Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
válasz
fericske #82702 üzenetére
Kicsit próbálom áltudományosan görbék alapján előre megtippelni a hangját, sajátokhoz viszonyítva. A kék-piros a P1, a kékes-mustársárgás az a C16, a zöldes-az F9. Azon túl, hogy mindhárom egész más technikával dolgozik, a sajátokból a C16 adja vissza az élő felvételeket, és az illeszkedik jobban a P2-éhez. Kollégáé már úton van, ha megjött, kipróbálom végre élőben is
-
fericske
addikt
válasz
fericske #82463 üzenetére
No megjött a Tinhifi P1.
Most csak pár gondolat, majd valamikor később bővebben.
2 órája dugtam be a fülembe, azóta is úgy vagyok.
Most kivételesen osztom "Z" véleményét.
Brutál jó cucc aprópénzért.
Nem tudom mennyire bejáratás igényes, nem érzem, hogy be kellene járatni.
Olyan a tuningja mint a Quad planárnak.
Kiegyenlített, neutrális, enyhén meleg karakter.
Kristálytiszta nyílt hang széles középpel, csilingelő magasokkal, háttérből szóló súlyos mélyekkel.
Tényleg olyan mintha az Era1-et hallgatnám kicsiben.
Egy kis Quad hang utcára
Szerintem nincs gond a térhatásával sem.
Must have darab. -
vicze
félisten
válasz
fericske #82552 üzenetére
TWS-t nem úgy gondoltam, hogy 100%-osan azt hallgatni, hanem inkább mint kiegészítőként, ha éppen az a kényelmes.
Nyilván a méretből eredően az általad írt szintet nem fogják megütni soha. Gyakorlatilag annyi törtnéik, hogy a piac erőseben kettéválik, a minőség teljesen megmarad a vezetékes vonalon, a tömegtermékek pedig kivétel nélkül vezeték nélküli lesz. Az alsó kategóriás vezetékesek(100$ alatt) meg fognak szűnni 5-8éven belül elég jó eséllyel.
-
vicze
félisten
válasz
fericske #82547 üzenetére
Amennyiben BT-n az AptX-es hangminőség elég neked, akkor szinte biztos, hogy lesz olyan, amit elfogadható hangú kompromisszumnak találsz, mondjuk nem lesz olcsó.
150mAh-s aksi van az órában, az tölti a füleseket és az órát is, ami ennyiről menne 7napig, ha nem töltöd vele a füleseket.
-
vicze
félisten
válasz
fericske #82542 üzenetére
Van pár problémám a dologgal.
Hogy megint egy már teljesen kész termékre van Kikstarter, tehát az ég világon semmi más mint marketing célja van a kampánynak. Nem pénzre van szükségük, hanem hírverésre.
Már konkrétan vannak review-k, úgy hogy a támogatók nem kapták meg, ami elég etikátlan, megint csak marketing.
Specifikációk össze vissza vannak. Az 5,5óra üzemidőt egyik teszt se erősíti meg, és inkább 3 jobb estben 4óra. LCD van írva tesztek OLED-et írnak... Meg ilyesmik, van még pár.A legnagyobb problémám vele a valós praktikusság. Cipelsz a karodon úgy 50+g-ot, ami 3x vastagabb mint egy óra. Ezzel már elve vannak problémák, de ebből az egyik az üzemidő. Gyakorlatban a megadott specifikációk alapján 1x lehet feltölteni a fülest amennyiben használod, és ezzel egyben le is meríted az órát.
Mi nyer ezzel az ember? Nem kell valahol zsebben egy általában kicsi töltő dobozt magaddal vigyél, cserélebe a fitnesz órád bazi nagy, hamar lemerül és még a füles se bírja sokáig? Naponta tölthetsz 1 eszközt, ahelyett, hogy 2-t töltenél hetente, 4-5 naponta. Egyszerűen jóval többet vesztesz, mint nyersz a dologgal. -
Yeffy
veterán
válasz
fericske #82289 üzenetére
Egy kis heads-up, ha erdekel teged, es/vagy a tisztelt nagyerdemut.
Sikerult sokkal jobb hangkepet elovarazsolnom a fulesbol, a basszus most mar olyan, amire szamitottam, a tobbi hangsav is jonak tunik!
Bizom benne, hogy mind a tovabbi EQ reseteles/baszkodas, mind a ~40 ora bejaratas 4/5 hangeron segitett ebben.
Van egy ket zene, aminel ilyen alapzaj szeruseget hallok, amit az elozovel nem, ezt ertelmeztem korabban "rajta levo fatyolnak" szerintem, de nem mindegyiknel van, ugyhogy ez gondolom azt jelzi, hogy a forrasfajl-lal van gond, mondjuk szar a kodolasa. MAjd keritek jobb minosegut.A fulbogyeszekbol meg a nagy lyuku, kozepes meret nez ki jonak, az a premium is allat, nagyon jol korbeszigetel, csak mivel ilyen szivacsos, tartok tole, h hamar megadja magat (napi tobbszor rakom ki/be a fulembe a fulest), igy egyelore visszaraktam a csomagolasba.
Tovabbi erdekesseg, hogy kaptam egy mobilokhoz valo jack adaptert (is), aminek nem ertem az okat, miert, ha azzal hasznalom, olyan lesz a hangja, mint amikor csak felig van bedugva, es ilyen szakadozo. Mindegy.
Koszonom a segitseget Mindannyiotoknak, ugy nez ki, jo kis fules lesz ez!
-
vicze
félisten
válasz
fericske #82289 üzenetére
Szerintem egyrészt félreérted, másrészt ez elég általános olyan márkánál, akik adnak a hangzás személyre szabására.
Itt nem a belső átmérőről van szó. Hanem különböző szűkítésről. Még a Sennheiser is ad különféle szűkítéseket bizonyos fülesekhez. Dunu/Fiio is két különböző keménységű szettet ad a legtöbb füleséhez, aminek a szűkítése némileg más alakú, állatában ezek a "bass" illesztékek. -
-
Yeffy
veterán
válasz
fericske #82264 üzenetére
Koszi ismet a reszletes hozzaszolast!
Most epp "jaratom" mar vagy 2 oraja, 4/5 hangeron, kicsit huzkodva az EQ-t.
Amugy most mar, mint ha kezdene kicsit jobb lenni, allitgattam megint kicsit a beallitasokon, ugy nez ki, ennek a magaskiemeleses ("fel V") valahogy jobb, mintha "tisztitana" a hangot.
De meg mindig, mint ha lenne valami "fatyolreteg" a hangzason. Nekem fura. Mint amikor pl foliat rajtahagyod a kameralencsen. Mintha visszafogna.Meglatom, milyen 50-60 ora jaratas utan. Ha nem javul, akkor szerintem visszakuldom, csak nem tudom, mi mast nezhetnek helyette, jonak tunnek az altalad javasolt Final fulesek is, de nekem kell a taviranyito a telohoz. Es nem csak az egy, hanem a 3 gombos...
Na mindegy, majd lesz valahogy.
Akkor ezt is full hangeron jarassam be mondjuk?
-
Yeffy
veterán
válasz
fericske #82114 üzenetére
Oh, okes, akkor az F szeriat szerintem leveszem a listarol, es atteszem ezt az Mg-t.
Van ebayes boltjuk is? Meno. Meglesem kesobb azt is.
Nem tudod, ezek a refurb-ok ugyanolyan garival jonnek, mint ha vattaujat vennek? Gondolom nincs egyeb kulonbseg kozottuk?Szivesen elnek az ajanlattal, de nem vagyok Londoner.
Kicsit SW fele vagyok.
-
Yeffy
veterán
válasz
fericske #82112 üzenetére
Koszonom a reszletes kommented ismet, es a "meltato" kovetkeztetest, talan nem vagyok nagyon botfulu.
Igen, ez teny.Ne erts felre, veletlenul sem akartalak ketsegbe vonni, nyilvan Te/Ti jobban ertesz/tek a temahoz, mint en, azert is irtam.
Penztarcam az olyan kb £110-130 kornyeke kb (mondjuk 40-50k HUF), ahol [nezelodok] . Szerintem ennel tobbet 320-as mp3 source fajlokra, nem is profi eszkozrol (meg ha beszerzek kesobb egy portable DAC/AMP-ot, ami tervben van), nem hiszem, hogy erdemes kolteni. Tudnek, csak minek. Szerintem.Akkor most a kalapban ezek vannak: E50c, E80c, E11D (Type C) (?), Final E2000C, E3000C, Audiofly AF56M.
A nagyon vegen esetleg meg a Final F3100 £159-ert, ha az megeri? -
Tulku
veterán
válasz
fericske #81884 üzenetére
Soundmagic füleseknél én spec eléggé éreztem, armatúrások (!) közül két esetre emlékszem; UM pro50 mikor először megszólalt, vissza akartam küldeni, mondván hibás, de 5-6 óra múlva kezdtem megnyugodni, jöttek a középhangok....aztán az U18t volt az igazi meglepetés...2-3 óráig semmi mély....a második harmadik napon jöttek meg igazán (ekkor volt a találkozó is) aztán kissé túltolta...el is adtam...
-
Tulku
veterán
-
vicze
félisten
válasz
fericske #81410 üzenetére
Személyes véleményem szerint úgy 5 TWS után azt tudom mondani, hogy ha értelmesen van megcsinálva hangra, max. izélés szerinti különbség lesz a 50-150$-os kategóriában, sőt még akár a 30$-ban is, a hangminőségben. 200+-nál már lehet jóval több extra.
Ha jól túl van tolva a basszus ajnározva van, ha meg lapos akkor meg szar nagyátlagban.De egy TWS elsősorban szerintem nem feltétlen csak erről szól, mivel egy nagyon technikai eszköz, nem csak egy sima füles. Pl. a kis Bragi-t 1,5éve gond nélkül használom, és valószínű még 2-3évig így működne. Na mot egy 30$-os meddig fog működni? Elég magas százalék az első 6 hónapban már feladja, és veszed a másik, meg a másikat stb...
Ez az egyik része, a másik pedig a funkcionalitás és üzembiztonság, esetlegesen a támogatás.Igazából pontosan ugyan az a helyzet mint a BT füleseknél, nincs különbség hangban, a 10$ és a 100$ között, ha egy kicsit is értelmes, de nagy különbség van, a tartósságban, az üzemidőben, a jelerősségben, a támogatásban.
Másrészt a gyártók nem tekintik minőségnek a kategóriát elve, így szinte mindegyik nevesebb is csak átcímkéztet valamit és kb. egyáltalán nem érdeki, hogy hogyan szól, mert egyáltalán nem számít, hogy ahogy a többségnek a füles hangzása se számít.
A Bose TWS-nek általánosan nem jó hangja van, vagy hát a 50$ kategória. -
Pierre75
senior tag
válasz
fericske #81278 üzenetére
Még pár kérdést engedj meg:
néhány hete akciózta az RHA a T20-at, ami úgy egy árban mozgott Mg-vel. Melyik füles hangzását tartod jobbnak? A T20 bár csillapították a T10-hez képest, azért magasnál sziszeg. Az Mg is?
Mennyire gubancolódik az Mg kábele?
(A Periodic esetében számíthatunk vmi akcióra?) -
vicze
félisten
válasz
fericske #81267 üzenetére
Én a HWA-nál a product findert szeretem, mert kilistázza az össze vevő eszközt...
Fogták az LDAC-ot nyomtak egy copy pastet, olyan kínaisan... -
-
-NoVa-
veterán
válasz
fericske #81259 üzenetére
Akkor emeltebb áron az ES100, és még mindig azonos végösszegből van balanced outputod is. Nekem teljesen jól működik a BTR3, egyedül a HWA codec problémás, de az másnak más eszközzel is.
Szlovén ismerősnél meg régi firmware-el jött Amazonról, és a frissítés el is intézte, küldhette vissza. Szóval valószínű, hogy én eleve újabb HW verziót kaptam, ami nem csak papíron szép. -
darvinya
titán
válasz
fericske #81143 üzenetére
T10 után nagyon nem ér ennyit, főleg ES100 nagyon sok köröket ver rá.
FIGYELEM! AZ RHA jótállási / garanciális feltételei megváltoztak 2018 január 1-től!
Az RHA termékekre a Muzix Group Kft. 1 év garanciát vállal, amelyet a Muzix Group Kft.-hez bejelentett jótállás igénnyel lehet érvényesíteni. A gyártó az RHA termékekre további +2 év garanciát vállalhat, amely gyártói garanciáért a Muzix Group Kft. nem tartozik felelősséggel. Így az esetleges gyártói +2 éves garancia igény érvényesítéséhez a gyártóval kell felvenni a kapcsolatot, az alábbi linken elhelyezett magyar nyelvű támogatási felületen keresztül:
https://www.rha-audio.com/contact/support
FIGYELEM! Mivel minden egyes meghibásodást a gyárt saját maga vizsgál be - és a termékek kiküldére kerülnek Angliába - ezért javasolt az ügyintézés gyorsítása érdekében közvetlenül a gyártóhoz fordulni az egy éven belüli garanciális ügyekben is!
-
gaben22
senior tag
válasz
fericske #80872 üzenetére
Köszi mindenkinek még egyszer a segítséget. Nagyon vonzott volna egy nem kommersz márka (pl. az Acoustune HS1551CU, japánokkal elfogult vagyok bármiről is legyen szó
), de Amazonról kényelmes volt rendelni, tudom, hogy ott garancia se problémás és muszáj voltam dönteni, mert még ugye ide is kell érnie, bejáratás stb... 1 hónap múlva meg elutazok. De majd egyszer lehet emellé lesz valami másik.
-
gaben22
senior tag
válasz
fericske #80860 üzenetére
Köszi a választ. Sajna ahogy nézem kapni se lehet őket itthon
. Nem feltétlen van kifogásom a külföldi rendelés ellen, bár akkor (garancia meg egyebek miatt) EU-n belüli Amazon lenne kényelmes. Acoustune HS1551CU elég masszívnak tűnik. Olvasgattam róluk, Final E5000-ra azt írják eléggé "kihallatszik" mit hallgat az ember. Ahogy a régi mondás tartja így a mellettem ülő is jó zenét fog hallgatni, ha akarja, ha nem
. De ezt ugye nehéz megítélni látatlanban mennyire zavaró. Hátha van még pár lehetőség ebben az ársávban aztán csak sikerül abból választanom egyet.
-
Tulku
veterán
válasz
fericske #80793 üzenetére
Ha annyira jó, meg kell venni és meghekkelni CIEM-nek...
Nem látok lyukat a testen...
Frekigörbe 2,5-nél és 4,5-nél csúcsododik, azt látom ebből, hogy visítani bizton nem fog, inkább egy jókora közép tető töltet van benne...talán ettől él az egész...a mély a szokásos, nem mélyhiányos...
-
törölt tag
válasz
fericske #80468 üzenetére
Az ízlés az szubjektív
Rajtam kívül kb mindenkinek a világ legjobb fülese volt a topiklakók közül az U18, akik hallgatták.
Az ilyen egy armatúrás megoldásokkal szemben elég szkeptikus vagyok. Bár most a CA is kihozott egyet, nem is mérik olcsón, és állítólag a legjobb fülesük
-
vicze
félisten
válasz
fericske #80354 üzenetére
Érdekes, OEM termék amúgy. 75-80$ körüli árral, 2018 októberi amúgy.
60mA-s aksival 5-7óra üzemidő kicsit hihetetlen úgy, hogy BT-t használ mindegyik egymás közti kommunikációra is. A 3 tűnik reálisnak.
Mivel egymástól függetlenül is lehet működtetni őket, így képbe jönnek a kapcsolódási problémák, mint minden ilyennél. Pl. a Sondecore amit Falcon linkelt jónak tűnik mégis az Amazon review-k alapján ugyan úgy küzd a kapcsolódási problémákkal, mert BT-t használ kid a két vevő.Vannak mindenképp nagyon jó pontja, pl. hogy BA, hatalmas töltő tok, minőségi kialakítás, anyaghasználat, IPX7 kiváló.
Viszont sajnos a jó hangminőséget kivéve nem vagy előrébb vele, mint a 10-20$-os társaival. -
Tulku
veterán
válasz
fericske #80156 üzenetére
Szerintem átlag telefonban sem foglal el több helyet az alaplapon a da szekció....
Mondjuk ha a digit jelet a felső részig elvezetnék és ott egy leheletnyit nagyobb helyen gazdálkodnának, akár jobb hangot is létrehohatnának mint a szokvány telefon hang...a lehetőség adott...
A Vicze által nekem átadott H2 sem volt nagyobb területen, itt ugye a táplálás is meg van oldva...meg BT vevő sem kell...tehát akkor hajrá....
-
contaxg
veterán
válasz
fericske #79977 üzenetére
Egyet?
De nem is ez a lényeg, hanem a füles zéró bejáratással is teljesen hallgatható. Olyasmi a hangja mint a Final Audio zárt fejesének, amit mostanában hallottam (finoman meleg, kellemesen nyílt, színes (de nem színezett) és dinamikus. Egy kicsit bénáztam a behelyezéssel, de végül is kényelmes, ami azért szokatlan, mert a Shure 530 óta nem volt ekkora bigyó a fülemben, de az legalább kényelmetlen is (büntiből a fiókban porosodik)
A kábele cserélhető, de oda még nem jutottam el, hogy miként mert vmi jazzt hallgattam vele a rádióból és ez teljesen lekötött. -
darvinya
titán
válasz
fericske #79540 üzenetére
Engem az zavar, hogy mutatnak egy egyénileg építhető fülest, miközben adott fix részből áll és valójában csak cső filter ami változtatható, mint legtöbb ilyen kiképzésű fülesnél.
Ebből jönnek majd később felhasználótól rossz visszajelzés, mert 1 típus alá rakott 3 típus felértve méregetik össze.Mitől nincs ujja?
Mert apró dolgokat épít, stb.? -
darvinya
titán
válasz
fericske #79538 üzenetére
Make1 valójában 3db BA-s, csak 1 egységbe építve.
Itt nem elektronikai tunigról beszéltem, hanem lego elvén ne csak össz filter legyen, hanem elemenként.
Pl: BA-n ninca filter, de DD-t filterezve, stb. variáció
Mert ez így csak 3 féle termék, aminél cserélhető vetőcső filter van, mint legtöbb hasonló terméknél.Számomra ez megint marketing duma.
-
-
Boba0514
tag
válasz
fericske #79457 üzenetére
(#79460) monti0222w
Köszönöm mindkettőtöknek az ajánlásokat, az Advanced és a Nuforce is tetszett, de a beszerzési nehézségek miatt inkább nem vállaltam be egyiket sem.
Döntésem végül az RHA MA750 Wireless-re esett, mivel akciós volt, és így alig drágább az MA650-nél (90 helyett 100 font). Ma megérkezett, pár órát hallgattam is, nagyon tetszik, bár talán még be kell járatni egy kicsit
-
Tulku
veterán
válasz
fericske #79334 üzenetére
Nos...
1. alapvetően ha neked tetszik nincs miről beszélnünk...nem azért írtam, hogy fikázzak...
2. nyilván azért vágtad le mert a füled belül nem olyan formájú, hogy elviseljen egy ekkora lyukat, ezért is rossz neked a bogyó (nem egy nagyjából kerek, kör alakú vályat, hanem egy laposabb ügy)
3. az illesztékek is módosítanak a hangképen, sokuk túlnyúlik a vetőcsövön, neked ezek szerint ennél a fülesnél bejön az a hangkép ami a vetőcső végéről szól...
4. nyilván jobban tart mint a szilikon tip így is, azért írtam amit írtam, mert pont az a része hiányzik, ami a legbelső részekhez vezeti a hangot, azzal nyilván sokkal nagyobb a stabilitás, de ennél a vetőcső vastagságnál nálad elvékonyodó hangképet ad...tehát dinamikusra nem ajánlott a mélyebb részeket tartalmazó nálad...
5. gondolom azt is tudod, hogy ez egy mintavételi mold anyag, egyáltalán nem tartós, erősen morzsolódik, ezt használják a szilikon vagy akril test alapanyagaként..sajnos nem lesz hosszú életű, de gondolom csak a kísérlet miatt kellett... -
Tulku
veterán
válasz
fericske #79329 üzenetére
Félkész állapotban rossz helyre fúrtad a lyukat, ráadásul elég kis átmérővel...ez volt a baj...
Vicze: Ez Fericske beírása után úgy hatott rám így minden előzmény nélkül, mintha egy közvetlen kémüzenetet hagytál volna fent véletlenül...sokat kellett gondolkodnom, hogy kitaláljam mit takar
-
-
darvinya
titán
válasz
fericske #79194 üzenetére
Kíváncsi vagyok rá mit tudna.
Bár, nemrég meghallgatva valódi balanced fejest, hozzávaló berendezéssel, mert mással nem ad ki hangot.
Mint megtanulmányoztam/megtudam, hogy ilyen fejes csak 5 PIN-es XLR-rel lehet felszerelni, mert ezekben nincs álló mágnes, amit csak ennyi érpárral lehet megoldalni a működtetés.
Másik az eszköz, ami megszólaltatja, mert az állítja/állítható be állórész-membrán tekercs milyen lecsengéssel-mikor-hogyan dolgozzon.
Egyszerű 3 PIN-re alakításkor nem szólal meg, mert nem képződik viszonyításos ellenütem, ami által hanghullámok keletkeznek.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest