- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
andor80
senior tag
válasz
laleeee #87804 üzenetére
Pedig nem egy füles van ami akár 100 óra bejáratás után mutatja meg önmagát teljes pompájában.Teljesen mindegy te mit hiszel azt a templomban kell.Érdemes egyszer megpróbálkoznod vele majd ezután megnyilatkozni.Abban igazad van sok darabnak elég lehet rövidebb idő is de ezt nem lehet általánosítani az butusság.
-
-
andor80
senior tag
-
Miskó
csendes tag
válasz
laleeee #87800 üzenetére
Nem mocsaras!
Az első órákban meg sem közelíti azt a hangot amit 200 óra járatás után mutat!
Én 200 óra után már elégedett vagyok, addig viszont már-már érezheti az ember, hogy rossz vételt csinált. Éjszakákon át a bejáratát első szakaszában különböző “zajokat” játszottam vele. Fehér, barna, pink. IsoTek bejárató lemeze is végigment párszor rajta. Majd közepes hangerőt állítva különböző zenei stílusban adtam neki szintén pár éjszakát! Minden nap kicsit emelve a hangerőt (kb 30%-ról szép lassan 60%max-ig)! Elképzelhető hogy fog még javulni. Bár én véglegesnek érzem már. Kb 1 hónap kellett neki. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
laleeee #87697 üzenetére
régebben valaki ajánlotta itt nekem (lehet pont te?), szóval berendeltem decemberben mind1ik illesztékükből 1-1 s-es és m-es verziót. a w01 volt, amiben a legjobban bíztam, mert eddig a wide bore illesztékeket nagyon csíptem, de BE-re nagyon nem jó... erősen vágja a magasokat. majd megnézem mit mutat a kc06a-val, ott úgyis picit túl harsány a teteje) de egyébként valóban nem rossz cuccok, kényelemre az Y01 a legjobb az tuti, hangra még tesztelés alatt (minimális különbségek vannak, így majd ha lesz pár órám, hogy nyugodtan, odafigyelve tudjam próbálni őket, akkor majd kiderül melyik a legjobb számomra
)
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #87688 üzenetére
DHL most épp, aztán holnap felkapják, és viszik, majd jön az új.
Némi évzáró csájna review idefér. Durva, hogy egy év alatt mi szemetet összehord a posta, idén nem tervezek ennyit, aztán majd jövő januárban visszanézve kiderül, mennyire sikerül visszafogni
A Tape Pro-t leszámítva mind simán csodajó EQ nélkül, de durva hogy egyedül a háttérben csillogó BL03-nál nincs panasz a gyártási minőségre. Sima fémházas 1 DD 2 pin, és működik. Még a másik háttérben lévő YBF is kockázatos az elcseszett MMCX miatt, a többi meg lottó. A Tulkuhoz került P1 is hibás volt eredetileg, FH3-ról is hallottam hibás csatlakozóra panaszt, Tape Pro pár nap utáni driver failure is fordult már elő másnál, ez az olcsóság ára. A garancia valamennyire működik, kezdik érteni a kereskedők, hogy a vevők könnyen tudják a panaszukat publikálni, és nagyjából megszűnt a pár évvel ezelőtti általános arrogancia, és szőnyeg alá söprés. Azért óvatosabbaknak egy Paypal vagy Amazon jellegű köztes réteg még nagyobb biztonságot ad, meg persze a kipróbálhatóság is komoly érv a hazai kereskedők javára, de jobbnak érzem ezt a kupacot, mint ha közel ugyanannyiért vettem volna egy kifutó Westone UM Pro30-at, amíg még volt. -
stellaz
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #87588 üzenetére
Azért 2 hasonló véleményt is nehéz találni, az egyik leírja, hogy a boosted bass filter fos (egyetértek), a másik arra panaszkodik, hogy semmit nem változtat a filter. Van egy BL03-hoz hasonló karaktere, emelt középmély, üt (high gain nem árt neki), és betolakszik a közepekbe (PEQ ide is segít), de nem lassú és mosott. Abban simán egyetértek, hogy nem egy ajánlott vétel a hangolása miatt, de ha a vételárat nézem (írtam anno, hogy 80$-ért kipróbálom), akkor a tér mélységében, elhelyezés pontosságában csak a Periodic BE tud hasonlóan jót, az összes olcsóbb hibrid és DD lapos, csak szélességben térnek el. Egyszerűbben befogadható egy jól hangolt lassú DD (BL03), de hallgasd meg minden EQ módosítás nélkül pl a Pink Floyd - Time elején a harangokat, többet mutat a jó, pontosan elhelyezhető 3D hangzásból, mint amit itt irogatok. Majd körbeadom ezt is próbálgatni kiváncsiaknak, ingyen objektívebben lehet fikázni. Azért ha 2020 legjobbját akarom összefoglalni, akkor még mindig egy 2019-es vásárlásomra nyúlok vissza:
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #87578 üzenetére
Random számok, amik EQ nélkül sem szólnak rajta rosszul:
Hol Baumann - Red Flower
Oak Pantheon - Sol
Ez pl különösen kellemes róla: Glenn Stafford - Public EnemyDe pl Igorrr - Barocco Satani meg hallgathatatlan róla alapból, korrigálva meg egyben van teljesen.
Akad mindenféle, aztán vedd azt is figyelembe, hogy ez is kényes az erősítőre, és nem mindenről szól ugyanolyan jól. Xelasteccel használom, balanced, 250mW, bármi hiányozhat nálad a 3.5mm iBasso dongle esetén. -
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #87576 üzenetére
Az a 2 tüske 2.4 és 4 KHz-nél a probléma oka, azokat visszavágva máris emészthető a hangja. Alapvetően EQ nélkül is működik sokféle zenével, de pechedre a legtöbb elektronikussal nagyon nem.
Aztán a magasak tényleg nagyon egyénfüggően értelmezhetőek, sokaknak semmi gondja azzal a két csúccsal, mást meg iritál. Én szeretem az egyenletesebbet, 5-6k körül gödörrel, másnak meg nem gond az sem, ha ott nincs visszavágva a hangerő, neked jólesik az annyira emelt basszus, amit én már csak nagyon kialvatlanul viselek el pár Dózsa megivása után (Unicum + espresso, ettől kel fel a paraszt).
Ugyanígy a head fi is zajos, és sokféle, de van már elég fülesed, hogy azokból tudd szűrni mások véleményét.Az enyém végtelenül egyszerű, ha spórolni akarsz, akkor itthon garanciával le kell csapni egy FiiO FH3-at, cserélni rajta kábelt, és abbahagyni a reviewnézegetést egy időre, sokkal jobbat csak sokkal drágábban, vagy sokkal később kapsz. A második Legacy 3-am egy kicsit jobb, mint az FH3, az elsőt egy kicsit alá soroltam, pont emiatt azt kockázatosabb hazai garanciaháttér nélkül ajánlani, plusz a FiiO magnéziumháza strapabíróbb.
A 70-es évekbeli felvételek meg tipikusan nem a szar hangminőségükről híresek. Valódi stúdiófelvételek komolyabb autotune és loudness belenyúlások nélkül, igencsak kellemes tud lenni néha. Elfér bőven az avant-guarde-barokk-opera-breakcore-metál experimental őrületeim meg a chiptune mellett.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #87574 üzenetére
Avagy van egyféle hallójárata, meg ízlése, meg milyen DAC/AMP láncra dugta az egyik/másik reviewer. Mivel a Linsoul árul FiiO cuccokat, az utolsó sorod végképp nem sokat befolyásolna, függetlenül attól, hogy nem igaz.
Ezt meg neked ideteszem (Tulku befogja a szemét), Tape Pro kicsit jobban kipolírozott hangzás. Nekem megéri vele szórakozni, mert ez az egyetlen IEM, amivel párnán oldalra feküdve sem változik a hangja, így meg igencsak kellemesen tud szólni mindenféle zenével, és sehol nem érzem offnak.
-
Tulku
veterán
válasz
laleeee #87511 üzenetére
Olyat mint ez biztosan nem adnék ki a kezeim közül...
3 armatúrás van, nyilván ez nem eladási, marketing topik, de nem ennyibe kerül...(mennyi ez pontosan?)
Teljesen más hangolás, más ügy...nyilván lehet egyénre szabottan is tervezni...minden megoldható...kicsiben a nagyobb bekerülési összeg mellett nagyon nagy előny az egyénre szabhatóság pl...ez egy 64audionál sem lehetséges, max ha szétkapom a shellt és áthangolom a váltót, csövezést, dampereket (tkp egy másik fülest készítek belőle...)
Most készítettem személyre szabott fülest, ott az egyik elvárás az 50+ ohmos rezisztancia, mert LG dac csak akkor kapcsol be vagymi...ez nyilván eltekerte az eredeti frekit, ezt hozzá kellett hangolnom... -
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #87508 üzenetére
Nem mind szar, de sok kockázatos, mindenképp szerencsejáték. Lásd pl az Urbanfun YBF-ISS014-et, ami nekem még mindig egy eléggé jó vétel 60$-ért, és nagyon közel áll a BE-hez, meg az FH3-hoz. És megvan a kockázata, hogy szarabb MMCX van benne, és kicsit megdobja az árát még egy TripoWin Zonie draút pl, ami azoknak szokott működni, akiknek az alap kábel nem.
De a BL03-mal is meg kellett dolgoznod kábel és eartip vonalon, mire rájöttél, hogy imádod. Ok, ott nincs kifejezetten minőségbiztosítási hiba, csak nem kéne annyi szemetet csomagolni fölöslegesen a fülesek köré.És akkor a Legacy 3, amiből te vagy hibásba futottál, vagy teljesen inkompatibilis a füleddel a kialakítása, ha nem volt nálad rendes basszusa. Az én első, korai szériás darabomnál is volt a két oldal hangja között egy 1kHz-es darabon némi eltérés, de nem annyi, hogy reklamáljak, postázzak, várjak.
Az újnál semmi, és imádom. Ránézésre, tapintásra is már jobb anyagból van a váza, a hangolása viszont nem változott szerencsére. Ez pont a Westone W30-al összehallgatva is igencsak jó füles, és jól megmutatja, hogy mennyit lehet spórolni a minőségbiztosításon meg a fejlesztésen. A ThieAudio leginkább úgy fejleszett, hogy néhány kulcsembert innen-onnan elcsábított jó pénzért, majd a tudásukat összeömlesztve gyorsan összerántottak egy komolyabb modellpalettát minden árszinten, általánosan bevált megoldásokat egybemixelve.
Viszont hiába dícsérik a Clairvoyance-t annyira, mégiscsak 700$-ért már nem körülményesen garanciáztatható dolgokat vesz az ember óvatos bizalmi viszonyra alapozva, -
válasz
laleeee #87508 üzenetére
Ezek azért megfizethetőek mert nincs komoly mérnöki munka mögöttük, pont az történik amit Tulku ír: "hányjunk be valamit egy 3D-s testbe gyártsunk belőle 2 hónapig a gyártósoron, majd adjuk el amennyit lehet". Nézz meg egy Westone W30-at mennyibe kerül (hogy ne keresgélj 500$), egy 64audio A3e (hogy ne keresgélj 700$) és így tovább. Kb ez az az ár, ami mögött van tervezés, tesztelés, gyártás, marketing költség + a végén haszon.
Aranyat lehet és érdemes ásni, így esett ki a sok fos közül a EZAudio D4, Bosshifi B3 stb, de el kell fogadni hogy a többség réz lesz vagy még az se, kavics.
-
Tulku
veterán
válasz
laleeee #87508 üzenetére
Mi a megfizethető ár és mi az olcsó?
Ezek mindenkinél mások, tehát eléggé szubjektív ügyek ezek...
Az emberek 97-99%-a megmarad ezeknél, vagy még rosszabbaknál, azoknak teljesen hiábavaló mindennemű érvelés, a többi pedig járja a saját útját - mint it is - aztán a lehetőségeknek úgyis a pénztárca és az életük szab határt... -
Tulku
veterán
válasz
laleeee #87500 üzenetére
BA-nál nyilván ezer ötletem volna, amiket itt látok azok nagy része a "hányjunk be valamit egy 3D-s testbe gyártsunk belőle 2 hónapig a gyártósoron, majd adjuk el amennyit lehet" kategória (mindenkitől elnézést kérek akinek szívügye az aranyásás).
Ha DD (Nova utalt rá, hpgy lyukak vannak itt ott) akkor gyakorlatilag lilám sincs, nyilván a membrán kivitelezése, anyaga, behelyezése ott a mérvadó...Ti is írtátok (én nem ismerem) ....a Periodic BE egy viszonylag jó füles....lehet kicsit ragasztgatni, tip-et cserélgetni, de alapvetően jó...na itt kellene akkor szerintem meghúzni egy határt, tehát ami ez alatt szerepel azzal hosszú távon nem foglalkozni (vagy megírni, hogy NE!....amit jelen esetben Nova nagyon ésszerűen le is írt).
Sajnos a kincsvadászat rendre nem vezet eredményre, gyakorta trombitarezet talál az emberfia arany helyett...de hát ilyen ez a popszakma
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #87474 üzenetére
A kábele csodajó, nem mikrofonos, nem csomósodik, nem merev. Tapintásra nem a legpuhább, az earhook pedig egyáltalán nem szoros, sőt, ha nincs rajta a kábel teljes súlya, akkor nem ér hozzá a fülemhez, általában inkább fájni szokott hosszabb hallgatás után a túl feszesre vett hook..
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #87455 üzenetére
Egyszer egy világjáró sorozat műsorvezetője megkérdezett egy skorpiót főzögető nénit valami nagyon félreeső szigeten, hogy írja körül nézők kedvéért valami máshoz hasonlítva, hogy milyen ízű. Erre a néni rávágta, hogy olyan, mint a pingvin.
Na ez olyan, mint a Periodic.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #87348 üzenetére
Télen tök jó, fűt. Nyáron is jó, de csak akkor, ha sarkkutató vagy. 56-60 fok környékén üzemel, ami már fájdalomküszöb környékén van. Meg a hangerőn is vissza kell fogni, mert hajlamos 3A-nál többet kérni, amikor a telefon ezt nem adja le. Akkor beesik az 5V, lefagy a DAC, és teljes hangerőn sípol a füledbe, na az jól jelzi, hogy nem akarod ezt
Viszont ha már, E1DA 9038S Gen3 az közel olyan erős, nem fűt annyira, visszafogottabban szívja horpadtra a telefon akkuját (PDV2 az percenként 1%-ot lehúz), szóval van hordozható értelmesebb cuccuk.
A Tri I3 meg tipikusan egy konkrét hangerőn szól jól, ha te nem azon hallgatod, akkor elcsúszik a planar és az armatúra dinamikája egymáshoz képest. Azért ritka a planar drivert tartalmazó hibrid, nagyon más erősítésigényű, mint a DD és a BA. -
-NoVa-
veterán
-
kamikaze7
tag
válasz
laleeee #87340 üzenetére
Ez a believenek a graphja, többen fórumokon kritizálják, erre is kábel és illesztek cserét javasolnak, csak plus erősítővel szól jó , állítólag telorol, dongelrol gyatra, egy L30 ami már jól meghajtja.Nem hallottam, csak többen kritizálták, még Larry Fulton is, aki segített a tuningolásában a kbearnek, meg most amúgy is áll körülöttük a bál a dn2 miatt, meg ugye a Larkban is volt az a 4k peak, amit re tuningoltak.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #87247 üzenetére
Nem. Max a P1-hez egy kábelt, de semmi friss értelmes árú izé nincs. Kaptam 30%-os kupont 200$ fölötti bármire a Linsoulnál, de ha most lőném el, nem kapnék sokkal jobbat a meglévőknél, majd jövőre valami újdonságra.
Persze az eredeti kiváncsiságom témája megvan, azaz lőttem nemrég 80$-ért egy Tape Pro-t, valamire jó lesz. Szerintem idén már nem ér ide. -
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #87156 üzenetére
Az ISN nem erősebb az FH3-nál, csak kicsit máshogy tálalja. A Thor Mjölnir lenne a tippem, de ahhoz szerencse is kéne, eléggé hamar szétkapkodják, ha utángyártanak egy-egy sorozatot.
A másik opció egyszerűbb, FH3 + EQ, vagy bass-boost képes forrás. Bármennyit elbír, ízlés szerint.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #87139 üzenetére
01 lesz a neve, nem összekeverendő a BL-01-el. Kb úgy néz ki, mintha a P1 LDS-t szedett volna. Elvileg ergonómikusabb, jobban illeszkedik, kicsit javítottak ott, ahol a 03-at kritizálták, nem változtattak sehol máshol a hangján, úgyhogy jó kis izé lesz. Most kihagyom, a Tape Pro-t még meggondolom, de csak mert Elstat driveres cuccom még nem volt.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #87087 üzenetére
Azt már tapasztaltad, hogy van a kábelek között hangzásbeli eltérés. Ha hozza a szükséges specifikációkat, akkor minimális, de van. Alapvetően valahol 8$ és 30$ között megvan a lépcsú nagy része, fölötte már apró, egyre kevésbé érzékelhető eltéréseket lehet vadászni, vagy épp az adot füleshez, adott zenéhez adott ízléshez legmegfelelőbb karakterisztikát, és mellette persze a puhas, könnyű, hajlékony, nem csavarodó kábel, adott karakterisztika mellett, stb. Hallom a különbséget a 30 és 50$-os kábeleim között is, de nem akkora, hogy mindenen lecseréljem 50$-osra, és átadjam az "olcsó" kábeleket a korróziónak.
De nem fog megmenteni egy nem megfelelő fülest egy 800$-os kábel, csak kihozhat egy jóból valami olyan többleet, ami kevésbé hangsúlyos mással.
-
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #87065 üzenetére
Főleg klasszikus rockot és rapet hallgat, nem zsúfolt elektronikus zenét, tehát nála eleve DD vagy DD+X hibridek férnek oda, a tiszta BA nem, valamint nem a sebesség/technikai tudás az első, hanem a tonalitás, mindenek felett. Ez is egy jó, valid szemlélet, a BL-03 és az YBF is eléggé jó cucc az ajánlottai közül. Ha technikaibb listát keresel, Crinacle, elektronikus zenéket preferáló listáról nem tudok.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #87017 üzenetére
Aztán dugj rá valami kevésbé érzékeny, vagy nagy ellenállású/mindkettő fülest vagy fejhallgatót, és rájössz, hogy az a 80mW csak a telefonról is egész jól hajtható IEM-ekhez tűnik nagyon soknak. Nem a hangerő, sokkal inkább a halk hangok dinamikája, az egész zene testessége alacsony/közepes hangerőn javul.
-
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #86907 üzenetére
Gyári kábellel nézte, mondtuk a véleményünket róla. Aztán gondolhatod, ha úgy pozícionálja, hogy a legjobb FiiO, az FH5 és 7 mellett nem nevezném lehúzásnak, avagy ismerni kell a reviewert. Ha a Z1R / MEST árszintjéhez mérjük, meg a többi 1000$-os trybrid felől közelítünk, akkor nem szabad túlpontozni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest