-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
grizlisandor #12839 üzenetére
Bakker, tényleg
Nem vette észre
-
totron
addikt
válasz
grizlisandor #12828 üzenetére
Nagyon sokat számít a takarmányozás, meg hogy milyen szurikat kapott a disznaj élete során. Kifejezetten büdöset tud izzadni az ember egy nem jó fajta húsú után, még a spermában is megjelenik ugyanúgy a taszító szag. A zsír is lehet problémás, nincs eleve elrendelt, sztenderd zsír íz és hatás, skála van, hiába hivatkozunk rá beszédben és írásban is 1 szóval és akkor még mindig csak az igazi zsírokról van szó, a zsírnak nevezett vagy annak látszó nagyipari termékekről nem.
#12824Moleman, egyik erre való, a másik amarra, a drága és finom portékát nem szabad elrejteni. Kidobott pénz, kihagyott ziccer. Kacsazsírt csak kenyérre kenve, ahogy a füstölt szalonna is magában, hidegen mutatja meg legjobban magát, de a gomba is el tud veszni a spagettiben.
#12823Donki Hóte, a középső egyharmad mit jelent? A párolási fázisra nem tökéletesen elegendő a fedő hadművelet? Lefeded és voilà.
#12812Ance, a természetes jelenlét ...természetes, a ma kapható cuccokban meg feldolgozva, eredeti formájától és molekuláris környezetétől megfosztva, sokszoros mennyiségben jut belénk, más azért ez így. Ritkán eszem felvágottat, de olyankor nagyon érzem, hogy pofátlanul jó. Ritkán eszem kenyeret is, akkor meg azt érzem, hogy kilő a vércukor, szintén pofátlan, bosszantó mértékben, a mindennapi durum CH-nál ilyen nincs. Nagy kontrasztok ezek, aki napi szinten vagy heti többször alkalmazza bele magába kúra szerűen ezeket, annál nem feltétlenül bukik ki ennyire.
-
válasz
grizlisandor #12356 üzenetére
A ghee-t nem rendelni kell, hanem otthon elkészíteni
-
Essejó
veterán
válasz
grizlisandor #12354 üzenetére
Ja hogy a tésztában van.
Azt hiztem a serpenyőt kened vele. Bár a vajjal sütésnél is inkább a benne lévő fehérje csapódik ki és ég meg. Ezért jobb a Ghi, abból kifőzik a fehérjét. link -
Essejó
veterán
válasz
grizlisandor #12352 üzenetére
És nem ég meg?
-
Essejó
veterán
válasz
grizlisandor #12350 üzenetére
Síma vajjal vagy Ghi-vel?
-
Essejó
veterán
válasz
grizlisandor #12347 üzenetére
Hát pl link a tésztához 25 dkg margarin. Ha legalább vajat tenne bele a margarin helyett.
-
kelna91
senior tag
válasz
grizlisandor #12334 üzenetére
Megpróbáltam, és tök jó lett! Csípősnek ajándékba kapott házi darált paprikát tettem bele.
-
Essejó
veterán
válasz
grizlisandor #12334 üzenetére
A hazai viszonylatban az a bab leginkább paradicsom szószt jelent. Én öntenék hozzá egy kis ilyent link is.
-
Essejó
veterán
válasz
grizlisandor #10932 üzenetére
Minden a csomagolása miatt van. A só ott van 100millió éve a föld alatt, kibányásszák, becsomagolják, és 1 év múlva lejár a szavatossága.
-
Nikaré
őstag
válasz
grizlisandor #10932 üzenetére
Szinte előírás szerinti tárolás volt!
Amit írtál, hogy mire kell figyelni az jooo, köszi!!!krizmo_
Neked is danke! -
krizmo_
Topikgazda
válasz
grizlisandor #10839 üzenetére
Nekem most nem igazán ízlettek az idei torták, valahogy nem álltak össze ízek, és egyébként sem, mert szétestek, valamit ezt a gumiszerű zselét se nagyon tudom hova tenni, villával el se lehetett vágni.
-
Beni2360
félisten
válasz
grizlisandor #8622 üzenetére
-
Beni2360
félisten
válasz
grizlisandor #8622 üzenetére
Javítottam
-
válasz
grizlisandor #7305 üzenetére
-
törölt tag
válasz
grizlisandor #7305 üzenetére
Airfryert!!!
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
grizlisandor #6803 üzenetére
Azok is nagyon finomak, én is szoktam őket sütni.
Ami nagy megy még mellé az a fokhagymás-borsos tejföl. -
válasz
grizlisandor #6574 üzenetére
Nem jók az arányok ebben a receptben szerintem (vagy csak az általam látogatott büfékben nem így készül), érdemes sokat kóstolgatni.
Cukor pl elég sok szerintem, sózó cuccok meg elég kevésnek tűnik (só szójaszósz erős pista)Az 1 db friss shiitake-t sem tudom értelmezni a fél marék szárítottal szemben, egyrészt a szárított az intenzívebb ízű, ráadásul 3-4 szem simán van egy fél marék, ami ugye így 3-4 friss gomba szárított változata.
Nincs benne bors (vagy csak az írott verzióból kimaradt), pedig a legtöbb autentikus kínainak mondott receptben tesznek bele, ez biztosítja a nem éles/harsány csípősségét, ez inkább olyan melegítő csípősség, nem tudom jobban fogalmazni.
Én tartok otthon MSG-t, biztos ami tuti.
Sajnos nem tudok olyan receptet, hogy na ezt megcsinálva olyan lesz, amilyennek szeretnénk. Már ezt is nehéz definiálni, hogy kinek mi az elvárása. Kínai büfékben is kb ahány büfé, annyi féle csípős-savanyú levest kapni, tehát büfénként is mások az arányok. Egyik helyen beleborul az ecet, másik helyen a bors, harmadiknál édes a leves, negyediknél túl van keményítőzve, stb. Így több büfé is van, ahol nem kérek levest sosem, mert nem finom.
-
FerNandor
őstag
válasz
grizlisandor #6574 üzenetére
Köszi! Megpróbálom. Ez is jónak tűnik, mint az előző 2 videóban szereplő recept (amit próbáltam), remélem ez jobb lesz
Bár attól tartok, hogy hiányzik belőle a nátrium-glutamát, ami dobna rajta, gondolom az éttermekben raknak bele -
bugizozi
őstag
válasz
grizlisandor #4060 üzenetére
"A húsod kép alapján, megsült/főt." - Ez jó vagy rossz?
Sajnos nincs otthon olyan edény, amit tűzhelyen és sütőben is lehetne használni, így nekem a körbepirítás +1 edény/mosogatás (lustaság
) De igen, ez sajnos nálam kimaradt, legközelebb úgy próbálom.
Köszi!
-
kmarci25
veterán
válasz
grizlisandor #3908 üzenetére
Erre sem céloztam, hanem csupán arra, hogy más ötletét adja el a sajátjának. (Ha már, akkor egyébként Chad Robertson aki kb. =kovász.)
Már volt, aki az fb posztjuk alatt megírta helyettem ugyanezt (értsd: a plagizálást), törölték a hozzászólást. Szerinted ez mire utal?
A ki kit másol témához pedig csak annyi, hogy követek pár péket instán (nem magyarok) és tele vannak a posztjaik uatlással, forrásmegjelöléssel (kitől van az ötlet, hogyan fejlesztették tovább, kinek a módszerét próbálták ki stb.).Mondom, biztos jó a SK, használja mindenki nyugodtan, de ez a húzásuk eléggé megkérdőjelezhető.
-
kmarci25
veterán
válasz
grizlisandor #3905 üzenetére
Arról szó nem volt, amit írsz. De ha elolvasol több kézműves péket a kovászkészítésről, egy picit mindegyik máshogy csinálja. Hát ez streetkitchen-es csaj pedig véletlenül pont úgy, mint a magyar youtube jelenleg legnépszerűbb kézműves péke. Biztos csak véletlen.
Szabadfi Szabolcs évek óta egy belvárosi kézműves pékség tulajdonosa, sőt az alapítója. Nincs gond a másolással, inspirálódással, csak illik a forrást megjelölni, főleg, ha üzleti céllal csinálja valaki.
Értem én, hogy most fut a sütős, kovászolós videó, de kicsit átlátszó, hogy a nagy hullám után 2-3 héttel jön a streetkitchen, és úgy adja elő, hogy most már ők végre megmutatják hogy kell kovászt készíteni, és azzal sütni. És ráadásul a módszer kisértetiesen hasonlít máséra. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
grizlisandor #3905 üzenetére
És évek óta kovászos péksüteményeket süt?
"Szabi találta fel a kovász készítését"
Nyilván, nem, de sokféle módszer van, és ez az ő módszerének a koppintása... Nézz utána Szabinak is mit ért el. -
kmarci25
veterán
válasz
grizlisandor #3900 üzenetére
Biztos jó a streetkitchen, főleg hogy egy az egyben Szabi leírását adja el a sajátjának. Oké, a csaj nyilván csinosabb, mint Szabi, de ez elég olcsó módszer...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest