- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
Ramoskaa #12661 üzenetére
Semmit, ez egy átmeneti állapot és természetesen elkövetkezik. Első fázisban nem kötelező olaj, inkább az öntöttvasaknál van szerepe, ott magába építi a hőkelezés során. A napraforgóolaj nem a legjobb erre sem. Az üresen hevítés adja a legnagyobb esélyeket a deformálódásokra. Valamit érdemes bele tenni vagy időben nem túltolni. Függ persze attól is, mennyire papírvékony a konstrukció és milyen összetételű az anyag (mennyire rideg vagy sem). Érdemes nem a legolcsóbb wokot beszerezni. Ahogy írod is, ez után használni kell csak. Körbe kell simogattatni a lánggal, hogy mindenhol előjöjjön a lila alapú szivárvány, mindezt egyenletesen, akkor tartod meg az eredeti formát leginkább. Na nem kell túlizgulni sem, úgy is beáll valamilyenre a használatok során. Tapasztaljátok egymást.
#12701Ajándékok, jó az indukciós, van egy x másodperces sipákolási időablak a tiednél is, nem? Edényeltávolodás esetére. Egy fordításhoz való megemelés ennek törtrészre, de még a másodpercnek is. Ha meg nehéz, akkor lapáttal fordítasz úgy is, nem értem.
#12705Llew, a sima csökkentett hatásfokkal fog működni.#12645Llew, szerepel-e a folyamataid között a csiriz? Mennyit pihen? Hányszor és milyen időközönként hajtogatod? A recept szép dolog, de nálad úgyis egyedi a mikroorganizmus-összetétel, a víz, a levegő, a kettő egymásra adott reakciói, tehát ez is kitapasztalás kérdése. Szólhat a patikamérlegről, de a saját patikamérlegedről. A köznapokban, köznyelvben ezt szokták érzetre-nek nevezni. Ami nem slendriánságot jelent, épp az ellenkezőjét, értést. Kívülről tűnhet oktalan lezserségnek, nem az. Két házzal odébb már máshogy éred el ~ugyanazt azt eredményt de inkább nem ugyanazt, mert ott már nem lemásolható, eltolt módszerekkel sem. Kell a sorvezető, hogy aztán attól eltérhess a saját lehetőségeid szerint, meglelve az oda (hozzád) vonatkozó optimumot. Egyiknek nyűg, a másiknak pont a szépségét adja ez a sajátosság.
Valaki írta, hogy a lapossága miatt maradt nedves, de az inkább ok, mint okozat, a nedvessége miatt nem kelt meg rendesen. Kinek mi a rendes persze. A forma is számít, itt átálltunk kisebb cipókra. Szentimentális vetületén túl a kelést is jobban segítheti (no guarantee). A lisztek, azok aránya is számít. Van, aki más fajta vízzel ért olyan célt amilyet ő szeretett volna. Lisztekből is vannak évjáratok, eltérő eredményekkel.
-
válasz
Ramoskaa #12665 üzenetére
igen, szokták a tűz felett forgatni, hogy mindenhol megjelenjen ez a szín. Anno mikor volt ilyenem, én elrontottam, paráztam és először csak feketére égettem, aztán egy második körben (videóban látottak után) hevítettem ezen a ponton túl, nem volt tökéletes az se. De aztán elkezdtem használni, szerettem vele dolgozni.
-
válasz
Ramoskaa #12663 üzenetére
Elsőre nem alakul ki a patina, az sok használattal jön létre. Ha kiégetéskor megváltozott a színe (elsőre fekete aztán átvált ilyen nem is tudom milyen fémes színűvé), akkor szerintem megvagy. Én kipróbálnám.
Igen, ha túl nagy a hő, akkor tud kozmálni a papírtörlő is, én úgy csináltam, míg volt ilyen, hogy felhevítettem, de nem csutkára, aztán gyors bekentem vékonyan, s vissza kicsit, hadd füstöljön. Mikor túl sok olajjal kezeltem főzés után, s sokáig nem használtam, volt egy kis avas szaga, akkor kicsit átmostam, s lekezeltem újra főzés előtt.
Gondolom tudod, de azért inkább írom, lehető legnagyobb hőn használd, üresen hevítsd, aztán bele olaj, s utána jöhetnek a pirítani tervezett dolgok. Kínai főzős videókban van egy közbülső lépés is, nagy mennyiségű olajat öntenek a wokba, hogy bevonja a felületet az olaj, ezt aztán kiöntik s aztán kerül bele a főzéshez használatos olaj, biztos segít ez a dolgokon, de én nem tartottam ilyen célra külön olajat, szóval ezt a lépést kihagytam. A célja gondolom vmi olyasmi lehet, hogy a főzésre használt olaj ne hevüljön túl azáltal, hogy azzal vonja be a wokot. -
válasz
Ramoskaa #12617 üzenetére
Ezekről le kell égetni a gyári, rozsdásodást gátló bevonatot mindenképpen.
Szóval kiégeted, míg meg nem változik a színe, először sötét lesz, aztán kivilágosodik, talán ilyen kékes lesz. Ha gondolod, kis hűlés után elmosogathatod, de aztán, mint ahogy minden használat utáni nem mosogatószeres mosogatás után, újra fel kell forrósítani és vékony rétegben rá kell égetni étolajat. Ez védi meg a rozsdásodástól és képezi hosszabb távon a patinát.
Én pl konyhai törlőkendőre tettem kevés olajat és a felforrósított wokot átkentem vele, szépen füstölt, szóval ablakot is nyitottam hozzá. -
totron
addikt
válasz
Ramoskaa #12617 üzenetére
Félkegyelműek szuperfegyvere a bikarbóna a mindenre is, nem értik a természettudományokat, rájuk ne hallgass. Beavatáshoz jó a krumplihéj, azt ki tudod utána dobni, de mehet bele bármi, ami hőközlővé teszi a wokot (ha nem közlő, akkor hajlamos ugye vetemedni). Küldd meg így az elején, de az elkövetkezendő, többedik felhasználásokkal fogja bevégezni magát egyébként a folyamat teljesen.
-
pohár
félisten
válasz
Ramoskaa #11523 üzenetére
ez nem lesz száraz, legalábbis a low&slow lényege pont ez
füstös ízt nem fog kapni, de ezt a fűszerkeveréket szoktam beledörzsölni sütés előtt, isteni
(picit pikánsan csík, füstös, fűszeres, nyami
)
-
cucka
addikt
válasz
Ramoskaa #11523 üzenetére
Ahogy írták - hosszú ideig kell alacsony (mondjuk 130 fokos) hőmérsékleten sütni a húst. Ha túl nagy a hőmérséklet, akkor kívül megég, belül nyers marad. Grillen azért kihívás, mert folyamatosan figyelni-szabályozni kell a hőmérsékletet.
De amit te akarsz, azt úgy hívják, hogy sült hús. A húsvéti sonka hagyományosan nem sült, hanem főtt.
-
pohár
félisten
válasz
Ramoskaa #11521 üzenetére
hát egy másfél kilós lapockát is ha low&slow sütök a sütőben, akkor körülbelül úgy néz ki, hogy fólia alatt 150 fokon 3-3.5 óra, utána 40-60 perc fólia nélkül 200 fokon, hogy kapjon kis színt is, plusz párologjon el alóla a lé
szóval így tudsz számolni, de grillezni nem fogod tudni szerintem úgy, hogy ehető is legyen
-
válasz
Ramoskaa #11519 üzenetére
Én mindenképpen előfőzném. Ha van kuktád, akkor kb. 1 óra elég. Hagyd a lében kihűlni.
Egyéb esetben kg/óra a javasolt főzési idő.
Utána kihűlve szeletelném és úgy tenném a jó forró grillre csak pár percre.
Ha nem főzöd elő, akkor csak a füstölés működhet alacsonyabb hőfokon, jó hosszú ideig, de nem hinném, hogy egy alap esetben sózott, füstölt sonkának az jót tenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- BestBuy ruhás topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen légkondit a lakásba?
- Futás, futópályák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4600M I 8GB I 180GB SSD I NVIDIA i 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest