- Yettel topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
SirRasor #82818 üzenetére
Hát ezt a fülhallgatót nem olyan lény tervezte, aki ismeri a fül anatómiáját....vagy lehet, hogy ismeri, de tagadja...
Nem értem, miért kísérleteznek ilyen formabontó formákkal, amelyek természetesen ellent mondanak az anatómiai illeszkedéseknek...
Próbáld meg a következőt:
-Csatlakozást megcseréled (megfordítod a kábelvégeket)
-Egyúttal a füleseket is felcseréled a füledben
- Kábelt kiegyenesíted és a catlakozás lefelé nézzen...Így elveszted a fül feletti érzest, tehát SM80 lesz, de akkor talán pont illeszkedni fog...
-
-
SirRasor
addikt
válasz
SirRasor #82743 üzenetére
Szeretném kiegészíteni a fenti tapasztalataimat, mert elszúrtam az összehasonlítást:
Az E80-at mindig alvás előtt hallgatom, CSENDBEN, NYUGALOMBAN, az FH1-et meg a számítógép előtt teszteltem több órán át.
Utána lefeküdtem csendben zenét hallgatni és hát...a két füles baromira nincs egy ligában. FH1 sokkal több részletet rejt az összes tartományban, csak tényleg kell hozzá a teljes nyugalom és figyelem, zajmentes környezet. -
Breki
veterán
válasz
SirRasor #82028 üzenetére
Értem akkor bocsi, nem szóltam.
Biciklizésbe nem akarok itt mélyebben belemenni, szerintem sok autós nem nagyon figyel a biciklisekre, és sokszor jól jön, hogy hallom, ha közeledik valami akár mielőtt a látóterembe érne. Én azt se szeretem, ha egy kamion hírtelen feltűnik és meglepetésszerűen rámdudál. De persze mindenki úgy használja ahogy akarja csak kíváncsi voltam.
-
Breki
veterán
válasz
SirRasor #82020 üzenetére
Az e80 szerintem itthon is van 20 körül. Pl itt bár nem tudom mi a 01,
Meg pl. itt is
Szintén aktív biciklisként kérdem. Nem félsz a forgalomban hallgatni?
Én is többször gondolkoztam rajta, hogy jó lenne, de én országútival megyek 40-60 kilométereket és ott nagyon veszélyesnek érzem. Egyszer próbáltam hazafelé mikor megjött a blizwolf, de az nagyon kizárta a környezetet és egyáltalán nem hallottam a környezetből semmit. De mondjuk egy teljesen elszeparált kinti kerékpáruton vagy erdőben el tudom képzelni. -
-NoVa-
veterán
válasz
SirRasor #81978 üzenetére
Én is, de 1DD-s "nagy"membránosból a Carbo Basso után nem akartam többet. Nagylánynak dubstephez kellett a hangnyomás. A Tenore-hez képest nagyon erős volt a mély, de a nagyobb membrán a szélesebb térérzet ellen dolgozott. Egyéni hülyeség, a GR07-et is ugyanezért hagytam ki, pedig tudom, hogy dícsérik. Inkább kipróbálok egy 16 BA-s KZ spinoffot (CCA), hátha jó lesz valamire. Ha más nem, elrettentő példának
-
-NoVa-
veterán
válasz
SirRasor #81888 üzenetére
Minden lista szubjektív, és a listakészítő zenei ízlését és fülét is figyelembe kell venni. Nekem csak Carbo Tenore és E10 van a listáról, és valóban egyet kell értsek, hogy legalább egy kategóriával lejjebb sorolja a Tenore-nél az E10-et. Részlet és tér tekintetében külön dimenzió a kettő, azonos áron kb vicc. Cserébe a Tenore várható élettartama kb egy év napi használatban, nagyon óvatos használattal kettő, a vékony könnyű kábel előbb utóbb feladja.
-
_NCT
addikt
válasz
SirRasor #81867 üzenetére
Én ma vettem egy Soundmagic E10-et Edigital-nál, sajnos úgy néz ki hamisítvány (forgalmazó Muzix). Az eredetiség ellenőrzésen a 18 hosszú kód beírása után azt írja, nincs ilyen számú termék, valószínű hamisítvány.
Illetve a hangja is szörnyű. Kibontom és full doboz hangja van, utoljára az asszony Akai telefonjához adott ~400Ft-os fülesnek hallottam ilyen hangját. Nem hiszem hogy bejáratás után sokat változna, kb basszus nem létezik, a magas meg közép visít.
Nagyon mérges vagyok, mert próbáltam direkt kicsit drágábbat venni, nem a kínálat alját.
Délután viszem is vissza.
-
-NoVa-
veterán
-
válasz
SirRasor #81692 üzenetére
Jelentős előrelépés nem lesz, csodák nincsenek, a dupla összeg messze nem jelent dupla hangzást. A Sennheiser a nevéből él, nem tudom hol olvastad, hogy szépen szól (persze viszonyítás kérdése minden...), hang alapján messze túlárazott...
Az E80 jó, a kérdés az, hogy melyik E10-ed van? Az újabb, vagy a régi, amiben bőven van mély? -
törölt tag
válasz
SirRasor #76218 üzenetére
Ja, lehet, hogy kicsit akkor félreértettem a stúdiós mondatot
Amúgy ne ilyen weblapokat meg hasonlókat keressél, hanem valahonnan szerezz egy legalább 16/44.1-es zenét (itt van pár oldal, ahol elvileg akár ingyen is lehet letölteni akár nagyobb felbontásban is), majd tegyél fel egy foobart, alá az abx plugint, és add be neki a forrásfájlt, válaszd ki, hogy tegye át mp3-ba, vagy akármi veszteséges formátumba, és csinálj egy 10-es sorozat abx tesztet.
Ez ugye úgy működik, hogy mutat egy részletet neked először az egyik felbontásból, aztán a másikból, aztán harmadikra pedig az első kettő valamelyikét újra, itt kell tippeljél, hogy melyiket hallottad. Ha mondjuk 10 próbából legalább 9-szer eltalálod, akkor meghajlok a hallásod előtt. 8-nál még talán talán, 7-nél már inkább csak sikeresen tippeltél. -
-
törölt tag
válasz
SirRasor #76214 üzenetére
Nincs az a stúdió, ahol mp3-ba vennének fel
Az, aki készítette az mp3-at valószínűleg rossz beállításokat használt, vagy már egy eleve veszteségesen ide-oda konvertált anyagról van szó. Egy abx teszten semmi különbséget nem hallanál mp3 és flac között, de még 24bites anyagok között sem
Két dologra tudok gondolni:
- placebo, mert várod, hogy a flac jobb legyen
- az ótvar minőségű mp3-nál a sok effekt, amiket ráteszel jobban kihozza a gyengeségeket, nagyjából úgy, mint amikor egy rossz minőségű fotón elkezded húzni a kontrasztot meg színeket, és teljesen szétesik a kép -
törölt tag
válasz
SirRasor #76203 üzenetére
Szia! Egyetértek... ...viszont sokan vásárolnak jó minőségű fülhallgatót, de közben hallgatják valami filléres telefonon, vagy MP3 lejátszón. (Tapasztaltam már ismerősi körben.)
Drágább mobiltelefonokon már szépen kijön a különbség, élmény hallgatni a veszteségmentes zenéket. Jó zenehallgatást a SoundMAGIC E10-hez.
(off: Te milyen forrást használsz hozzá?) -
válasz
SirRasor #76030 üzenetére
én kb annyi kínai fülest hallottam, mint Dave vagy ez a srác, aki ezt a cikket írta, csak én nem csináltam belőlük logout cikket, mert egy lusta disznó vagyok
a nagyja 10$ alatt szimplán szemét, persze néha van olyan, hogy belecsapnak a tutiba (tök véletlenül) és az jó lesz, de ez nem garancia arra, hogy ugyan annak a gyártónak bármelyik másik modellje jó lesz... az Awei ES9 vagy a linkelt KZ-k nagy része vagy még most is van, vagy megfordult nálam. Pistonjaim is vannak (egy még működő kettes, egy hármas és az első hibrid) de ha csökkenteni akarod a lutrit, akkor 20$ felé tendáló árú fülesekből kell az ismertebbekből választani (mint a Zircon, ami amúgy itt is ajánlott).
én még sokkal olcsóbbakkal is próbálkoztam (ilyen 2-3$ körül) de egyelőre ott semmit nem találtam, csak mosott hangú trágyahalmokat, mind kidolgozás, mind anyaghasználat, mint hangzás terén.
10 ezer magyar forint az ugye nagyjából a vámmentes határ közelében van, 40$ fülesek kínából, ahol már vannak jók mint az Astrotec AX35 vagy a Bosshifi B3 és már csak kicsit kell hozzá tenni, mert majdnem a VSD3S árkategóriában vagyunk. és ezek meg biztosan jók. -
Tulku
veterán
válasz
SirRasor #76030 üzenetére
Talán egyetlen relevancia lehet, ha hosszú ideig olvasod a head-fi topikjait...azért hosszú ideig, mert ekkorra beérik, kik az agitátorok és kik a valóban elfogulatlan hozzászólók...a hype-ot azért így sem kerülheted el, ez sajnos tőlünk nyugatabbra elég megszokott dolog, de mindenütt vannak felhangok, apró bírálatok, bosszankodások, ezekből összeállhat egy viszonylag elfogulatlan kép...na ez az ilyen reklám oldalakra (what hifi) végképp nem jellemző....
Nehéz ajánlani, különösen azért, mert mindenkinek mások a zenehallgatási szokásai, az egyénisége, a füle, az érzékenysége...én már milliós összegeket költöttem csak fülesre,de ha privátban megkeresnek kérdésekkel, akkor rendre nem tudok releváns választ adni, legfeljebb sarokpontokat...
A soundmagic-nak az áráért elfogadható a hangja...
-
törölt tag
válasz
SirRasor #76026 üzenetére
Ha mond valamit az OEM. Úgy van átcímkézve. A Beyer nem foglalkozik igazából fülhallgató gyártással és tervezéssel, mert sokkal egyszerűbb megkérni egy elfogadható kínai gyártót, hogy csinálja meg nekik, ők meg eladják, mert a Beyer név mégis jobban hangzik, mint egy random kínai.
Nem tudom amúgy miért akadtál ki, kérdeztél, válaszoltunk, aztán kicsit később betetted kvázi ugyanazt a kérdést, megkérdőjelezve az itt fórumozók igazát és ítélőképességét. Ez nem baj persze, nyugodtan tedd, csak akkor nem értem miért itt kérdezel, ha nem vagyunk annyira sem szimpatikusak, hogy adjál a véleményünkre. Erre írta a kolléga, hogy nyugodtan olvasgassál Whathifi-t és hasonló oldalakat, ha az ő véleményük jobban tetszik, és nyugodtan válassz az ő ajánlásuk alapján fülest. Köztük és az itt fórumozók között az óriási különbség, hogy az ottani újságírók pénzt kapnak a véleményük megírásáért, hiszen ebből élnek. Meg a referral linkekből minden cikk végén az "itt veheted meg" szekcióban.
-
fericske
addikt
válasz
SirRasor #76024 üzenetére
....SoundMagic E10C - 14k - ez itt ajánlott
Beyerdynamic Byron - 16k - ez meg nem.
Miért nem?...Mert süketek vagyunk.
Válassz valamit magadnak a tesztoldalak alapján. Az tuti lesz.
Elsőként a fizetett tesztoldalakra figyelmezz, mint pl. a Whathifi.
Adsz egy millát és megírom bárhol, hogy a Byron a világ legjobb fülese.
Amúgy ez a Byron is egy olcsó Soundmagic, mert az övék van átcimkézve a Beyernek. -
s4tch
veterán
-
törölt tag
válasz
SirRasor #76008 üzenetére
Teszteknek nem szabad hinni, a nyomdafesték bármit elbír, főleg ha esetleg a gyártó fizet is a véleményért (Sennheisernél gyakori lehet), vagy fanboyok írják (Xiaominál gyakori lehet). Saját fülednek kell hinni leginkább.
Ha megnézed az ajánlót, az E10 ajánlott, és bőven jobb hangot ad amúgy, mint a Sennheiser CX széria bármelyik tagja, de még az IE szériával is versenyezni tud azért.
-
szentkuti11
addikt
válasz
SirRasor #47368 üzenetére
Szerintem -ha nem szobabiciklizel- mindenképpen IEM-et válassz, egy sima earbuddal a szélzajon kívül nagyjából semmit nem fogsz hallani. Magamból kiindulva mindenképpen fül feletti kábelest vennék, mivel a bringán nagyon sokat forgatod a fejed, stabilabban a füledbe ül, mint egy hagyományos fül alatti kábeles. Ha szeretnél hallani a külvilágból akkor egyszerűen vedd lejjebb a hangerőt, nekem bevált. Szerintem a te fülesed a MEElectronics M6.
A feleségednek picit off lesz az ajánlatom, de ha otthon akar hallgatni nem agybadugósat, akkor a legjobb kényelmet és minőséget egy kicsi nyitott FEJhallgatóval érheti el, mondjuk egy Koss Porta Pro-val.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest