- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
prime_adam #12565 üzenetére
Erre szerintem nyugodtan rámehetsz bármivel, nem lesz baja tőle. Ez a sütőtisztító hab is nagyon hatékony, biztosan tisztára tudod varázsolni vele, legfeljebb rajta kell hagyni 2 éjszakán át. Érdemes kültéren csinálni, mert nagyon büdös, én a gáztűzhely rácsát fújtam be vele nemrég, 1-2 nap alatt szinte tökéletesen lehozta róla a 10+ évnyi ráégett zsírt.
Ezt a narancssárga műanyag pengét amúgy eredetileg egy telefon-szétbontó készlethez kaptam, én is csak most fedeztem fel, hogy erre is tökjó. -
válasz
prime_adam #12561 üzenetére
Így, hogy kiderült milyen edény, továbbra is ajánlom a Biobubit. Előnye még, hogy lúgos, nem savas, mert a vas cuccoknak nem tesz jót a sav. Lényegében természetes anyag (nátrium-hidroklorid és cukor), szóval nem marad káros anyag az edényben.
Őszintén nem tudom, hogy ennél mit jelent az, hogy 100% vas, de biztos nem öntöttvasat. Tippem szerint ötvözőanyag nélkül készített nagyon alacsony széntartalmú acél lesz az a 100% vas. Kb. mint a nagyon profi wok edények.. Például a rozsdamentes acél edények csak annyiban különböznek ettől, hogy van bennük nikkel és króm. Csak azért írom, mert ha ilyen, akkor ugye nem öntöttvas, akkor nem tud felszívódni benne semmilyen mosószer stb. tehát a tisztítása is könnyebb. A hosszú áztatástól rozsdásodni fog szerintem.
Így, hogy tudjuk micsoda, semmiképpen ne dobd ki.
-
pohár
félisten
válasz
hideg zsíroldóba áztatni nem segíthet feloldani a retket rajta?
-
totron
addikt
válasz
Simán áztathatod, ez nem öntöttvas, már csak a szegecselés miatt sem. Jó irány, jó termék amúgy, kidobásra távolról sem érett meg ettől. Meg aztán nem is egy ezer forintos pléhdarab akkor. Az előáztatás (napok) segíti, hogy ne kelljen mechanikailag állatkodni; a kevesebb karc mindig jobb, kevesebb mikroanyagot gyűjt be a jövőben. Gitárpengetővel esnék neki. Ilyen lerakódás egyébként megesik, don't pánik, kívülről nézve gusztus dolga is, sajátként használva össze tud jönni, ez ilyen (legfinomabb palacsinták tudnak sülni így). Ecetet vess be.
Szerk.: több körös a történet, szóval természetes, ha nem egymenetben szabadulsz meg a dzsuvától.#12549prime_adam, hm, majdnem mondtam kályhát/sparheltet, de vájat nélkül lángterelőnek tűnik - meg biztonsággal használhatónak.
-
Janusz001
őstag
válasz
prime_adam #12550 üzenetére
Ha nem bevonatos és ennyire a szíved csücske, akkor homokszórás, majd kiégeted normálisan. Öntöttvasnál működik.
De szerintem új serpenyő. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
1. Dobd ki ezt a serpenyőt.
2. Vegyél egy új serpenyőt.
3. Minden használat után mosogasd el.Nem egészséges így ételkészítésre használni.
Ebből a serpenyőből már sose olyan, amilyennek szeretnéd.
-
Essejó
veterán
válasz
Ez konkrétan milyen edény? Van valami bevonata (teflon, ilang ilang) ?
-
válasz
Nem elsőre, de sokadikra a Biobubi zsíroldó esélyesen leviszi ( [link] ). Mikor már pár réteget leszedett, akkor újra befújni és dörzsi szivaccsal lehet még rásegíteni. Fémdörzsivel azért vigyáznék, bár nem tudom milyen edény, mert nem látszik. Ha sima acél, védőréteg nélkül, akkor mehet. Mind a dörzsi szivacs, mind a fém dörzsi kuka lesz utána.
A kérdés már csak az, hogy megéri-e a pénz és a befektetett energiát. A Temuról 12-15.000-ért kár kapsz egy 28 centis, jó minőségű acél serpenyőt.
-
Moleman
addikt
válasz
Kínából lehet rendelni műanyag pengéket, én azzal szoktam rámenni ilyen érzékenyebb felületekre - nem tuti, hogy teljesen ellenáll neki a tapadásmentes bevonat, de elég puha műanyag, bírnia kéne.
-
Top cat
addikt
válasz
Te jó ég!
Mi volt ez, valami rozsdamentes serpenyő? Ezt már szerintem nem szeded le semmivel.
-
modflow
veterán
válasz
Szerintem meg zsírra szállt por.
-
totron
addikt
válasz
prime_adam #12368 üzenetére
Tégy be képet a konkrét eszközről. Készültek elosztók öntöttvasból is, de nem csak abból. (most már kíváncsi vagyok).
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
prime_adam #12369 üzenetére
A termékleírás alapján nyugodtan használhatod:
Ideális grillezéshez és sütéshez.
Legalábbis én így értelmezem.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
prime_adam #12359 üzenetére
Üdv,
Nekem is van olyan vaslapom, amit elhanyagoltam "kicsit", de rendbe lehet hozni.
Drótkefével vagy fém fémsúroló dörzsöld át, majd vékonyan kend le olajjal, aztán mehet a sütőbe kiégetésre.
-
Madoc
veterán
válasz
Veszel csiszolóvásznat, fémtisztára lecsiszolod, bekened zsírral vagy olajjal aztán a forró sütőbe "ráégeted". Kész az új "platni"
-
Essejó
veterán
válasz
Fazékalátét, lángelosztó - bár azokhoz nagy.
Keresel egy lakatos műhelyt vagy hulladékvas telepet ahol nem akarnak veled kifizettetni egy egész tábla lemezt, és veszel egy darab megfelelő méretű 4 mm vastag kazánlemezt, és megcsinálod magad. Csak egy flex kell hozzá, vágó korong, lamellás csiszoló korong, és esetleg még fazék drót csiszoló.
Vagy megvedzed készen, most akciós link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest