- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
jolti05 #29232 üzenetére
Az a Sony MW-60 (ha jól emlékszem, bocs de csak emlékezetből írom gyorsan) szerintem jó lenne erre is. De még én is utánanézek, én is szemüveges vagyok, hasonlón gondolkoztam én is csak elsősorban a telefonhoz és a playstationhöz (már mindenkinek van akikkel együtt cod-ozok csak nekem nincs :/ ).
-
ad4m1337
aktív tag
válasz
jolti05 #25712 üzenetére
Én pont ajándékba vettem egy rokonnak pár hónapja ilyet. Akkor a zárt XEARS XE200 után gyengének tűnt. De nehéz össze hasonlítani egy nyitottat egy zárthoz. Nem volt rossz hangja, arányaiban tiszta hangzást adott, a mélye is elpuffogott valamit de nyilván nem egy csúcs füles. De 1500-2000 Ft-ot megér amennyiért a vaterán árulják.
-
Macilaci457
őstag
-
Macilaci457
őstag
válasz
jolti05 #2687 üzenetére
a felugró dolgokat felejtsük el.
Szerintem jó ez, majd kibírja mindenki. Azért gáz az összevonás, mert ha ide jön a sok aprópénzért játékokhoz headsetet kereső poronty, akkor itt nem lesznek megtalálhatók a fülhallgatós feltett kérdések.
Ugyan ez igaz a másikra, ha mi is oda írogatnánk a több oldalnyi tanakodásunkat fülhallgatókról, akkor az a 9 kérdés ugyan úgy elveszne valahol a 3., 4. oldalon. -
asadasad22
őstag
válasz
jolti05 #2649 üzenetére
Sztem az nem sokat érne ha minen oldalt azzal kezdene, hogy elmagyarázza. Sztem a kérdezők 90%-ának nem szúrná ki a szemét, ha meg észre is vennék, nem olvasnák el. A topic címét kell megváltoztatni sztem.
Amúgy tegnap vettem a Sony NW-A608 lejátszómhoz egy CX300 fülest, és erre már azt mondom, hogy szól. -
bwoay
nagyúr
válasz
jolti05 #2647 üzenetére
egy moderátort kellene megkérni, hogy írja át a topic címét,
de mire? ''fül(BE helyezhető)hallgatók topicja?''
különben az, hogy sokan keverik a kettőt, önmagában még nem is zavarna.
de hányszor kell elmagyarázni egy oldalon (!), hogy mi a különbség?
mert amint erőt veszek magamon, és higgadtan megírom valakinek,
a következő HSZ garantáltan valami debilé lesz,
aki mintha egy sort sem olvasott volna el a korábbi HSZ-ekből,
aztán még háborog is, ha megpróbáljuk ignorálni,
vagy ráhörrög valaki (mondjuk én). -
hunnylander
őstag
válasz
jolti05 #2616 üzenetére
A hangerőérezet relatív is. Javaslom saját érdekedben szoktasd át magadat egy közepes hangerőre, nem fogja elvenni a zene élvezeti értékét.
Ha megtartod a jelenlegi rossz szokásod, akár már néhány év múlva kialakulhat fülzúgás (tinnitus), ami nagyon idegesítővé válhat, ha mentálisan nem tudod majd elfogadni és valamennyre figyelmen kívül hagyni. Aztán meg biztosan jön a halláscsökkenés ami időskorodban süketséggé is válhat. -
vili13
őstag
válasz
jolti05 #2610 üzenetére
''Mert tutira nem javítják a hallást, főleg nem olyan hangerővel, ahogy én szoktam.''
Olyan hangerővel egészen biztosan rontják a hallást, különösen hosszú távon - de nagypapa korodban még jól is jöhet majd néha a süketségedre hivatkozni!
Másrészt viszont nem a fülestől, hanem a hangerőtől függ a hallásromlás. Az in-ear fülesek nagy előnye, hogy kizárják a külső zajok nagy részét, és így elvileg jóval kisebb hangerő is elegendő a zene zavartalan élvezetéhez. A kisebb hangerőt pedig hamar megszokja a fül, és ha nem is javítja a hallást, de legalább kevésbé károsítja.
Harmadrészt ezek a cuccok szvsz sokkal jobban szólnak a hagyományos szivacsos társaiknál, így a zenei hallás értelmében akár pozitív hatásuk is lehet. -
hunnylander
őstag
válasz
jolti05 #2600 üzenetére
Viszont én zenei szoftvereket használok, nem pascalt, és azokkal teszteltem a saját hallási képességeimet. Az jött ki hogy nem vagyik 'denevér'.
Azért a videókártyáknál kicsit más a helyzet. Ott a márkacégek is jelentős tervezési és gyártási aparátussal lépnek be, a chipgyártótól csak a fő egységeket kapják meg.
De viszont a logózás és becsomagolás költségkímélés miatt lehet az OEM gyártó feladata. A márkanév meg csak teríti. Ennyi kis vackot OEM becsomagolni, utaztatni, majd kicsomagolni, a márkacégnél a logózással és márkacsomagolással babrálni ésszerűtlen. Kizárt, hogy az OEM cég ne tudná egyből a legyártás végén egy márkadobozba csomagolni. Az csak papír, festék, meg fólia, oszt' mehet a Sennheiser logisztikai raktáraiba, vagy egyenesen a nagykereskedőkhöz.
Azonkívül nem minden példány lesz azonos minőségű abból a fülhallgatóból, valamelyik selejt lesz, valamelyik meg gyengébb minőségű és szelektáják és olcsóbban adják el (és a Creative ezt veszi tőlük). A formai hasonlóság nem minden. Lehet, hogy a Sennheiser számára tisztább rezet használnak, stb.
-
bwoay
nagyúr
válasz
jolti05 #2583 üzenetére
''The EP630/CX300 are a rebadge from a Japanese OEM producer called Foster''
Na igen, ennyivel, szerintem mondhatom azt, hogy okosabban vagyunk.
ezt már azóta tudjuk, hogy vili belinkelte az eredeti Foster füldugót kb tavaly.
de hiába mondjuk, mindig vannak okosabbak... ld hunny
hunnylander:
és a Creative Zen Aurvana kinek a selejtje szerinted? -
hunnylander
őstag
válasz
jolti05 #2576 üzenetére
6 Hz? Annak aztán sok köze nincs ahhoz, hogy milyen jól és tisztán szól egy füles, milyen a frekvencia visszaadási karakterisztikája, mennyi a harmónikus torzítása.
Az adatlapból nemsokat szűrhetsz le. Egyébként 20 Hz alatt meg már nem is hallunk. Arról nem beszélve, hogy még a hallható legmélyebbeket is rendszerint levágják/kiszűrőzik a zene maszterelésekor mert rossz hatással van a mixre, a hangok tisztaságára. Szóval a búgó/woofer-es mély hangok is magasabb frekvenciák a 20 Hz-nél.
[link]
[link]
A Sennheiser az egyik legelismertebb márka, és rengeteg füles tesztet és mérési eredményt láttam már életemben, mert zeneszerzéssel foglalkozom. AKG, Sennheiser, Beyerdynamic, Grado és még néhányan, ezek tudnak fülest csinálni, mert megvan hozzá a hatalmas múltjuk, tapasztalatuk és technológiájuk és a név is kötelezi őket. Tőlük minőséget kaphatsz. Viszont a Creative az a gagyiság csúcsmárkája. Ismertsége, népszerűsége már megvan, ebbe a piacba is belekezdett, mert zsírosfazék, fülhallgatókat eladni a sok MP3 lejátszó mellé, a vevők meg úgyis hülyék észrevenni, hogy pocsék terméket vettek, mert még életükben nem volt a fejükön vagy fülükben egy AKG vagy egy Sennheiser füles. -
bwoay
nagyúr
válasz
jolti05 #2576 üzenetére
ilyen ''szimpi-unszimpi'' meg ''adatlap'' irányelvekhez
nemigen tudok érdemben hozzászólni
hunnylander:
ha már a bölcsességet osztod, legalább tedd hiteles módon!
Egy OEM füldugóról van szó,
amit a Sennheiser cx300 néven hoz forgalomba,
a Creative-nál meg az EP-630 nevet kapta.
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest