraesés? Gyenge basszus, a közép-magasban meg úgy összefolynak a hangok mintha egy 1000 forintos hamát hallgatnék.
-
Senkitöbbet?
Az AX35-öt visszatettem kiegyenlítettre, nekem is inkább az (vagy igen enyhe V)
Az SE215 menjen vagy maradjon? 32e a hivatalos ára most...f4lcon
a Havi Pro I vagy Pro II?A piston 3-hoz képest is enyhének mondod a HDS1-et?Összefoglaló
Be:
0-5000
KZ HDS1 (DD, V karakter, egyenes kábel, sima)
KZ ED9 (DD, V karakter, egyenes kábel, sima)5-10000
Piston Hybrid (BA+DD, erős V karakter, egyenes kábel, mikrofonos)
Zero Audion Carbo Tenore ZH-DX200-CT (DD, kiegyenlített, egyenes kábel, sima)10-20000
Astrotec AM800 (DD, V karakter, egyenes kábel, sima)
Astrotec AX35 (BA+DD, enyhe kiegyenlített, egyenes kábel, sima)
Soundmagic E50 (DD, V karakter, egyenes kábel, sima/mikrofonos)
Havi B3 Pro I (2DD, V karakter, egyenes kábel, sima) forrásigényes!20-30000
Soundmagic E80 (DD, V karakter, egyenes kábel, sima/mikrofonos)Ki:
Piston 2
Vsonic VC1000
Soundmagic PL11
SE215 ?
SE315Soundmagic ES18 vissza az 0-5000 közé
+ VE MONK, Piston earbud a szövegbe, mint ajánlott earbud
Nézzétek át, hogy minden ok, van-e valami ami még be vagy ki jöjjön, stb
-
alratar
addikt
A Xiaomi Piston 3 műkődik az MS telefonjaival?
-
törölt tag
válasz
kemcso #61197 üzenetére
Hybrid nagybetű, AX35 szerintem inkább enyhe V, ahogy a többi hibrid kialakítású füles is általában (kivéve a Pistont), Piston 3 szerintem mehet enyhe V karakternek, úgyis sokan mondogatják, hogy (a kategóriában) nem elég benne a mély, SE215 már nem 20-30 ezres kategória, a 315 meg már nem 30-50 ezres kategória. Ezek maradjanak egyáltalán? Főleg a 315... 1BA 60 ezerért...?
-
válasz
#16820480 #61196 üzenetére
Épp azt írtam
Összefoglaló
Be:
0-5000
KZ HDS1 (DD, V karakter, egyenes kábel, sima)
KZ ED9 (DD, V karakter, egyenes kábel, sima)5-10000
Piston Hybrid (BA+DD, erős V karakter, egyenes kábel, mikrofonos)
Zero Audion Carbo Tenore ZH-DX200-CT (DD, kiegyenlített, egyenes kábel, sima)10-20000
Astrotec AM800 (DD, V karakter, egyenes kábel, sima)
Astrotec AX35 (BA+DD, enyhe V karakter, egyenes kábel, sima)
Soundmagic E50 (DD, V karakter, egyenes kábel, sima/mikrofonos)
Havi B3 Pro X? (2DD, V karakter, egyenes kábel, sima) -> a pro I vagy a pro II volt?20-30000
Soundmagic E80 (DD, V karakter, egyenes kábel, sima/mikrofonos)Ki:
Piston 2
Vsonic VC1000
Soundmagic PL11
SE215 ?
SE315Soundmagic ES18 vissza az 0-5000 közé
+ VE MONK, Piston earbud a szövegbe, mint ajánlott earbud
Nézzétek át, hogy minden ok, van-e valami ami még be vagy ki jöjjön, stb
-
törölt tag
Sziasztok,
Ti melyiket vennétek ezek közül és miért?
- Soundmagic E10/E10S (mi a különbség a sima és az S változat között?)
- Soundmagic E50 (megéri a felárat az E10-hez képest?)
- Sennheiser CX 3.00
- Sony MDR-EX450
- Sony MDR-EX650 (megéri a felárat az EX450-hez képest?)Ezelőtt egy Xiaomi Piston 3 volt, mely 3 hónapig bírta, majd elszállt a bal oldala (szervizbe kétszer küldtem, ahonnan teszt OK-val küldték vissza mindkét alkalommal, javítás nélkül
)
A segítséget előre is köszönöm.
-
basaja
senior tag
válasz
tomboy0013 #61172 üzenetére
A kép csak illusztráció...szvsz Piston 2
Euronics elvileg eredetit árul...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest