- Yettel topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
válasz
-NoVa- #86467 üzenetére
Nekem a Comply gyakorlatilag 1 het utan foszlani kezd, neha azt erzem hogy complyra keresek. Pedig vigyazok ugyan ugy a cuccaimra en is mint Te, de a comply katasztrofa.
Legutobbi Comply setem nagyjabol 3 hete vettem (6darabos ugye) es meg 2 van benne de ugy, hogy ma mar lattam hogy a fulesemen az egyik keresztbe el van repedve szoval az mar ma cseres lesz. -
válasz
-NoVa- #86445 üzenetére
Mármint nekem van mindkettő
Szokásos earbud, nem izolál rendesen de jól szól egy telefonról is (earbud mértékkel, hallottam jópárat, de ár/(hang)értékben magasan nyerő a Monk és a kábel is elfogadható minőségű és tök egyszerűen cserélhető).
Earbudban a legjobb hang eddig a Hifiman ES100 volt, de az csak asztali erősítőről volt hallgatható és kritikán aluli volt az építési minősége. -
laleeee
őstag
-
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #86424 üzenetére
Lehet bármi, de az nem pár decibel, hogy ibassóval hallgatva pl ez[link]
,amiben tengermély subok vannak,és amit az ibasso jól kontrollált basszusa tökéletesen visszaad, az l3-ommal a mély hangok alsó felét egyáltalán nem hallod. Ezt nem természetesnek nevezném, inkább sz@rnak. És ezt hifis vonalról megközelítve mondom 😜 -
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #86424 üzenetére
Sajnos ez a P1 shell kialakítás sok embernek baromi kicsi....tudom, sok kis fülű egyén rohangál, de hidd el tapasztaltból írom, hogy nem ennyire sok....ez nagyon kicsi test és a vetőcső nem ér be sokaknak, amiből következik, hogy hulladék a kapott hang...
P1-et megcsináltam CIEM-nek, utána ismertem el a képességeit... -
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #86421 üzenetére
Az tudtam hogy a p1-en nincs basszus, de erre azt írtàk hogy balanced,ami a gyakorlatban azt jelenti hogy kevés basszus ,zéró szub basszus és ha felhangosítod, bádogbili magasak 🌝 Pedig még Sedna earfitet is vettem hozzá. Max 50 dolláros iemek színvonala ez. A steampunk kinézet hiányozni fog viszont👌
Onkyo playeren eq-val jó lenne, de tidalon ,deezeren,spotifyon nincs eq, úgyhogy nekem ez felejtős. Head-fin is sokan panaszkodnak a basszus hiányára és hogy könnyen törik a qdc foglalat. Isn h40-re lehet ránézek jövőre , de most a blonnal és az ibassóval jól elvagyok. -
-Skylake-
addikt
-
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #86389 üzenetére
Magas hangok szeparációjában a legjobb a blon amit eddig hallottam, ezért volt nekem csalódás a cca és a revonext,mert megannyi driver , de sehol nincsenek részletességben az it00-hoz és a blon-hoz képest. Nagyon várom az L3-at is, az már "igazán jó" hibrid szerinted ?
-
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #86379 üzenetére
Én is imádom, kezd bejáratódni ,ma egész délután azt hallgattam, teljesen más hangolás mint az it00, örülök hogy van mind a kettő, de mikor a blonról a fülemben marad a két eartip amikor kiveszem, és nemcsak a spinfit 145, akkor azért lehúznám a vécén őket szívesen
Az ibasso símogat ,a blon üt, a lehető legjobb értelemben,még a közepe és a magasa is punchy, régen dolgoztam Szegeden egy "diszkóban",
Electro-Voice hangosítás volt, arra emlékeztet nagyon a hangja. Az ibasso lényegesen technikásabb és kényelmesebb cucc azért,de a blon csilingelő magas és üveghangjai páratlanok szerintem, ha csak az egyiket választhatnám nem tudnám eldönteni hogy melyik legyen az. -
-
stickrs
senior tag
-
stickrs
senior tag
válasz
-NoVa- #86344 üzenetére
Csütörtökön jön egy linsoul kábel (tripowin), de ami érdekes, hogy ma 2 órás edzés alatt csak 1szer fordult elő egy pillanatra, hogy elhallgatott a bal oldal.. a hangja pont olyan ami nekem bejön már most is, atomstabilan áll a fülemben is, szóval ezen kívül nekem ettöl jobb/drágább teljesen felesleges lett volna.
-
darvinya
titán
válasz
-NoVa- #86332 üzenetére
Marketing.
Ahogy Tulku fórumtárs írta, egy halláskárosodás védelem miatt visszafogtak mindent.
Ezt oldják fel.
4 DAC is marketing, mivel egy digitális -analóg feldolgozó egységtől nem lesz erősebb semmi, ahhoz erősítő kell, ami eleve adott minden készülékben.
Csak kérdés miként van kivitelezve. -
s4tch
veterán
válasz
-NoVa- #86277 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá azok kedvéért, akik nem feltétlenül értenek audiofilül, hogy a frekimenet csak egy paramétere egy eszköznek, még ha az egyik legfontosabb is.
Az a Periodic BE nem véletlenül kerül annyiba, kegyetlen jó füles, senkit ne tévesszen meg, hogy "csak egy szimpla DD".
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #86234 üzenetére
Beárazásról max privátban, mert a gyári ára igen húzós lesz...még vezeték nélkül is 150 (+Áfa) fölött van a nyersanyag ár...
Know-how, megalkotás pedig még nincs sehol...
De azt hiszem ezt érdemesebb lesz majd (akinek tetszik) CIEM formában megkaparintani, mert úgy adja ki az össz minőséget...persze univerzális előnye, hogy bárki meghallgathatja... -
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #86230 üzenetére
A headfin mindenkinek ez a véleménye kb:
"For many on this thread the it00 is a step up, and the original reviewer @audio123 thinks it is. Taste is not a universal but I have 2 Blon 03 sets, recabled and retipped and I think they are fantastic. I have the it00 and I think it is better in every department."
Én elbizonytalanodtam -
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #86230 üzenetére
Nem tudom,visszaküldtem a Muzixba ,mert lötyögött az egyik csatlakozója,meg pukkadozott is ,gondolom az a driver flex. Remélem küldenek egy újat vagy különben elállok a vásárlástól, ha lehet. Amennyire emlékszem az ibasso hangjára, lehet hogy tényleg gyengébb mint a blon
persze ezt majd akkor tudom megmondani amikor egymás mellett van a kettő. Durva amúgy hogy a blont 7 ezerért vettem az ibasso-t meg pont négyszer annyiért ,28.000.Lehet hogy arra sem ártana egy normális kábel mert nagyon gyalázatos a gyárija. A blon már két napja fenntartja a figyelmemet, az ibasso-t már egy nap után úntam.
De nem tudom még, térjünk erre vissza majd a jövő héten.
-
lapalapa
senior tag
válasz
-NoVa- #86179 üzenetére
Hát én is rendeltem, megjött pénteken, azóta élünk együtt.
Nagyon jó!
Szép hangja van, nagyon jó basszussal. Nagyon jól illeszkedik, nem sok fülesem közül ez a legjobb, nem könnyű kivenni a fülemből.
CP145, CP500-al próbálgatom, lekapcsolt bal switch-el.
Ha kategóriába kéne sorolni, akkor a "rendkívül jó hifi" címet kapná tőlem.
Azért varázslat nincs, ahhoz gondolom jóval többet kell fizetni, vagy P1. -
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #86170 üzenetére
Hát én a Blont tudod hova helyzem; nem tud megbirkózni egy mozgalmasabb zeneszámmal, káoszba fullad, minden baja van. Ennek a széles hangszínpad és a tiszta közepe [link] ami egyből feltűnik, kisimulnak az idegeim tőle nem úgy mint az eddigi füleseim rikácsoló magasaitól, habár a c12-t elhagytam, a A Revonext-et meg odaígértem egy haveromnak. Eddig a legjobb amit hallottam, aszem megtartom.
-
stickrs
senior tag
válasz
-NoVa- #86150 üzenetére
Köszi, akkor maradok az eredeti kábelnél. Egyébként ma kaptam mailt, hogy az országban van már, ami furcsa, mert 19-én rendeltem meg, 20-án adták fel, ma meg 24-e, és már Ausztriában van.. remélem nem csak valami üzemzavarból küldték a mailt
(trackingnál is azt irja, hogy már ittvan, szóval hátha)
-
Kékes525
félisten
válasz
-NoVa- #86142 üzenetére
A kábelről jut eszembe. [ThieAudio Legacy 3] Ehhez kell másik kábel és/vagy illeszték?
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #86126 üzenetére
Az 5kHz ellentettjei egymásnak, épp ott ahol a középmagasak lehetnek igen zavaróak (5-6 kHz között érdemes vágni, ezt a pro30 meg is teszi, míg a másikat erről a mérésről sokkal izgágábbnak tekintem).
Westone közepekben mindig visszafogott, a 8-10 kHz-et szokta rendesen megtolni, de azt már lehet is....5-7 kHZ között kell vigyázni, arra ügyel is... -
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #86124 üzenetére
UM pro30 egy hangszerre hangolt fülmonitor...ezek szerint ég és föld a kettő...mármint ha elektronikuson szól jól, akkor feltételezhetően erős V hangképpel állunk szemben....szokásos fun hangolás, azért volt rögtön kellemesebb benyomás mint P1 esetében...
Mindig 2-3 alkalommal kell hallgatnunk egy fülest, rendre akár egy nap után ismét elővennünk....az már elárul valamit....sajnos az első reakciók leginkább a hallgathatatlanságot mutatják ki többnyire, az hogy mennyire jó később derül ki... -
Kékes525
félisten
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz
-NoVa- #86093 üzenetére
Ah, nagyon köszi ez így elég részletes, nekem Urbanfuntól van (Alin), ők időnként kiraknak egy batchet, aztán leszedik, ahogy elnéztem, de dokumentációjában megegyezik a linsoullal, szóval remélhetőleg akkor az. Meglátjuk másik eartippel, nekem elég nagy a fülem, általában az M-es elég kicsi, és az L-es vagy jó, vagy picit nagy, szóval rápróbálok a Spinfitre, legalább kiindulási alapom lesz, mert ezzel nekem szerintem értelmezhetetlen, tényleg csak kézzel tudom beállítani. Most nyüszögtettem kicsit, és oh boy, már a popszámok basszusa is elkezdett hangokra bomlani, ami eddig sose tűnt fel
Jaja a forrás nem lesz gond, gépen már a második fokozat is kicsit hangosabb, mint ami nekem kéne
Ami még beugrott, hogy lehet a V-karaktert se szeretem annyira (bár az AT-M50 azért tetszik), mert előzőleg Einsear T2 volt, és azon a szinten eléggé tetszett a hangja, csak miután a második kábele adta fel, gondoltam veszek valami minőségibbet.
-
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #86052 üzenetére
Persze csak kiakadok néha mikor, azt olvasom mondjuk hogy a p1-nek nincs basszusa. Hogy milye nincs ?? Miért nincs ? Érted. Amúgy meg pár hónapja nem gondoltam volna hogy ilyen vihar lesz a fülemben mint mostanában és ezek is pár 1000 Ft os cuccok amiket én használok. Végülis belefér hogy egy-két zeneszámban annyira élesek a magasak hogy majd kivágja dobhártyámat. Fogjuk rá hogy azért , mert jól követi a füles a zene keverési hibáit
eszembe jut néha egy régebbi hozzászólásod, ami valami olyasmi volt hogy, a mediamarktban és a euronicsben kapható fülhallgatókat nem kell bolygatni, ott kell hagyni a helyükön
Valamelyik nap ennek[link] egy 60000-es változata volt a fülemben. Oké hogy bluetoothos, de komolyan mondom a 2700 forintos qkz vk4 felmossa vele a padlót simán.
Nem elégedetlenkedek, csak ùgy mondtam hogy nehéz olyat találni ami mindenben klappol az árához képest, vagy esetleg azon túl -
Kékes525
félisten
válasz
-NoVa- #86041 üzenetére
50-60-as évek rock és beat, blues-rock, blues, jazz. A mostani RHA MA750i-füllhallgatómnál egyértelműen jobbat szeretnék. A FiiO BTR5-el már elég szépen szól, sokkal jobban, mint a Galaxy S9 plusszal, azonban még lehetne csiszolni rajta. Ja és utcára kellene, erős zajban is használnám. A meleg hangzást kedvelem, szeretem a mély és magas kiemelését, maximum 100 ezer forint értékig. Nem tudom, mennyire lényeges a mély és magas kiemelését a fülestől várni, mert szoftveresen is be lehet állítani.
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #86013 üzenetére
Egy peak-et így eltolni elég meleg....most nem írom le pontosan miért, de max csőhosszal lehetne, viszont az is brutális mértékben kellene mondjuk növekedjen....végeztem erre kísérleteket...
A függőleges irány más tészta, az tiszta sor, még ha egy kondenzátor értéket változtat meg akkor is....de ahol akkora völgy volt, ott nem lehet hegy és fordítva...tehát vagy a reference plate-et nem találta el egyik esetben, vagy én nem tudok valamit... -
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #86008 üzenetére
Csak a csatolójáról írt (az az IEC711 klón) gyanítom a mikrofonja sem különb, mert ott lehet a kutya elásva....ettől függetlenül mérhet normális dolgokat...
Semmilyen kapcsoló nem tol el horizontális irányban semmit (ahogy írtad 500 Hz-zel) legfeljebb vertikálisan látszhatna (pl egy peak-et megemel, vagy lejjebb visz)....alapvetően egy kapcsolás max egy másik első vagy másodrendű váltó egyik elemét változtatja meg (rezisztort, vagy kapacitort) ezért kizárólag annyit tud tenni....magát a freki menet egyes kiugrásainak helyét nem változtathatja meg, tehát az adott armatúra karakterisztikáját nem tudja kezelni eképp, max az egymáshoz viszonyított helyzetüket ...
Ennél persze többet várna az ember egy kapcsolástól, itt lehet a kutya elásva, vagyis a mikrofonja nem pressure field, tehát biznyos fokig érzéketlen... -
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #85967 üzenetére
Nem rossz a Bellsing....Piotrt megkérdeztem, kicsi az eltérés a Knowleshez képest, az is jobbára csúcsemelés, nem pedig minőségi....damperrell egy szintre hozható...
Már nem is árulják alin, szerintem inkább belehányják fülesekbe...
A baj azzal van, ha nincs tervezés,váltó, csőhossz, damper (stb....) és hallasz vmi borzalmat... -
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #85964 üzenetére
Azla sedna earfit tipet ajánlanak hozzá sokan de k**** drága...A koreai popot
hallgató srác videója alatt a HiFi Dreams-es tesztelő ember aszongya hogy az L3 közepében nincs elég kohéziò és a magasai tipikus olcsó BA-magasak. Pár hete még két videót is csinált, ahol áradozik az L3-ról, úgyhogy nem értem...Nyugtass már meg légy szíves hogy a Legacy3-nak nincs visìtò karcos közepe ės magasai, mint az olcsò fūleseknek àltalàban. Én most egy olyan iem-et keresek ,mint a qkz, amit órákig nincs kedvem kivenni a fülemből, csak egy kicsit több basszussal ēs komolyabb kivitelben
-
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #85958 üzenetére
A "szegény ember 64Audio U12T-je" nekem is tetszett :) [link] amúgy ez a gyerek nagyon lehúzza az L3-at. 3.5/10. Szerinted mi igaz belőle ? azt mondja hogy a közepei is nagyon gyengék ,magasa meg szinte egyáltalán nincs.
Meg azt szeretném még megkérdezni hogy hol van a P1-hez képest részletességben ?
Ja és még hogy neked melyik eartip
jöttbe a legjobban hozzá ?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest